שיבוש בדיבורבלה

ילדה בת 4.5

אני מדברת איתה חצי עברית חצי אנגלית ובעלי מדבר איתה אנגלית. הבעייה היא שיש לה שיבושים בשתי השפות. אני לא יודעת מה לעשות כי לקחתי אותה לאבחונים ונמצא שהיא נורמאלית ונתנו לי כמה טיפים לעבוד איתה אבל לא טיפול מקצועי.

כמובן שהסיבה לשיבושים היא בלבול בין שתי השפות {לפי דברי המאבחנת}.  הבעייה היא שזה מאוד מפריע וצורם לי שלילדה כ"כ גדולה יש שיבושים בשפה. היא מתקשרת עם חברים ויודעת להתבטא אבל היא טועה המון ואני מודה שזה גם מביך אותי לפעמים.

נאמר לי שילדים דו לשוניים יכולים להשתמש בשפה משובשת עד גיל 5 או 6  ואני רואה שהיא מתקרבת לגיל הזה ועדיים לא מדברת ברמה של בני גילה. אני יודעת שלחץ לא יעזור אבל זה כמעט מביא אותי לדמעות לפעמים..

אני משתדלת לדבר איתה רק עברית כדי לא לבלבל אותה כי האנגלית שלי לא מושלמת אבל העברית של בעלי הרבה יותר גרועה מהעברית שלי כך שכולנו ביחד אני חייבת לדבר איתה אנגלית וגם לתקן אותה לפעמים בשפה שהיא לא שפת אם שלי כי בעלי שומע רק את המסר והרבה פעמים לא שם לב שהיא מדברת משובש כך שאני צריכה לתקן אותה בעברית וגם באנגלית שזו אפילו לא שפת אם שלי..

וואו יצא ארוך אבל יש לכם עיצה למורכבות השפתית בבית שלנו??

אגב עד גיל 3 היא היתה בגן ישראלי שדיברו רק עברית ומגיל 3 והלאה זה גן דובר אנגלית בלבד.

אשמח לשמוע עיצות אם יש אבל בעיקר הייתי צריכה לפרוק

דבר ראשון - לא הייתי מתקנתיוקטנה
פשוט שכל אחד ידבר איתה בשפת אם שלו. אם בעלך מדבר איתה עברית משובשת ואת מדברת איתה אנגלית משובשת, היא תלמד שתי שפות משובשות - ברור. אם את תדברי איתה בשפת האם שלך, שהיא טובה ותקינה (עברית, הבנתי?) ובעלך ידבר איתה בשפת האם שלו, שהיא תקינה וטובה (אנגלית, נכון?), אז היא תלמד עברית תקינה ממישהי שיודעת עברית תקינה, ואנגלית תקינה ממישהו שהוא דובר אנגלית תקינה!
ולא הייתי מתקנת, כי ההפסד (חוסר ביטחון עצמי) עולה על הרווח (לכאורה, כי לא בטוח בכלל שהיא תפנים במצב מביך כזה, מרוב שהיא תהיה עסוקה ב"אוי, עוד פעם טעיתי...").
ואני חושבת שהייתי מורידה לחץ, במיוחד לאור מה שהמאבחנת אמרה. אמנם בדרך כלל אני נוטה יותר לסמוך על תחושת הבטן של האמא מאשר על איבחונים חיצוניים (ואפילו מקצועיים), אבל נראה שאת מדברת הרבה מתוך פחד, ורק מעט מתוך תחושת בטן אמיתית ונקייה - האם אני צודקת? לדוגמא, נסי לחושב על כך שסביר מאוד להניח שבגיל 10 הי תדבר בצורה תקינה לגמרי את שתי השפות. האם מפלס החרדה שלך נוכח המצב כרגע יורד? האם מנקודת מבט כזו את מרגישה טוב יותר נוכח מצבה של הילדה? אם את מרגישה שלא פחד הוא שמנחה אותך, אלא תחושת בטן אמיתית, אני ממליצה לפנות לאבחון נוסף, ועוד, עד שתהיי שקטה.
שפות אםבלה
שפת האם שלי היא עברית ושל בעלי אנגלית.
כבר מזמן ביקשתי ממנו שלא ידבר איתה עברית כי העברית שלו גרועה.
אחת העיצות של הקלינאית תקשורת בזמנו היתה דווקא כן לתקן אותה וכך באמת הרבה שיבושים התבהרו.{אני ממש משתדלת לדבר איתה רק בשפת אם שלי אבל לפעמים בעלי לא שם לב שהיא טועה לכן אני מתקנת אותה}
אבל אני לא עושה את זה ליד חברים שלה ומעבר לזה אני משתדלת להקרין עליה הרבה ביטחון ואהבה וכו' וזה לא קשה בד"כ כי היא ילדה מדהימה ולא קשה בד"כ.
אני חושבת שהיא תהיה בסדר זה פשוט עניין של המון זמן וסבלנות שכנראה אין לי. אני לא חושבת שכרגע אבחונים נוספים ייגלו גילויים מרעישים ובנתיים נראה לי שהיא במגמת התקדמות.
ואגב תודה על התגובה האכפתית:]
*הילדה לא קשהבלה
מסכימה איתך! כולנו רוצים את הכי טוב לילדים שלנויוקטנה
מה יותר טבעי מזה? אני בטוחה שבסופו של דבר היא תתכנס עם השפות, ואז תוכלי לקצור פירות טובים וחשובים במיוחד של השקעה בדו לשוניות! כמה אני מצטערת שאמא שלי לא התעקשה להמשיך ולדבר איתי בספרדית אחרי שנכנסתי לגן...
אני בטוחה שאם את רואה שטוב ונכון לילדה שיתקנו אותה - אז זה באמת ככה. כמו שאמרתי, אני מאמינה יותר בהרגשה של כל אמא את הילדים שלה, מאשר ב"כללים". אין כלל שנכון לכל הילדים (או בני האדם בכלל).

שיהיה בנחת!
לבלה היקרהיהודית פוגל
תראי, מכיון שכנראה אין לכם שפת דיבור ראשית וברורה בבית מכך נוצר הבלבול של הילדה. הרי א"א לדבר רגע כך ורגע כך ואני מבינה שהאנגלית שלך בינונית כמו העברית של בעלך ולצפות לדיבור משוכלל אצל הילדה. לכן הייתי מציעה: א. להתייעץ עם קלינאית תקשורת, ב. אולי להחליט למשך חצי שנה איזו שפה אתם מדברים ובצורה משוכללת ככל האפשר. כי נראה לי שהשפה הלא משוכללת של הילדה היא מעיין מחיר שאתם משלמים על צורת הדיבור שלכם. אפשר גם לבדוק את האפשרות של גן שפתי כדי לתקן את המצב. כ"ט
אני עשיתי שיעורים ל-2 ילדים, אחים, בגילאי היסודי44444
שגודלים במשפחה מדברים עברית ואנגלית. הם הרבה פעמים החליפו שפה במשפט אחד, למשל: "אני הולך לסקול", "אבא אמר שהור יקנה לי אה רד בול" וכד'... הילדים לא דיברו בעצם שום שפה. (הילדים עלו לארץ מארה"ב בגלאי 5.5 6.5) לאחר 5 שנים בארץ הם דיברו עברית כמו כל הישראלים. כאשר בבית הם הפסיקו לדבר אנגלית כמעט לחלוטין (אחד הצדדים ישראלי והצד שני דובר אנגלית אך הוא נכד ל"יורדים" ויש לו עברית משובשת). הילדים שנולדו בארץ והיו בגנים בארץ מדברים עברית כמו כל הישראלים.

אני גם עבדתי בגן שפתי ושם ההמלצה לעולים חדשים היתה שיהיו "עקביים" ושכל צד ידבר בשפה שהוא טוב בה אבל בעקביות. עולים חדשים- ישנים העדיפו לדבר עברית בבית ובקשו מהסבא/ סבתא לדבר בשפה הזרה. עולים חדשים שלא ידעו טוב עברית (עברית ממש משובשת) ביקשו מהם שידברו בשפה הזרה בבית ובעברית ידברו איתו בגן (אם מדובר בילד קטן במיוחד בגיל הגן גם אם ידברו איתו בבית בשפה זרה ובגן בעברית הוא בדר"כ יגיע לרמת דיבור כמו הישראלים).
וואלה, זה נכון!!אנונימי (פותח)
במשפחה של גיסי מדברים בשפה מעורבת. במשפט אחד גם עברית וגם אנגלית. ממש מצחיק
אבל לפחות יש להם שפה נוספת- אין לזה תחליף!!
ממה שאני יודעתruthiאחרונה
(למדתי קלינאות תקשורת) צריך להיות עקביים- הורה אחד רק רק עברית והורה שני רק רק אנגלית.
הילד שלי דו שפתי- אנחנו מדברים איתו רק עברית, בחיידר ועם אבא שלי- רק אידיש!!
בשלב מסוים הילדים עושים לבד את ההפרדה הזו, ולמרות שמדובר בילדה יחסית גדולה- היא עדין לא מדי גדולה בשביל לתקן!!
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך