ייו... כל כך קשה להתחיל,
אבל אני מרגישה שחשוב לי לכתוב את זה פה ולא באישי כי את לא היחידה שמרגישה ככה ואולי המילים שלי יצליחו לעזור במשהוא קטן.
כן, קרה לנו משהוא מאוד עצוב וההתמודדת היתה קשה ולא פשוטה- הילד הראשון שלנו נפטר כמה שעות לפני שהגענו לחדר לידה.
אני משתפת מה היה הקושי כי בבדרך כלל קושי שמעלה שאלות כאלו הוא קושי של אובדן ואבל, אבל חשוב לי לומר כי לאובדן יש פנים רבות.
אובדן הוא לא רק של זיכרונות אלא גם של ציפיות על משהוא שרצינו ולא מתממש (וזה מחבר בין כל סוגי הקשיים שיש).
ההתמודדות, בעיקר כאשר היא חוויה מתמשכת מצריכה חיזוקים מתמידים- פיזיים, רגשיים, רוחניים ואמוניים.
יש הרבה מה לכתוב על ההתמודדות האמונית, אבל אני אשתף במה שעזר לי להתמודד:
שיתפתי- כמו שאת עושה, לא השארתי את השאלות לעצמי אלא דברתי עם בני משפחה, חברות, רבנים- וכל אחד נתן לי קצת, גם בלפרוק מהלב וגם בזוייות מחשבה רבות ושונות.
חיפשתי נקודות של אור בתוך החושך- חיפשתי את הדרכים בהם ה' הכין לי כלים להתמודד עם מה שחוויתי וראיתי בכך חסד וטובה של ה' אלי, ואני אתן כמה דוגאות- לפני הלידה התמודדנו עם הפלות בשבועות שונים, התמודדות זו היתה הכנה קשה אבל מאוד משמעותית לקושי שחיכה לנו בלידה (הבנתי שההפלות היו מכה קלה שנועדה לרפד את המכה היותר קשה), שבוע לפני הלידה הינו צריכים לעבור פרוצדורה רפואית מסובכת ועשינו דמיון מודרך לנו ולעובר ובו סיפרנו לו כמה טובות היו לנו ב9 החודשים איתו וכמה שמחה וטובה הוא הביאי לנו- השיחה הפשוטה הזאת היתה עוגן לדעת שנכון שעכשיו קשה אבל היו דברים טובים והם לא מתבטלים לנו.ברגע שבו אמרו לבעלי שאין דופק הוא היה בפרק "למנצח למות בן מזמור לדוד"- הרגשתי שזה דרך של ה' לומר לי מאיפה לשאוב כוחות.
אני חושבת שלשים משקפיים שמחפשות את ה' ורואות איפה הוא נמצא איתי - עזרה לי מאוד לראות את הטוב של ה', ולראות את הטוב בתוך הקושי.
הזמן עושה את שלו- היום שאני כמה שנים אחרי וב"ה ה' יש לי ילדה בבית, אני לא יודעת למה ה' נתן לי את המכות שהוא נתן לי אבל אני יודעת שצמחתי מהם, נבנתי מהם, והם עזרו לי להתמודד עם דברים אחרים בחיים( לדוג' ההפלות).
אני לא יודעת מה המסלול שכתוב לי למעלה אבל אני יודעת שאת זה אני צריכה לעבור! והכל לטובה כי ה' מרפד לי את הדרך ככה שהיא תהיה הכי פחות כואבת וקשה שיכולה להיות בעבורי (ספר מקסים שעזר לי להבין את זה הוא "מחנה הקייץ של אדון הוא", בעיקר הפרק בו "עוג" מבין שהמציאות היא או או- או אהבת אם או אהבת אב, אז למרות שזה קשה הוא לא היה רוצה מהמצב שנבחר לו יהיה שונה).
תפילה- להתפלל , גם בלי מילם, שה' יראה לך את הטוב שלו, ויאיר לך מה הטובה שיש בהתמודדות שלך.
בהצלחה גדולה ואני פה גם באישי...