נשנושים בריאים /לא משמינים לילדיםנהורה 23

הילדים שלי (שנתיים, ועוד אחד ארבע) כל הזמן מבקשים ביסקויטים/עוגיות/ופלות

כשרעבים אחרי צהרים. מצד אחד אני מבינה, גם לי מתחשק משהו טעים לא אחת...

מצד שני אני שמה הגבלה, אחרת הם בחיים לא יאכלו אוכל אמתי.

כרגע קנינו פריכיות. וגם תפוחים הם מסכימים מידי פעם.

מה עוד  בריא אפשר להציע להם לנשנש?

רעיונות יתקבלו בברכה...

רעיונות:פצקרשת
עבר עריכה על ידי פצקרשת בתאריך י"ג בטבת תשע"ג 08:46

1) אני משתדלת לשים להם משהו זמין עוד לפני שהם ממש רעבים ומבקשים. בערך שעתיים אחרי ארוחת צהריים ככה, חותכת כמה ירקות (כשיש צבעים שונים זה מאוד מגרה את התיאבון) ומסדרת יפה בצלחת (מגוונת, שיהיה להם מעניין - נגיד פעם המלפפונים חתוכים לפרוסות אלכסוניות ופעם לרצועות, פעם הגמבות מסביב והמלפפונים במרכז ופעם עושים מחרוזת מלפפון-צנונית-מלפפון-צנונית, ועוד כיד היצירתיות הטובה). אני פשוט מניחה את זה על השולחן בשקט והם בעיסוקיהם, אחר-כך בהיסח הדעת כל מי שעובר ליד השולחן ורואה שולח יד ולוקח משהו, ואחרי חצי שעה הצלחת כבר מחוסלת... זה כיף. בארוחות הם לא כל-כך אוכלים ירקות, אז הנשנוש הזה של אחרי הצהריים הוא ממש חלק חשוב מהתזונה שלהם בעיניי.

2) גם כשפירות וירקות ממש לא מצליח, ועוברים לחטיפים, עדיין יש עדיפות לחטיפים ביתיים על פני קנויים. ככה את חוסכת את כל החומרים המשמרים, המייצבים, חומרי הטעם והריח... בחטיפים תעשייתיים יש גם הרבה יותר סוכר לרוב (מוסיפים מלח בתור עוד חומר משמר, ואחר כך יותר סוכר כדי שיכסה על הטעם). אם את רוצה בונוס את יכולה להמיר קמח לבן במלא, סוכר לבן בחום, מרגרינה בשמן או בחמאה. יש לי מתכון חמוד לחלווה ביתית, אם את רוצה אעביר לך. בסך הכול אם כבר ממתק - נראה לי שחלווה זה ממתק שיש לו יתרונות תזונתיים על אחרים. אפשר גם להכין פופקורן בבית (בסיר, לא המוכן שמחממים במיקרוגל!), זה כיף. אבל עדיין לזכור שכל זה לא פסגת הבריאות, ואם אפשר פירות וירקות - עדיף.

^^^^^^^ ומוסיפהאנונימי (פותח)

ממש מסכימה עם פצקרשת.

ועוד קצת רעיונות:

1) גם צלחות פירות מגוונים חשוב מאד. אצלי אוכלים טוב ירקות, אז אני דווקא משקיעה בחיתוך פירות.

2) עוגיות בריאות: עוגיות תמרים, עוגיות קווקר למיניהם. אם את רוצה- יש לי מתכונים.

באופן עקרוני אני לוקחת מתכון רגיל, משתמשת בקמח מלא, ממירה מרגרינה בסוכר ולפעמים סילאן ושמה קצת פחות ממה שכתוב (כך גם הילדים לא מתרגלים למתוק מידי).

זכור לי שהיה בעבר שרשור ארוך על עוגיות בריאות בפורום בישול ומתכונים- שווה לחפש.

כשיש לי זמן- אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה וכך יש תמיד זמין.

ממירה מרגרינה בסוכר??אנונימי (פותח)
סליחה טעות.... בשמן. סוכר ממירה- בכמות פחותה שלאנונימי (פותח)

סוכר חום ומעדיפה סילאן אם נראה מתאים...

מוסיפה (כדיאטנית...וכאמא...)יעל262626

רעיונות מעולים.

העצה הכי טובה שאני יכולה לתת,

גם לילדים וגם למבוגרים:

לפני הנשנושים- רעבים??

תכינו כריך או קחו צלחת נוספת מארוחת הצהריים.

ואם עדיין רוצים נשנוש:

הפריכיות- רעיון טוב.

פירות וירקות- רעיון טוב יותר.

אצלנו צורת ההגשה היא גימיק חשוב- בקערית אישית או בכוס.

גיליתי שגם נבטים הם ממש רעיון שמתקבל בצורה מעולה אצל פעוטות.

לגבי עוגיות ביתיות, פירות יבשים- ממש פחות כדאי ביום חול, עדיף לשמור לשבת.  כיוון שהם מכילים סוכר בכמות גדולה בכ"ז, גם אם פחות מהקנוי.

וגם כשמציעים לילדים עוגיה- הם רוצים עוד ארבע.

פופקורן ביתי/ בייגלה- גם רעיונות נחמדים לממתקים, כמובן בעדיפות נמוכה יותר מפירות וירקות.

איזה כיף, תשובה של תזונאית!פצקרשת

ושאלה:

אני נרתעת קצת מהרעיון להכין לילד רעב צלחת מארוחת צהריים, כי יש לי שאיפה (שאני לא יודעת אם מקורה סתם בחינוך היקי שקיבלתי או שיש בה איזה שהוא ערך מעבר...) שיאכלו כמו שצריך בארוחות, ושלא יהיה להם ביטחון כזה שאם הם לא אוכלים את האוכל עכשיו אז לא נורא, חצי שעה אחרי הארוחה הם יוכלו לקבל אותו דבר... זה לא שאני משאירה אותם ממש רעבים בין הארוחות, אבל כמו שנכתב למעלה - פירות, ירקות, לא אוכל "רציני". האם זו שגיאה בעינייך?

תשובה לפצקרשתיעל262626

הגישה השולטת בעניין היא של איליין סאטר:

תפקיד ההורה- להציע לילד מגוון של מאכלים בארוחה.

תפקיד הילד- לבחור מה וכמה הוא רוצה.

אין לכפות עליו.

אם מכריחים ילד לאכול משהו או לסיים את הצלחת- לא יוצא מזה טוב. (לי באופן אישי יש זכרונות שהייתי זורקת בשירותים אוכל שהכריחו אותי לאכול.

וגם לאמא שלי יש זכרון כזה, אגב.. מעניין..)

אני מאוד מבינה את הדילמה, תחשבי- האם השיטה שלך עובדת? האם בשבוע שאחרי הילד מבין שאין ארוחה אח"כ, ואכן אוכל בזמן הסעודה?

קורה שהילד לא מעוניין לאכול, אז האמא נותנת לו ממתקים ומיץ בכדי שלא יישאר רעב, וזו טעות! גם אני נפלתי בעבר בפח הזה. (את לפחות נותנת פירות וירקות, אבל עדיין...)

לדעתי- אם אינו מעוניין לאכול כעת, יש להבין שאינו רעב ואפשר לתת לו אח"כ צלחת. חבל שיאכל דברים פחות משביעים.

וגם- אכילה חברתית/משפחתית מאוד עוזרת לילד לאכול יפה בזמן הארוחה, כאשר יושבים מסביב לשולחן.

בעלי צפה בשבוע שעבר בילדה שלנו בת שנתיים בגן בזמן האוכל, ואמר שהילדים ממש אוכלים בנימוס אירופאי (מה שלא קורה אצלנו בבית...). ואוכלים הכל.

צריך לשים להם אוכל בצלחת, ושיאכלו מה שהם רוצים, לבד עם כפית (תלוי בשלב ובגיל כמובן), עדיף עם בני המשפחה. כך הילד ירצה לחקות אתכם.

מקוה שעזרתי,

יעל.

תודה על התשובה המפורטת! אני אגן על שמי הטוב ואבהירפצקרשת

שחלילה לי מלכפות על ילד לאכול משהו! זה ממש ממש לא על הפרק ולא היה על הפרק מעולם. הארוחות שלנו אכן משפחתיות (לשמחתי, בחלקן הגדול אנחנו ממש אוכלים בהרכב משפחתי מלא! ב"ה יש לבעלי עבודה נוחה), והאוכל עצמו הוא לא נושא השיחה בהן, אלא כל ילד מבקש ומקבל מה שהוא רוצה מהדברים שעל השולחן, ומפטפטים על הא ועל דא.

אני אוהבת את זה ככה, ולא ארצה שכל ילד יאכל בשעה שהוא רעב (גם כי אני מרגישה שנכון יותר לאכול כמשפחה, וגם כי תכלס זו הרבה טרחה בשבילי להגיש לכל ילד בזמן אחר). מצד שני - זה נכון שבאופן טבעי קורה שלא כולם רעבים באותה שעה, ויש בזה אולי סוג של רודנות כשאני קובעת להם מתי הם מקבלים אוכל ומתי לא. באמת דילמה.

שמחה לשמוע שיש אצלכם הרגלים טוביםיעל262626

ו...בסופו של דבר תעשי מה שאת רואה שטוב במשפחה שלכם.

אם הילדים מבינים שיש זמן לארוחה, ואכן משתכנעים לאכול בזמן הזה- מה טוב.

מעבר לתיאוריות- יש חיים ומציאות...

אבל רק תשימי לב שהפירות נשארים כארוחת ביניים, ולא כמנה העיקרית של ילד רעב שמבקש עוד ועוד בכדי להשביע.

איך עושים את זה שהם יאכלו ירקות?תמר1234

הבת שלי, בת שנה וחצי, ואני לא מצליחה בשום דרך לגרום לה לאכול ירקות..

היא לא מנסה אפילו.

וגם כל היום רוצה ביסקווטים..

לא להתייאש, לא להתייחס לזה כאל מאבקפצקרשת

פשוט להמשיך להניח לה ירקות מול העיניים מדי יום, ולאכול ירקות לידה. מעבר לזה לא לעשות מאמצים "לשכנע" וכדו'. רק להשאיר את האפשרות הזאת זמינה לה. יש ילדים שזקוקים לזמן חשיפה ארוך מאוד (חודשים!) כדי להעז ולנסות מאכל.

ולגבי הביסקוויטים - תזכרי שבידך ההחלטה אם היא מקבלת, כמה היא מקבלת, מתי היא מקבלת. לא לחוש אשמה על זה. זכותך המלאה לקבוע כללים מתי אוכלים ביסקוויטים ומתי לא. תבחרי כללים שנראים לך הגיוניים ושתוכלי לעמוד בהם לאורך זמן

תמרים. אצלנו זה הנשנוש הכי טובבת 30
אפשר פירות יבשיםאנונימי (פותח)

אבל רק אם קונים אורגני. כי אם נותנים פירות יבשים רגילים- יצא שכרו בהפסדו, עם כל הדברים המזיקים שמוסיפים.

לילדים גדולים אפשר לתת שקדים ואגוזים. וכמובן פירות טריים.

יש לי גם מתכון מעולה לחטיף אנרגיה ביתי, טעים ובריא.

ובד"כ אני מעדיפה להחזיק בבית קרקים במקום בסקוויטים ווופלים, לפחות הסוכר יורד...

תחתכי את זה רצועות ותנשנשי בעצמךשירשור

ותתני לה אחד מידי פעם.

מסתומא בהתחלה היא לא תרצה, אבל בהמשך כשהיא תראה אותך היא תיקח.

מניסיון, אצלנו אוכלים רק ירקות ופירות.

הילדים (וגם אנחנו) אוכלים מה שיש בביתDvo

ואין שום חובה שיהיו חטיפים וביסקוויטים.

חטיף באופן טבעי יהיה פרי או ירק טרי או פשוט עוד ארוחה קטנה, אם אין אוכל מהיר ולא בריא בנמצא.

גם הם ירוויחו וגם גם אנחנו אם פשוט אין "אוכל זבל" בבית.

קערות קטנות מצויירות, מציות, ירקות,...דיסנילנד

את יכולה לקנות פורס תפוחים (חותכן שחותך את התפוח ל-6 חלקים) ולפרוס יפה את התפוח הקלוף (בגיל הזה אני בעד לקלף).

את יכולה לחתוך קיווי או אפרסמון לחתיכות קטנות. הצבעוניות של הפירות כבר תזמין את הקטנה.

אם הם עדיין מכורים לביסקויטים, במקום לגמול אותם בבת אחת, אפשר לקנות מציות ולמרוח להם מציות עם גבינה ופרוסות זיתים.

אפשר לחתוך מלפפון או פלפל לרצועות.

והעיקר, לשים בתוך קערה קטנה, לכל אחת בצבע שונה, למשל, קערה עם ציור של דורה/פו הדוב וכד', כדי שהחטיפים יראו מזמינים.

עוד רעיונות (של אמא שהיא גם נטורופטית...)אות לאות

שלום לכולם,

הרעיונות עלו הם טובים, והכי טוב בעיני הוא השיח עצמו: זה מאד משמח להיווכח שהרבה יותר משפחות היום מודעות ומעוניינות ליצור שינוי בביתן, ולתת לילדים מזון איכותי ובריא.

יישר כוח לכל אמא שהנושא חשוב לה ושמנסה להתחקות אחר הנשנושים הבריאים והטובים ביותר! לא קל בימינו, עם כל המטלות שגם כך יש על כתפינו, גם לתור ולהמציא מאכלים חדשים ולהיות בכל פעם מקורית ויצירתית בשביל שהקטנטנים (וגם היותר גדולים) יאכלו את האול הבריא שלנו...

אין ספק שהכי קל זה לפתוח חבילת וופלים, ולסגור את הפינה הזו של ארוחת ארבע או נשנושי אחה"צ. ולכן אני מעריכה מאד את ההורים שעושים מאמצים, גם אם לא הכל צולח, ומשתדלים לתת מגוון רחב של מזון בריא.

ולעצם העניין:

אני בגישה (וכך גם מנחה את המטופלים שלי) שבשעות אחר הצהריים יש לקבוע ארוחת ביניים רשמית. אצלנו היא בשעה 17:00 ע"פ רוב. כשזו ארוחה,בתפיסה, אז מתארגנים אחרת ולא חוטפים ממה שעל השיש או בארונות.

ולכן אני חושבת על הארוחה הזו, מתכננת מה אתן בה, בדיוק כמו בשאר הארוחות ביום. וחשוב מאד לכלול בה גם שתייה, כחלק ממה שאני מגישה - כי לא פעם אנו נוטים לחוש רעב כשבעצם זהו צמא. ובמיוחד בחורף, ובמיוחד ילדים, נוטים שלא לשתות מספיק, ויכולים (מעבר לנזקים שבשתייה לא מספקת) גם לאכול יותר מהנדרש רק בגלל שלמעשה הם צמאים...

הצעות נוספות לארוחות ביניים:

ירקות,: מעבר למה שנכתב כבר, אפשר גם גזרים חתוכים למקלות, קולורבי, שומר. גמבות אצלנו נאכלות שלמות כמו פרי!

פירות: (אני קולפת פומלה והישיבה סביב השולחן והעיסוק בקילוף יוצר עוד מפגש עם הילדים לשיחה .אפשר גם רימון שהם אוהבים אצלי מאד והוא בריא באופן יוצא מן הכלל!!!)

סנפרוסט: לחלוט למספר דקות שעועית ירוקה/ אדממה (פולי סויה שלמים בקליפתם)/ גזר גמדי. אני מסננת ושופכת לקערת מי קרח והירקו נשאר פריך ורענן. מגישה עם מעט מלח גס וזה נזלל בכיף ולבריאות!

מוזלי: מי שלא בשרי בשעות אחה"צ יכול לאכול יוגורט עם פרי חתוך וגרנולה ביתית.

ארוחת ביניים חורפית: תה צמחים עם פרוסת עוגת גזר/תמרים או 2-3 עוגיות ביתיות בריאות (יש כאן שלל מתכונים בפורום). ואפשר גם להשקיע ולהכין פונץ' מתפוחים מבושלים עם מעט סילאן או מייפל אמיתי  ולתבל בקינמון. לשתות ולאכול כמו מרק, אבל מתוק... אפשר דייסת שיבולת שועל (פרווה) על בסיס מים וכף של טחינה או שקדיה או על בסיס חלב אורז/שקדים. ממליצה בחום! זה ממש מעדן!

חטיפים קנויים: בייגל'ה מקמח מלא, פריכיות עם ממרח איכותי, חטיפי תפוחונים (אפשר לקנות בבתי טבע, פרוסות תפוחים אפויות ללא תוספת סוכר. וזה טעים! ), קרקר שיפון עם ממרח.

יש עד הרבה אפשרויות והכי חשוב זה לנסות, לחשוף את הילדים, ולא להתייאש!

בהצלחה לכולנו ובריאות שלמה!

ממרח בריאאנונימי (פותח)

שלש כפות דבש +שתי כפות טחינה גולמית +אחד כף קקאו =ממרח בריא וטעים

זה יותר בריא משוקולד מן הסתםפצקרשת

אבל עדיין - לממרח מתוק כדאי להתייחס כאל ממתק. לתת רק בכמויות ובתדירות שמחליטים שכדאי לתת ממתק

הכנת ירקות קריספים במי קרח.......אורן1807

הכנסת ירקות לתוך קערה עם מי קרח למספר דקות ללא גרעינים כגון  מלפפון והם יו קריספים.

בנוסף למה שאמרו כאן (ריפרפתי בקצרה)~א.ל

קמח מאוד משביע

את יכולה להכין לחמניות מתוקות (אפשר מקמח מלא)

ולצרף בהן הפתעה: למשל שוקולד מריר ( שאגב מתברר כבריא דווקא )

מצד אחד עוגיות, מצד שני מלוחותתות

בדיוק היום הכנתי ויצא מעולה (שייך לפורום מתכונים אבל בכ"ז...)

כעכים מלוחים:

1 קילו קמח, 2 חבילות א. אפייה, 2 כפיות מלח, 2 כפיות סוכר, 2 כוסות שמן, כ-2 כוסות מים.

מערבבים חומרים יבשים, מוסיפים שמן ומים ולשים. הבצק צריך להיות נעים ורך.

מכינים "נחשים" ויצרים טבעות (אפשר גם בצורת "אצבעות")

מורחים ביצה טרופה ושומשום/ מלח גס/ זעתר

180 מעלות

נשנוש כיפי ובריא יחסית, עם גבינה או טחינה וירקות זה גם יכול לשמש כארוחה

תודה רבה, ננסה היום! בל"ננהורה 23
בין הארוחותקיוויאחרונה

רק!!!!!!!!!!! פירות וירקות.

תמר עם שקד / שקדיה בפנים במקום הגרעין זה מעדן

עוד רעיון באותו סגנון - את טוחנת שקדים (במעבד מזון לי מג'מיקס וזה מעולה) אחרי שהשקדים טחונים מוסיפים תמרים ויוצרים עיגולי קטנים. אפשר לצפות בקוקוס ולשים במנג'טים.

זה ממש טעים!!!! ומחזיק הרבה זמן במקרר

וחוץ מזה פירות זמינים לילדים (קלופים חתוכים במקום נגיש) הם כבר ינשנשו באופן טבעי את זה לבד.

כמה שיש פחות שטויות בבית באופן כללי זה פחות מפתה לאכול אותם

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך