שלום לכולם,
הרעיונות עלו הם טובים, והכי טוב בעיני הוא השיח עצמו: זה מאד משמח להיווכח שהרבה יותר משפחות היום מודעות ומעוניינות ליצור שינוי בביתן, ולתת לילדים מזון איכותי ובריא.
יישר כוח לכל אמא שהנושא חשוב לה ושמנסה להתחקות אחר הנשנושים הבריאים והטובים ביותר! לא קל בימינו, עם כל המטלות שגם כך יש על כתפינו, גם לתור ולהמציא מאכלים חדשים ולהיות בכל פעם מקורית ויצירתית בשביל שהקטנטנים (וגם היותר גדולים) יאכלו את האול הבריא שלנו...
אין ספק שהכי קל זה לפתוח חבילת וופלים, ולסגור את הפינה הזו של ארוחת ארבע או נשנושי אחה"צ. ולכן אני מעריכה מאד את ההורים שעושים מאמצים, גם אם לא הכל צולח, ומשתדלים לתת מגוון רחב של מזון בריא.
ולעצם העניין:
אני בגישה (וכך גם מנחה את המטופלים שלי) שבשעות אחר הצהריים יש לקבוע ארוחת ביניים רשמית. אצלנו היא בשעה 17:00 ע"פ רוב. כשזו ארוחה,בתפיסה, אז מתארגנים אחרת ולא חוטפים ממה שעל השיש או בארונות.
ולכן אני חושבת על הארוחה הזו, מתכננת מה אתן בה, בדיוק כמו בשאר הארוחות ביום. וחשוב מאד לכלול בה גם שתייה, כחלק ממה שאני מגישה - כי לא פעם אנו נוטים לחוש רעב כשבעצם זהו צמא. ובמיוחד בחורף, ובמיוחד ילדים, נוטים שלא לשתות מספיק, ויכולים (מעבר לנזקים שבשתייה לא מספקת) גם לאכול יותר מהנדרש רק בגלל שלמעשה הם צמאים...
הצעות נוספות לארוחות ביניים:
ירקות,: מעבר למה שנכתב כבר, אפשר גם גזרים חתוכים למקלות, קולורבי, שומר. גמבות אצלנו נאכלות שלמות כמו פרי!
פירות: (אני קולפת פומלה והישיבה סביב השולחן והעיסוק בקילוף יוצר עוד מפגש עם הילדים לשיחה .אפשר גם רימון שהם אוהבים אצלי מאד והוא בריא באופן יוצא מן הכלל!!!)
סנפרוסט: לחלוט למספר דקות שעועית ירוקה/ אדממה (פולי סויה שלמים בקליפתם)/ גזר גמדי. אני מסננת ושופכת לקערת מי קרח והירקו נשאר פריך ורענן. מגישה עם מעט מלח גס וזה נזלל בכיף ולבריאות!
מוזלי: מי שלא בשרי בשעות אחה"צ יכול לאכול יוגורט עם פרי חתוך וגרנולה ביתית.
ארוחת ביניים חורפית: תה צמחים עם פרוסת עוגת גזר/תמרים או 2-3 עוגיות ביתיות בריאות (יש כאן שלל מתכונים בפורום). ואפשר גם להשקיע ולהכין פונץ' מתפוחים מבושלים עם מעט סילאן או מייפל אמיתי ולתבל בקינמון. לשתות ולאכול כמו מרק, אבל מתוק... אפשר דייסת שיבולת שועל (פרווה) על בסיס מים וכף של טחינה או שקדיה או על בסיס חלב אורז/שקדים. ממליצה בחום! זה ממש מעדן!
חטיפים קנויים: בייגל'ה מקמח מלא, פריכיות עם ממרח איכותי, חטיפי תפוחונים (אפשר לקנות בבתי טבע, פרוסות תפוחים אפויות ללא תוספת סוכר. וזה טעים! ), קרקר שיפון עם ממרח.
יש עד הרבה אפשרויות והכי חשוב זה לנסות, לחשוף את הילדים, ולא להתייאש!
בהצלחה לכולנו ובריאות שלמה!