פותחים את חלון actions. בתחתית החלון ישנם כמה כפתורים (מימין לשמאל): פח אשפה, יצירת אקשן חדש, יצירת תקייה חדשה לאקשנים, הפעלת אקשן קיים, הקלטת אקשן, עצירת אקשן.
יוצרים אקשן חדש בכפתור "יצירת אקשן חדש" (create new action), נותנים שם, וברגע שמאשרים את החלון, כל פעולה תיקלט ותירשם בחלון (שימו לב שכפתור הקלטה נהיה אדום).
ברגע שסיימנו לעשות את הפעולות שאנחנו רוצים שיכנסו להקלטה לוחצים על כפתור עצירת אקשן (הריבוע).
חוזרים לשורה הראשונה של האקשן (זו שיצרנו בהתחלה ונתנו לה שם) ולוחצים על הפעלת האקשן על הקובץ הנוסף שנרצה שיעבור את אותם שינויים.
ניתן למחוק חלקים מההקלטות ע"י זריקתם לפח האשפה או הורדת ה-וי שבצד שמאל.
ע"י לחיצה על הריבוע האפור הריק שמשמאל לשורות ההקלטה, ניתן להחליט שעם הפעלת האקשן הוא יעצר בפעולה מסויימת שהקלטנו. כך נוכל להוסיף פעולה ידנית כלשהי ואז להמשיך בהפעלת האקשן.
האקשן יישמר בתוכנה, ואם נרצה להשתמש בו שוב לא נצטרך להכין אותו מחדש אלא רק למצוא אותו בחלון actions.