דבר תורה מפרשת השבוע+מסר לחייםמסר מסתתר(פ"ש)

בס"ד

"וירא ישראל את בני יוסף ויאמר מי אלה"

"ראיתם את ה"מזרוחניק" הזה? תראו איך הוא מתלבש!! והוא בכלל "עירוניסט".."

"פששש..איזה בחור רציני..רואים את זה על הלבוש שלו. חולצה מכופתרת, חליפה, כובע.."

מכירים את הקיטלוג הזה?

בפרשה שלנו יוסף הצדיק (במלעיל חושף שיניים) לוקח את 2 בניו, מנשה ואפרים לאביו ישראל..

הסבא, יעקב מדבר עם בנו יוסף על דברים ברומו של עולם. מברך אותו ואת בניו,

ומזכיר גם את אימו, רחל.

ואז... פתאום(!) מגיע המשפט ה(לכאורה)הזוי "וירא ישראל את בני יוסף ויאמר מי אלה"

ראבק, מה "מי אלה?" ??? אתה לא מכיר את הנכדים ש'ך? אתה כבר מספיק זמן במצרים בשביל שתכיר את הנכדים שלך. לא?

ובכלל-לפני חצי דקה אמרת "אפרים ומנשה כראובן ושמעון יהיו לי". אז מה אתה שואל פתאום "מי אלה?"?*

אין ספק שמנשה ואפרים היו שונים משאר בני דודיהם.! הם גדלו בין גויים ובגינוני מלכות, מלךלא זכו ללמוד עם הסבא בילדותם, ואפשר להניח שגם קצת יותר "ראו עולם" משאר הנכדים של יעקב.. 

פריז! מהגיגי הכותב:

רגע רגע.. פתאום מתנגן לי איזה שיר מהעידן המודרני שלנו.. :D ואיזה קטע.. גם לזמר קוראים עידן

ישראל איש מבוגר מאוד 
הוא עומד עייף בחדר מדרגות, לבד 
לישראל יש גם פצעים פתוחים 
צלקות גדולות, במקומות גלויים מדי 
הבנים היום בחוץ מבוהלים 
אחריהם רודפים מיליון משוגעים 
ולך תחזור עכשיו, כשאתה בלי אוויר 
אל אבא 
וישראל עכשיו קצת מרגיש לא טוב 
הוא נפל למשכב וקיצו קרוב אליו 

ישראל, עודו לבד 
הם פתאום חושבים עליו 
ועוד רגע הם רצים, שבים אליו 

היי... אני פתאום קולט ש.. מדובר על הבנים, לא על הנכדים וחוץ מזה מנשה ואפריים הם לא חזרו בשאלה דוס, הם פשוט היו לבושים בסטייל קצת שונה משל הנכדים של אחד מהאבות...קצת יותר בדומה לאצילים.

ופתאום יעקב קולט אותם מגיעים ככה ושואל את יוסף, "ה' ירחם!!! מי אלה?" מי אלה שחיו עם מצרים בכל ילדותם ולמדו מהם?

ויוסף עונה: "ויאמר יוסף אל אביו בני הם אשר נתן לי אל-הים בזה..."

יוסף מבין היטב את שאלתו של אביו, והוא עונה לו: "אבאל'ה, אתה רגיל לכל הנכדים שלך שגדלו עם תורה וכל הילדות שלהם הסתובבה סביב תורה-בית מדרש-וחברותא עם סבא. אבל הבנים שלי גדלו "בזה"!! הם גדלו בין מצרים שלא בדיוק הוסיפו להם קדושה לחיים, בתרבות הרחוקה מין התורה, אבל למרות שהם נראים קצת כמו מצרים-הם ממש לא!! הם "בני"  הם לא יורדים ברמה שלהם מאף נכד אחר שלך, וההפך-זה רק מוסיף לגדולה שלהם! למרות שהם גדלו בין גויים-הם הצליחו לגדול כיהודים נאמנים!!

המסר-חשוב מאוד.

לפעמים קורה לנו שאנו מקטלגים אנשים. זה לא חייב לצאת מהפה ולפעמים זה נשאר בגדר מחשבה, אבל אנחנו מראים לעצמנו בראש דמות של אדם כמו שהוא נראה לנו מבחוץ. ואסור שזה יקרה!** החיצוניות לא חייבת להיות שווה לפנימיות!

שנזכה להתחזק בעבודת המידות..

-------------------------------------------------

*אפשר להסביר כמובן כמו הפירוש הידוע, שיעקב ראה את הרשעים שיצאו מהם, אבל בשביל המסר נדבר על פירוש אחר..

**לא באנו לומר שהחיצוניות לא קשורה לפנימיות כלל, כי זה לא נכון. אבל צריך לדעת שהחיצוניות לא בטוח מצביעה ישירות על הפנימיות ואי אפשר לקטלג אדם לפי זה..

נכתב ע"י דניאלה י.ע, ואאלעד. תגובות-אלינו או למשתמש זה (מסר) (ש"א)

ממש יפה!! הרבה נקודות למחשבה...יעל נ
תודה!
יישר כח!!
אהמ.. אלעד הוגה הרעיון והכותבדניאלה .ד.
הראשי.
ידעתי שתתווכחי על זה...אאלעד
יפה מאוד..בחורצ'יק

רעיון מעניין.אני לא בטוח שכך זה היה שם אבל..בכל אופן רעיון יפה.

לא תאמינו, אבלאאלעד

בשבת בעוז ציון הרב דב ליאור אמר את הדבר תורה הזה!! (הוא שכח את השירצוחקקורץ[שד"א-גם אני לא מכיר])

איך?? כן???בחורצ'יק
אלעד,אם לא היום...
1. יישר כח על הדבר תורה,

2. יעזור להגיד שגם אצלנו מישו אמר אותו?!(ואהוא ממש לא מסתכל בפורום)
תפנה את תגובתך לדניאלה.אאלעדאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך