לאחר כמה וכמה ניסיונות, רציתי לשתף בנוסחה שלי לבצק ללא מרגרינה ומקמח 80% מלא.
אני חייבת להדגיש שהעוגות נשמרות טריות גם ביומיים לאחר האפיה, אבל זה רק על פי ניסיוני עם המילוי שאני מכינה, שהוא עשיר במיוחד. יתכן שבמילוי פשוט יותר הבצק יתייבש יותר מהר.
כמובן שניתן וכדאי להקפיא מיד לאחר האפיה את העוגות שלא משתמשים בהן במיידי, ולהפשיר לפני האכילה, אז מובטח שהן תהינה ממש כמו טריות.
בצק:
1 ק"ג קמח 80% מהסוג שאתם אוהבים.
2 כפות שמרים יבשים, בחורף אני ווסיפה עוד רבע כף.
לערבב את הקמח + השמרים.
להוסיף:
1 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1 כוס שמן
1 1/4 כוסות מים חמימים
5 חלמונים (מהחלבונים תכינו מרנגים, נשיקות קצפת)
ללוש היטב את הבצק, אם צריך והבצק יבש מדי כדאי להוסיף בהדרגה עוד מים, יובש הבצק תלוי במזג האויר בסוג הקמח ועוד. לכן כמות המים במתכון זה תמיד בגדר המלצה לא מחייבת (לפעמים צריך להפחית את כמות המים, לא במתכון הזה!)
ללוש את הבצק כמה שיותר, אני לשה במיקסר כ10 דק'.
להניח את הבצק לתפיחה במקום חמים. בחורף כדאי ב'תא חום' בתנור, מחממים את התנור לחום נמוך של 50 מעלות, מכניסים את קערת הבצק כשהיא מוכסה, לאחר רבע שעה בערך מכבים את התנור לגמרי, משאירים את הבצק לתפיחה בפנים. כדאי למשוח את פני הבצק בשמן לפני ההתפחה.
מכמות כזאת של בצק יוצאות 4 תבניות של קראנץ', אם מכימים גלילות רגילות ולא קראנץ' יוצאות 5 גלילות.
מילוי: ל 4 קראנץ'
3 חבילות שוקולד מריר
חצי כוס קקאו
כוס סוכר (או מעט יותר לפי טעמכם)
תמצית וניל
2 כפות שמן
רבע כוס מים רותחים
מבשלים את החומרים למילוי בסיר, על אש קטנה מאד, עד שהכל נמס לגמרי (לא להשאיר גבישי סוכר!)
מחלקים את הבצק ל4, מרדדים כל רבע לעלה ענק,, אני מרדדת על נייר אפיה, ככה זה לא מלכלך וזה נוח מאד, אז אם מרדדים על נייר אפיה, הגודל של העלה הוא כמו הנייר.
מורחים בנדיבות רבע מהמילוי.
מגלגלים לגלילה מהצד המאורך של הבצק, (כדי שיהיה מספיק ארוך כשנחלק לשניים ונלפף)
חותכים את הגלילה באמצע לשני חלקים, (אפשר אם רוצים לקרר את הבצק קודם, כדי שהמילוי לא ישפך בחיתוך), מלפפים את שני החלקים זה על זה כמו בורג,
מניחים בתבנית אינגליש קייק (האורך הארוך יותר בח"פ).
מניחים בתנור להתפחה שניה.
אופים בחום בינוני כ40 דק'.
לאחר האפיה אפשר למרוח את העוגות בסירופ סוכר כדי להאריך את חיי המדף שלהן. בקראנץ' אני מותרת על זה, הוא מספיק עסיסי גם ככה, ובגלל העושר של המילוי כאמור, הוא נשמר מעולה יומיים.
אבל אם אתם חותכים את הבצק לשושנים, אז כדאי למרוח בל זאת את הסירופ, כי שטח הפנים של השושנים גדול יותר, והן נוטות יותר להייבש.
יצא ארוך, אבל אני מקוה שזה יועיל למישהו. 
אם הכנתם, אשמח לשמוע תגובות.
)
)