עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ"ו בטבת תשע"ג 18:00
אני לא יודע אם את קשורה אליהם - עסקית או משפחתית או אחרת - או לא.
מה קשור לומר, "אם זה היה טראגי איך שאתה מתאר הייתי זוכרת"... מישהו כאן תיאר איך התנהלו איתו תמורת סכום זה. אני שמעתי אותו דבר בדיוק מאדם נוסף. אז מה הצגת הדברים הזאת, "טראגי"?.. זו עובדה: המחיר לא נאמר בטלפון, ולא בתחילת הפגישה - רק אחרי שהאדם כבר "תפוס" ואז לא נעים.. זה מזכיר "מסחר". אם כי אכן היו מאד מנומסים ואדיבים. זו עובדה. אמרתי - אינני יודע אם זה תמיד או לא. אם זה "טראגי" או לא - כל אחד יחליט לעצמו.. אך רואה חובה ליידע מחיר מראש, וללא שטענתי שזה אומר משהו על "איכות השידוכים" שמציעים..
אם לך "הלך" טוב, שמח בשמחתך. להציג את זה כאילו "התשלום היה פעוט.. לעומת הערך שאתה מקבל" - זה לחלוטין לא שייך. בוודאי שאם אדם מוצא אחרי ששילם, יכול "לשכוח" את המחיר. בהרבה מקומות מקבלים לא-פחות, בלי זה. זה לא "מותנה". אז מה שייך לנגן על "מה שאתה מקבל"?.. לפני כמה זמן ניסתה איזו חֶברה שמשווקת כרטיסי פיס לשכנע אותי לקנות דרכם, כי מה זה מול עשרים-מיליון הפרס הגדול....
ושלא יגבו לי "דמי רצינות" (פשוט מבחיל לחשוב שה"רצינות" תלויה ב5000 ש"ח...), כלשונך. שדכן אמור להכיר את הנרשמים אצלו, גם אם לא שילמו.
הסיפור שלך על מישהי שאחד שלח לה תמונה מזוייפת באתר הכרויות, הוא חריג מצער, וסיכון של מי שמכיר דרך אתר. אף שדכנית נורמלית, שלא גובה 5000 ש"ח, לא תציג "תמונה מזוייפת". הנסיון "להשוות" בין אתר באינטרנט לבין המש' הנ"ל, כאילו זו "הברירה האולטימטיבית".. - רק מוזיל את טענתך. גם ב"משרד" יכולה להיות אונאה, ושמענו על דברים כאלה. ולא בגלל זה אמרנו גם על אלו שהזכרת, למשל...
שדכנים "נורמליים" לא לוקחים בהרשמה סכום כזה. גם כאלה שלוקחים סכום כלשהו בהתחלה. ו"בנה קינך" לא "לוקחים מחיר זול יחסית".. ואם יש מישהו שלוקח כמותם או יותר מהם - הדברים אמורים גם עליו. אין אפליה.. (הרי פה פורום של אנשים שנמצאים בקשר עם כל מיני שדכנים/ות. מכירים את השטח.. ו"משרד" עדיין אינו ערובה).
ה"הסבר" למה לא הזכרת את המחיר, הוא תמוה: "ענין התשלום היה פעוט עבורך, מול הערך..". אדם אינו ממליץ לעצמו. כשהוא כותב לאחרים - הוא צריך לפרט תשלום כה גבוה, ולתת להם להחליט אם זה "פעוט עבורם" או לא. אם כי אני מוכן לדונך לזכות שבאמת רק רצית לעזור. אינני מכירך.
כל מה שכתבת פה: הרצינות (ומה זה "מי שמשלם רוצה לראות תוצאות ולכן יהיה רציני יותר.." יש פה מלא רציניים, בלי לשלם..), המקצועיות, המבחר, הסינון "הרצון שתצליח ושתהיה מאושר".. - יש גם אצל אחרים, שלא לוקחים הון כזה. וגם שם תמצאי חברות ש"סבלו בשנות הרווקות ועכשיו מאושרות".. במחילה, זה נשמע כמעט כדמגוגיה.. יש המון כאלו - אצל כולם.
וגם אנשים שהתחתנו דרך אחרים והצליחו, מן הסתם "מאושרים עד הגג" (רק לפני לא הרבה זמן היה כאן שירשור על מה אנשים קיבלו מהנישואין לעומת ציפיותיהם. כולם אמרו שיותר ממה שציפו.. אני מעריך שאיש מהמאושרים הללו לא הכיר דרך "בנה קינך"..)..
ואנשים בגיל זה ש"מתחתנים תוך שנה-שנתיים" זה באמת לא "מופת" גדול... גם ללא כל משרד. ואיננו יודעים גם כמה לא, והאם יש להם סטטיסטיקת הצלחה גדולה משל אחרים.
חוזר על מה שאמרתי: לקחת 5000 ש"ח ללא כל התחייבות, זה סכום גדול מאד. וגם שאלה אם זה מוצדק (מצד אחד - מחזיקים משרד ועובדים, מצד שני - ניתן לומר שכמו כל "עסק", לא הצלחת למצוא - אל תגבה. לפחות לא סכום כזה). אינני יודע אם הם מצליחים יותר מאחרים, גם כאלה בלי "משרד" (להחזיק מחשב זה לא סיפור היום. וכל שדכנית של "ישפה" מחזיקה מחשב עם מאגר גדול מאד של שמות..). ובוודאי שגם אחרים שאינם גובים תשלום, וידועים כהגונים, נזהרים מהטעיות. וגם אצל אחרים, כשהולך טוב, אז "מאושרים". כמובן, מותר לאדם להמליץ שמכיר "הרבה הצלחות"; האם זה יותר מאשר אצל אחרים, בגלל צוות וכד', או לא - קשה לדעת.
לכן, חשוב שאנשים ידעו מראש את המדובר, כולל הסכום - שאף אחד לא יכול להחליט עבורם שהוא "זניח", מול תוצאות שאינו יודע אם מובטחות יותר מאצל אחרים בלי-זה; וכל אחד יחליט לעצמו אם זה מה שהוא מעונין או לא. בשקיפות גמורה.