דיכאון- ומה שמעבר...שפלה
עבר עריכה על ידי שפלה בתאריך י"ח בטבת תשע"ג 21:19

אחרי שבועיים מלאים במחשבות, דיבור עם אנשים, בירור מעמיק באינטרנט בנושא ועוד הרבה..

יש לי כמה דברים שרציתי להגיד...

~ כל מי שסובל מדכאון, תמשיכו לחיות, להתאמץ, לעבוד על זה, ובע"ה עוד  נצליח לגבור עליו. מעריכה ממש את כל הכוחות המטורפים שלכם להילחם על החיים!! מנסיון! אל תתבישו בזה- זה לא אשמתכם!!

~ הדיכאון הוא מחלה נפוצה מאוד, כל  אדם שישי חולה. לא תמיד אנחנו מודעים לעניין אבל הרבה אנשים מסביבנו סובלים ממנו.. כן, כן, גם הרבה אנשים פה, שבחיים לא היתם חולמים..

~ לדיכאון יש כמה גורמים- נפשיים, וביולוגים. הרבה פעמים זה פשוט חוסר איזון של חומרים בגוף, וזהו.

~ אף אחד לא רוצה להיות בדיכאון!! וכמובן מי שסובל ממנו!!! אדם שחולה לא תמיד שולט בעצמו... הוא רוצה לעשות הכול כדי לצאת מזה, אבל לא תמיד מצליח.

ולסיכום! הנקודה העיקרית שרציתי להגיד-

אם אתם לא מבינים בזה, וסביר להניח שאתם לא מבינים, אז אל תגידו דברים סתם. הדבר האחרון שחולה דיכאון צריך לשמוע, זה- "הכול בראש, תחליט שאתה רוצה לקום, ותצליח...". כמו שלא היינו אומרים למישהו נכה- "אתה מסוגל ללכת, זה הכול בראש".

זהו. תמשיכו לעודד ולעזור, ופשוט להיות, כשצריך אותכם. כי זה מה שאנחנו זקוקים...

ותודה לכל האנשים האדירים שבאמת עוזרים לי להתמודד ולהתקדם!!

נ.ב-

זה לא מכוון לאף אחד באופן אישי. ובטוחה שאף אחד לא עושה שום דבר בכוונה..

רק שמחה וטוב!!קורץ

אווזה.

וואי. כמה שאני אוהבת אותך.

ו.. אם בשורה המודגשת, כמעט בסוף, התכוונת גם אלי, אז אני שמחה ואם לא, אז השתדלתי.

וואו.צבי-ליזציה

בתור מדוכא מטופל - חותם על כל מילה פה. כל הכבוד לך!!! .

לא מסכימה עם הכל.עץ על מים
אולי אפרט מחר.
אשמח לשמוע!שפלה
דעתי-עץ על מים

1). רוב הדיכאונים זה בגלל עצם ההכרה במצב הזה כמצב נורמלי בעולם ולכן יש יותר ויותר מדוכאים כי זה כבר לגיטימי מאד ולכן האחוזים גובהים (לא רק בגלל זה אבל גם..)

2). בדר"כ אדם מדוכא יחסית צריך לשלוט בעצמו ברוב הדברים, אם הוא לא שולט זה אומר שהמצב מעבר לדיכאון הסטנדרטי. [לא מדברת על פה ושם לאבד קצת עשתונות זה קורא לכולם... אבל אם זה באופן יותר תדיר אז...]

3). אני מבינה בזה יחסית. לא סתם יש לי דעות שונות משל הרבה אנשים בנושא, זה כי אני מכירה אותו מכמה וכמה מקומות ואלה המסקנות אליהן הגעתי.

וכן אפשר להתגבר על דיכאון אם רוצים ברוב הפעמים, ויש פעמים שכן האדם צריך להבין שאם הוא לא יחליט לצאת מהדיכאון הוא יהיה תקוע בו לנצח וצריך לדעת מתי להגיד לו את זה ומתי לא. אבל לא לא להגיד בכלל.

4). יש רמות של דיכאון. לכן אי אפשר להכליל בזה כלום.... אנשים בדרגת דיכאון נמוכה הם לא כמו אנשים בדרגה גבוהה ולכן ההתייחסות שונה מאחד לאחד (ולכן גם לא לקחת את דבריי כהכללה כוללת לגמרי...).

5). גם בנאדם מדוכא צריך לדעת לקחת אחריות על עצמו ולא צריך לזרוק הכל על החיים "אני מדוכא אז תעזבו אותי" ועוד כל מיני כאלה... כי ככה בחיים אי אפשר לצאת מזה!!! רק בשבילכם- קחו אחריות על עצמכם! ואל תאשימו הכל על אחרים ועל זה שלא יודעים איך להתנהג איתכם (אלא אם אתם רוצים להשאר במצב של הדיכאון)

שיהיה המון המון ב'הצלחה נשמה מדהימה!!!

היי חזקה!

^^שפלה

מסכימה עם כל מה שכתבת!

בע"ה נצליח!

יואו מישו בעולם מסכים איתי בעניין סופסוף! |מתלהב|עץ על מים
אהמ…צבי-ליזציה
אני גם מסכים עם רוב מה שכתבת…
סחטיין עלי... התקדמות!עץ על מים
חחח לא ידעתי שאתה מסכים עם זה למען האמת. עכשיו אדע:p‏ וחבל שתכחכח יותר מדי בגרון הוא סתם יהרס
אני הייתי ממליצה לך לעיין במקורות על הנושאהממ
עבר עריכה על ידי הממ בתאריך י"ט בטבת תשע"ג 23:57

ב"ה

את נוגעת בכמה נושאים שקשורים אחד לשני אבל שונים.

(חוץ מזה שאפשר לפתוח דיון מעניין איפה עובר הגבול בין הפרעה נפשית לבין מידות שצריך לעבוד עליהם)

בקצרה, יש תופעה שנקראת דכדוך

ורוב האנשים נוטים לכנות אותה דיכאון (בטעות)

זה תגובה טבעית ורגילה שמופיעה אצל כל אחד מדי פעם

בעקבות דברים מסוימים וחולפת כעבור זמן

ועם זה באמת אדם יכול להתמודד לבד.

(זה כמעט ציטוט מהמקור בויקיפדיה, אם את רוצה תעייני שם להרחבה)

ויש דיכאון.

דיכאון זה הפרעה נפשית.

נפוצה.

וזה לא עובר לבד.

יכול להיות שבבסיס זה נובע באמת מחולשה.

מזה שבן אדם לא מתמודד עם הבעיות שלו.

וזה אולי באמת באיזה שהוא מובן בעיה ואשמה של האדם.

וחוסר התמודדות.

אבל ברגע שאדם נמצא בדיכאון קליני.

זה לא משנה.

הוא צריך טיפול כדי לצאת מזה,

וטיפול זה דרך התמודדות.

ואגב, חוסר שליטה, הכוונה לדעתי היא לא שהאדם לא מודע למה שהוא עושה, אלא שהוא לא יכול למנוע את הדיכאון

ולצאת ממנו לבד.

אה, וזו דעתי בנושא. 

(ע"ע דיון דומה בנסיו"פ)

בלי עין הרע..שפלה

חקרתי את הנושא לעומק. קראתי המון מאמרים וכו..

זה נושא מאוד מורכב!

כמו שע(א)לומה אמרה- יש הרבה רמות לדיכאון.. ולכן שום דבר הוא לא מדוייק..

ואני יודעת מה ההבדל בין דידכוך, לדיכאון.

כל מה שאמרתי מכוון לאנשים בדיכאון מאובחן.

למשל לי יש דיכאון קלני..

כן, שרשרתי לע(א)לומה. הממ

ב"ה

ולגבי מה שאמרת בפתיחת השרשור את צודקת לחלוטין.

עכשיו ראיתי... שפלה
הגבול בין הפרעה נפשית למידות...שפלה

לא כ"כ מסכימה עם השאלה בכלל.

גם כשזה הפרעה נפשית, זה המון המון עבודת המידות!

זה תלוי בעוד דברים שמשפיעים עליך, אבל עדין זאת עבודה ענקית שלך..

כמו שע(א)לומה אמרה- גם מי שחולה, צריך להיזהר לא להשליך הכול על המחלה.. נכון, היא מקשה מאוד את הדרך, אבל עדין זה עבודה שלנו- בעזרת אנשים כמובן, והטיפול המתאים (תרופות, פסיכולוגיה ועוד..).

להסיר אחראיות לא יעזור!!

א. אני חותמת לך כאן ועכשיו-קראתי יותר ממך על הנושאעץ על מים

היו זמנים שימים שלמים הייתי יושבת וקוראת כל מה שקשור לנושא בדרך כזאת או אחרת.

ב. לא מדברת פה על דיכדוך שזה באמת כל אחד עובר.

אלא על דיכאון! ההפרעה הנפשית הנקראת דיכאון!

זה לא עובר לבד. זה עובר עם עבודה. והפסיכו' והפסיכי' לא באמת עוזרים.

זה פשוט נותן צומי ולכן זה עוזר. והכדורים מכניסים לך לראש שזה עוזר אז זה עוזר. זה סתם מרעיל וגורם לאנשים להיות תלויים בכדורים ואם אין כדור אז לא צריך לשלוט בעצמי כי אין לי כדור.

טיפול זאת דרך התמודדות אבל לא נכונה לדעתי. וכן אני יוצאת כנגד כל המחקרים!!! 

הדיכאון נהיה נפוץ בדיוק כי הפכו את זה למשהו הגיוני אז כל בנאדם שנופל לדכדוך אומר אה טוב אני אכנס לדיכאון סופית מזניח ת'צמו ואת נפשו כי ככה אני אוכל ללכת לטיפול ולא אצטרך לעבוד.

בדיוק בגלל זה מתגברת תופעת הדיכאון (זה אחד הגורמים! יש עוד כמובן..)

ואת זה צריך למגר! לתת לאנשים להבין שלא דיכאון זה לא הדבר הלגיטימי להפסיק לתת לזה לגיטמציה במקום הלא נכון!!! ככה יהיו פחות מדוכאים.

אבל אפאחד לא יקשיב לנערה בת פחות מ17 ש"מבלבלת" ת'שכל אז ככה זה ישאר ורק יתגרע.

אני את שלי - אמרתי. לפחות במסגרת המצומצמת הזאת. ותתווכחי איתי עד מחר אני מכירה מקרוב דיי והותר אנשים עם מחלות נפש/הפרעות נפשיות מסוגים שונים וההשפעות שלהן והדרכי התמודדות וכל מה שקשור.

אני גם יודעת מה זה להיות בדיכאון ומזה להיות בדכדוך.

אני גם יודעת מזה פסיכו' ופסיכי' מכמה מקומות ואנשים. אני מכירה את הנושא הזה מהמון כיוונים ואנשים ומקומות.

שיהיה ב'הצלחה בכולופן.

חוזרים לאותו דיון אז...הממ

ב"ה

אני לא מתווכחת איתך.

זו דעתך, וזכותך להחזיק בה.

(למרות שאני מסופקת בתועלת שאפשר להשיג מהגישה הזאת, אבל זו כבר דעתי )

את דעתי אמרתי, והיא לא השתנתה.

ובקשר למשפט הזה (ציטוט שלך) -

"הדיכאון נהיה נפוץ בדיוק כי הפכו את זה למשהו הגיוני אז כל בנאדם שנופל לדכדוך אומר אה טוב אני אכנס לדיכאון סופית מזניח ת'צמו ואת נפשו כי ככה אני אוכל ללכת לטיפול ולא אצטרך לעבוד."

עניתי בתגובה הראשונה שלי.

והערה קטנה: אני לא חושבת שזה נכון לקבוע עובדות בלי ידע קודם/הוכחה.

המון הצלחה גם לך

לגבי ההערה: יש לי ידע והוכחות. נכון עצוב?עץ על מים

וידע יש לי יותר ממך כמעט בטוח. הוכחות יש לי לא בעודף אבל יש.

יש לי תחושה שמתנהל כאן דו-שיח חרשים.הממ

ב"ה

וזה די חסר תועלת.

ואוי!! התקפת..שפלה

לא באה להתווכח, רק לומר מה אני חושבת מהמקום שלי... באמת ממה שאני מרגישה ועוברת..

אף אחד לא בוחר להיות בדיכאון, ואף אחד לא רוצה להכניס את עצמו למקום הזה. הפוך- לרוב לא מסכימים להכנס להגדרה הזאת.. והטיפול זה לא דבר כיף- בכלל! לא הכדורים ולא הפסיכולוג.. ולא עושים את זה לכיף, כדי לקבל צומי. ממש לא!!

ברור שזה לא עובר לבד, וזה דורש המון עבודה!! וחלק מהעבודה הזאת זה לפנות לטיפול. זה גבורה!

כשאת בתוך זה, את רוצה כ"כ לצאת מזה, לקוםולעשות, אבל לא מוצאת את הכלים לעשות את זה.

והטיפול עוזר לך למצוא את הכוחות שנמצאים בתוכך. משתדל לפחות.

איך שלא נסתכל על זה- זה עבודה שלך! הטיפול הוא לא קסם, שמעביר ועוזר להכול, ממש לא!

הוא מביא אותך למקום שאת מסוגלת לעבוד בעצמך, כשאת יכולה להתחיל להתרומם..

תנסי להסתכל על זה כמחלה רגילה. מקבלים כדורים וטיפול רפואי ושעוזר ונותן לגוף את האפשרות להילחם עם החיידק שתקף אותו.. ללכת לרופא זה לא בריחה- זאת ההתמודדות!!

רק טוב תמיד!

לא בוחרים במודעעץ על מיםאחרונה

זה בתת מודע. ואני יודעת שזה לא כיף אבל זה מרגיש כאילו זה סוג של פיתרון. (בתת מודע!!!)

זה דורש עבודה, וללכת לטיפול זה בהחלט גבורה אבל לא מלכתחילה!!! זה רק כי כבר אתה במצב הזה אז לך לטיפול.... 

אחרת לא תצליח באמת לצאת מזה אבל לא מלכתחילה וזאת הנקודה!

מי אמר שאם לקיחת כדורים אחרים אני מסכימה? אני חושבת שבחלק מהדברים כדורים זה סתם חרטא גם במחלות פיזיות. ויותר מכך זה מממכררררררררררררררררררררר.

זה לא בריחה זה התמודדות אבל לא מלכתחילה, היה עדיף להתמודד לפני ולא להגיע למצב הזה!

מקפיץ..הכלטובה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך