כולם בהקהל אצל הרבי מליובאוויטש שליט''א מלך המשיחחיים שלמה
בהקהל?! באמריקה?!?!אוסנת
אוסנת- העם איתךאור-נא
גם אני עם מתנגדי השטויותהרב אמזלג
עיינו בפורום ישיבות תיכוניות בשרשור על מעשי חכמי התלמוד, וראו שלא הכל פשוטו כמשמעו!
מתי תבינו!!!
בברכה, הרב יוסי אמזלג
ראש ישיבת אור טובע, מנהל פורום ישיבות תיכוניות, רב פורום פרויקט השטו"ת במיל., ומראשי מנהיגי המתנגדים...
לא הבנתי כלום אולי תפרט...חיים שלמה
ביום הולדתי מתנה מה' גאולה ומשיח ובית המיקדש שירדester317
ביום הולדתי / אסתר הודיה כהן
-----------------------------------
חרבו שני בתי מקדש
חיילינו לחמו בלבנון
פיקוד העורף במקלטים.
מבקשת ממך ה' שירד
בית המקדש,ביום הולדתי
אנה ה' הושיע אותנו
המשיח שיתגלה לעייני כולנו
אור לגויים נהיה ככוכבים
בבית המקדש השלישי
לא עוד מלחמות בארצי
ביום הולדתי
ולך שוכן מרומים ה' אלוקים.
נאיר שמך בכל העולמות
ככוכבים בשמי מרום
בית המיקדש השלישי
לך ה' הקורבנות האהבות
וסוף לכול הגלויות
שלום בעולם לארצי
שמע נא תפילתי , ביום הולדתי
גאולה לעם ישראל,נאיר שמך בעולם
בית המקדש השלישי
אנא ה' זו היא מתנתי,ליום הולדתי
בהקהל כל עם ישראל מגיע לבית המקדשמושיקו
(אפשר לפתוח שרשור שם רק על הנושא הזה...)
בהקהל צריך להיות בביהמק'.אוסנת
סוכות זה חג העליה לרגל, ואז להיות באמריקה?
יש פה איזה בלבול בסדר עדיפויות.
תראה, עם כל הכבוד. הקהל בחוץ לארץ?!
זה פשוט מזעזע.
יש הלכה שאדם צריך להקביל פני רבו ברגל אז..חיים שלמה
בית המקדשמושיקו
מקום זה כיום הוא בית של הרבי מלך המשיח שנודע בשמו 770.
הנ"ל הוא על פי שיחתו של הרבי.
א"כ כדי לקיים מצוות הקהל בשלימותה מומלץ לקפוץ גם לשם(לביהמ"ק של הגלות)
הכותל ללב האומה,שריד בית המקדש שירד הבית השלישיester317
הרבי בדיעה שארץ ישראל,ארץ הגאולה הכותל סמל המקדשester317
אמרתי כולם אצל הרבי שליט''א לא ב...חיים שלמה
הרבי באמריקה. מה זה משנה איך אומרים?אוסנת
כיום לא עולים לרגל, ולכן אין צורך בהקבלת פני רבו. חוץ מזה, רב צריך להיות מצוי (הייתי אומרת "חי", אבל זה לא יתקבל פה).
אני אגיד אפילו ביתר חריפות - הרב קוק מת. מ-ת. ולכן אני לא מחויבת לכל מילה שכתב ואמר. הרב קוק הוא המורה הרוחני, הרב של הרב שלי, אבל לא יותר מזה.
ולכן, אם הייתי טוענת שהוא חי, אבל לא יכול להגיב - לא הייתי עולה להקביל את פניו...
משמע מדבריך שמשה מת ולכן גם תורתו ח''ו מתה?חיים שלמה
אם הרב קוק היה בדרגתו של הרבי נשיא הדור וכו' אז..חיים שלמה
אני לא בטוח שוויכוח יעזור.מ.מ.י.ר
לחיים שלמה - "תורת משה עבדי", זו תורתו של הקב"ה. את כל מה שכתב משה רבינו, הוא כתב מפי הגבורה, וזכה שהתורה תיקרא על שמו. הקב"ה הוא נצחי, ולכן ההשוואה שלך אינה נכונה.
בכל אופן, מצוות הקהל, כמו שכתבה אסנת - היא כשאתה רואה את גדול הדור שאתה הולך אחריו. פה התנאי לא מתקיים.
אני מעדיפה לא להסתמך על "מופתים".אוסנת
זה מעין קיצור דרך. במקום להתפלל לה', שולחים באגרות הקודש. במקום להתפלל - שמים פתק בכותל.
זה מה שה' רוצה מאיתנו? לא. ה' רוצה שנתפלל.
לכן, על העיקרון, יש כמה חב"דניקים שאני מכירה - שלא מכניסים פתקים לאגרות הקודש. ואני אישית - לא מכניסה פתקים לכותל.
אני מצטרפת למה שמ.מ.י.ר אמר. התגובה הראשונה שלי היתה בגלל שמעולם לא שמעתי על דבר כזה, וחשבתי שזה חריג. לכן נזעקתי.
אז תהנו לכם בחו"ל, ואשרי שלא שם חלקי עמכם.
לאוסנת, (וממיר).חסיד של הרבי
ואז, נפל לי האסימון.
שמת לב שאת קובעת עיקרים ביהדות בלי שום מקור???
כמה דוגמאות מדבריך:
זה מה שה' רוצה מאיתנו (כתיבה לרבי)? כן. ולי יש מקורות לכך, מה שלך אין.
כיום לא עולים לרגל ולכן לא צריך להקביל פני רבו? שטויות. וכנ"ל.
אם המורה הרוחני שלך מת את לא מחוייבת לכל מילה שהוא אמר? או שאין לך מורה רוחני אמיתי, או שההגדרה שלך למורה רוחני היא לא ההגדרה היהודית לרב - "אפילו אומר לך על שמאל שהוא ימין", ולתורה - "תורת אמת - תורה נצחית".
אם לא נמצאים בביהמ"ק, צריך להיות בכותל. מקור, בבקשה. (אני כבר לא מדבר על ארץ ישראל - לידיעתך, עליה לרגל היתה מארץ ישראל לבית המקדש, ועד כמה שידוע לי אנשי חו"ל כמעט ולא הגיעו, אבל למה לי לבלבל אותך עם עובדות).
הקבלת פני רבו ברגל, היא רק אם הוא יכול להגיב? ואת זה מאיפה לקחת?
מחקתי תגובה ארוכה ארוכה, בה הגבתי לכל הנ"ל, כי אני חושב שזה לא יעזור. את מגיעה עם החלטות שקבעת מראש, ולא משיקולים תורניים טהורים. אם למישהו יש טענות עם מקורות, אני אשמח להתייחס לכך.
ובשביל להוכיח את זה, ממיר:
מה תאמר על חומש דברים שמשה מפי עצמו אמרה?
לגבי השאלה השניה שלך, עיין בכל האמור לעיל. (אני לא אומר שזו לא שאלה, אבל מעצבן אותי שמגיעים ותוקפים בלי מקור. אם היית בא בתור שאלה, הייתי עונה. אבל אתה מגיע בתור התקפה, ולזה דרוש קצת יותר).
נ.ב. עיינו בקטע שהעליתי מ"ספר החיים" בשרשור סמוך, זו תגובה קטנה על "קדושת הארץ".
לממיר - קצת הרחבהחסיד של הרבי
מוסבר בחסידות על סמך מה שמובא עוד קודם בקבלה שבכל דור ישנו משה רבינו שבדור (אתפשטותא דמשה בכל דרא ודרא - לשון התקו"ז). זה מפורש גם במדרש רבה: "אין דור שאין בו כמשה".
ובדיוק כמו שמשה רבינו, אמר את דבר ה' לעם ישראל, אומר ה"משה רבינו שבדור", את דבר ה' בדור הזה לעם ישראל. שניהם, אומרים תורת ה'.
אלא מה? שה' עצמו רצה ויצר את החילוק בין חמישה חומשי תורה, לבין שאר כל התורה כולה. (לפי שיטתך, החלוקה היתה צריכה להיות בין הארבעה הראשונים לכל התורה כולה). והחילוק הזה מתבטא בנוגע להרבה ענינים בהלכה ובמעשה בפועל.
אבל בענין הנצחיות שבדבר? שניהם נצחיים באותה מידה. בדיוק כמו שה"שמע ישראל", נצחי בדיוק כמו "ואחות לוטן תמנע", כיון ששניהם פסוקים בתורה, ואם אחד מהם חסר, פסול כל הספר תורה, בלי קשר לרמת החשיבות הרגשית שאנו מייחסים לו, כך גם בדברי התורה של חז"ל, שהם אמיתיים ונצחיים. וכן בדברי הרבי .
חוץ מזה, שלא הבנתי מה בדיוק ענית. הוא שאל שאלה הגיונית. מה הקשר בין מיתת הרב לחיוב לדבריו?
אני לא קובעת עיקרים. אני קובעת את דעתי,אוסנת
משום מה, דעתי נשמעת לי הגיונית.
כן. אני חושבת שיותר חשוב להתפלל לה', מאשר לזעוק לרבי. אם מישהו חושב אחרת, כנראה שיש לו עיוות בסדרי עדיפויות. ולצערי, העניין של "אגרות הקודש" הפך להיות יותר מדי קיצוני, ולכן הוא לא ראוי. בדיוק כשם שהליכה לקברות צדיקים, ותפילה לצדיק - אינה ראויה. (לצדיק, לא לה' בזכות הצדיק)
צריך להזהר עם הדברים האלה, ולכן אני מתלבטת אם לומר... החלטתי לוותר.
אני האדם הפשוט, לא יכולה לפסוק לעצמי. ולכן, אם מורה דרכי נפטר, אני צריכה למצוא מורה דרך אחר. כמובן שלי יהיה נחמד אם הוא ילך בדרכו של מורה דרכי הקודם, אך אם הנסיבות השתנו - הוא יפסוק אחרת, ואני אלך על פיו.
מקור ל"למה עדיף הכותל על פני אמריקה"? גם אם אני אטרח ואביא מקורות, הם יהיו של רבנים שאינך הולך בדרכם. נק' היסוד היא, שה-770 לא בית מקדש מועט בדרגה יותר גבוהה מכל בית כנסת אחר, ולכן אין הגיון בלהעדיף אותו על פני הכותל...
הקבלת פני רבו - שוב. נק' ההנחה היא שהרבי מת. ולכן, אין פה שום הגיון.
יתכן ששם היתה לי טעות. זה מה שזכור לי, ואם טעיתי - מצטערת.
אגב, לא ידעתי שזה "עיקר" ביהדות. לי זכורים עיקרים אחרים.
והכי חשוב:
אמרתי כבר, שמבחינתי אין עוד עניין בשרשור הזה. תגובותי הראשונות היו כי הייתי בהלם, וחשבתי שזה מיעוט. אבל בגלל שכולכם כאלה, אז אין לי טעם להתדיין בנושא. אף אחד לא ישתכנע פה.
הכותל של ימנוקשקשן
אז מה?אוסנת
אבל בוודאי שישנה מעלה גדולה לא"י, ויותר מזה - לירושלים.
בקצרה...חסיד של הרבי
אני יכול להבין שיש הגיון בזה שאת מעדיפה להתפלל לה', אבל אם היית מגיעה על מנת לשאול, הייתי עונה ומסביר את מנהגם של כל החסידים מכל החסידויות כבר מאות שנים, שכשמשהו קורה, רצים לרבי. ואני אפילו לא נכנס לזלזול בקברות צדיקים. (כלב בן יפונה, רץ להתפלל איפה?)
את בעצם מסכימה איתי שמורה דרכך הוא בשבילך לא באמת תורה, כי תורה היא דבר נצחי. ובקטע הזה ישנו הבדל גדול מאד בתפיסה בינינו.
לא בקשתי מקור ללמה הכותל עדיף על פני אמריקה, אלא מקור לזה שהקהל הוא בכותל.
וגם בקטע של הקבלת פני רבו, את חוזרת על אותה הטעות. זה ההגיון שלך, אבל לאו דווקא ההגיון התורני. אז למה את תוקפת? למה לא להגיע בכיוון של לנסות לשאול ולברר?
סליחה, אתה מעוות את הדברים שלי שוב.אוסנת
אני לא נגד ללכת לקברות צדיקים ולהתפלל לה' בזכות הצדיק, אני נגד מה שקורה היום, שיותר מדי אנשים (לא מיעוט) הולכים להתפלל לצדיק, ואין מוחה בידם.
אותו כנ"ל, לגבי הכותל ואגרות הקוד. צריך לזכור איפה ה' נמצא בשושלת המזון...
גם ההגיון הזה, הוא של רבנים. אני לא מעצמי חשבתי על "למה לא לשים פתק בכותל", אלא מעולם לא שמתי פתק... ככה חינכו אותי, וככה היום אני שומעת מרבנים.
היום הקהל הוא זכר. ולכן אמרתי כבר (!) שזה פשוט נשמע יותר הגיוני להתכנס בכותל ולהתחזק ברצון לבנית ביהמ"ק, דווקא במקום הכי קרוב שאפשר להגיע...
מצטערת, אבל ההגיון הזה הוא הגיון של רבנים. בעצמי שמעתי.
לעניין הקבלת פני רבו - הודתי שיתכן וטעיתי. לא בררתי, אני פשוט כותבת על סמך מה שאני רואה ומקובל אצלנו.
בפעם השלישית והאחרונה בלנ"ד: אני תוקפנית מטבעי, ולכן כששמעתי את נושא השרשור, הזדעקתי ותקפתי. אם הייתי יודעת שרובכם כאלה, אז לא הייתי טורחת להגיב.
הבהרה קצרה לאוסנתחסיד של הרבי
ישנה פה בעיה עם גישה שאומרת "מה שלא נראה לי - אסור ופסול". אז לו יצוייר שמגיעים עם רקע תורני, שמבינים ויודעים למה זה פסול, מילא. אבל לבוא ולטעון טענות - לא לשאול, אלא לתקוף - על סמך מה שנראה לי או שהבנתי, זה פשוט לא לענין.
אני באמת מתנצל אם נפגעת.
ולעצם תגובתך:
חיפשתי בתגובותייך זכר להדגשה שאת לא נגד קברות צדיקים ותפילה בזכות הצדיק, ולא מצאתי.
ללכת להתפלל לצדיק, אני לא מכיר מישהו שכך עושה.
מה ההבדל הרעיוני בין לשים פתק בכותל לבין להתפלל בכותל? כל כך משנה אם אני רק אומר את המילים או גם כותב אותם בפתק? (אגב, לפחות לפי מה שאני יודע, יש בזה קצת בעיה הלכתית - קדושת ההר חלה בחריצי הכותל. אולם מחמת שלא ביררתי את הנושא, לא ניכנס לענין הזה).
.
מנין שהקהל הוא זכר?
ישנה שיטה שמופיעה עוד מהראשונים שהיום, הקבלת פני רבו היא התחליף למצות עליה לרגל. וב"הקהל" שמדגישים יותר את מצות העליה לרגל, הנסיעה לרבי היא מודגשת יותר.
רק הערה אחרונה:
שימי לב לביטויים הבאים שהועתקו מתגובות קודמות שלך, ותנסי להבין אם ההתקוממות שלי כלפי היחס לא היתה מובנת:
"הקהל בחוץ לארץ?!
זה פשוט מזעזע."
"וחוץ מזה, שרוב האנשים, "על הדרך"... עוברים בכמה אתרים מרתקים." (סתם בשביל הסקרנות, מאיפה את יודעת את זה? אני יכול להעיד שזה ממש לא נכון).
"אז תהנו לכם בחו"ל, ואשרי שלא שם חלקי עמכם."
זה שלא מצאת, זה אולי כי לא הבנת.אוסנת
אתה לא מכיר, זה ממש לא אומר שאין מציאות כזאת. לצערי הרב, יותר מדי אנשים (ממש לא מיעוט) עושים זאת. יש עיוות אצל אנשים שלא ממש "דתיים", ואין להם כ"כ רקע תורני. הם חושבים שהצדיק הוא המושיע, ולא ה'.
הפתקים בכותל זאת נקודה אחרת. אין לי בעיה עם מי שעושה את זה (ופה בא המשפט - חברותי הטובות ביותר עושות זאת...). אני רק חושבת, שפתק זה לא קיצור דרך. לא ללכת לכותל, לשים פתק ו"לצאת ידי חובה". ה' רוצה תפילה. אז בנוסף לפתק, תתפלל. או שלא תשים פתק ורק תתפלל...
פתק זה קיצור דרך, כי הרבה יותר קל לכתוב, מאשר להתפלל בכוונה וברצינות.
לעניין הציטוטים:
הציטוט הראשון הוא לא רלוונטי, כי אמרתי שתגובתי הראשונה היתה מתוך זעזוע. לא האמנתי שזה אמיתי ונפוץ.
מאיפה אני יודעת את זה שאנשים מבקרים "על הדרך" בעוד כמה אתרים מרתקים? בגלל שהמשפחה המורחבת שלי היא בין השאר חב"דניקית. והם ממש לא בשוליים (כל הנסיעה שלהם לחו"ל היא בגלל נורמות חברתיות). אני יודעת את זה עוד מכל מיני סיפורים ותמונות שהראו לי חברות חב"דניקיות...
לגבי הציטוט האחרון, אני באמת שמחה שאני חונכתי על הדרך שאין לצאת מהארץ. ושלא סתם - קיום מצוות בחו"ל זה בלי משמעות. מי רוצה לקיים מצוות בחו"ל, ולוותר על מצוות התלויות בארץ?
יש לי ציטוט...אוסנת
נכתב ע"י פועה (שהיא הרבנית שולמית מלמד) בפורום ברסלב.
כיוונתי לדעת גדולים...
(כשכתבתי - "אשרי שלא שם חלקי עמכם")
"ויאמינו בה' ובמשה עבדו".חסיד של הרבי
לגבי הפתק - שוב. מי אמר לך מה "קיצור דרך" ומה היא תפילה אמיתית? אולי הדמעות של היהודי שכותב את הפתק שוות בשמים כמו הדמעות של מי שמתפלל?
השאלה היא למה הם נוסעים. אם הם נוסעים לרבי, ובחול המועד (כשאת יוצאת לטייל) גם הם יוצאים לטייל, אני לא רואה בזה בעיה. הם לא היו נוסעים בשביל לטייל, נכון? והראיה שחב"דניקים לא נוסעים לשום מקום אחר - לאותו מקום כבר שישים ושמונה שנים. כמדומני, שבעיית הטיולים דווקא נפוצה יותר במגזר אחר ביהדות הדתית.
אני מסכים להעיד על בחורי הישיבות (שהם רוב אלו המגיעים) שלא נוסעים לשום מקום. 770 מלא בסדרי לימוד מהבוקר עד הערב, בימי שישי נוסעים למבצע תפילין, בחול המועד בין תנומה לתנומה ובין תפילה לתפילה (שמחת בית השואבה היא כל לילה, כל הלילה) קופצים למבצע לולב. אין זמן לנשום, שלא לדבר על לטייל.
לגבי החלק האחרון בתגובה הראשונה שלך, העליתי בשרשור אחר קטע מספר החיים לאחיו של המהר"ל מפראג.
ולגבי המקור, צר לי, אבל רבנית זה לא מקור. כמדומני, שביהדות, מי שיכול לפסוק הוא רב, ולא רבנית. צר לי על השוביניזם.
חוצמזה, שהיא כותבת חיובי - "תודה לאל אנחנו נשארים בארץ הקודש!".
את כתבת שלילי - "אשרי שלא שם חלקי עמכם." נכון שיש קצת הבדל?
שוב...אוסנת
כשדיברתי על הפתק, לא התכוונתי למישהו שכותב פתק מעומקא דליבא, שופך דמעות ומתחנן לה'... דיברתי, ואתה מבין בדיוק למה אני מתכוונת, לאנשים שבאים, כותבים פתק, שמים והולכים. רק כי זאת המסורת... אני גם לא שופטת את מי ששם פתק. אני רק נמנעת מזה בעצמי (אפשר לומר - מחמירה על עצמי).
את התגובה הנוספת, הציטוט שהבאתי - לא היה בשביל פסיקת הלכה... בכלל לא. רק רציתי להראות לך שלא אני, הדלה והקטנה, אומרת את זה וזה לא בסדר. כך חונכתי, וכך אני אומרת (ומסכימה בלב שלם).
מלמדים בחב"ד שמתפללים לה' יתברך ויתעלה,הצדיק ממוצעester317
לחיים שלמהטודרוס!
ב. בחיים אל תעשה השוואות בין צדיקים במיוחד לא ב"בשבע" וד"ל.
אסנת, לא רוצה, אל תטוסי, אני מתפלאת עלייך שאת נכנסת לפורום כשכל כולך נגד. פשוט אל תכנסי ותחסכי לעצמך עצבים.
מה זה?חסיד של הרבי
ב. הרבי הוא בשבילך עוד צדיק? אתה לא מתבייש לקרוא לעצמך חב"דניק?
לחסיד החבד"ניק:טודרוס!
קפץ לי..טודרוס!
את ב. אני יענה לך באישי.
לא מביןחיים שלמה
לא, זה לא השתנה אבלטודרוס!
הי, אם יש שאלות ביהדות שאין עליהן תשובות,אוסנתאחרונה
השאלה הכי גדולה שאין עליה תשובה (ואם יש לרבי, אז אני אשמח לשמוע) -
למה נברא העולם?
(ובלי תשובות של - "בשביל עם ישראל", כי אחרת - למה נברא עמ"י?... וכן הלאה.)
אסנת את טועה או מטעים אותך אין לא להתפלל כל יוםester317
אגרות קודש זה השיחות של הרבי מתוך ספרי התורה אז איזה תשובות מקבלים ,הכל בהשגחה פרטית מה' יתברך, והתשובות גם מלמדות תורה ויראה והוספה ואז מקבלים נס דרך הטבע,שאנו מסיפים את הוראת הרבי מתוך התורה ואני כולי נס אחד שלם,כל דבר אני הולכת דרך איגרות הקודש ,שהיא דרך התורה שהרבי נתן לנו שיחותיו עם אנשים ובעיות שפנו אליו ,ופתר להם תבעיות וכך גם לנו יש תתשובות ובדיוק למי שמאמין,מקבל תשובה,בכל אופן אצלי בדיוק תשובות מדויקות,והוראות בהוספה, או כל דבר שהחסרתי,במצוות להוסיף וכך ה' מוסיף לנו,כך שאיגרות קודש אני שמחה שאני הולכת דרך איגרות קודש פועלת לפי הוראת הרבי מלך המשיח,ואני בדרך הנכונה בדרך ה' יתברך והצדיק שאותי מדריך הרי הוא הרבי! משה רבינו של הדור,משיח הדור.
אל תגידי שאני טועה.אוסנת
ב. אני לא שמעתי על החובה להתפלל תפילה אחת ביום וחת"ת. אפשר לקבל מקור?
את הולכת לפי "תורת אגרות הקודש", או חמישה חומשי תורה?
אני הייתי אומרת שאני הולכת עפ"י התורה, ועפ"י הספרים של הרב שלי. אצלך זה לא נשמע כך.
"רח"ל לומר שאמרתי משהו היפך השו"ע"חסיד של הרבי
אין חילוק בין חמישה חומשי תורה ל"תורת אגרות הקודש". הרבי מעולם לא אמר משהו שהוא אינו ע"פ שו"ע.
ישנו חיוב לומר חת"ת, הרבי מביא את זה במאות מכתבים. בשביל חסיד הוראה של הרבי היא מ"ע (מכתב של הרבי - לא דייקתי במילים). לגבי הקטע של התפילה, אסתר, נשמח לראות מקור - נשמע מאד מוזר שהרבי אמר דבר כזה.
נ.ב. התגובה של אסתר נכתבה כתשובה להערתך על אגרות הקודש.
הרב קוק לא מתך הגוף שלו כן הנשמה חיה הוא צדיק ester317
הרב קוק נפרד מהלבוש שזה הגוף,אך הוא חיי וקיים ,כמו הרבימלך המשיח
שאני קשורה אליו דרך אגרות הקודש ,וניסים רבים היו לי,כל צדיק לפי דרגת רוחניותו עוזר לעם ישראל, כמובן שהרבי הממוצע המחברשל עם ישראל לאלוקים כי אן מי שהחליף אתו, וזו התשובה .משה רבינו של הדור.
ברור אמריקה לא ארצינו, הרבי שם על כן נוסעים לרבי !ester317
אבל הרבי אמר שאני לא צריכה לסוע ,כי כנראה
אני צריכה להשאר בארץ אני תורמת יותר אולי ?
לא ממרה את פי הרבי מלך המשיח
ולהבנתי אנו דור של גאולה ומשיח, ה' עד מתי צווה
שיתגלהלעיני כל עם ישראל ,הקב"ה אנחנו אוהבים אותך
שלח לנו תגואל, שנאעבוד אותך יותר בדיוק המצוות
הממוצע המחבר בינינו עם ישראל אלייך ה' יתברך ויתעלה
שבת שלום ומבורך ,גאולה תיכף ומיד ממש
יחי מלך המשיח!
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
לא זה ולא זהתות"ח!
הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אממתמימלה..?
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
נכון, את צודקתתות"ח!
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
תודהתמימלה..?
בשמחהתות"ח!
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
איפשהו באמצעפונקציה
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
ממ מענייןתמימלה..?אחרונה
תודה
מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai
תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".
מבקשת עזרה במזוןiskabelka1
שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .
עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .
כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !
לילד אין אבא - לכן אין מזונות . נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏
תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai
המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.
75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.
כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.
מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.
ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.
אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.
אולי יש פה מסר מן השמים:
וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).
לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.
כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.
סימוכין:
הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."
האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד
שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.
זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).
והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:
"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה
ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.
אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.
מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.
מחפש ספר בנרותיונה ב
אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב
גם יד שניה
מישהו יודע היכן ניתן להשיג?