אני לא ממש יודע מאיפה להתחיל... יותר נכון: איפה לגמור ומה להוריד....*
*גילוי נאות: אני שומע עכשיו משינה ברקע... אז אם באמצע הטקסט תמצאו מילים ו/או ביטויים לא קשורים- תדעו במה לתלות... =]
ובכן נתחיל בהתחלה (כוורת בפארק2, הוותיק, 3:44+-) :טרמפים.
יום שלישי.
תוך חמש דקות בערך מאז שנעמדתי בשער של הישוב היקר -והלא -עוצר -טרמפים -בעליל -שלי, באזור השעה שש בערב בערך (הר''מ שלי לא רצה לשחרר אותי בשלישי כדי שיהיו לי שלושה ימי שבו''ש מלאים כי "לשמיניסטים יש שלושה ימים... ואתה כולה שביעיסט." מה זה משנה שהבדיקה אותה בדיקה והרצון אותו רצון, כשאתה רוצה לבאס מישהו ולהראות לו שאתה חושב שהוא לא רציני, אה?! נכון כיף?, אז יצאתי אחה''צ כשהלימודים נגמרו. יום שלישי יום קצר. הידד.) טרמפ לחורשים. חורשים- שתי דקות - לקרית גת. טרמפ די מגניב, הראה לי איזה סרט על מהות המלחמות נגד הערבים של איזה חוזר בתשובה בשם עובדיה יוסף... נשבע לכם, רציני לגמרי. טרמפ שנראה חילוני היי טקיסטי לגמרי בהתחלה... מה שמוכיח שוב כי" האדם יראה לעיינים והאלוקים יראה ללב" משם- דקה לשוקת. עצר לי רק כי ראה שאני עם כיפה. כמעט ופספסתי אותו- ברגע החלטתי לא ללכת לשירותים! שוקת- חטיבת הנגב. שוב, רק כי אני עם כיפה. ואז... 40 דקות בצומת שרה.. עמדתי במקום הלא נכון. התעוררתי סוף סוף, עליתי לכביש למעלה, דקה שתיים וטרמפ ישיר למצפה רמון. רק תוך כדי נסיעה הבנתי כמה טרמפ אחלה זה- הייתי בטוח שמצפה זה עשר דקות מבאר שבע.. לא הייתי מוכן לארבעים... הגעתי למצפה. קצת לפני עשר בערב.
יוצא מהטרמפ. קור מטורף בחוץ. מוציא מהתרמיל עוד סוודר. מרים טלפון לע', שיעור א' שאני מכיר כבר שנים, מהסניף מהישיבה ומהבית ממול. הוא קצת בשוק, רק אתמול מישו אמר לו בכללי שאני מעוניין- והופ! אני כבר כאן. הלכנו לאט לדירות, שהיו קצת רחוקות מאיפה שנחתתי (הייתי ליד המגדל מים, למי שמכיר) ע הביא לי מיטה ומצעים (סתם נסחבתי עם מצעים מהבית...!) והלכנו לבית מדרש, מגלגלים שיחה כללית על של''ג. הוא פלט משו שהוא קצת מופתע שאני כאן, לא כל כך מתאים הסגנון... כששאלתי הוא מלמל משהו כללי למדי על גושניקיות וקו. קצת נעלבתי, אבל אח''כ נזכרתי שגם עליו ממש התפלאו שהוא סגר שם. נחמה פורתא.
דיברתי עם האחרי שבושים, הוא הביא לי לו''ז ומבחן ופחות או יותר הניח לי לנפשי... למדנו בבית מדרש עד אחת עשרה בערך. הרגשתי די תלוש, לא מחובר שכזה...
הלכנו לישון באזור אחת וחצי. ע' וע', זוג מצחיקים שכזה לא הפסיקו לדבר.
השכמה מעורפלת מצלצול של ע' בשש וחצי. ערפל עם חור כתמתם מבעד לחלון. תפילה איטית ורגועה. בכלל, שמתי לב- ישיבה מאוד רגועה. לא סטלנית- להפך רצינית מאוד ומתמידה מאוד- אבל גם רגועה. היסטריה בנחת, כמו שאומרים. ארוחת בוקר, מרגיש שבו''ש, אלף אנשים שואלים איך קוראים ומציגים לי את עצמם, אלף אנשים שכעבור שניה אין לי מושג קלוש איך קוראים להם בכלל... שיעור אמונה בעין אי''ה. קצת באתי אנטי, אני לא אוהב שחופרים יותר מדי ומפרשים יותר מדי את הרב קוק. כל פסקה הופכת לחוברת+ שלושה שיעורים. אומנם ישנה איגרת רט''ז המפורסמת, אבל בכל זאת... בתכל'ס נהניתי. סדר עיון - הייתה לי חברותא קצת חלשה, מסתבר. כלומר- אני לימדתי אותו תוספותים ביבמות ( !)לפחות היה מצחיק. אז גם בשיעור לא ממש הצלחתי. ארוחה''צ, שנ''צ, מנחה, סדר צהריים עשיתי את המבחן (שהיה קל מאוד. אני מקווה... הרבה לנמק.) בין סדר צהריים לערבית הלכתי לשיעור אמונה- לא זוכר בדיוק של מי, אבל די נהניתי - ובסדר ערב היה לי את הראיון עם הרב קוסטינר. הוא ממש נחמד, וממש הרגיע אותי לגבי כל העניין הזה של השל''ג... אחר כך למדתי גמרא. אני חושב שעם ע', אבל לא סגור. ואז היה לנו, לשבו''שים חבורה עם הרם של שיעור ב' בבית שלו. היה אחלה אווירה ומאוד מעניין.
ושוב, הלכנו לישון ממש מאוחר...
בוקר יום חמישי.
ארחי הארוחה, שיעור קצר על פ''ש. רב ספרדי נחמד למדי.
בסדר בוקר היתה לי חברותא ממש שפיצית. העפנו את כל הסוגיה, (צרת סוטה) והתחלנו בקושיות... היה ממש כיף.. נראלי היינו מהיחידים בשיעור שגמרו את הסוגיה והספיקו לחזור עליה. אח''כ בשיעור הבנתי הכל, והיה לי הרגשה מאוד טובה. לאט לאט הישיבה התחילה להתרוקן, חתונה של בחור מהישיבה עם בת של ר''מ + יום חמישי של שבת שלישית מחנוכה.בהפסקה דיברתי עם מישהו מהישיבה שלי לשעבר, שלמד בהסדר בזמן אלול של השמינית, והחוויות והתובנות שלו משם. עורר אצלי הרבה מחשבות. סדר צהריים ואני עם עוד חברותא חכמה בטירוף- הפעם מדריך שלי לשעבר. הוא פחות או יותר חשף לשאר הישיבה את זה שאני שביעיסט, כשהם שאלו איך זה שהוא הדריך שנה מתחתיו... לא שהסתרתי, לכל מי ששאל אם אני שמיניסט סיפרתי, אבל גם לא פרסמתי בראש חוצות... נהניתי איתו ממש. התקדמנו ממש יפה אני חושב, ואני מקווה שגם הוא נהנה. אחרי הסדר ערב, שלמדתי לבד עד שהתחלתי לדבר עם א' על הישיבה החיים וכל השאר (באמת שהיה מצחיק). אחר כך היה שיעור השלמה לשיעור פ''ש של הבוקר, כי הרב לא הספיק לגמור את כל מה שהוא רצה לדבר עליו, אצל הרב אוריאל בבית. היה ממש נחמד. דיברנו אחר כך שאר השבושים על הישיבה.
הלכתי לישון. קמתי. נפרדתי ממי שראיתי (עד הפעם הבאה).. ארוחת בוקר והביתה.
סה''כ ממש נהניתי מהרמה בלימוד וגם מהאיכות של החבר'ה. אבל עדיין יש לי המון חששות לגבי הכיוון של זה.
האם זה באמת מתאים לי? האם הרצון להתחזק בלימוד ובעבודת ה' הוא שמושך אותי לשם - או סתם הרצון לעשות שמינית אחרת ול'גוון' קצת? עד כמה השמינית היא שנה שמוסיפה המון- או שהיא לא מוסיפה כלום? האם אני אשרוד שם? כן מצפה או לא מצפה? אין מקום אחר- או יש? אולי ש''ש בכלל פה:{דרוש בחור לשנת שרות בשנה הבאה במרכז לחקר מערות,בשיתוף חוגי הסיירות והמלח"ם, בו ש"ש משלב בין שני העולמות: הדרכת קבוצות בחוגי הסיירות ובמרבית זמנו - מחקר מערות.
הש"ש חי במרכז לחקר מערות בעפרה, הוא עוסק רבות במיפוי, סקר וחשיפת מערות וחללים תת קרקעיים.
במסגרת ההכשרה עובר הש"ש קורס מדריכים (חודש) של חוגי סיירות ובהמשך עובר הכשרה ממושכת של המלח"ם המכשירה אותו לעבודה במערות.
אנו מחפשים ש"ש לשנה הבאה (2013-14)
הכישורים הבאים עשויים להועיל:
- יכולות הדרכה גבוהות
- עניין ונכונות לעבודת שטח מאומצת (ומתגמלת)
- עצמאות רבה
- יכולת עבודה בצוות
- ניסיון בשטח
- עניין רב במחקר גיאולוגי/זואולוגי/ארכיאולוגי במערות
** מי שמעוניין בשנת השירות (או מכיר מישהו שמתאים) - נא לשלוח מייל לנדב בנג'ו, רכז מסלולי ההמשך בחוגי הסיירות של הקק"ל ל sayarut1@gmail.com או שמש יערן, מלח"מ ShemeshYaaran@gmail.com}? אם כי עד עכשיו כל הכיוון הזה של של''פ לא משך אותי בכלל... פה העניין של השטח הוא הגורם העיקרי... תכל'ס אני לא ממש חושב על הש''ש הזאת ברצינות, אבל... אוף... כל כך הרבה תמיהות... ואין לי אף תשובה שאפשר לדלג אליה בסוף הספר ולבדוק..
נ.ב.- דילגתי על חצי מהחוויות בשבוש בערך. אבל נראה לי שזה מספיק ארוך ושתשרדו את זה ככה. לפחות הבנתי שגם שם ממש נהנו ממני.
.