אם זה משהו רע לראות סרטים , אם זה באמת מזיק לאדם !אני חושב שאין בעיה כי לפעמים מסרטים אתה יוצא יותר עם ידע רציני ! וזה גם עוזר לעביר את השיעמום!! מחפש את האמת
נושא הסרטים!!!!אחי אתה טוב
תגובהשואף לאור
א.הידע בסרטים צריך להיות בחזקת חשוד או מפוקפק,אין שום אחריות עובדתית ברמה מספקת על התוכן בדברים שאינם ידועים לכל בצורה רחבה,וגם שם אף אחד לא מבטיח שהם לא יחזקו דברים שהם בגדר תפיסה שגויה בציבור.
ב.הבעיה בסרטים היא תוכנית וערכית,חוסר צניעות,אלימות,שחת מוסרי ועוד ועוד.. הדברים האלו מחספספים את האדם בלי שישים לב,בפרספקטיבה לאחור,האדם הוא אדם שונה,ממש לא לטובה.
ג.בגלל הנ"ל יש איסורים בראיית תכנים שכאלו.
ד.בעיה נוספת היא בזבוז זמן משווע בראיית תכנים שמושכים את העיין בגלל הפקה מתוקצבת,לכל אדם יש דברים חשובים ותועלתיים בהרבה לעשות ובמיוחד בגיל ההתבגרות.
ה.אני לא מכיר סרטים ראויים לצפייה בעידן של היום,ואני מאמין שראיתי את מה שיש לראות כחוזר בתשובה..
שואף לאור-יש סרטים שראויים לצפייה-ואפילו מחייביםלבד
יש סרטים שראויים לצפייה-ואפילו מחייבים צפייה (זוהר הרקיע - חובה! ממש חובה!ולא עולים לי עכשיו עוד אולי אח"כ)
אבל הם מעטים.
אבל אני יכולה להבין את הרצון הזה לראות סתם סרט אפילו סרט ילדים למפגרים שהוא יחסית בסדר (אין מה לעשות בדורינו - כמעט בכל סרט יש בעיה)-אבל אני יכולה להבין את הרצון הזה לראות סתם סרט אבל צריך לדאוג שלא להתמכר ללראות סרטים וגם אז לבדוק שהסרט שאתה רואה עובר מבחני צניעות אלימות וכו' (לא באמת מבחנים - הבנתם את הרעיון המרכזי).
ואם משעמם לך - קח ליד ספר!
סליחה ,ללבד אני אשמח אם יש עוד סרטים ֱאחי אתה טוב
ממש תודה ענקית לשאוף לאור אני מעריך אותך!!!!אחי אתה טוב
תלוי-------טומי-
תלוי בכמות:יש הבדל בין לראות כל יום איזה ארבע שעות סרט לבין לראות סרט פעם בשבוע.
תלוי בתוכן: יש סרטים מאוד טובים שמנצלים את הכל של הקולנוע לדברים טובים מסרים חזקים
ויש סרטים וסדרות של תת רמה לגמרי.
אז אי אפשר לומר שרע לראות סרטים כי זה ממש תלוי......
לעניות דעתי אדם שמבזבז רבע מהחיים שלו לראות סדרות שמלאות שטיות וזבל זה רע. נקודה.
וגם מה שאמרת להעביר ת'שיעמום ברור שזה פתרון נחמד אבל מצד שני הוא גרוע! משעמם אז צריך למצוא דברים לעשות. לוידעת מה אבל כל דבר אחר מלתקוע את עצמך מול המחשב..
סתם חבל שעוד כמה שנים נסתכל אחורה ונראה שכל התקופה המדהימה הזאת התבזבזה על לימודים+מחשב.
בשביל הידע???הסטלן הקטן
דבר ראשון,מנסיוני רוב הסרטים שאמורים גם להעביר ידע בצורה זו או אחרת (סרטים היסטוריים וכדומה)מאוד מעוותים...וסרט זה כלי חזק שפועל על התת מודע ולכן הסיכוי שהעיוות ישתרש בך הוא גבוה...אז חבל...
דבר שני,אם אתה רוצה להעשיר את הידע תקרא סרט לא נועד בשביל זה...
יש סרטים חיוביים ואפ' חובה כיוון שהם מעבירים מסרים חזקים בצורה שונה מכלים אחרים...
כשלעצמו,אני לא רואה בעיה בלראות סתם סרט לשם הנאה.(כל עוד זה בפורפורציה...)
אני לא מכיר סרטים חיוביים שאין בהם פגם תורנישואף לאור
גם אם נאמר שזה סרט שהוא גבוה יותר מהנורמה(שהיא בגדר שחת) הרי שגם שם יהיו מסרים שגויים או מעוותים שאנו עלולים לטעות אחריהם.ואין להתפלאות,הם מעולם לא למדו תורה.
נאמר (וזוהי דוגמא זעירה,לענ"ד זה אף פעם לא יהיה אפילו כ"כ מצומצמם,וחשוב שזה יהיה ברור,תמיד יהיו עוד בעיות ואין להתפלאות על כך לפי הכלל היסודי שכתבתי לענ"ד בהמשך) הסרט טוב יותר מאחרים אבל הדמויות בו מדברות לשון הרע ורכילות,ומלבינים פנים אחד לשני לפעמים וזאת כחלק נורמטיבי מהחיים שלהם ואף לא רואים בזה בעיה.אם נושפע מסרטים מהסוג הזה לא ניתן יהיה להתפלאות אחר"כ למה אנחנו התחספסנו בנושא של שמירת הלשון או שאנחנו לא מבינים למה זה רע.וכאמור זוהי דוגמא לא מציאותית,ישנם עוד הרבה בעיות חוץ מזה בכל סרט שלא נעשה ע"י יהודים יראי שמיים(ואינני יודע כמה סרטים כשרים יש).וצריך להבין שסרטים משתמשים בטכניקות של משחק ברגשות ושטיפת מח בין אם להעביר מסרים או בעיקר בשביל לרגש ולסחוף את הצופה,ולכן מדובר במקור השפעה אדיר,ואין להקל ראש ולומר שניתן לסנן,צפוי שאפילו לא נשים לב לבעיתיות משום ההרגל.
זה מצד התוכן הערכי והמסרים שהוא משדר,אבל האם הוא גם צנוע ?,כאשר מסתכלים על סרט הדבר לא שקול להליכה ברחוב ולכן אין להביא ראיה משם.כאשר צופים בסרט מתמקדים בדמויות,וגם אם הפריצות היא איננה בגדר עריות עדיין השאלה שצריכה להשאל היא האם בן יכול להתבונן באשה לא צנועה כחלק מסרט ? אני לא מכיר שום היתר לדבר כזה,מדובר באיסור.
ואני מאמין שיש עוד הרבה בעיות שלא ציינתי,אך הכלל היסודי לדעתי הוא שאין לצפות מגוי שאפילו לא מקיים את 7 מצוות בני נח ששייכות לו ליצור סרט שלא גורם בעיות או איסורים ל 613 המצוות שלנו.
כל זאת מבלי להתייחס לסוגיית הזמן,וניצול החיים,ובאמת שמדובר בחיים.בחישוב קל ניתן להבין איזו מסה של זמן מתבזבזת על דברים כאלו לאחר שנים.(הערה כללית)
אני דווקא דיברתי על סרטים הפוכים...הסטלן הקטן
עם מסר נכון וחיובי שאולי קצת בעיתיים מבחינה דתית...
אם כך המסר הכולל הוא דווקא לא חיובישואף לאור
אם המסר שקולטים הוא יותר חיובי מהנורמה והוא בעייתי מבחינה דתית אז דווקא נוצרת מציאות לא חיובית.אסור ואי אפשר להפריד בין ה"בחינה הדתית" ל"ערכית" ,הבחינה הדתית היא ערכיות הגבוהה והאידיאלית
דעתי..מוטיז
תלוי מה וכמה..
היום באמת כמעט ולא יוצאים סרטים שאין בהם חוסר צניעות.. ובאמת לא יוצא לי לצפות בסרטים חדשים.
מצד שני יש סרטים שאני שמח שראיתי, כאלה שלדעתי הוסיפו, ריגשו, החכימו.. בעיקר ישנים, היו גם כמה מתקופתנו.
אי אפשר לדבר ככה בכללי, אני מאמין שסרטי.. הה... נניח... פעולה ואקשן - לא מחכימים או מועילים בשום צורה. וממילא, אם הנושא הוא ניצול זמן - אין שום עניין לצפות בהם.. ולהיפך, עדיף שלא.
(לא שאני לא צופה מידי פעם בכאלה... רק לפני כמה ימים ראיתי אחד בסגנון, אני מדבר על מה טוב...
)
אבל ישנם סרטים שהם אמנות אמיתית... ו...לדעתי לא לעניין להתעלם ולהתנזר לגמרי מכל הדבר הזה..
זה חלק מהחיים, צריך מאד להיזהר, ולברור, אבל להתנתק לגמרי? לא נראה לי..
תלוי גם כמה.. לראות קבוע סרטים.. כל הזמן להתעדכן בסרטים וסדרות זה ללא ספק מטמטם את המוח.. נקשרים לזה..
אבל שוב, אם היחס הוא כאל אמנות, מידי פעם לראות משהו ממש ידוע, קלאסי וטוב, ש"חייבים להכיר" - נראה לי בסדר.
התרבות של הקולנוע היא רעה בלי קשר, אם אנחנו חלק מהעולם הזה, מהשוק הזה.. מתעדכנים כל הזמן ובוהים באותם שחקנים אומללים יחד עם כל העולם - זה רע.
אם אנחנו לא חלק מזה, אם אנחנו מחפשים אמנות, חוויות, יופי...
זה נראה לי בסדר.
אין שום חובה להכיר דברים כאלושואף לאור
האמת היא שהפלטפורמה של סרט אינה יכולה מקוצר הזמן והאילוצים להעלות סוגיות מהותיות יותר (ובדר"כ מה שמוגדר אצלהם כמהותי ועמוק זה בסה"כ אפילו לא קצה הקרחון) מפלטפורמות אחרות,ואני חושב ששגוי להתייחס למשהו כזה כחובה,אין חובה בזה,ואם זה מביא לידי איסורים אז על אחת כמה וכמה.
מעבר לסוגית בזבוז הזמן,גם סרטים שמכונים קלאסים הם אינם נקיים.
זה לא נכון שאין סרטים נקיים...מוטיז
יש, מעטים אמנם - אבל יש!
ויש סרטים טובים באמת שמעבירים בהחלט משהו..או לפחות מרגשים, עדינים..
לא מזמן ראיתי סרט שחד משמעית פותח נושא (זה סרט שהוא כל כולו דיון בעצם בין שניים)
ופותח אותו טוב מאד... ברמה גבוהה מאד... חידד אצלי דברים...
שמע, אני לגמרי מסכים איתך שיש המון מה להסתייג (גם אם אני בפועל לא מספיק מסתייג)
ושרוב הסרטים הם בזבוז זמן מוחלט או מדמים כביכול עיסוק עיסוק בנושא..
ואני גם מסכים איתך בסלידה שלך מתרבות ה"שחת" כלשונך...
אני חושב שיש ה-מון מה לשפר בזה ולתעב את זה.. אני ממש איתך בקטע הזה, אבל אני לא חושב שמוכרחים
להתנזר מסרטים לחלוטין..
בעניין דומה.. ידוע ומפורסם (והאמת היא שדי נמאס לי לבנות תילי תילים על הסיפור הבודד הזה
) שהראי"ה
קרא צ'רלס דיקנס כשהיה באנגליה בזמנו...
זה כבר כל אחד יבחן בעצמו...הסטלן הקטן
אם זה מתאים לרמתו הדתית או לזו שהוא שואף אליה.דיברתי ברמה העקרונית על זה שיש סרטים ערכיים שמחדירים בך את המסר.אני זוכר כמה סרטים שאחרי הצפייה בהם נחרט בי רושם עמוק.
דבר שני,יש סרטים שלא מעבירים איזה שהוא מסר,שלילי או חיובי,ונועדו לשם ההנאה.אין בעיה לצפות בהם.וגם כאן כל אחד צריך לעמוד מול עצמו ולראות שהוא לא נסחף בעניין הזה....
יש ויש..אביגיל=)
יש סרטים שהתוכן שלהם בעייתי/סתמי שזה סתם בזבוז זמן לראות אבל יש סרטים טובים שיש בהם בעיות צניעות ואפשר פשוט לקחת מהסרטים האלה את הדברים הטובים ולהעביר קטעים לא ראויים...
אבל בכל מקרה לא כ"כ מומלץ לשבת לצפות בסרטים כי עצם הצפייה והבטלה שבכך גורמת לאדישות קלה כלפי המציאות (מנסיון)..
הברה יותר מומלץ פשוט למלא את הזמן שלנו בדברים אחרים כמו התנדבויות/תנועת נוער וכו'...
ומה על הרגעים שכן צפינו בחוסר הצניעות כדי להעביר ?שואף לאור
הכל משפיע על הנפש
זה נכון...מוטיז
זה מזיק לנפש, כן.מתו"ש
יש הרבה תכנים מעוותים שנתפסים אצלנו כאמת מרוב שהורגלנו לצפות בהם. (כגון קשר זוגי)
זה שזה מזיק לנפש לא אומר שזה רק רע מוחלט ואי אפשר להוציא מהם טוב. השאלה איזה מחיר זה גובה ממך, במודע או לרוב שלא במודע.
מזיק בבירוראבודה!
בטח שזה משפיע.batsheva100
לטווח הארוך.
אני באמת לא מבינה איך זה משפיע על הנפש..מישהי8אחרונה
איך זה מתבטא? ..
יש סרט ישן יחסית שלדעתי הוא ממש הוסיף לי המון קוראים לסרט "סיפור אהבה בלתי נישכח" הוא סרט מהממם אבל ברור שהיה קטעים לא טובים... אבל באמת זה הוסיף וחיזק!!!
וכול הזמן שאני אומרת להורים שלי שאני רוצה ליראות סרט יפה וערכי אין שום סרט כזה בתכלסס!! אין!!
למי שהוא יש רעיון לסרט יפה וערכי??
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.