בס"ד
(המצב חסה לא התכוונתי אליך
)
"ומשה בן שמונים שנה ואהרון בן שלוש ושמונים שנה בדברם אל פרעה"
"למה מה קרה שחמשושית תלמד אותי מה לעשות??
"
(שמיניסטית)
"ילד בהקבצה נמוכה ממני ילמד אותי? למה מי מת?
"
(עוד בחור גאה)
"מה אני יכול ללמוד מאחי הקטן? הוא ילד..
"
מכירים את המשפטים האלו?
בפרשתנו מסופר על משה ואהרון. הם היו שני אחים שהוטל עליהם להוציא בפועל את ישראל ממצריים..
לכאורה, האח הגדול
מבניהם, אהרון, היה אמור לקבל את תפקיד המנכ"ל. למשה היה שמור תפקיד הסגן..
אבל לא-משה מקבל את התפקיד העליון ואחיו הגדול מקבל את תפקיד המתורגמן (היום זה להבדיל כמו ראש ממשלה והמזכירה שלו). משה הקטן קיבל את התפקיד היותר עיקרי בעסק!! משהו כמו 'משה אהרון ובניו בע"מ' אבל לא בדיוק...
אהרון קיבל עליו את התפקיד בשמחה.. הוא הבין שזה מה שיועד לו מלמעלה
[ובהחלט לא מדובר על השיר של דודו אהרון "הכל זה מלמעלה". (להבדיל)] כדאי שדווקא בתפקיד הזה הוא ישקיע את כל כוחותיו, והוא יצליח בו!
חז"ל מלמדים אותנו- "איזהו חכם-הלומד מ-כ-ל אדם" כן! אנחנו יכולים ללמוד מחברים שלנו-כמו מאחים קטנים, הרבה מאוד!
אז נסכם-יש לנו הפעם 2 מסרים חשובים!!
1. קורה לפעמים שאנו מגיעים למקום שלא כ"כ תכננו לעמוד בו.. ( זה יכל להיות שירות לאומי שרצית במקום מסוים ובסוף התקבלת דווקא למקום אחר, או ישיבה שכ"כ רצית ללמוד בה לא קיבלה אותך..)
אנחנו צריכים לזכור שהתפקיד שלנו הוא לפרוח במקום הזה! דווקא מהמקום הזה ולא משום מקום אחר!
2. "מכל מלמדי השכלתי"- אנחנו יכולים ללמוד מכל אדם משהו. לכל אדם יש נקודה שהוא טוב בה משאר האנשים. נחפש את הנקודה הזאת, ונלמד ממנה לחיים. לא צריך להתביש לשאול אדם שקטן מגילנו.. לפעמים הוא יוכל לראות את המציאות יותר טוב ממבוגרים פי כמה!
נכתב ע"י אאלעד ודניאלה .יע. תגובות-אלינו או למשתמש זה (מסר) (ש"א)