שיעורי תורה בפני קהל מעורב (לא ילדים אלא נוער ומבוגרים).
אני בהתחלה טענתי שזה בעייתי והיא שאלה אותי ואמרה מה הבעיה בזה.
פה הגעתי לנקודה שאין לי מה לענות כי לא בדיוק היתה לי תשובה.
מה אתם אומרים?? מהי דעת ההלכה?? אשמח למקורות בבקשה.
אני אשמח לתשובה.
שיעורי תורה בפני קהל מעורב (לא ילדים אלא נוער ומבוגרים).
אני בהתחלה טענתי שזה בעייתי והיא שאלה אותי ואמרה מה הבעיה בזה.
פה הגעתי לנקודה שאין לי מה לענות כי לא בדיוק היתה לי תשובה.
מה אתם אומרים?? מהי דעת ההלכה?? אשמח למקורות בבקשה.
אני אשמח לתשובה.
אבל ברור שזה לא פשוט
כמו נחמה ליבוביץ אלא לאישה שהיא לא רבנית או נערה שמעבירה שיעורים בפני נוער מעורב.
לכן יש לדון בכל מקרה לגופו
מהו בדיוק דבר תורה? שאחת הבנות תעביר דבר תורה שיהפוך לדיון מעורב?
האם אין גבר שיכול להעביר את הדבר תורה?
זה יותר מהקטע שזה לא צנוע שאישה תעביר שיחה לחבורת מתבגרים שהיצרים שלהם בשמיים. ובגלל שהיא אישה הרבה חבר'ה לא יצליחו להתרכז בשיחה כי הם יתרכזו במעבירה ולא בקטע המגעיל אלא ככה זה..
אני ממש מתנגד!!
וגם בנים יכולים להעביר את השיעור הזה (מדובר על נערה + שמעבירה לנערים ונערות +).
בואו נשים את הבנות בגלקסיה אחרת ונגמור עם זה.
מה הבעיות שלכם? מה היא שרה? רוקדת?
כולה מעבירה שיעור ועוד לחבר'ה שהם בנים בנות
תרגעו כבר ותפסיקו לעשות בלאגן מכל דבר
לאיזה מצב הגענו אם את זה אסור מה כן מותר? לשבת בבית ולשטוף כלים? אתם פשוט שוללים מאישה כל דבר הכי קטן שהיא עושה בציבור.
חבורת לא נורמאלים.
מה הקשר????
יש דברים שאסור לאשה לעשות! נקודה.
מה הקשר להשים את הנשים בגלקסיה אחרת?
אסור לשיר, אסור לרקוד, אסור ללכת ככה ואסור ככה - אוקיי כל הדברים האלה מובנים לי, הסיבות שלהם והכל
אבל אישה כולה יושבת ומעבירה הרצאה?
הגזמתם.
גלקסיה אחרת כי זה בידוד.
תרגעו. בדיוק לעמוד מול כמה חבר'ה ולתת הרצאה
מה הבעיה בזה? גם זה יכול לגרות אותם?
תפסיקו לחפש בכל דבר בעיות.
אישה שומרת על הקול שלה, שומרת על הגוף שלה, על הכבוד שלה, על האישיות שלה..
וכמו שזה ברור מאליו שצריך לשמור על ספר תורה במקום סגור ומאחורי ארון ווילון, ככה ברור שאישה, שהיא דבר טהור וקדוש- צריך לשמור עליה.
אין לי כוח להיכנס לדיון הזה, אבל בכללי אני חושבת שאם תסתכלי על זה כזכות ולא כחובה יהיה לך יותר נעים להיות אישה.
מנסיון
אז שלא תדבר ליד בנים - כי היא שומרת על הקול שלה
שלא תעמוד ליד בנים - כי הם יכולים להתסכל עליה
וכל דבר אחר.
אתם מקצינים כל דבר אם אתם לא שמים לב
אין שום איסור שאישה תעמוד ליד בן, תהיה במקום עם בנים, וכן גם אם היא תדבר מול בנים
ואם מישהו אוסר עליה את זה - זה חוסר כבוד בסיסי, כי זה שלילה של דברים נורא בסיסיים בחופש של בנאדם
אם אדם לא יכול לעשות דברים קטנים כאלה, הוא צריך לסגור את עצמו וכמעט לא לצאת החוצה.
אם אסור לאישה לדבר מול בנים אז מותר לה לדבר רק בבית בתוך החדר?
שום שמירה ושום דבר אל תבלבלו לי את המוח, זה הקצנה וקל מאוד להגיע אליה
אז תרגעו קצת, ותפסיקו לחפש דברים בעיתיים בכל דבר.
והאמת שהשרשור הזה מזעזע אותי. וכל מילה נוספת מיותרת.
כי הוא צר אופקים בעיני, וזה פשוט שלילת זכויות מהאישה בלי שום סיבה-
אני לא אוהבת את הגישה שאמרת. לפי הגישה הזו- אישה צריכה לשים רעלה ולהיות בבית כל היום כדי להיות שמורה.
(או היא..)כנרית על הגג=)להישאר בבית, לא לצאת ולהשמיע את דעתן, לא להיות במרחב הציבורי כלל. כל זאת בשם איזו "שמירה" על עצמן.
חשבת פעם כביכול למי את שומרת את עצמך? שוב, לגבר.
הדיון הזה חסר כל פרופורציה למציאות כי אנחנו חיים בעולם מעורב ואם נלך לפי דעתכן פשוט הקול הנשי היחיד שיישמע במדינת ישראל יהיה הקול החילוני כי כל הדתיות "ישמרו על עצמן".
שורה תחתונה, הגישה שלך אומרת שאסור לי לצאת מהבית ולדבר ולהשמיע את דעתי במקום שהוא לא ביתי. (וגם אז, בצניעות כי הילדים גדולים והם עלולים להתגרות, או שהשכנים ישמעו, או ש...)
בקיצור! התחרפנתם.
ואגב, שאף אחד לא יעיז לבוא לספר לי מהי "דעת תורה". דעת תורה משתנה בהתאם לתקופה ולרבנים. יש רבנים שקובעים שזה ראוי ורצוי ולהיפך, יגרום לכבוד יותר גדול לאשה שיסתכלו עליה בתור אשה חכמה ולא רק בתור גוף שצריך להסתיר שמא מישהו יתגרה, ויש רבנים שיותר נוטים לצד החרדי שטוענים שאסור לאשה לדבר בציבור.
אבל שאף אחד לא בעזות פנים לספר לכולנו מהי "דעת תורה". על דבר שיש עליו כל כך הרבה דעות.
די לקיצוניות הדתית. תלמדו מהרב אמסלם...
אבל פשוט לא הבנת אותי.
ובגלל שאין לי כוח להסביר-
נניח לזה..
לא נכון.. צריחך לבדוק את הבסיס ההלכתי א"א פשוט להגיד כל אחד וגישתו זה שאומרים כך זה אחד הדברים היותר בעייתים כיום מבחינת קיום תו"מ בציבור הדת"ל.
שמת לב שאת מסתכלת על הנושא אך ורק מהזווית ש"אסור שיהיה הבדל בין האשה לגבר. הגברים דיכאו את הנשים בכל מהלך ההסטוריה והגיע הזמן שהאשה תהיה חופשיה לעשות כרצונה". ומה עם ההשלכות ארוכות הטווח של הענין? מה עם העמדת נוער בנסיון? את כבת לעולם לא תביני את זה, כשם שאני כבן לעולם לא אבין את הרגש הנשי, את החוויה של צירי לידה וכו'. יש לך מושג מה עלול לעבור בראשם של בחורים רווקים וצעירים במשך שעה שלמה שהם בוהים בבחורה צעירה ונאה? או שמא להרהורי עבירה אין כל ערך בעינייך... (ויש דברים שאני נמנע מלהזכיר בפורום הזה מסיבות מובנות)
בואו לא ניתמם. אם נטמון את הראש בחול הבעיות לא תפתרנה. אם ננסה להדמות לציבור החילוני - לא נגמור בטוב. יש דברים שטוב להקצין בהם, כמאמר השלחן ערוך (אבן העזר סימן כא): "צריך אדם להתרחק מנשים מאד מאד". הביטוי "מאד" נאמר עוד רק ביחס ל"ונשמרתם מאד לנפשותיכם", וכאן הוא לא רק נאמר אלא אף נכפל!
והרמח"ל ביצירת המופת שלו "מסילת ישרים" כתב (בפרטי מידת הנקיות):"ואולם אף על פי שבכל העבירות משתדל היצר הרע להחטיא את האדם, כבר יש מהם שהטבע מחמדן יותר ובהן מראה לו יותר היתרים, אשר על כן יצטרך בהן יותר חיזוק לנצח את יצרו ולהנקות מן החטא. וכן אמרו ז"ל (חגיגה יא): "גזל ועריות, נפשו של אדם מחמדתן ומתאוה להן". ובהמשך הוא מפרט שהתאווה השניה בכוחה היא העריות, שמעליה רק הגזל. והוא מוסיף ומבאר באריכות עד כמה חשוב להתרחק מהעריות. נחמד ו"מתקדם" לקחת מהמסילת ישרים את כל הבין אדם לחבירו ולשליך את מה שלא מתאים לאג'נדה של תרבות המערב הפרוצה...
עינינו הרואות כמה פריצות יש בחברה מעורבת... אז לא להיות חכמולוגים. לא לחינם נהגו ישראל מימי קדם שאשה לא תרצה בפני גברים.
ואם גם פה נגיד שזה בא ממקום כזה - אז מה?
אם יש בת שחושבת שצריך שיהיה זכויות לאישה כי עד עכשיו לא היה זה אומר שזה לא בסדר?
חחחחח השלכות ארוכות טווח?
כאילו אם אישה תצא החוצה ותדבר [ששש הקול היפה שלה...בן עוד יכול לחטאות!] אז מה יכול לקרות שה' ישמור שומו שמיים.
תגידו מה נפל עליכם? בונא שתצא צנועה, כמו שצריך לא צריך להראות כמו אחת ממאה שערים ולא כמו אחת מת"א
ומותר לה להיות ליד בנים וגם לדבר ליד בנים
ת ר ג ע ו
צריך להתרחק מנשים -
בואו נכניס אותם הביתה, ניתן להם לעבוד שם כל היום, העיקר שנתרחק מהם. שיהיו סגורות ואטומות.
טיפשות של גישה ושובניסטי לחלוטין.
אתה מביא לי פה ציטוטים - הם רק אומרים לי שצריך שאישה תהיה צנועה ולא סגורה בבית למקרה שלא שמת לב
[אה למקרה שתהיתם - צנועה לא אומר בהכרח להראות כמו טליבאנית]
תרבות המערב 'נפלה' בכוח של האישה - מעודדים את האישה רק לחשוף את עצמה ועושים ממנה נטו אובייקט מיני
האיסלאם לעומת זאת - בגלל הכוח הזה סוגר אותו ומכניס אותו לתוך שכבות בגדים ולתוך הבית.
ולפי הגישה שלכם אתם לא רחוקים משם אין פה שום איזון, אתם מקצינים.
להרגע.
אישה עשתה הרצאה מול בנים ובנות. בואו נקפוץ מהגג. מי יודע מה יכול לקרות. בן ראה בת!!
248- בגלל זה אישה צריכה להיות סגורה בבית?
בשביל שאתה לא תשמע את הקול שלה?
כן? באמת לפי הגישה שלכם מה שחסר לנו פה זה מדינת דת.
לא רוצה לדעת באיזה מעמד הנשים פה יהיו.
מעניין אותי למה אתה כ"כ לא מבין שזה לא בסדר
[ד"א כן אני דיי מזלזלת בכם, כי לפי התגובות שלכם אתם ממש מצידים את עצמכם ככה.]
ואז מה אם אתה חושב שהיא חמודה והיית מאחל לעצמך אחת כזאת
גם בנות באותה מידה יכולות לשבת בהרצאה מול בנים ולאחל לעצמם מישהו כזה באותה מידה ולחשוב שהוא חתיך נורא
בגלל זה בנים גם צריכים להיות סגורים בבית?
אין פה שום הבדל,
אל תגיד לי עכשיו שבן יכול לעשות עכשיו כמה מעשים כי אם היא צנועה ונורמאלית הוא לא אמור.
די כבר.
יהודי-
נכון צריך דיסטאנס לא אמרתי שלא
אבל לא את הרמת דיסטאנס שלכם - אם יש פה מישהו שחושב שלאישה אסור להרצות מול גברים
אז משהו פה דפוק אצלו
היה הפרדה בימי קדם אבל גם שכחת לציין שאז לאישה לא היה מילה, היא הייתה חפץ ולא היה לה שום זכויות.
אז כאלה 'גדרי צניעות' אתה רוצה?
הגדרי צניעות של היום הם בסדר גמור
אם נצא מנקודת הנחה שאותה בת שאתה תראה עושה הרצאה/הולכת ברחוב/כל דבר אחר והולכת עם חצאית מתחת לברך, חולצה בלי מחשוף ושרוול ארוך לא אמורה להיות שום בעיה
שוב פעם, זה מה שחסר לנו שנחזור לימי הביניים. שישו ושמחו.
אין פה שום הבדל,
אל תגיד לי עכשיו שבן יכול לעשות עכשיו כמה מעשים כי אם היא צנועה ונורמאלית הוא לא אמור.
די כבר.
את אחראית אחרי זה(נותן מקרה קיצון אם כי די סביר שיקרה) שאחרי השיעור הבן הזה לא לפגום בברית? הוא ילך לאונן דווקא על הבת הזאת במחשבה...
או שאת לא מבינה את האחריות שיש לבנות ישראל על קדושת ישראל...
שלא שינו בלבושם מדובר על נשות היהודים במצרים! בכל הדורות של השיעבוד רק בת אחת הלכה עם מיצרי! היום... ה' ישמור...
היום אנחנו בשפל המדרגה!
אם מישהי צנועה ומישהו חטא 'בגללה'
זאת בעיה שלו
ולא שלה.
היא הייתה צנועה, וההלכה קבעה גדרי צניעות שבנים עומדים בהם ולא אמורה להיות שום בעיה.
ושום בת לא צריכה ואמורה לסגור את עצמה בבית בשביל שאיזה בן טמבל שרואה אישה צנועה לפי ההלכה יחטא,
כי פה הבעיה כבר לא שלנו.
הם הולכות בגדר איסורי התורה אין סיבה שהיווצר כאן חטא
אבל במקרה שמישהו חטא בגלל בת כנראה שהיא לא הלכה ממש בגדי האיסורים,
בת לא צריכה להבליט את עצמה במרכז , תראו אני כאן !
אבל היא גם לא צריכה להסתגר , ואם בן שם לב אליה כניראה שהיא כן הבליטה את עצמה (וזה יכול להתבטאות גם בדיבור..)
כי אם זה 'אשמתי' האשמה היא בעצם על עצם קיומי.
ואני ממש לא אשמה שאני קיימת
אז אם יש בן כזה שיילך לאשפז את עצמו.
ונשמה לפי איך שאת אומרת אין בכלל אמצע
היא לא אמורה להבליט את עצמה - לדעתי התכוונת להרצאות
זה אומר שאסור לה להופיע בציבור כמעט
שתלך ברחוב בשקט, שתעשה את העניינים שלה בשקט ותסתום את הפה
וכאן אנחנו מגיעים לאותו עניין - הסתגרות.
תפנימו שלא כל בת שאתם רואים מול בן זה דבר רע.
וואולה בן שם לב אליה, כי הוא ראה מולו בנאדם ולא רוח,
אוי אוי אוי!! בן רואה אותי!!! חטאתי!!! הוא שם לב שהלכתי!
בעיה שלכם אם אתם רוצות לחיות ככה. אבל אחרות אל תדפקו עם הדעות שלכם.
בכל אופן, הטענות שלך מסתכמות בשני דברים עיקריים:
א. ברור שמותר! כאילו דא?
ב. מה, אתה רוצה שכל הנשים יהיו כמו הטליבאן ולא יזוז מטר מהבית שאף גב חלילה לא יראה אותן (לא מילה במילה, אבל זה העיקרון).
לא אמרתי שצריך "לבוש טליבני" ולא אמרתי להסתגר בבית. אמרתי מה שפשוט וברור מהשולחן ערוך, שצריך לשמור על דיסטאנס בין גברים לנשים. מה הגבול של הדיסטאנס? בשביל זה צריך שכל ישר של תורה. בזה, כמו שכתב הרמח"ל, היצר מראה הרבה היתרים, ו"כל קולה צריכה בדיקה". והעובדה, שמימי קדם ועד לתקופת ההשכלה, היו גדרי צניעות ברורים ששמרו עליהם בקפדנות.
מה שהוספתי לדברייך - נכון, לא אמרת את זה בדיוק. אבל ממה שאמרת הבנתי בדיוק מאיזו אסכולה את באה. אם את לא באמת חושבת ש"הגברים שיעבדו את הנשים לאורך כל ההסטוריה", נראה שפשוט שטפו לך את המוח במושגים פמניסטיים שאת אפילו לא מבינה מאיפה הם נובעים. "כל הנחלים הולכים אל הים", ומי שבא בגישה פמיניסטית כזו, ולוקח את המוסר של העולם המערבי כדבר טריוויאלי, יש לו סיכוי טוב להגיע בסופו של דבר גם למחוזות הפמיניזם הרדיקלי. רק עוד התקדמות קטנה עם התובנות האלו. זה פועל על אותו הגיון.
הרי באיסלאם ובנצרות על האישה להיות צנועה כדי לא לפתות את הגבר, בדיוק כמו ביהדות. אסור לדבר איתה ("אל תרבה שיחה עם האישה" מוכר גם לכם), כי השטן שוכן בתוכה ומחפש להחטיא נוצרים / מוסלמים טובים ולגרור אותם יחד איתו לגהינום...
ואגב, הדבר המדהים ביותר מכל, הוא שבאף אחת מהדתות האלה לא מדברים על פיתוי של נשים. וכי לנו אין יצר? וכי אנחנו לא מתגרות (ממידות טובות, מדיבור נעים, וכן מעיניים יפות וכתפיים רחבות)?
זה תמיד סובב אתכם. ואז אנו, כאשר אנחנו מעוניינות לעמוד ולדבר מול קהל, אפילו להעביר דבר תורה - אין אנו מתחשבות. אנחנו מעמידות את הנוער בניסיון. (וכאשר בחור צעיר ונאה בא לאולפנא לספר את סיפור תשובתו, אין הוא מעמיד את הנערות הצעירות שם בניסיון?!)...
אני לא מדברת אפילו על האם נכון או לא נכון לקיים הפרדה בין גברים ונשים. זה לא רלוונטי. קודם כל, שיהיה שיוויון התייחסות.
הללו חיו בסביבה אחרת.
עוד דבר שגורם לי לחוש צער מדברייך זה העובדה שהכנסת לי דברים לפה:
אסור שיהיה הבדל בין האשה לגבר. הגברים דיכאו את הנשים בכל מהלך ההסטוריה והגיע הזמן שהאשה תהיה חופשיה לעשות כרצונה". ומה עם ההשלכות ארוכות הטווח של הענין?
מתי אני אמרתי שגברים ונשים זהים? חס ושלום. דרך החשיבה היא שונה. אבל איך זה קשור לגישה המזלזלת והמקטינה שגורסת שלנשים אסור לדבר מול קהל?
שהגברים יתמודדו.
די לעשות מהנשים אשמות על התמודדות היצר של הגברים. אי אפשר לברוח מהמציאות והדברים כל הזמן.
אגב, "להתרחק מהעריות" לא קשור בכלל לאשה שמדברת מול קהל, ואם כבר בזה עסקינן, ידוע לך שהרמח"ל, רבי משה חיים לוצאטו, הגיע מאזור שבו לנשים לא היה נהוג כלל כיסוי ראש? חומר למחשבה.
וכשעוסקים בעניינים עמוקים עוד יותר אפשר להקל. (את
זה שמעתי על פעולות חבריא ב', קל וחומר שיעור).
זה לא ממש מצוי ויש משהו בזה שהאישה תופסת פוקוס,
אבל נראה לי שזה נחרץ מדי לומר שזה אסור.
יש הבדל בין מותר/אסור לבין ראוי או לא ראוי.
מעניין. בלי נדר, אברר יותר לעומק.
ואני חושבת שזה בעייתי שבת מדברת מול בנים
לימדתי בנים בכיתות גבוהות והרגשתי כך לפעמים.
אבל מדובר במבוגרים.
אני עוד לא בשלב הזה בחיים, אז אני לא
יכול להביע דעה באופן חד-משמעי.
בעזהי"ת.
ואני אומרת את זה כאחת שמגיעה מעולם לימוד התורה, וכאחת שלומדת גמרא חופשי ב"ה וכו'.
זה פשוט לא לעניין שבחורה\אישה\נערה תעביר שיעור (ולא משנה באיזה נושא. זה יכול להיות תורה ויכול להיות מתמטיקה או תולדות האומנות.) בפני גברים. לדעתי זה ממש לא צנוע.
אלא אם מדובר בידע ייחודי שאז אין ברירה כ"כ...
אבל ברור שעדיפות א' היא שהיא לא תעביר. במיוחד אם מדובר על נערים ונערות, שאז ההורמונים משתוללים ופחות מקשיבים לתוכן אלא לאיך שהמעביר\ה נראה\ית......
קודם כל מי שקורא את הכותרת יכול לחשוב שכאילו אני בעד לחפף , ושכאילו אני עוד יותר גרוע , וחושב שנאמני תו"ע זה דתיים . לגמרי לא . בדיוק להפך.
אבל תגידו מה קורה להורמונים אם המורה גבר , וכל החברים רק בנים ? ההורמונים לא קיימים אז ?
ומה קורה אצל בנות שבכלל לא מדברות עם בן , ואצל בנים שבכלל לא מסוגלים להביןםמה זה בת ?
כשהם מתחתנים הכל אצלם מבולבל ו. לא מוכרח שלא יוכלו לחיות בסוף בסדר זה עם זה אבל בהמון מקרים יש בעיות . והמון מקרים של חיים לא בסדר אפילו אם זה לא מגיע לגירושים.
אז כל אחד בטוח ש"מעיקר הדין " זה לא בסדר לראות בת . ושצריך להפריד בין בן לבת כמו בין בשר לחלב ובין כר לטרף ( בשביל המשרת הפיליפינית) . ושאם פונים ל 144 ועונה בחורה צריך מיד לנתק , ובעצם מראש לא להתקשר. ושאסור לקרוא הסברים לסמרטפון בגלל שאולי כתבה את זה אשה . ואסור ואסור ואסור.
אז כשילד שבטוח שזה ככה כשמקבל סמיכה לרבנות ממשיך להיות בטוח וכותב ככה למי ששואל אותו בלי לבדוק במקורות האמיתיים.
אני יודע שתיכף יתנפלו עלי ויגידו שרק מעט רבנים רציניים מעיזים להגיד כמוך , וגם הם רק אומרים את זה באופן פרטי ולא מעיזים לכתוב .
קל לצחוק עלי ולהיראות צדיק .
אני מבקש רק התיחסות רצינית .
בדברים יותר נעלים
דיי לקדש את הגוף ואת התאוות
מישהו יכול להסביר לי מה הדחיפות שנקיבה תמסור שיעור לבנים רווקים?
האם הנזק -גם אם הוא אחוז קטן ולא ידוע- האם לא גדול מה''תועלת''???
דיי דיי נמאס מגעיל לראות איך השמאלנים הפמניסטים מחלחלים בתוך נשמתכם.
דיי כל מה שקשור עם עדינות ועם יראת שמים ועם גדרים וסייגים לה' ולתורתו קרוי ''הדרה''?
אם יש פה אפילו בת אחת -ויש בהערות הנ''ל לבד יותר מאחת- שטוענת שכשהיא דיברה לפני בנים
היא ''לא הרגישה בנוח'', האם אין זה הוכחה מספקת לכם שלא בכך חפץ בורא העולם???
וכי בגלל שבורא עולם לא חפץ ב''נשות טאליבן'' זה אומר שצריכים להתפרק זה עם זאת הם והן
בתירוצים מוזרים שלא עלו על דעת שום שומר תורה ומצוות מעולם חוץ מתקופת המשכילים הפוקרים?
והאם למי שבטוחה שככה המעמד שלה יעלה ו\או למי שבטוח בעצמו שזה לא יגרום לו לבעיות
יש קלפים שלבנך\בתך לעתיד זה לא יביא בעיות?
ובלי להכנס ל''ויכוח הלכתי'' גם אם אין איסור הלכתי, קדמה לתורה יראת שמים ודרך ארץ נימוסית ועדינה
ובני ישראל מתקיימים רק בזכות גדרים וסייגים שעושים מאהבת הבורא ותורתו ומילוי רצונו
וכה פירש בספר 'אוהב ישראל' את הפסוק הנאמר במתן תורה 'וירא העם וינועו ויעמדו מרחוק': וירא העם- עם ישראל ראה
את התורה כולה על שלל מצוותיה ואיסוריה, ''וינועו'' נזדעזעו מרוב פחד שמא חלילה ייכשלו בקיום רצון ה' ו\או יפתם יצרם,
בקיום המצוות עשה או לא תעשה, אז הם טיכסו עיצה ומצאו אותה, והיא ''ויעמדו מרחוק'' שגם בדברים שאין איסור
ב''שולחן ערוך'', והדבר מותר מעיקר הדין, מ"מ עשו ''מרחק'', גדרים וסייגים בנוסף לחוקים היבשים של השו"ע...
ועל כן כמה שיש ירידת הדורות, ואי אפשר לדרוש היום מה שהיה פעם, ו'אין הקב''ה בא בטרוניה עם בריותיו'', ולא תקנו
חז''ל גזירות אלא אם כן רוב הציבור ''יכול לעמוד בהם'' מ''מ בדברים של קירבה כזאת של מסירת שיעור לבחורים רווקים
האם יש למישהו ספק בכלל שאבות אבותיו שיצאו ממצרים ועמדו רגליהם סביב להר סיני ועלו ובנו את ארצינו הקדושה,
שהם מאוכזבים ממנו???
ולהערה שכתב קודמי, ב''דאגה'' גדולה ועצומה, ש''מה יהיה'' ''איך יתחתנו בחור ובחורה'' אם לא יהיה קרבה בין בחורים
לבחורות, הנה לדעתי פשוט שדברים אלה ומעין אלה מתאימים או לפורים או לט''ו בשבט, ואדרבה אחוזי הגירושין עולים
יותר ויותר במקומות שאין שום גדרים בנושאים כאלו, והקב''ה יותר חכם מכל הפמניסטים למיניהם ולכן בן לא נולד אלא
מאמא שלו ויש לו אחיות ומשפחה, והוא יודע בדיוק ''איך להשתלב'' בחיי הנישואין שלו כשיגיעו...
כתבת-"
אם יש פה אפילו בת אחת -ויש בהערות הנ''ל לבד יותר מאחת- שטוענת שכשהיא דיברה לפני בנים
היא ''לא הרגישה בנוח'', האם אין זה הוכחה מספקת לכם שלא בכך חפץ בורא העולם???"
כשבת מתחנכת ככה ברור שכשהיא תדבר עם בן זה יהיה לה מוזר..והיא תרגיש קצת לא בנוח.. אז לא נראלי שזה יכול להיות הוכחה לכך שבורא עולם חפץ בכך...
רק לא להתנפל עלי--זאת הדעה שלי..
רק הבעת דיעה, לגיטימי לא?
דבר שני לא כתבתי על עצם השיחה בין בן לבת
כתבתי על דברים שאנשים ממציאים ומתפלפלים בהשערות משונות
כאילו ה' ברא את העולם וזה ''טבעי'' שבת תמסור שיעורים לקבוצת בנים...
ועל זה כתבתי שאסור לשכוח שזה גם ''טבעי'' שבחורה ''לא מרגישה בנוח''...
ולעניות דעתי גם בחור -לא משנה כמה התרגל ולא התרגל ומה הם אמות המידה שלו בענינים של הקירבה לבנות-
שהוא קצת ''עדין נפש'' לא ''מרגיש בנוח''.
כמובן יתכן שיש יוצא מן הכלל וכו' אבל לדון בנושא בצורה שאם מישהו כותב שזה לא כ''כ רצוי אז לתקוף אותו שהוא שייך
לימי הביניים... לא נשמע לי מה לעשות וכל האריכות הנוספת אך למותר
כתבת כאילו אני כתבתי :
" מה יהיה, איך יתחתנו בחור ובחורה אם לא יהיה קרבה בין בחורים לבחורות "
אני בכלל לא כתבתי את זה . זו המצאה של הדמיון שלך .
לא היה בדברים שלי אפילו קצה קצהו של רמז לתמיכה ב"קרבה בין בחורים לבחורות" .
אני כתבתי על חיים נורמלים ובעד שבנים יהיו מסוגלים להבין מה זה בת .
אבל אתה קודם כל משנה לגמרי את מה שכתבתי , ואחר כך צוחק ומלגלג .
ואולי אתה לא מזייף בכוונה את דברי , אלא אתה רק דוגמא לבלבול של מי שבכלל לא רואה בנות . ודברים לגמרי תמימים ולגמרי צנועים שכתבתי כבר מקפיצים לך את הדמיונות .
כתבתי על כך שלא טוב לבנים לראות רק בנים כל היום , ומה אתה עושה ?
אתה לא כותב על בנות אלא על " נ ק י ב ו ת " !!!!
מה עלול לקרות לך בחיי נישואין ?
וחוצמזה מה אתה רוצה יש פה בנות שמגיל 0 לא דיברו עם בנים
בטח שהם ירגישו בושה לידם
בדיוק כמו שאם בת הייתה גדלה רק עם בנים
היא לא הייתה מרגישה בנוח עם בנות
אל תחרטטו לי את המוח ואל תעשו מעצמכם טיפשים.
ד"א זה שאתה קורא לבנות נקבות כבר אומר עליך משהו.
מר הציטכוד צודק בדבר אחד
והוא שלא כל מי שמביע עמדה ש''זה לא מתאים'' וכדומה אז צריך לשלוח אותו לימי הביניים..!!
להתייחס בענייניות ולא להיגרר להעלבות הדדיות.
תשתדלו שהמחלוקת תהיה לשם שמים.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.