איזה כיף לי! זה נותן לי רעיונות לדברים טעימים שאפשר להכין גם ללא אפייה 

בשבועות האחרונים השתתפתי בקורס פוטושופ בהדרכתה של איריס בעלת בלוג העיצוב המקסיםcolourfulway (שגם היא לוקחת חלק בפרוייקט ושווה לקפוץ לבלוג היפה שלה). אחד הדברים הנחמדים בקורסים מהסוג הזה, מעבר ללימודים אשר לשמם התכנסנו, היא האפשרות להכיר נשים מיוחדות מתחומים שונים ומגוונים, כולן עצמאיות, מוכשרות ויצירתיות. כך יצא שמלבד הכרות עם איריס, פגשתי שם את אתי, סטייליסטית ובעלת בלוג האופנה והיעצוב הטרי דה-לוקס (the looks), בחורה מלאת סטייל וחוש טעם משובח.
אשה מיוחדת נוספת שפגשתי בקורס זאת מיכל. מיכל היא אחת הנשים היותר יצירתיות ובעלות ידע רחב שיצא לי להכיר לאחרונה. בשיחה מקרית בהפסקה בין התירגולים השונים בקורס, מיכל סיפרה לי שבקהילות יהודיות שונות נהגו לציין את ראש חודש טבת ואת חנוכה כ"חג הבנות". בעוד שלגברים יש את גבורת החשמונאים, לנשים יש את גבורתה של יהודית. בחג זה נהגו להעניק מאכלי גבינה לנשים. הקשר בין מסורת יהודית לבין מאכלי גבינה הוא שיהודית בדומה ליעל מסיפור יעל וסיסרא, השתמשה גם היא בחלב לשם הרדמת (וחיסול) אויבנו.
מי שמכיר אותי, יודע שקפצתי על ההזדמנות. סוף-סוף נמצאה מקבילה חוקית לגיטימית לחג השבועות. עוד הזדמנות מצוינת לחגוג חג נוסף עם מאכלי חלב וגבינה. אני בטוחה שיש רבות (ואולי גם רבים) ששמחות ברגע זה יחד איתי, כי בירור קצר בקרב הנשים בסביבה העלה שאף אחת לא ממש אוהבת את מאכלי החג המטוגנים, וכולן היו שמחות להמיר את הסופגניות באיזו עוגת גבינה טובה. ועכשיו שיש לגיטימציה רשמית, את החג הזה אנחנו חוגגים השנה עם פאי גבינה ושוקולד עם הפתעת פררו רושה (טוב נו, וגם עם דונאטס טעימים).

שנים שלא אכלתי פררו רושה. כנראה מכיוון שבזכרוני הממתק הזה הולך ביחד עם הפרסומות הלא מוצלחות שלו. הפרסומת המפורסמת שבהם היא של
, אבל גם זו בכיכובם של
קינקית לא פחות. לאחרונה יצא לי לאכול אותו שוב, בעקבות לחץ לא מתון מצד הבת שלי, ולא הבנתי למה התנכרתי לו כ"כ הרבה שנים. כל מי שאוהב נוטלה, יאהב לחלוטין את הממתק הזה – שילוב של ופל, שוקולד ואגוזי לוז הוא תמיד משובח וטעים. והשילוב שלו בפאי גבינה ושוקולד פשוט מצוין.

אני יודעת שבמבט ראשון נראה כאילו מדובר בעוגה שהיא פרוייקט, אבל לא תאמינו כמה היא פשוטה להכנה. אין כאן אפייה וכל הההכנה, כולל העיטור שגונב את ההצגה, פשוטה ומהירה. כן דרוש כאן אבל זמן צינון ממושך.
את הבסיס מכינים בשיטה האהובה והטובה של ביסקוויטים טחונים, אבל הפעם הוספתי גם כמה פררו שנטחנו יחד עם הביסקווטים והעניקו טעם אגוזי ושוקולדי גם יחד. את התערובת של ביסקוויטים ופררו רושה יחד עם חמאה מומסת משטחים באופן אחיד בתבנית פאי מתפרקת. בזמן שמכינים את המלית, מעבירים את הבסיס למקפיא להתייצבות.

הכנת המלית פשוטה ביותר – מערבבים יחד גבינה עם סוכר ותמצית וניל ומקפלים פנימה בעדינות קצפת.

מעבירים את המלית מעל הבסיס, אבל משאירים חלק קטן ממנה בקערה, מיד תראו למה.

מיישרים את המלית כך שתמלא היטב את השקע של הפאי וטומנים בהיקף הפנימי חצאי פררו רושה שפניהם פונים כלפי מטה.

מכסים ביתר המלית ששמרנו בצד

בעזרת מרית מיישרים את פני המלית כך שתכסה היטב את חצאי הפררו, מכסים ומעבירים לקירור, רצוי למשך לילה שלם.

למחרת מכינים את הציפוי - מכינים גנאש,תערוב של שמנת מורתחת ושוקולד. את הגנאש ניתן לצקת כמו שהוא על גבי הפאי, אבל אם רוצים קצת להשקיע וליצור מראה טווסי נהדר, ממשיכים בשלבים הבאים:

את הגנאש שהתקרר מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים עוד קצת שמנת מתוקה. מקציפים במהירות גבוהה לזמן קצר, עד שמתקבלת תערובת סמיכה במרקם של מוס שוקולד

מעבירים את הגנאש המוקצף לשק זילוף עם פיה חלקה, ומזלפים על גבי מלית הגבינה, בצמוד לקלתית שורה אחת של עיגולי גנאש עם שפיץ קטן

בעזרת כפית מועכים את השפיץ שנוצר בתנועה עדינה ימינה. מנגבים את הכפית לאחר כל מעיכה

חוזרים על פעולת הזילוף בשורה נוספת. מתחילים את הזילוף ממרכז כל שקע בעיגולים מהשורה הקודמת, מועכים שוב בעדינות בעזרת כפית

וכך חוזר חלילה, שורה אחר שורה, מעיכה לאחר מעיכה, עד לקבלת מראה של מניפה טווסית

זהו, הפאי המפונפן שלנו מוכן. אפשר להכניס אותו לקירור קצר להתייצבות מלאה של הציפוי (חצי שעה תספיק).

מי רוצה לטעום?

פאי גבינה, פררו רושה ושוקולד
לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבסיס -
150 גרם ביסקוויטים
4 יחידות פררו רושה
50 גרם חמאה מומסת
למלית -
1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית תמצית/מחית וניל
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
5-6 יחידות של פררו רושה
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
להכנת הבסיס -
במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים והפררו רושה לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות התבנית בשכבה דקה ואחידה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.
להכנת המלית -
בקערה מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר ותמצית/מחית הוניל. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, בכל פעם שליש מהכמות, עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים את תבנית הפאי, על גבי הבסיס בכ - 3/4 מכמות מלית הגבינה. חוצים את הפררו רושה לשניים וטומנים את החצאים בהיקף הפנימי של הפאי שהחלק החצוי פונה כלפי מטה. מכסים ביתרת המלית ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.
להכנת הציפוי
בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד. מחממים 100 מ"ל מהשמנת המתוקה בסיר קטן עד לרתיחה, מסירים מהאש ויוצקים מיד על גבי השוקולד. מניחים לדקה. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד. מצננים לטמפרטורת החדר (כחצי שעה-שעה, שימו לב שהתערובת צריכה להשאר נוזלית יחסית ולא מוצקה). מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את יתר השמנת המתוקה (150 מ"ל). בעזרת כף או מטרפה ידנית מערבבים היטב. מחברים את בלון ההקצפה ובמהירות גבוהה מקציפים עד לקבלת תערובת יציבה במרקם של מוס שוקולד (שימו לב שלא להקציף יתר על המידה). מעבירים את הגנאש המוקצף לשק זילוף עם פיה חלקה בקוטר של 1 ס"מ. מזלפים שורה של עיגולים על גבי מלית הגבינה ובצמוד לקלתית. בעזרת כפית קטנה מועכים כל עיגול מחלקו האמצעי, השפיץ, וכלפי ימינה. לאחר מעיגת כל עיגול מנגבים היטב את הכפית בעזרת נייר מגבת. מזלפים שורה נוספת של עיגולי גנאש בסמוך למרכז העיגולים בשורה הראשונה. חוזרים על פעולת המעיכה. חוזרים חלילה על הפעולות, עד לכיסוי מלא של הפאי. מעבירים למקרר להתייצבות למשך כ – 30 דקות, ומגישים.