עבר עריכה על ידי ozd בתאריך ט' בשבט תשע"ג 00:10
א. בבית היהודי יש ב"ה מגוון דעות ואם היא תפעל טוב (ב"ה) היא תוכל לגדול עוד יותר בקדנציה הבאה ויותר להשפיע
ב. ומכיון שכך אילת שקד אומרת פה משהו שהוא דעתה ורוב חברי הבית היהודים לא מסכמים איתו והיא אומר שהמפלגה לא תעשה את זה.
”יש לי חברה שמתחנת בהוואי מפני שהיא יהודייה ובן זוגה לא - אביו יהודי ואמו התגיירה בגיור רפורמי“, סיפרה שקד במפגש, ”אנחנו רוצים לאפשר נישואין אזרחיים גם למקרים כאלה. אבל נישואין אזרחיים באופן גורף אנחנו לא יכולים לאשר באופן גורף מתוקף היותנו מפלגה דתית. אבל למי שלא יתחתן ברבנות - נתן לו אפשרות להתחתן באופן אזרחי, במקרים מסויימים“.
אכן עדיף להשפיע ולא לפרוש, ברור שזה לא האידאל:
”אנחנו לא נאבד את ההשפעה שלנו על מדינה בגלל הריסה של בית. נקח משככי כאבים ונחיה עם זה“.
גם לתופעת המאחזים בלתי חוקיים אין יותר מידי השפעה ומדובר פה על מקומות שלא ספק שייכים לפלסטינים, כמו שברור שלא יפנו יהודים מרעננה על סמך מסמכים עתיקים... (גם במגרון לא היה ברור שזה שייך להם, ובכל מקרה עדיף להסדיר את זה בחוק שמקסימום ישלמו להם על זה פיצויים)
נפתלי בנט:
אני תומך אך ורק בבנייה חוקית בשטחי יו"ש כמו בכל מקום אחר בארץ.
בראיון לתכנית 'משעל חם' שישודר הערב בערוץ 2, נשאל בנט על מאחזים שניבנו על קרקע פלסטינית והשיב "רק מאחזים שהוכח שהם על קרקע פלסטינית יש לפנותם כמו שהיו מפנים בית שנבנה על קרקע פרטית ברעננה" (מקור)
זה במילא לא יקרה גם אם מאוד תרצה אז למה לו סתם להפיס מנדטים בלנסות לעשות דברין הזויים שבג"ץ יפסול?
"התייחס בנט לסוגיית ההשתלטות הערבית על שכונות יהודיות, והצהיר כי יתנגד לחוק שיאסור על השכרת דירות לערבים. "אני אומר על כל דבר דברים ברורים ואני נגד איזה שהוא חוק שיאסור כזה דבר על השכרת דירות. נקודה". (מקור)
אנחנו רוצים להשפיע כמובן שאם זה יהיה או שלי או ביבי תחשוב לבד במי הוא יבחר
"בנט הוסיף כי הוא מוכן לשבת בממשלה עם מפלגות השמאל-מרכז. הוא כינה את יושבת ראש העבודה, שלי יחימוביץ' - "אשת אמת" אך הדגיש כי היא טועה הרבה פעמים, כלשונו."
אם קבעו שצריך לפנות אז וזה לא חוקי (אני לא ממדבר על גוש קטיף, כי שם לא היה שום הגיון בחוק אבל שזה משהו קטן? עדיף להשפיע מבפנים!)
"אם יש מאחז בלתי חוקי שמצריך פינוי, אפשר לעשות את זה ביום חול ולא בשבת. "
אתה ראיתי מה הוא אמר בשעת אמת ומכיון שדבריו יכולים להצטייר לא נכון הוא התנצל, תכלס אני חושב שזה טעות אבל הוא כתב את זה רק כי הוא כמנהיג ציבור ל יכול לפגוע בצה"ל.
”הבוקר אני כואב. מאד. עזבו רגע פוליטיקה. לא מעניין אותי כרגע מנדטים אלא עתיד צה"ל, הצבא היחידי שיש לנו“, כתב בנט בעמוד הפייסבוק שלו, במה שמסתמן כמשבר התקשורתי המשמעותי ביותר מבחינתו עד כה. ”אני יודע שרבבות צעירים מסתכלים עליי כדוגמא אישית, ובגלל משחקים פוליטיים וספינים תקשורתיים עלול להיגרם נזק לאחדות צה"ל. רבבות צעירים עלולים לחשוב שאני קורא לסרבנות, ולקחת דוגמא אישית מוטעית בעניין. חברים: אני מתנגד בכל נפשי לסרבנות מכיון שסרבנות תפגע אנושות בצה"ל היקר לנו, ואין לנו עוד צבא“, כתב בנט."