אתם יודעים כמה פעמים החלפתי את דעתי בימים האחרונים????
זוועה!!!
אתם יודעים כמה פעמים החלפתי את דעתי בימים האחרונים????
זוועה!!!
נשמה צפתית
מפלגה גדולה ויהודית, גאה בעצמה ובערכים שהיא מייצרת ומקדמת, מחד- לא נחבאת את הכלים, ומאידך- ולא צעקנית ומתלהמת.
מנהלת קמפיין נקי וראוי ללא השמצות והכפשות, ועתידה בע"ה להשפיע רבות ונצורות בקדנציה הנוכחית.
אנשי המפלגה מגוונים ושונים איש מרעהו, ועם זאת כולם יחד ישרים ערכיים וענווים מאוד מאוד.
תענוג לתת את הקול שלי לאנשים בהם אני מאמין בכל ליבי, וזו הפעם הראשונה שזה קורה לי..
רק אל תבכו אחר כך
בגירוש... ואחריו, יש לנו בציבור אנשים שלא למדו את הלקח ולא ילמדו עד שלא יחוו את ההרס על בשרם...
ואתם עוצמים עיניים
תפסיקו להתחמק
ובלי התחנפויות, מיכאל הולך ע"פ התורה, וזה צורם לאנשים, ככה גם עשו לרב כהנא שהלך עם האמת שלו עד הסוף, לצערי במדינה שלנו בשביל להצליח, צריך לערבב אנשים ולא להיות ישר, אז אם יש בן אדם שמוכן להקריב מעצמו גם כשזה עולה לו במנדטים והעיקר שהוא יאמר את מה שיש לו בלי לפחד מהתקשורת, אני אלך איתו עד הסוף, כי אני יודע שברגע האמת, הוא לא יבגוד בי ולא ינטוש אותי, כמו שעשו לנו לפני 7 שנים החבר'ה מיש"ע וממשיכי דרכם..
יש מסירות נפש גדולה יותר מהרבה בעלי זקנים וכיפות בקוטר מטר, בעוד שאלו סוחרים בא"י, הבן אדם נאבק עליה...
לא חושב שהייתי מצביע לה. אבל בפועל בן ארי הוא הדומיננטי ושאר החבר'ה שם.
בהנחה שהוא חילוני
אלא שהוא מתעב את נוער הגבעות ואת פעולות תג מחיר, כי הן לא חוקיות.
וודאי לא כפוף להוראות הרבנים, אלא רק בעניינים מסויימים מאוד.
מופתע?
והוא כן עומד בראש המפלגה, מס' 1 ברשימה לכנסת.
[שים לב, שלעומת בן ארי והקמפיין הלעגני שלו, נפתלי בנט עצמו לא אמר לכל אורך הקמפיין מילה רעה אחת על שום אדם ושום מפלגה, ותמיד התיחס בכבוד לכל מתחרה. אתמול בהתקפתו על רה"מ נתניהו זו היתה הפעם הראשונה שהוא באמת יצא נגד מישהו, וגם זה היה בעדינות יתרה]
וגם "ה"התקפות שלו הן לא ממש תוקפניות....
אבל זה לא אומר כלוווווום על בן ארי.
בן ארי מייצג את העובדות כמו שהם, לעורר את הציבור לא ללכת שבי אחרי המגזריות ולבדוק את החזון, את המצע...
באותה מידה הייתי יכול להתעלם מנפתלי בנט ולהבליט את אורי אריאל.
זו לא חכמה.
אריה אלדד ומיכאל בן ארי שניהם אנשי חזון יהודי. אנשי אמת.
\
((((((((((וזה שבנט לא יודע לתקוף...;) לא אומר כלום......
))))))))))))))))
ואין לך שוווווווום זכות להכריז מהי רמת שמירת המצוות של אריה אלדד,
שוודאי לא חילוני, הוא יהודי. הוא איש שפעולותיו אמוניות יחד עם גאווה יהודית.
"רצון ה' הוא לעשות מה שהתורה אומרת בלי פשרות"
אזי אני תוהה האם מר אריה אלדד, אדם יקר ערכי וחשוב מאוד שנמצא מקום ראשון ברשימה לכנסת, עונה על ההגדרה הזאת.
זה הכל.
כל מי שאומר שאיילת שקד לא יכולה לרוץ בבית היהודי כי היא לא דתית - שכח שאלדד חילוני.
אבל עכשיו, במקרה כמובן, שכחת שאיילת שקד חילונית.
מעניין
אני כשלעצמי אין לי בעיה שהיא חילונית.להפך.
אבל ל"שיטתם" של חסידי עוצמה לישראל, צריך עיון
כתוב"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"- כלומר: מכיוון שלעולם לא תגיע למקומו- ממילא אל תדון את חברך.
אלעד היקר, אני חוזרת ואומרת שוב- אין שום מצווה בתורה, כן, גם לא "לתהות", האם איקס הוא "עושה רצון ה' בלי פשרות",
ממש לא. אפשר בהחלט לעשות את רצון ה', בלי פשרות, אנו רואים זאת גם על "תינוק שנשבה." (אם אתה מתעקש להגדיר..)
ודרך אגב---- אני לא יודעת אם אתה יכול להחליט שהוא "חילוני", חייו הם פעילות קודש...
מה כן- חד משמעית, הוא יהודי. יהודי אמיתי.
(אין לי זכות לקבוע מהי דרגת שמירת המצוות שלו, לא עליתי לשמים...
נראה לי נעשה אנ דנ דינו...

מוטיזלמה שמיים וארץ? בן ארי עומד בצד של ג' בערך בכל נושא שעומד על הפרק...
אמרתי שהוא עומד לצידם...
רק מי שלא מכיר אותו חושב שלא.
לא סתם אמר רוי מקלב ש'בן ארי הוא האצבע השישת של יהדות התורה בכנסת'.
בן ארי מתנגד לגיורים מופקרים, לתחבורה ציבורית בשבת, לגיוס בני יישבות וכו' וכו',
בדיוק כמו יהדות התורה.
בזה שהם דומים ליהדות התורה....
אוקי............יפה.
לק"י
גם דומים לג' במידה מסויימת (הרב הורוביץ, הרב אלי בן דהן, אורית סטרוק..): מתנגדים לתחבורה ציבורית בשבת ולגיורים מופקרים..
ליהדות התורה זה לא משנה הקול שלך
היא תמיד מקבלים 5-6 מנדטים
ועוד אומרים שהאוכלסיה החרדית גדלה 
אני שומע הרבה שאומרים שנמאס להם מג'
זה אומר שיש כאן ניצחון בהתערבות 
אייכה!ש"ס, עם כל הכבוד, לא ממש מקשיבים ולא ממש מכבדים את רבם הרב עובדיה יוסף,
והם נוטים מאוד מאוד לכיוון השמאלני. עוצמה לישראל הם ימניים קיצוניים.
מנין הקיצוניות הזו של ההתלבטות???????????
![]()
...
זה הזוי!
מי שמצביע שס לא מצביע לרב הוא מצביע לכמה עסקנים
עלה ירוק - סמים קלים בחוק![]()
כי יש לנו שאיפות אחרות!!!

-משה ר-
אייכה!אני מקווה מאוד שזה בצחוק....
עוגי פלצתמי ששואל אני אומר שחיים בשטח (ביו"ש)מבינים הרבה דברים.
ועם כל הכבוד לנפתלי בנט וזה שהוא מסתובב הרבה ביו"ש - יש לו כמה התבטאויות שאם הוא היה גר ביו"ש וסובל מהזזנחת מדינה באופן יום יומי הוא היה מתבטא אחרת
1. רק תמים ממש יכול לחשוב שהתשועה תבוא מהבחירות
2. כל זרועות השלטון ללא אף יוצא מן הכלל נמצאים כמאה שנה בידי השמאל גם כאשר היו ממשלות "ימין"
בית המספח העליון, רוב רובם של "שופטי" התחתון, הפרקליטות, כל צמרת הצבא, כל צמרת המוסד, כל צמרת השב"כ, כל התשקורת הכתובה (למעט פירורים מחד וצבועים מתחסדים מאידך) כל התשקורת המשודרת רדיו וטלביזיה (שוב למעט פירורים ומתחסדים), כל האוניברסיטאות, כל אנשי "התרבות" (למעט מספר קטן מאוד של תמימי דרך (תרתי משמע) בעיקר זמרים ומעט משוררים), כל הצמרת הכלכלית
ובעצם מה לא?
3. היחיד שיכל לשנות זאת היה מנחם בגין עת עלה לשלטון ונהנה מתמיכה של מאה אחוז (לא לא טעיתי, כ -50 אחוז שנאו אותו שנאה אדירה אך פחדו ממנו פחד מוות וכ -50 אחוז שהאמינו שהוא משיח בן יוסף אלא משיח בן דוד ממש)
הוא כמובן החמיץ הכל כאשר לא נגע בתשקורת בשם ה"דמוחראטה, ולא נגע בנגיף המשפטי כי "יש שופטים בירושלים", יתר על כן הוא הקים ממשלה על פי משנתו של בן גוריון דהיינו "ללא חירות ומק"י", ממשלה שבה היו כל אנשי... מפא"י ודומיה ולא איש מאנשי האצ"ל וחירות.
גם קרטר פחד מהאיש עד שגילה שהוא "ילד טוב ירושלים" והתייחס אליו כאל שוטה גמור.
4. הזדמנות כזו כפי שהיה לבגין ושהוא החמיצה יש אחת לשנים רבות מאוד ואנו לא רואים באופק מצב דומה.
5. מכאן שגם אם הכנסת כולה תהיה בידי "הימין" אפשרות השינוי מזעריות.
6. אך אם מישהו בכל זאת רוצה לעשות ניסיון והולך להצביע לפחות שיצביע למי שאומר את הדברים שהכי קרובים לאמת והתנועה שאומרת את הדברים שבאופן יחסי הכי קרובים לאמת זוהי רשימת "עוצמה לישראל" של בן ארי וחבריו.
7. באשר ליכולת ההשפעה ומבלי לסתור דבר ממה שנכתב לעיל בגין האפשרות לשנות, היכולת של חבר כנסת בודד ואף אם הוא באופוזיציה לשנות חשיבה של רוב רובה של הכנסת, הוא לא קטן ובתנאי שהוא אישיות שמסוגלת אינטלקטואלית לכך.
הדוגמא הטובה מכולם היא של הח"כ לשעבר אורי אבנרי שם רשעים ירקב
שהצליח לשנות כיוון של כנסת כולה לכיוון הסיטרא אחרא ממש.
8. אין שום סתירה ואני מוכן להסביר זאת למי שיפנה אלי בין האמור בסעיף 7. לבין האמור בסעיף 1 והמבין יבין.
9. לסיכום אם הולכים להצביע יש להצביע אך ורק לעוצמה לישראל, למרות שברשימת הבית היהודי יש כמה דמויות נחמדות וטובות.

עם הגיון של הכל או לא כלום, עם הגיון של כאן ועכשיו- לא נגיע לשום שינוי משמעותי,
שיכול להגיע אי"ה, אמנם בצורה קצת מסורבלת ומפותלת, ע"י אנשים טובים ואיכותיים מהבית היהודי שינסו לא רק לזעוק את האמת ולהתלונן כל הקדנציה, אלא גם להוביל מהלכים.
מפלגה, או ח"כ בלי חזון, בלי מטרה, שהוצבה, וכעת פועלים על מנת להשיגה- -----
באמת ואבדנו.
נס שיש אנשים ערכיים ואמוניים בכנסת- שמציגים לראווה את החזון שלהם.
חבל שבנט לא. עם קצת יותר גאווה יהודית וחזונית, היינו יכולים להגיע רחוק...
הכנסת מתנהלת ע"פ עקרונות הדמוקרטיה. קרי- רוב ומיעוט
כאשר ההחלטות נספרות ומוכרעות על דעת הרוב.
לכן מפלגה קטנה יכולה לזעוק ולצווח עד לב השמים, כמעט ואין לה השפעה ממשית.
וב"ה שלא רק בעוצמה לישראל, אלא גם במפלגת הבית היהודי נמצאים אנשי חזון ומטרה, אנשים ערכיים ואמוניים, ללא יוצא מין הכלל. אנא עברי על הרשימה שלהם לפני שאת משתלחת ככה.
מרץ אחת המפלגות הקטנות בכנסת, יחד עם זאת היא אחת המשפיעות, ואחת המחוקקות המצטיינות..
והיא עשתה למען הבוחרים שלה הרבה יותר מאשר מפלגות אחרות..
פרמטר בודד שניתן למדוד בקלות הוא חוקים, לדוגמא..
ובכן, כמה חוקים שהיא יזמה התקבלו??
[רמז: 0. ובכלל, האופוזיציה לא הצליחה להעביר אפילו לא חוק אחד!]
בכל מקרה לא ראיתי תשובה שלך על זה.. אנא האר את עיניי 
לעומתה, ראה נא את תנועות ה"שלום" שפועלות מחוץ לכנסת ישראל, כדוגמת שלום עכשיו, נשות ווטש וכד'- שהשפעתם רבה מאוד, והם לא כפופים לנהלים פרלמנטריים, לקודי אתיקה מחייבים או לכמות תומכים משמעותית.
הליכוד
תצביע להם הם הכי משפיעים
אתם לא פועלים לפי מה האמת אלא לפי הרוח הנושבת
למרות שאחרי שהבית תיקנו את האמירה שלהם אני נרגעתי קצת
אלא להועיל לעם ישראל ולהרבות שם ה' בעולם.
האמת היא אחד הכלים לעשיית הישר והטוב, אבל לא תמיד היא העיקר.
לכן היהדות לא מהססת לשנות מפני השלום בין בעל לאשתו,
ולא לחייב חילוני לברך על כוס מים שאתה מגיש לו בביתך,
ולא לספר לחבר שאמרת עליו לשון הרע
ועוד כהנה וכהנה.
ובמשפט אחד ארוך:
השאלה שלי כשאני ניגש להצביע בקלפי היא האם אני עושה את רצון ה'. ביננו, ברגע האמת כל אדם בוחר במה שליבו חפץ. אין עליו לחצים, אין מצלמות- הבחירות חשאיות. באותו רגע נכסף, פעם ב4 שנים, הוא אמור לפעול ע"פ צו מצפונו ולהצביע למה שבעיניו נראה הכי נכון, הכי יעיל, והכי טוב לכנסת הבאה.
גם אני נבוך מאי אלו אמירות של נבחרים מהבית היהודי, וגם אני לא מזדהה עם אף מפלגה בכל 100 האחוזים, אבל אני סמוך ובטוח שמפלגת הבית היהודי בראשות נפתלי בנט עשויה לקדש שם שמים ולהשפיע ולשנות ולהוביל דברים טובים וראויים כפי שמעולם לא היתה לנו הזדמנות לעשות כך.
אמן.
למען ההתישבות |לא מתכחשת לעובדה שהוא פינה יישובים|
האוניברסיטה באריאל- קחו לדוגמא. אבל לא מצביעים לממפלגה לפי מה שהיא עשתה. מצביעים למצע, למהות, לחזון, לאפשרות להנהיג מתוכה את כלל ישראל במנהיגות יהודית....
לא היה לי שום התלבטות. וזה שאתם מחלפים דעות בנושא זה בגלל (לפחות לדעתי) שבאמת אתם רוצים להצביע לבית היהודי. אלא ששם יש שנויים כל יומיים. ככה לפחות שמעתי מכל מיני מתלבטים. אז ילה נץ.
לא תמכה בהסכם אוסלו. כלל וכלל. ש"ס לעומת זאת- כן.
|מבולבלבלבלת|
בעזהי"ת.
כל השאר לא שווים את הקול שלי בכלל...
נראה אותך משכנעת אותי...
בעזהי"ת.
הם יודעים לעשות ולא רק להתלהם ולעשות פרובוקציות (עוצמה לישראל), אני מסכימה עם הדעות שלהם פחות או יותר (לעומת כל השאר), והם באמת יודעים מה הם ערכים ציוניים.
חוצמזה שהם מפלגה יחסית גדולה ובעלת יכולת להשפיע על הממשלה הבאה.
הבית היהודי- משום מה אנשים צועקים שזה ברור וכו וכו.
אבל למה???????? למה בעצם?????
כי כולם שם היו בצבא בדרגות אולללה
????
כי "כל הציבור" מצביע להם?
כי זה "הבית" של הציונות הדתית???
שאם קצת יבדקו- יראו שבמצעה היא לא תואמת ל את הערך המהותי של הציונות, ושל גאווה יהודית בכלל.
בדקו את החזון שלה???? את הערכים????
מי שהרב אליהו הוא הרב שלו- שיעשה מה שהוא אומר...
ברור. הוא וודאי יודע יותר טוב מאיתנו. אין לי ספק!
לק"י
הרב עובדיה, ומצביעי ג' על הרב שלהם, ומצביעי יש עתיד וכו'..
הרב אליהו הוא לא הרב היחיד- לכל רב יש את הדיעה שלו (גם הם בני אדם, והם מפעילים את שיקול הדעת שלהם).
ולכן, כדאי ומומלץ בעיני- שכל אחד יפעיל את שיקול הדעת שלו, ויחשוב בעצמו מי המפלגה שהוא הכי רוצה שהיא תעלה..
הליכוד עשה המון רע לעם ישראל. לליכוד בטח אין זכות לתת מוסר
לליכוד- יש.
(מצע, ח"כ, חזון.)
בעזהי"ת.
ומה אם אני אגיד לך שבדקתי ומצאתי (ג. יפית
), שזה אכן מתאים לי?
ולכתוב שזה לא אישי כלפייך.....
|ממש לא התכוונתי|....
התכוונתי להצהרה ה"ברורה " שלך....
אנשים! נרגעתי!;)
החזון שלהם (?)- וודאי. כבודך במקומך מונח. התכוונתי לכל אותם שמצדיקים הצבעתם לבית היהודי בגלל הציבור והמגזר....
אבל של "עוצמה" הרבה יותר 
אל תתנפלו עלי!
חשבתי להצביע עוצמה לישראל, ובשיחה עם הפעילים ועם משה פייגלין, הגעתי למסקנה שהצבעת ליכוד- זו זוהי ההתייצבות בזירה,
כדי להגיע למטרה שלנו- מנהיגות יהודית.

למי שאינו חבר מנהיגות יהודית....
את לא יכולה לומר אחרת 
אני מצביעה 'ליכוד', ולא נתניהו................(לפי מיטב ידיעתי;) )
עוגי פלצתעם חוטובלי ואלקין ושאר החברים הממשלה הזאת הקפיאה כמעט שנה את הבניה ביו"ש.
וגרשה משפחות מהבית (שוב) מגבעת האולפנא
את חושבת שמשהו השתנה שם בקדנציה הקרובה?
פייגלין אולי בדרך מסויימת אך כרגע כל קול לליכוד הולך לביבי ולדרכו. אף אחד לא שואל את פייגלין וחבריו
וזו לא עובדה.
פתית שלגהדיון המרתק בין הגולשים מציג שילוב בין תורת הקבוצות (מתמטיקה של אינסוף) לבין כלכלה ומערכות מוניטריות.
בשורה התחתונה: "נפשי תערוג" צודק לחלוטין במתמטיקה ובכלכלה הפרקטית – אי אפשר להגדיל אינסוף באמצעות הכפלה במספר רציונלי, וכסף תמיד יישאר רציונלי. "אריק מהדרום" צודק שיש עוצמות שונות של אינסוף (כפי שציין "ארץ השוקולד"), אך טועה לגבי הדרך להגיע אליהן.
להלן ניתוח מדויק של הטענות שעלו בדיון, בחלוקה למתמטיקה וכלכלה:
1. השגיאה המתמטית של אריק: מכפלה של אינסוף
אריק טוען שניתן להגדיל אינסוף אם מכפילים אותו במספר גדול מ-1 (כמו תשואה של 8%–12%, כלומר מכפלה ב-1.08 או 1.12).
2. עוצמות של אינסוף (הרציונליים מול הממשיים)
הגולש "ארץ השוקולד" צדק – יש עוצמות שונות של אינסוף (משפט קנטור). גיאורג קנטור הוכיח שיש אינסוף "בן מנייה" ואינסוף "אינו בן מנייה".
3. האם כסף יכול להיות אי-רציונלי?
אריק מציע ליצור מטבע קריפטוגרפי שנמדד במספרים אי-רציונליים. "נפשי תערוג" עונה ובצדק: זה בלתי אפשרי במחשבים ובמציאות.
4. ההיבט הכלכלי: אם יש לך אינסוף כסף, למה להשקיע ב-S&P 500?
הדיון התחיל בשאלה של "נפשי תערוג" – למה לאדם עם סכום לא מוגבל להשקיע במדד מניות?
✅ סיכום המנצחים בוויכוח
* אין להזדהות ברשתות החברתיות כעובד *** אלא באישור וגם אז יש לשמור על שיח מכבד.
* ובשום מקרה אין לכתוב דברים בשם החברה, זה תפקידו של הדובר
נראה לי אני מתפטר
לא הכל חומרי בעולם הזה
מה עדיף?
ידע?
טיולים?
חיבור להתיישבות?
חקלאות?
אני בדיוק מתלבט בעניין
ומסעות
זה אכן אחד הדברים החשובים ביותר שמקבלים מהשנים היפות בתנועת הנוער. טיולים, מסעות, מחנות קיץ
מכל דבר פה (אולי חוץ מחקלאות)
יש לי קצת ואני לאט לאט מקבל עוד.
אני לא חושב שזה סותר,
ודווקא לפעמים זה דברים מקבילים ומשליכים אחד לשני.
סיורים, טיולים.... הכי נכון וטוב בעיניי.
בתור מי ששנים גדל על זה שהתורה נמצאת רק אצל החרדים..
למרבה ההפתעה משהו בליבי מושך אותי דווקא לרוח הלימוד של הדת"ל.
אני לא מכיר הרבה, אבל נשמע לי שיש שם משהו יותר בריא.
תוכלו להחכים אותי בנושא?
אשמח לשמוע גם את מי שחושב שזה לא נכון.
לומדת במוסדות חרדיים ותמיד נמשכתי לדתל, משהו היה נשמע לי מאוזן יותר, אהבת עם ישראל, ארץ ישראל, השילוב שלהם בתורה, השמחה שראיתי שם......
מבינה מאוד מאיפה זה מגיע.....
אין פה דרך נכונה או לא נכונה, לכל נשמה יש את מה שמושך אותה, אצלי אישית כרגע הבנתי כמה דברים על הדתל ועל מגזרים בכללי אבל לא משנה מה דעתי, רק תדע שכנראה זה קורה לעוד ופשוט תבדוק עם עצמך מה בדיוק הנקודה שמושכת אותך לשם, נניח אם זה הדגש אהבת העם והארץ(כמו שהיה אצלי) פשוט תעתיק אתזה לחיים שלך...
לאידעת מזה אומר חרדי ומה נער גבעות אבל הדרך חיים שלי היא לקחת את הטוב מכל המגזרים, יכול להיות שיתאים גם לך... אם לא-יכול גם להיות שהדרך של הנשמה שלך היא באמת יותר בדרך הדתל ופחות בחרדי....
אגב, יכול להיות שדווקא בגלל שכל השנים אמרו לך שהתורה האמיתית היא אצל החרדים ולא אצל המזרוחניקים-אתה עכשיו אולי קצת בהלם שזה לא נכון ורוצה לברר את זה...
בקיצור, תנסה, הרב קוק נשמע לך דתל? תנסה ללמוד אותו, רבנים אחרים? תחפש ספרים או מאמרים ופשוט תקרא, תראה אם זה מה שהנשמה שלך חיפשה......
ובין אם כן ובין אם לא-תמיד אפשר לשלב, זה קשה מאוד ועבודת חיים אבל אתה יכול להיות עם כובע וחליפה ולאהוב את כל עם ישראל, למרות שלפעמים זה לא נראה ככה😅🫣😅
באמת בהצלחה🙏🙏
(אני צעירה ולא מעל עשרים אבל פשוט תפס אותי מאוד... לא לסקול אותי😜🫣)
הוא אולי הלך שחור לבן, וגם לא היה פתוח.
בסוף גם היום, קח את החבר'ה מחרשה - הם לא חרדים, הם שמורים כמו חרדים אבל הראש אחר
זה מגזר עם התנהלות. ושם הרב קוק לא שייך.
ומבחינת תפיסת עולם ותפיסת התורה, הרב קוק אמנם זכה לכבוד מהחזו"א שבא לפגוש אותו (החזוא את הרב קוק, ושמא היה זה הרב שך?) אבל בדעותיהם היו שונים.
נאמר כך, הרב קוק הסמיך את הרב צבי יהודה להיות אחראי על הוצאת כתביו - שכידוע הם ליקוטים מכלל פנקרי הראי"ה והכתבים שהשאיר אחריו. דהיינו הרצי"ה נחשב לממשיך בפשטות של הרב קוק.
האם הרצי"ה נחשב חרדי, ואפילו קיצוני? אני סבור שהתשובה ברורה.
אבל המחשבה של הרב קוק מאוד פתוחה ורחבה
באופן שהוא כמעט ההיפך הגמור מהקו המרכזי של הדרך החרדית של ימינו.
התשובה שלך מאוזנת ובוגרת.
תיקון קל: המגזר החרדי אוהב את העם לא פחות מהדתי לאומי. הוא פשוט מסתגר יותר מהטעמים שלו.
זו ממש טעות לחשוב אחרת.
אבל (נקדימון), הבה לא נגרר שוב למחלוקת דאז. בבקשה. טוב?
תודה, מחמיא לי מאוד❤️😅
אני לא מדברת על אנשים אלא על המגזרים, מההיכרות שלי עם שני המגזרים-שניהם לא אוהבים במיוחד אחד את השני וזה הגיוני, הרבה פעמים כשאנחנו בטוחים בצדקת הדרך שלנו עלולים קצת לדחות את הדרך של האחר(למרות ששבעים פנים לתורה וכל הדרכים כן צודקות לאנשים שהולכים בהן...) וגם כשמחנכים ילדים צריך לחנך אותם שהדרך שלנו נכונה, אמנם לא שהדרך של השני שגויה, לכן אני גם מדברת רק על המגזר ולא על האנשים אבל בכללי-במוזגות הלימוד של שני המגזרים די מחנכים לכך שהדרך של האחר שגויה...
האנשים עצמם אוהבים אחד את השני, לפחות רובם, מי שמתייחס לואהבת לרעך כמוך יותר משהו מתייחס לצורה בה חינכו אותו....
כותבים @ ואז בצמוד אליו ובלי רווחים מתחילים לכתוב את שם המשתמש שאת רוצה לתייג. תיפתח כמו תיבה שממנה תבחרי את האחד הרצוי. @נחלת
אמנם אני מניח שהפעם דווקא התכוונת לא באמת לתייג אותי 
לי יש מנהג, שאולי אנשים לא שמים לב, להפריד בין הקבוצות השונות בציבור החרדי כי לא כולם זהים. אני כן חושב ככלל שהציבור החרדי אוהב פחות, אבל לא דווקא במזיד, אלא פשוט כי כשנושא האהבה לא נמצא על ראש שמחתך אז זה בפועל לא באמת מתגלה. למשל, אפשר להשוות למשל מגזר כלשהו לחב"ד? נושא אהבת ישראל שם הוא כל כך חזק שזה לא מהשפה לחוץ אלא ממש ניכר בכל המעשים.
בנוסף, לאחרונה, ההתבטאויות של מי שאמורים להיות מנהיגי הציבור ומתווי הדרך לקהל מאוד מקשים על ההבנה שאת רוצה...
מבחינתי את שלי אמרתי בהקשר הזה. לא חייבים להמשיך לדון בנקודה, ואני בהחלט מקווה שלא נתדרדר חלילה כמו בפעם ההיא. ברור לי שאת לא מסכימה עם מה שכתבתי, אז את לא חייבת להגיב אם את מוצאת לנכון.
ומה הכוונה ב"רוח הלימוד"? איך לומדים גמרא והלכה? או שאתה מתכוון לתפיסה של התורה עצמה ולאופן שהיא מתממשת בחיים.
תלך ללמוד במקום של דת"ל שמושך אותך
לא חייב שזה יהיה ה-ישיבה שלך, אפשר ערב בשבוע.
תלמד תורה במקומות שנוגעים בך ומתחברים לך. לפעמים זה אפילו לא עניין של הגדרה מגזרית אלא מי הרב הספציפי ומה רוח המקום מבחינת אווירה
מכירה איש צדיק שלמד במגוון ישיבות על ספקטרום מגזרי מאוד מאוד רחב (אני עצמי הייתי בהלם, למרות שמכירה אותו). ברובן כאיש נשוי. מבחינת מגזר שלו הוא בערך כמו הבית בו גדל, זה לא היה מתוך בלבול, אלא מתוך ללמוד תורה. גם מרבנים שהם לא רבנים שקשורים למגזר שלו.
בקיצור- לא הכל חייב להיות בתוך תבנית מוגדרת. אתה בין לבין? תלמד גם מפה וגם מפה.
לאט לאט אני מניחה שתמצא דרך שלך.
נורא קל היום לאתר, תסתכל על הדברים השונים ותראה מה משכנע אותך ולמה אתה מתחבר (אפשר לשלב כמובן)
בהצלחה רבה
יש את אתר ישיבה עם שיעורים רבים של רבנים שונים (נדמה לי בעיקר של רבני מרכז ושלוחותיה) :
יש את הבית מדרש הוירטואלי של ישיבת הר עציון:
בית המדרש הוירטואלי - VBM ע"ש ישראל קושיצקי
יש את האתר YBM של ישיבת מעלה אדומים:
ישיבת מעלה אדומים | YBM - מאגר השיעורים
יש את האתר של גל עיני של הרב גינזבורג (כיוון חסידי) :
גַּל עֵינַי - השער לפנימיות התורה
יש את האתר של הרב מלמד וישיבת הר ברכה:
יש אתר של הרב אבינר:
הרב הגאון שלמה אבינר – שיעורי הרב שלמה אבינר
האתר של ישיבת שיח (הרב שג"ר) :
אולי לדגש על לימודי אמונה ומחשבה? אולי לדרך החינוך? אולי בכלל בהקשר ישיר לעניין העם והארץ?
ברוב הישיבות הדת"ל תמצא שלומדים הכל.
הרב קוק אבל גם ברסלב וחב"ד
פסיקה של ילקוט יוסף/ שמירת שבת כהלכתה
יחלקו כבוד לרבנים חרדים
לעומת זאת, ברוב הישיבות החרדיות זה לא קיים.
לא תמצא ישיבה שלומדת הרב קוק
אפילו את ההלכות הרב מרדכי אליהו רוב החרדים הספרדים לא לומדים
וכבוד לרבנים הדת"ל. אין מה להרחיב.
תסיק כאן למה ומה זה אומר
מה האסוציאציה הראשונית שעולה בכם כשאתם רואים חרדי?
אותם הקילקולים שראה רבי ישראל סלנט כשהקים את תנועת המוסר.
בעניין הזה המציאות מוכיחה, לצערינו, שנפש החיים טעה כשכתב שלימוד גמרא מתקן את מידותיו של האדם. תנועת המוסר צדקה.
למעשה כבר קדם הרמח"ל ותיאר במדויק בהקדמה למסילת ישרים את המצב שבו החכמים לא לומדים מוסר והבעלבתים גם לא לומדים מוסר. ללמוד על מנת לעשות.
בתחנת אוטובוס?
בתור לרופא?
באמת?
ב. התחושות האלה עולות יותר מול צעירים וגילאי האמצע.
ג. ניתוק, בשונה מיהירות וגסות רוח, אינו מידה רעה אלא מידה עצובה. יכול להיות אדם טוב ועדין שיהיה מנותק לגמרי.
ד. האם אני מרגיש בוז וריחוק כלפיי גם בתחנת אוטובוס ובהמתנה לרופא? כן, למרבה הצער..
על כל אדם/מגזר איזשהו.
מה עולה כשרואים חילוני?
מה עולה כשרואים עץ?
האם אתם מסתכלים על הדרך שלי בעין טובה או רעה?
אז זהו- כשאני רואה חרדי שמח עם מלא חיים- אני שמח ומעריך. בדרך כלל אלה חסידים.
כשאני רואה חרדי שכלוא בתוך המגזריות שלו, או בתוך דרך שהוא לא רוצה להיות חלק ממנה, שרואים על הפרצוף שלו מלא אתכפיא- אני מרחם עליו..
ותמיד תוהה אם טוב לו באמת בדרך הזו
+ באופן כללי הגישה שלי שעדיף שכל אחד יתקן את המגזר שאליו הוא 'שייך' ולא מגזרים אחרים
אז היחס הכללי שלי הוא בעיקר 'זה עושה את החיים קלים לגור באזור שלידו יש חרדים - שטיבלך/קניית ארבעת המינים/בתי מדרש שפתוחים במשך היום וכו' '
כמו שלא עולה לי כלום עבור דת"ל או חילני
תות?
אבל נחכה לשם הרשמי כדי לוודא 
60 לשעה
80 לשעה
לא כולל הפסקות אוכל