יאיר מזרחי:
אני זוכר את עצמי לפני בערך 7 שנים עומד בצמתים ומחלק סרטים כתומים.
עד היום אני לא יכול לשאת את הגרוש הנורא הזה. כל הזמן החזקתי מאותם אנשים שגרים ביהודה ושומרון מלח הארץ צדיקים אמיתיים, לוחמים למען יישוב הארץ,,
עד אתמול בערב...
מיתוך 350 אלף תושבים רק 11000 תושבים הצביעו לעוצמה לישראל.
כל השאר אתם כבר מנחשים למי הצביעו ..
בגרוש הקרוב אני כבר לא יצא להפגין אני כבר לא יחוש את אותו כאב שהיה לי לפני 7 שנים ,
אתם ציבור בוגד!!! בגדתם במיכאל בן ארי. האיש היקר הזה שהושיט לכם יד ובמקום זה נתתם לו סטירה.
בזכותכם ב4 שנים הבאות כבר לא תשמעו את קולו החד והברור את דעותיו הבילתי מתפשרות בין קירות כנסת ישראל. את פעילותו יומם ולילה לא למען כיסא ולא למען כסף אלה רק למענכם ולמען ארץ ישראל...
עוד לא עבר יום אחד מהבחירות וכבר אנחנו רואים באיזה מסלול הולך נפתלי בנט. אני מקווה שאתם מרוצים עכשיו.
דיברתי היום אנשים יקרים פעילי עוצמה לישראל שפשוט בוכים!
וזה שהם בוכים זה לא ההפסד הזה, זה פשוט ממשיך להוכיח לי עד כמה שאנחנו לא עיוורים. אנחנו רואים את המציאות וכן פשוט בוכים. אז אתם אולי צוחקים עכשיו . אבל נפגש בגרוש הבא... ניראה כמה תמשיכו לחייך...
אני לא מתחרט ולו לרגע על הבחירה שלי בקלפי, ולא מתחרט על שניסיתי לשכנע אנשים להצביע עוצמה לישראל !! אני גאה בזה מאוד! עשית את מה שהרבי ציפה מימני! אני שמח שהכרתי אנשים פשוט מדהימים אין כמוכם לוחמים אמיתיים אני פשוט אוהב אותכם תיהיו חזקים.
ותודה לכם מכאל בן ארי אריה אלדד ברוך מרזל אריה קינג מאי גולן .....אין לי מילים כמה שאני מעריך אותכם!!!!!
דברים שפעיל עוצמה לישראל כתב היום-משה ר-
סתם אחת
אין מילים..
אני
שִׁירָה
עצוב ממש.. ובאמת שאין מה לומרדניאלה .ד.
אני לא מבין למהלהבה ירוקה
תפסיק להלחם על ארץ ישראל בגלל שאנשים הצביעו לבנט?
מעט תינוקי בעייני
אחד שממש ממש לא מטחרט...מדריך חתנים...
בחרתי לבן ארי ואני לא מתחרט בכלל זו הדרך... הוא האדם המיתי והשפוי ביותר שיכל להכנס בכנסת הזו... לא מחזיק מבנט ולא החזקתי ממנו מההתחלה לא יודע למה כולם התלהבו ונטשו את הכח הימני האמיתי...
ולפונץ' בננה: אם היית נלחמת למען אידיאל מסויים והיו מרפים את ידך ומצמצמים אותך ומקשים על פעולתך מצד השלטון ומאידך כאשר יש לעם את הזכות לבא ולומר מה אנחנו חושבים ואז מתברר שגם העם לא כל כך תומך אז ברור שזה משפיע, מתסכל ולא עושה חשק...
כולי תקווה שלא יהיה עוד פינוי אבל אם ח"ו יהיה ברור שגם הכותב יצא להלחם אבל עם פחות מוטיבציה לעניין וזה חבל...
נותנים למחבלים להכנס לכנסת אבל לאנשי אמת שייתנו וישמיעו קול שפוי בתוך החוסר שפיות לא נותנים ועל אלה אני בוכיה ועל אלה עיני יורדה מים על כי בזו ובגדו באנשי אמת יראי אלוקים צדיקים וישרים ויהי רצון שיהיו בחירות בקרוב ממש שוב ואז עם ישראל יצביע לבן ארי בידיים ולא ברגליים... ויהי רצון שיבוא משיח צדקנו עוד יותר מהר ולא נזדקק לכל הדמוס קרטיה השולטת פה ויהיה שלטון של תורה ולא של רשע...
הכואב את כאבם של הפעילים ושל עם ישראל על כך שהפסידו כזה אדם יקר בכנסת...
אני לא חושבת שהוא באמת יפסיק להילחם...ענבל
בס"ד
אבל אפשר לראות את זה-
כשפינו את גבעת האולפנה ומגרון כמעט ולא היה רעש כי הציבור התייאש,
כי כבר לא מאמינים שניתן להשפיע..
ואני חושבת שלזה הוא התכוון, שהייאוש גובר וזה שהוא ראה שגם המתנחלים עצמם לא עוזרים להם אז הוא לא מסוגל לעזור להם.
אדם שלא עוזר לעצמו לא ניתן לעזור לו..
כן, אני אמשיך להילחם כמה שאני יכולה, אבל אני יודעת שרבים ועכשיו גם יתוספו להם, יפסיקו להילחם כי הם כבר עייפים ממלחמות ועייפים מהפגנות שלא עוזרות כי רבים בכלל לא אכפת להם.
אם כבר הזכרת את עניין מגרון וכו'מרדכי
בס"ד
החבר כנסת היחידי שהיה בזמן פינוי מגרון במקום ונאבק שם עם הנוער במקום.
עכשיו שגם הוא לא נמצא וזרקו אותו, מי יהווה גב לפעילי א"י?
אתה צודקעוצמה לישראל
אני גם מסכים עם זה ![]()
בעזרת ד' דווקא מתוך החושך והיאוש תגיע הגאולה...!לולית10
חבל שהוא לא שלם עם עצמו,כנרית על הגג=)
חבל שהוא פועל בשביל התגובות מאנשים ולא בשביל המטרה עצמה..
וחבל לשמוע שהוא מדבר ככה.
זה די פוגע ועצוב..
ולפני שהוא שופט שיברר,
צר לי לבאס, אבל לא תמיד הוא הצודק..
ממש לא הבנתיmirush
קודם כל אם יש משהו שיכול למנוע את ה'גירוש הבא' חס וחלילה- זה וודאי לא סיעה של שלושה ח"כים באופוזיציה אלא וודאי מפלגה של למעלה מעשר מנדטים ב"ה עם יכולת לפעול וכח כמו 'הבית היהודי'. וחץ מזה ומאיפה החוצפה לומר שאנשים שהצביעו לבית היהודי ש'ב'גירוש הבא נראה אם הם ימשיכו לחייך' כאילו הצביעו לליכוד ולא למפלגת הציונות הדתית שמלאה באנשי א"י שכולנו יודעים שילחמו עליה נגד גירוש לא פחות ממיכאל בן ארי. אולי במקום להאשים האשמות לא נכונות שישימו לב ב'עוצמה לישראל' שבחסר האחריות שלהם זרקו שני מנדטים של הימין לפח
עוצמה לישראל לא זרקו שום מנדטים לפחמרדכי
בס"ד
מי שאחראי על זה אלו כל מי שהשמיץ בכל דרך אפשרית את עוצמה לישראל ושלח מיילים נגדם, ושלח את נציגיו להגיד בכל נאום אפשרי לא להצביע לעוצמה, ושחררו סרטונים הקוראים לא להצביע להם. (וכן אני מדבר כרגע על הבית היהודי)
ואמשול משל שמשהו כתב היום במקום אחר:
אמרתי לו שאנחנו כבר שניים ובע"ה ננסה לארגן מבחוץ אם יחסר. אבל הוא התעקש שאין מנין למנחה ביישוב.
בפועל הגיעה שעת מנחה והיינו תשעה. נגשתי לגבאי הזקן שהיה גר צמוד לבית הכנסת, אמרתי לו שאנחנו תשעה וביקשתי ממנו שיבוא להשלים מנין. אבל הוא סרב בתוקף לבוא והתעקש: 'אמרתי לך שלא יהיה מנין. אתה רואה - אין מנין'...
שיגעו את כולם שהם לא יעברו. שכנעו אותם כולל מיילים בהולים והפחדות ביום הבחירות. ועכשיו הם טוענים 'אמרנו לכם'.
מרדכי בבקשה אל תחפשו במה~מישי~
להאשים אחרים. כנ"ל לגבי הבית היההודי לא להאשים את מצביעי עוצמה שלא הצביעו עליהם.
תבקשו אהבת חינם ולא שנאת חינם. וגם אם אתה נפגעת מהבית היהודי ואתה חושב שהם עשו דברים לא בסדר (אגב אני גם חושבת שהיו דברים לא בסדר בעוצמה אבל בסך הכל זה מאוד קשה לא לעשות שום דבר לא בסדר בתקופת בחירות אז יש להסתכל על זה בסלחנות) צריך לדעת לסלוח.אני באמת מבקשת ממך להניח לכל זה. זה לא יועיל לך עכשיו, נכון? אתה גם לא הולך לשכנע פה אף אחד למה הוא יצביע בבחירות הבאות שיהיו כי עד אז הכל יכול להשתנות וגם בנינו זה לא שיש לך בדיוק כ"כ הרבה אנשים לשכנע. אז די תוותר. תסלח להם גם אם לדעתך עשו דברים בעייתיים כי בסך הכל גם הם כמוך רוצים לתקן עולם במלכות ש-די. אני מאמינה שחכ"ים דתיים בכנסת מגיעים כדי לשנות לטובה ולהשפיע אני חושבת שהם באמת אנשים טובים גם בן ארי ואריה אלדד ממש אנשים טובים ומדהימים אבל מה לעשות שהיה צריך לבחור וכל אחד בחר כראות עיניו ואין מה לעשות. לפעמים אי אפשר לשכנע את כולם. אבל כן אפשר להסתכל אחד על השני בעיניים חיוביות. אני בטוחה שאהבת חינם תקרב אותנו לגאולה- לבניית ביהמ"ק לבוא המשיח ולהתיישבות בארץ ישראל השלמה. שנזכה.
אחי, אם אני הייתי שומע על בית כנסת שהרבה פעמיםאדם אחד
אין בו מניין, הייתי הולך מראש לבית כנסת אחר...
לא! הם רק אמרו שזה לא הדגל המרכזי שלהם.חג'דומט
תיקון טעות- כן פחות ממכאל בן ארי...!!לולית10
באמת עצוב שלא בחרו בהםעוצמה לישראל
אם היו מנצחים היו מונעים את הגרוש הבא
מקווה שלא יהיה
בהחלט עצוב. כנסו...עובד ה בשמחה!!
זאת הודעה שחבר שלי קיבל מפעיל שעבד ביום הבחירות לעוצמה,
אאבל, זה לא פעיל רגיל... הוא חרדי, ולא סתם חרדי שהגיע למסקנה שהכל שטויות וצריך את ארץ ישראל... ז"א הוא הגיע למסקנה הזאת אבל הוא, ירושאעלמער'ס, יעני האלה עם הכובע הנמוך והכאפתען עם הפסים..... הם בד"כ ממש אנטי ציונים...
"אליך אח יקר וסובל שהיה גר בגוש קטיף/צפון השומרון/עמונה/באולפנה או בכל מקום אחר שפינו אותו או שבנט יהיה במפלגה שתפנה אותו! אני חרדי שדואג. יותר נכון שדאגתי לך. אבל אתה היית "חכם גדול" שבחרת במי שיפנה ישוב יהודי על קרקע ערבית. וזה לא תלוי במסמכים על הבעלות אלא רק שבג"ץ יחליט כך.
הקאתי את הנשמה בשבילך ואתה הבאת לי את הסכין! רק בקשה אחת לי אליך!
"לך לבדיקה פסיכולוגית".
אח שדואג."
אבא'לה.. אני בהלם!דניאלה .ד.
חרדי מיוחד.. ואמיתי
בהחלט...עובד ה בשמחה!!
בתור פעיל של הבית היהודיישי .א.
גם לי עצוב שהוא לא נכנס
נניח שבנט מציג את עצמו כמרכז (למרות שגם לא נכון) ברשימה של הבית היהודי יש המון חכ"ים שיפעלו למען ארץ ישראל
כמו :אורי אריאל(מהאיחוד הלאומי), אורית סטרוק, איילת שקד (כן, למרות שהיא לא דתייה היא עשתה המון למען ארץ ישראל, יותר גם מהמון דתיים)
אז נכון הפסדנו מישהו חזק אבל יש גם המון אנשים שימשיכו לפעול בחוזקה למען ארץ ישראל
תגובהמרדכי
אני מקווה שהיישור קו עם בנט שגרם להתבטאויות מוזרות אצל אורי אריאל היו רק בגלל הבחירות ואורי אריאל ימשיך להתנהג כמו תמיד (למרות שעצם ההתבטאות בשביל לקבל עוד מנדט זה דבר גרוע בעני).
לגבי אורית סטרוק אני באמת מקווה שהיא לא תגרר אחרי שאר המפלגה שלה. כמו כן כואב לי על כך שהיא לא הקשיבה לרה"ג ליאור אלא עשתה הפוך וזה מפחיד אותי לגבי ההמשך.
לגבי איילת שקד, כל מה שהיא עשתה במסגרת תנועת ישראל שלי זה יפה מאוד אבל זה לא המאבק על ארץ ישראל שאחנו רוצים ומחפשים
הוא מנסה לעשות לנו ייסורי מצפון כאילו?!סאלח שבתי
אם הדרך האמיתי שלו זה לעמוד ולחלק סרטים כתומים אז הוא ילך איתה גם אם לא יבחרו בעוצמה לישראל!!
אז ככה:לך דומיה תהילה
היציאה מנקודת ההנחה שמי שעזר לי חייב לקבל את הקול שלי בתמורה, לא נכונה לטעמי.
לא סוד שהמפלגה כוללת מספר אישים שנויים במחלוקת, לכולם יש זכויות וכולם זכו לביקורת.
אני יכול להיות אסיר תודה למיכאל בן-ארי בתחום מסוים, אבל אין פירושו שאני מסכים עם כל
משנתו ושאי בהכרח רוצה שהוא ינהיג אותי. יכול להיות שבנט תאם את דעותיהם של יותר
מצביעים מציבור הבוחרים. אולי דעותיהם תאמו יותר את גישת עוצמה לישראל, אבל הם ראו
בדרכו של הבית היהודי דרך אפקטיבית יותר. ועוד שיקולים כאלה ואחרים בהתאם לכל בוחר
ובוחר...
למשל, יש לי הערכה להרבה מאוד אנשים, אבל לא חושב שהם מתאימים לפעילות פוליטית.
בקיצור, אי-הצבעה למועמד אינה בהכרח כפיות טובה.
אממ..עובד ה בשמחה!!
אבל אני כן חושב שהוא בא לעורר אותנו בהליכה העיוורת אחרי בנט שקצת יש לנו בציבור...
בהתחלה הייתי דלוק על בנט בצורה מפחידה...
עד שהבנתי שהוא לא בדיוק איתנו... (עם כל המשפטים החכמים שלו...)
למרות שיש לו ברשימה אנשים חזקים ממש(!), לענ״ד אי אפשר לדעת אם הוא לא יהפוך לדיקטטוריסט כמו... ואז זה לא כ״כ משנה האנשים שאיתו ברשימה...
אני עבדתי לבית היהודי , אבל זה רק כי נסיתי להיות ראלי, כי ברחוב, אנשים לא מוכנים אפילו להקשיב לעוצמה...
זה לא משהו עקרוני נגד הליכה עיוורת,לך דומיה תהילה
זה כי ההליכה העיוורת באה על חשבון "עוצמה לישראל"... וההליכה היא לא
בהכרח עיוורת. בנט הצליח לשכנע הרבה אנשים, זה מה שפוליטיקאי אמור
לעשות, לא? השאלה היא: "למה אנשים בחרו ללכת עיוורים אחרי בנט ולא
אחרי בן-ארי?".
נראה כי הטענה המרכזית בכתוב היא כפיות הטובה של המצביעים כלפי
מיכאל בן-ארי וחבריו שבאה לידי ביטוי בקלפיות. את דעתי על הטענה כבר
שטחתי בתגובה למעלה.
ואם הוא יהפוך לדיקטטוריסט? הכל יכול להיות. אבל אלה מתפקדי הבית היהודי
שבחרו בו לכהן כראש המפלגה ואלה המצביעים בקלפי שבחרו בו לכנסת. ועם כל
הביקורות, הוא מועמד יותר ראוי מרוב האלטרנטיבות שקיימות בכנסת.
(אני לא בא להעדיף פה מפלגה אחת על פני מפלגה אחרת, שתיהן רצויות בעיניי).
^^ מסכים...אדם אחד
תגובה מפורטת למטה.
אבל לענ"ד ההליכה העיוורת אחרי בנטעובד ה בשמחה!!
הרבה ממנה היא בגלל "האחדות" שזה דבר ענק. ובתור תלמידים של הרב קוק זה קנה את כולם. ובצדק.
אאבל, אני חושב שאנחנו קצת לא זוכרים שהרב קוק במקרים של הדת הוא לא התפשר בגרוש...
חוצמזה, אנשים הולכים לבנט בגלל הכוח שיש לו מהבחינה של המנדטים (ובתור אחד שעבד ביום הבחירות ולפני הרבה אני יכול להעיד שהרבה אנשים אומרים שהם לא רוצים להשקיע במשו קטן) ואני חושב שעל זה היהודי שכתב את ההודעה התעצבן.
אני בעד איחוד. אבל יש גבול. אני לא חושב שנכון לצייר כמו שכמעט כולם פה מציירים את בנט, כאילו הוא מחביא ת'דעות האמיתיות שלו בשביל האחדות. חארטות! מחילה, אבל הבנדם הזה קנה את הציבור שלנו והוא ימכור אותנו ממש מהר, הוא נתן לנו אותות לזה, למה לא שמנו לזה לב?! למה עכשיו אנחנו לא מספיק אמיתיים לומר לעצמנו את זה?! ממש מחילה שאני נכנס להגדרות אבל הוא מזרוחניק! הוא לא מייחס לארץ ישראל את היחס הנכון לפי דעתי! אני מרגיש שאת היחס שלו לארץ ישראל הוא רואה יותר כמו שהרצל ראה... (הגזמתי קצת) כמשהו טכני! ולא כמשהו רוחני עמוק ודתי! אדם שמוכן להרוס בתים כי הם על קרקע פרטית- זה מראה שהוא מייחס יותר חשיבות לחוקים במדינה מלחוקי התורה! אפשר לומר שזה בשביל הבחירות, אבל גם אפשר לומר שלא... אפשר לומר שזה בשביל לבחירות, אבל אני לא יודע אם אני רוצה אדם שבשביל קולות אומר דברים אחרים...
מחילה, התעצבנתי ממש...
אחי,לב אדום.
אתה יכול לצאת לצומת ולחלק סרטים כתומים,
ואתה יכול להיות כוח משמעותי שימנע את הסיטואציה.
אין טעם ליצור ייסורים מצפוניים לא מוצדקים.
כן, לא מוצדקים.
אין טעם לבחור במפלגה שתהיה באופוזיציה אם בכלל תיבחר,
אין טעם לרוץ לגירוש הבא.
האנשים שגרים ביו"ש הם אותם האנשים שהוא הכיר,
אנשי אמת ואמונה, אוהבי הארץ ולוחמים.
רק שהם עובדים בשכל. זה הכל.
טיפה ידע פוליטי, קצת הגיון מפלגתי.
העוצמה שניסיתם להכניס לכנסת,
העיפה את אלדד ובן ארי ממנה.
עוד נקודה קטנה - כי זה כל כך פשוט.לב אדום.
נבחרת בראשות נפתלי בנט ואיילת שקד
הביאה מצביעים רבים הרבה יותר, הרבה הרבה יותר.
אין טעם להצביע לכח אחר שלא באמת יעשה הרבה חוץ מכתבות.
יש צורך להיות בממשלה, יש צורך להשפיע באמת!
מפלגת הבית היהודי, כשהיא חזקה - היא תעשה הרבה יותר,
פשוט כי היא תהייה מסוגלת.
טיפה לחשוב, טיפה לראות קדימה.
ו...בבקשה לא לתת דוגמאות להשמצה על מפלגת עוצמה,
סבבה?
שלא נתחיל לספור שרשורים.
בן ארי השפיע לא מעט.. לא לזלזלדניאלה .ד.
בתור הבית היהודי- אתה רוצה להשפיע? אל תוותר על דברים תוך כדי..
תדע בחכמה איך להתייחס אליהם.
ולא אני לא שופטת, מי אני?!
לב אדום, השאלה אם בנט לא ירוץ לגרוש הבא..דוסית גאה!
ווואי תירגע !! אפשר לחשוב שאנחנו אויבים שלך !!!רוש לילה.
אתה יכול להצטער שנץ לא נכנסו לכנסת ושלא הרבה הצביעו להם, אבל באנה ! אם כ"כ חשוב לך מהעם למה אתה תולה את זה
בקולות שלהם ולמה הם מצביעים ?! כל אחד מצביע מה שנראה לו וזה בכלל לא קשור למקום מגוריו ולמאבק עליו !!
אחי, קח נשימה, ותעשה טובה- תירגע.
(מצטערת שאני קוראת לך אחי, אבל לוידעת מה איתך- מבחינתי כל עם ישראל אחים.)
(דיברתי אל הפעיל הזה, אגב.. לא לאף אחד אחר..)
די עם השטויות האלה!!חג'דומט
בס"ד
אני הצבעתי טב ביום שלישי האחרון מתוך הכרה ברורה שנפתלי בנט הוא איש ימין מובהק,והוא אומר את זה. השאלה רק מי יעשה. כי באותו זמן שבן ארי יקנה לסודנים בגדי ים (בלי לזלזל במה שהוא עשה בכלל,אני מקצין לשם השוואה ברורה) בנט ה"פשרן" יהיה שר הפנים ויגרש אותם.
אני לא מוותר... אני פשוט חכם...אדם אחד
תגובה מפורטת יותר למטה....
הפוליטיקה זו חכמת האפשר.חג'דומט
בס"ד
מקומו של בן ארי בתנועה חוץ פרלמנטרית מבורכת. אני מעריך מאד את האדם הזה.
אחי, המצפון הזה לא צודק...אדם אחד
קודם כל, אני מעריך מאוד את מה שבן ארי עשה...
אבל זה לא אומר שאני יצביע לו. כל מי שלא הצביע לבן ארי, אלא לבנט, לא שונא את בן ארי, אלא כנראה חושב שהבית היהודי יכול להשפיע יותר...
אני לא רוצה להכנס לכמה באמת כל אחד עשה, אבל זה שרוב הציבור חושב שהבית היהודי יכול להשפיע יותר זה לא הופך אותו לכפוי טובה!
לגבי כל ההאשמות על הבית היהודי.
תכלס, מבחינת דעות בן ארי מייצג אותי יותר. אבל אם הייתי מצביע, הייתי מצביע בנט.
כי בסופו של דבר, מי שיועיל לי יותר, מי שישפיע יותר, זה הבית היהודי.
מפלגות קצה, כמו עוצמה לישראל, מרץ, עלה ירוק וכו', האלו שאומרות תמיד מה שהם חושבות בלי להתפשר, תמיד ישארו דחוקות באופוזיציה ולא מועילות. מפלגה חכמה יודעת שאף פעם אי אפשר ליצור משהו מושלם, ולכן צריך לדעת מתי כן לפנות לעוד ציבור של בוחרים...
ולגבי זה שהם לא עברו, כל צד יכול להאשים את הצד השני. יש הרבה שכועסים שבן ארי זרק 2 מנדטים לפח...
וסתם ככה, חבר'ה, תשמחו שלציבור הימני והד"ל יש יצוג של 12 מנדטים!... זה המון, ונקוה שזה ישרת אותנו כמו שצריך...
המטרה של עוצמה לישראלראש יהודי
מטרתה של עוצמה לישראל הייתה ונשארה - לצעוק את האמת. עד הסוף ובלי להתפשר.
הם רצו להיות כמו מרצ- להיות אלו שהולכים כל הדרך עם האמת- וכך גם להשפיע.
להגיד שמרצ לא השפיעו זה שטויות.
מרצ קבעו את סדר היום של מדינת ישראל בכל כך הרבה תחומים (לדוג'- בית המשפט העליון שמחזיק במשפט שמאלני רדיקלי) רק בזכות מאבק עיקש שכלל הרבה כנסות של ישיבה באופוזיציה!
הבית היהודי, לעומת זאת, כבר מתחילת המרוץ לבחירות אמרו שאפשר להתפשר על דברים מסוימים בשביל להשיג הישגים- שגם זה דבר מבורך מאוד, אך צריך גם את אלו שיצעקו ויזכירו לכולם מה האמת. אלו שידאגו לכך שבנט לא יסובב את ההגה לכיוון שאיננו מעוניינים בו. (דרך אגב- לפעילות של אדם במעמד ח"כ יש השפעה רחבה הרבה יותר מפעילות חוץ פרלמנטרית)
לכן מבחינתי המצב האידאלי היה שהבית היהודי יקבלו הרבה מנדטים ועוצמה ישראל יהיו עם 3 בצד בשביל לצעוק את האמת.
שבוע טוב!
באמת קל מאד.ץ לצעוק את האמת כשאתה באופוזיציה.חג'דומט
בס"ד
בנט מתרגם את זה לשפת השלטון. תבינו הגיע הזמן שנפסיק לשבת על הספסל ולחקות שיושיעו אותנו אנחנו צריכים להוביל את המדינה. כן,אני יודע שזה נשמע מפחיד,אבל, ל-ה-ו-ב-י-ל! קיבלנו את זה עם 12 מנדטים גדולים ויפים וצריך להתחיל לעבוד,עם כל הכבוד לבן ארי,בנט יתרגם את זה לשפה של המקום ששם נקבעות ההחלטות. גם עם עוד כמה טעויות.
אך אחד עדיין לא הסביר לי במה עדיפה הקואליציה?מרדכי
בס"ד
מה ההבדל, חוץ מי זה שבאופוזיציה אתה לא יכול להיות שר???
בטח שיש עדיפותראש יהודי
בקואליציה יש לך השפעה הרבה יותר גדולה- בלחץ על רה"מ, בקבלת החלטות, ועוד ועוד
ובאותה מידה -מרדכי
בס"ד
בקואליציה ביבי יכול לעשות לך דבר הנקרא "משמעת קואליציונית" מה שמחייב אותך לעשות מה שביבי רוצה ולא מה שאתה רוצה, ואם לא תעשה מה שביבי רוצה שתעשה, אתה תפוטר - דבר שאם אתה באופוזיציה בכלל לא ישפיע עליך וכך תוכל ללכת על פי האמת שלך ולא לפי איך שביבי מתווה לך.
ואל תגידו לי שזה תרחיש שזה לא יקרה, כי זה כבר קרה לפני כחצי שנה עם חוק ההסדרה. בתם ככה החוק היה יכול לעבור אם ביבי לא היה עושה משמעת קואליציונית (כי הוא לא רוצה שהחוק יעבור, אז הוא הודיע ששר שיצביע בעד החוק - יפוטר!).
מה שהבית היהודי (שישיבו בכנסת האחרונה בקואליציה) עשו זה - הרשקוביץ (יו"ר הבית היהודי דאז, ושר המדע) אמר שהוא מעדיף לא להגיע להצבעה ובכך לא יפטרו אותו והוא ימשיך "להשפיע מבפנים" (זה גם מה שהוא אמר כששאלו אותו למה הוא לא עוזב את הממשלה בזמן שהיא הקפיאה את ההתנחלויות). אחר כך כשפינו את גבעת האולפנה הוא נשאר כדי "להמשיך להשפיע מבפנים" וכך גם אחרי מגרון ואז כבר התפרקה לה הממשלה והלכנו לבחירות.
בדיוק ככה מצהירים גם חברי הבית היהודי כיום -
איילת שקד אמרה שהמקרה של פינוי כמו מגרון הם ייקחו משכחי כאבים, יסבלו בשקט אבל יישארו בממשלה בשביל "להשפיע מבפנים". כך הם יגידו עוד פעם ועוד פעם, בדיוק כמו הבית היהודי בגלגולו הקודם, ובכך הם יישארו בכנסת עד סוף כהונתה וישמרו היטב היטב על הכיסא שלהם.
לכן במקרים כאלה שראש הממשלה הוא נתניהו, עדיף לשבת באופוזיציה מאשר בקואליציה, כי משם אומנם אתה צועק אבל אתה לא מושפע ממה שמחייבים אותך. חוץ מי זה באופוזיציה את גם יכול להעביר חוקים, לשבת בוועדות, להשתתף בהצבעות ומה לא? (חוץ מלהיות שר)
אין מה להשוותראש יהודי
הבית היהודי של היום אינו דומה בכלל לזה של פעם- היום עם 12 מנדטים יש לו השפעה רחבה מאוד. זה לא חוכמה להביט על מקרה מסויים ולהצביע עליו "תראו, הם לא עשו כלום", (מה גם שאין כמעט ערך למפלגה קטנה בעלת 3 מנדטים.) צריך לעקוב אחר כל התהליכים. אתה מאמין ב"הכל או כלום". בשיטה הזו כמעט אף פעם לא תשיג הישגים. מה עדיף? שיפנו בלי להרחיב מקומות אחרים או שיפנו בלי כלום? (בממשלה שבה יהיו 12 מנדטים יש סיכוי גבוה שכלל לא יגיעו לשאלה הזו!)
תשובהמרדכי
בס"ד
אני מתכוון לאיך שהם מדברים כי הם מדברים בדיוק כמו הבית היהודי בגלגולה הקודם. הם אומרים שוב ושוב ש"נמשיך להשפיע מפנים"
להתדיין בנועם. אין לקחת/ לומר דברים אישית.לך דומיה תהילה
מספיק שהפוליטיקאים נלחמים אחד בשני, לא צריך שגם המצביעים שלהם יתנגחו.
מיכאל בן ארי בגד בנו!שיראל.
מספיק כבר עם הפרובוקציות והמניפולציות האלו. לעזאזל.
אני חושבת שחצי מהאנשים שהצביעו בנט, הצביעו את זה בגלל שהם רוצים אחדות ציבורית! נמאס לנו להיות מפולגים כל הזמן.
ומיכאל בן ארי היה יכול לעשות המון (המון המון. אני מאוד מעריכה את האדם הזה, ומודעת לכוחו) מבפנים.
הפרישה הזאת הייתה פשוט...
[ואל תביא לי את מה שהוא כתב ש"לא רוצים אותו". גם אני קיבלתי את זה. ואני לא מקבלת את זה.
זה שקשה להסתדר כשלא כולם באותו 'ראש' זה ברור, אבל צריך להתגבר על זה.]
גילוי נאות:
אני מסכימה עם מיכאל בן ארי בדיעות, הרבה יותר מאשר עם בנט,
ומאמינה שהוא יכול לשנות יותר.
ועדיין הצבעתי בנט, מהסיבה הזו.
"בגד בנו" - למה לא?מרדכי
בס"ד
כולם מאשימים מאז תום הבחירות את מיכאל בן ארי (עוצמה לישראל) ואת הרב חיים אמסלם "באיבוד קולות לימין" ושבגללם גוש הימין גדול רק ב-2 מנדטים מגוש השמאל. כמו כן כולם מאשימים אותם בפירוד הציונות הדתית, עד שסוף סוף ישנו איחוד ו"משהו חדש מתחיל" הם באים והורסים הכל.
האמנם?
כנראה אנשים פה לא זוכרים את הפרסומות מלפני רק כמה חודשים של מפלגת התקווה (המפלגה הקודמת בראשות אריה אלדד, שכיום עומד בראש מפלגת עוצמה לישראל) שפורסמו גם פה מעל גבי האתר וגם בעיתונים ובשלטי רחוב גדולים, נראה סרט כתום גדול עליו רשומות המפלגות "הבית היהודי" "תקומה" "התקווה" ו"ארץ ישראל שלנו" ובין "תקומה" ל"תקווה" היה תמונה גדולה של מספרים החותכות את הסרט שמעליהם הכיתוב "איחוד? פירוד".
הפרסומת הזאת יצאה על ידי אריה אלדד בתור מאה על כך שבבית היהודי ובתקומה מדברים על איחוד מצד אחד אבל זורקים אותו מצד שני (המספריים למי שלא הבין, זה מה שמפריד בניהם). לכן בחרו אריה אלדד ומיכאל בן ארי לרוץ בסיעה משלהם בכנסת ולהקים את עוצמה לישראל, כי חייבים אנשים כמוהם בכנסת! וכיום אין לנו אותם ולא אנשים שדומים להם.
אגב, עד היום התמונה הזאת נמצאת בראש האתר של מפלגת התקווה:

איחוד אמיתי, הוא רצה איחוד, זה לא מופיע שם סתם.
כך גם עם הרב אמסלם. גם איתו במהלך הפריימריז בבית היהודי דיברו על איחוד לקראת הבחירות לאחר שהפריימריז יגמרו. הפריימריז נגמרו, ולרב אמסלם לא פנו, למרות ההבטחות מימי הפריימריז העליזים. הם דיברו על איחוד איחוד ועוד פעם איחוד בשביל לקבל עוד מנדטים, אבל ברגע שזה נגמר, הכל נשכח.
בראיון לערוץ 7 מלפני חודשיים אומר הרב אמסלם כך:
"בימים שקדמו לפריימריז הציגו גם אורלב וגם בנט חזות כאילו המו"מ עמו נמצא לקראת חתימה, ואכן היה דיבור ברמת הסכם, אך לאחר הפריימריס ההבטחות נעלמו, אולי בגלל אילוצים שאני לא מודע להם, הוא מיין שהמו"מ מצידו היה כן ונועד לקדם איחוד אמיתי וריצה משותפת."
אז כיום זה קל להאשים אותם באיבוד קולות לימין. אבל זה לא הם האשמים. אלא מי שאשם זה בדיוק מי שהיום מאשים.
לא בדיוק, ממש לא בדיוק.לב אדום.
אני לא חושב שלבנט הייתה התנגדות להכניס אחד מהם לכנסת.
אבל למה זה משנה בעצם...?..
הלכתם בדרך של פירוד ועפתם מהכנסת,
כמעט כל הציבור מבכה על כך.
אתה יכול לומר מה שאתה רוצה על איחוד, בפילוג לא הצלחתם.
צריך כוח, צריך עוצמה במושבים בכנסת, צריך שמשהו חדש יתחיל.
ולא כוח באופוזיציה, שבענו הרבה כאלו.
לכתוב את זה שוב?מרדכי
בנט לא רצה, לא רוצה ולא ירצה אותם.
בשו"ת שנערך עם בנט בפורום אקטואליה וחדשות באתר כיפה ענה שם בנט בפירוש שהוא לא רוצה כהניסטים אצלו במפלגה. אורי אורבך, ידידו הטוב של בנט,, הכריז כמה וכמה פעמים שבן ארי הוא לא חלק מה"ציונות הדתית". תבינו שהם לא רוצים אותו מכיוון שהם לא רוצים ח"ו להתפס כמפלגה קיצונית (גם את זה בנט אמר לא פעם ולא פעמיים ש"אנחנו לא מפלגת ימין ובטח לא ימין קיצוני, אנחנו מפלגת המרכז האמיתית")
בנט לא רצה איחוד איתם, והם כן רצו (ואתה יכול לנסות להתעלם כחות שהבאתי, אבל זאת האמת אם תרצה או לא).
אז עכשיו קל מאוד להאשים אותם בפרוד הימין בגנבת קולות ועוד 1001 האשמות, אבל מי שיפתח מעט את העניים יגלה שמי שמאשים הוא זה שבאמת אשם.
כמו כן עדיין לא השיבו לי במה עדיפה במצב הנוכחי הקואליציה על.פני האופוזיציה. אתם מתבקשים לענות
מרדכי צודק.ראש יהודי
רבים ממתמודדי הבית היהודי אמרו רשמית פעם אחר פעם- לא רוצים את בן ארי. אי אפשר להתווכח על עובדות. אורי אורבך אמר זאת מעל כל במה.
לדעתי, טוב שמיכאל בן ארי לא היה שם. הוא היה מבריח מצביעים יותר מתונים שכן הצביעו לבית היהודי, וכמובן הליכוד היה בונה עליו את הקמפיין.
אני לא שמעתי שפעילי הבית היהודיozd
אומרים שהם לא רוצים את עוצמה לישראל, שמעתי רק להפך (והרבה) וחוץ מאורי אורבך שבפריימריז הבא יהיה בעז"ה אחרי המקום ה-15 אף אחד גם לא השמיץ אותם, אז תפיסקו להצטדק
אני ראיתי משהו אחר.שיראל.
נכון -מרדכי
בס"ד
אבל לדעתם "כהניסטים" וקיצונים הם לא מה שנקרא ציונות דתית.
הם לא אמרו רק ציונות דתית.שיראל.
הם אמרו "כן לכל מי שיהדות וציונות בוערת בו". זה תקף גם לבן ארי? סופר כן.
אז זהו - שלדעתם בן ארי הוא לא כזהמרדכי
בס"ד
ואני חושב שהבאתי פה במהלך השרשור הרבה דוגמאות לכך שהם רצו איחוד, והבית היהודי הם אלו שהתנגדו.
ואני כבר אמרתי - אני לא מאמינה בזה. תירוצים.שיראל.
במה את לא מאמינה?מרדכי
בס"ד
שבבית היהודי אמרו שבן ארי הוא לא ציונות דתית?
אורי אורבך אמר את זה כמה וכמה פעמים.
תמשיכו לעצום את העניים ("לא ראיתי" "לא מאמין") ולהתעלם מהעובדות ואז להאשים את הצד השני.
והנה כתבה מאתר כיפה המוכיחה את דברי (ההדגשת בירוק הם דברים של מיכאל ואילו בצהוב של אורבך):
בן ארי: אורבך מבקש למעשה לפלג את הציבור
ח"כ בן ארי מגיב לדבריו של ח"כ אורי אורבך שטען כי איחוד בין מפלגות המגזר יביא לאיבוד קולות המצביעים. "אורבך וחבריו מבקשים לשאת שם ´האחדות´ לשווא", טוען בן ארי
ח"כ מיכאל בן ארי תוקף היום (א') את ח"כ אורי אורבך בעקבות התבטאויות שפורסמו בשמו בסוף השבוע האחרון בראיונות שהעניק ל"מקור ראשון" ו"גלי ישראל", בהם טען כי אין בכוונתו לתמוך בהשתפותו של בן ארי במסגרת רשימה משותפת בין "הבית היהודי" ל"איחוד הלאומי" לקראת הבחירות הבאות.
באותם ראיונות טען אורבך, שהוביל את החתימה על ההסכם לריצה משותפת בין שתי המפלגות מול ח"כ יעקב (כצל'ה) כ"ץ, כי "הרבה קולות עלולים ללכת לאיבוד אם נרוץ ביחד". במטה בן ארי טוענים מנגד כי הדברים "עומדים בסתירה למהלך האחדות שמבקשים להוביל בציונות הדתית, ובניגוד להצהרות חברי הכנסת של האיחוד הלאומי יעקב כץ ואורי אריאל כי הם חפצים בהליכה משותפת של כל הפלגים והזרמים בציונות הדתית".
בלשכתו של בן ארי טוענים בתגובה לכיפה כי "הדברים מעידים יותר מכל על אומרם. לצערנו נראה כי מה שהיה הוא שיהיה ואורבך מבקש לחזור על טעויות העבר. רק חבל שהוא וחבריו מבקשים לשאת את שם 'האחדות' לשווא בעוד שלמעשה הם מבקשים להדיר ולפלג את הציבור".
אני לא יודעת.שיראל.
זה שאורי אורבך אמר שהוא לא יתמוך בבן ארי,
לא אומר שהם לא לאחד את 2 המפלגות באופן כללי (עובדה שכתוב שדווקא אורבך תמך באיחוד),
ולא אומר שכולם לא תמכו בבן ארי.
מי אמר שאם אורי אורבך לא רוצה שבן ארי ייכנס לרשימה באמת לא יכניסו אותו?
אבל זה כן אומר שבן ארי רצה איחודמרדכי
בס"ד
וזה משהו אחר במערכת שם שלא רוצה איחוד
סליחה לא קראתי את התגובות שלפני אבל דעתי היא:ליק המדליק123
שמיכאל בן ארי הוא לא מבין מהחיים שלו
מה הוא חושב?
שאם הוא יעיף את כל הערבים אז מצרים תישאר איתנו בשלום
אז לא יהיו מלחמות?
אז מה???????????????
אני הבנתי שאתה לא מיהודה ושומרון
אנחנו דואגים לכם
בנט יעיף אותנו
ומיכאל בן ארי ידאג שיעיפו את כל הארץ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מ ה ? ! ? ! ? !
מרדכיאחרונה
בס"ד
מאיפה הבאת את זה שמיכאל בן ארי רוצה להעיף מפה את כל הערבים?
הוא בחיים לא אמר דבר כזה!
ואיך מיכאל בן ארי יעיף אותנו? בכך שהוא נאבק על אי"י?
אולי בכך שהוא דורש זכויות גם מהערבים? (שגם בטיבה יהיה צריך לשלם ארנונה וגם בסכנין יהיה צריך אישור על מנת לבות ולא רק ליהודים)
או אולי בגלל שהוא דואג ליהודים בצפון ת"א שסובלים מידי יום מהסודנים שיש שם?
וכותב לך משהו שגר ביהודה ושומרון יגור ביהודה ושומרון ולומד ביהודה ושומרון
לא כ"כ הבנתי על מה אתה מדבר.שיראל.
טענת שבן ארי עשה פירוד והוכחתי שזה לא נכוןמרדכי
ושזה לא הוא זה שעשה את הפירוד, אלא הבית היהודי
והנה הוכחה לכך שגם מיכאל בן ארי רצה אחדותמרדכי
זה דווקא הוכחה הפוכה!!!!!אביה_א
הוא כאילו אומר: "ברור שאני רוצה אחדות, אבל...."
כולם רוצים אחדות,
מה שמיוחד באחדות של הציונות הדתית של עכשיו -
למרות שיש ויכוחים ואי-הסכמים, עדיין מאוחדים!!!!
עוצמה לישראל לצערינו לא הצטרפו למהלך הזה, ולא הסכימו לאחדות...
גם מוטי יוגב
איילת שקד
נפתלי בנט
וכל חבריהם לא מסכימים על כל הנושאים, המדיניים והדתים... ועדיין מאוחדים!!!
לכן לא הצבעתי עוצמה לישראל
שטויותמרדכי
בס"ד
כפי שהראתי למעלה, הבית היהודי זרקו את אריה אלדד ואת הרב חיים אמסלם.
לגבי בן ארי, הוא אמר שהוא הולך רק על פי התורה ורבותיו שזה הרה"ג דוב ליאור שליט"א.
והרה"ג ליאור שליט"א שהיה מרבני תקומה עשה כל שביכולתו על מנת לאפשר את האיחוד הזה, אבל בתקומה לא הקשיבו לרה"ג ליאור, למרות שהוא אחד מרבותיהם, ולכן לא היה איחוד. אם תקומה היו הולכים על פי הרה"ג ליאור אז כן היה איחוד. אבל מכיוון שהם לא היו מעוניינים בבן ארי - הם לא הקשיבו לרב ליאור, וזה מה שגרם לרה"ג ליאור לא לתמוך בתקומה אלא בעוצמה לישראל.
וגם הרה"ג ליאור כותב בספרו דבר חברון (חלק 'השקפה אמונה וגאולה' אאל"ט) שאיחוד זה דבר חשוב, אבל לא בכל מצב. ולפי הדברים הללו, במצב כמו שהיה עכשיו האיחוד הוא פסול לדעת הרה"ג ליאור.
ושוב, זה רק לגבי בן ארי, את אלדד הם זרקו, וזאת הסיבה גם שהם חברו ביחד מכיוון שאלדד נזרק משם ובן ארי הקשיב לרבו לאחר שרבו לא הצליח לגרום לתקומה להתאחד גם עם בן אריף ולכן הוקמה עוצמה לישראל.
ואתם עדיין יכולים להתכחש, אך העובדו עדיין מול עינכם.
אני חושבת שאתה מסלף את העובדות.שיראל.
והרב שמואל אליהו והרב זלמן מלמד קראו להצביע לבית היהודי.
אנחנו לא פוסקים לאיזו מפלגה להצביע על פי מה שהרבנים אומרים, כי אז באמת נסתבך כשהם אומרים שונה.
חבד בוחרים על פי הרבי שלהם...אולפניסטית 1
לא סילפתי שום עובדהמרדכי
בס"ד
ולא אמרתי שאנחנו הולכים לפי מה שהרבנים אומרים (יש כאלה שכן הולכים, אבל לא אמרתי על כולם ושזה מחייב), אלא אמרתי שבן ארי עושה מה שהרבנים אומרים לו (בניגוד לבית היהודי שאמרו שהם לא יושפעו מרבנים) והרה"ג ליאור ניסה לעשות הכל על מנת לאחד אותם (ובתור תלמיד בישיבה שהרה"ג ליאור הוא הנשיא שלה, והרה"ג ליאור קשור אליה מאוד, אז אני יודע עד כמה הוא ניסה) ושראה שהוא לא מצליח עקב התנגדות של הבית היהודי, הוא הורה לבן ארי לא להתאחד איתם.
אגב, הרה"ג ליאור הורה כך גם לאורית סטרוק (מספר 10 בבית היהודי) אך היא סרבה להקשיב לו והיא החליטה להצטרף לאיחוד בכל זאת (אציין שאורית סטרוק מתייעצת עם הרה"ג ליאור בכל העניינים ולא רק בזה, ותמיד היא הולכת על פי הוראות).
ושוב, לא אמרתי איזה רב אמר ככה ואיזה רב אמר להצביע ככה, אמרתי רק שניסו לעשות איחוד והבית היהודי לא הסכימו לעשות את הדבר הכי פשוט בעולם, דיון אידואלוגי מקדים.
מעניין, שבאמת אורית סטרוק לא רצתה לפרוש,שיראל.
למרות שהרב ליאור חשב שהיא לא יכולה לרוץ איתם (עפ"י מה שהבנתי מדבריך), והגיעה למקום 10 ברשימה.
מי אמר שבן ארי לא היה יכול גם? באמת שאני לא מבינה את זה.
ובכל מקרה, אם רוב הציבור הדתי לאומי (שיש בו גם מאלו שהם בדעותיי) התאחדו סביב מפלגה אחת סוף סוף,
נראה לי טבעי והגיוני להצביע להם ולהעצים את כוחם.
עוד נקודת הסתכלותעוד חוזר הניגון
בס"ד
בניגוד לסטיגמה, 350,000 התושבים ביו"ש מתחלקים לכשליש תד"ל, שליש חרדים ושליש חילוניים,
אז כבר אפשר להבין את זה שלא כולם הזדהו דווקא עם מפלגת עוצמה לישראל.
ודבר שני, כמו שכבר בטח כתבו כאן, יכול להיות שאתה חושב אחרת ואני באמת מעריכה את זה שכל כך חשוב לך וכואב לך, אבל כל אלה שלא הצביעו לבן ארי (ואני ביניהם) אלא לבנט או למפלגות אחרות עשו את זה מתוך אמונה שזה הדבר הטוב ביותר לעם ישראל ולארץ ישראל.
ומשהו אחרון, מה זאת אומרת "ציבור בוגד", "בן ארי הושיט לכם יד", כאילו שהשמירה על יו"ש היא אינטרס פרטי שלי כדי לשמור על הבית הפרטי שלי... ממש לא.
תירגעו הפכתם את בנט לשמולאני.ידיד
מה ניראה לכם שאם חס וחלילה יחליטו לפנות ישובים אז בנט לא יפעל נגד?????!!!!!!!
"בוגדים"?? טוב שלאozd
בגלל שאנחנו לא רוצים עוד גרוש הצבענו למפלגה שתמנע אותו. מתוך הממשלה.
מתוך הממשלה - כי כך יעיל הרבה יותר.לב אדום.
מרדכי,
לאופוזיציה הזכות להתנגד,
קואליציה זאת הממשלה.
אני לא חושב שאתה לא מודע לזה..
יש עדיפות למפלגה גדולה בפנים,
מאשר למפלגה קטנה בחוץ, אם בכלל.
ההצבעה לבית היהודי היא הדבר הטוב ביותר לעם, לארץ, לתורה.
ויפה שאתם בוחרים לכנות את הרב אלייקים לבנון בוגד.
מקסים.
תסביר למהמרדכי
בס"ד
אני יודע שהקואליציה זאת הממשלה ואני יודע מה הוא התפקיד של האופוזיציה אבל מה זה קשור?????
במה זה יותר טוב להיות בממשלה מאשר באופוזיציה? איזה זכויות זה מקנה לך? הרי במצב של ימינו שבו ביבי הוא זה שמנהל את הקואליציה איך שבא לו ואיך שהוא רוצה, למי שיושב בקואליציה אין יכולת להתנגד למהלכים של ביבי, מקסימום למחות, לא יותר מי זה. כי אם הם יתנגדו ביבי יזרוק אותם על טיל החוצה לאופוזיציה, והרי הם רוצים להשאר ולהמשיך "להשפיע מבפנים" אז או שהם יתמכו בביבי (במקרה הגרוע) או שהם ימנעו / לא יגיעו להצבעה (במקרה הטוב)
תשובה.לב אדום.
כשאתה בקואליציה יש לך את היכולת לאיים בעצמך על ביבי ועל ממשלתו.
במצב של היום, כשלנתניהו אין את כל האפשרויות שבעולם לבנות את הממשלה,
מפלגת הבית היהודי יכולה לאיים בפירוק.
גם אם בסופו של דבר ביבי יוכל לעשות בממשלה כבתוך שלו, עדיין שהות באופוזיציה פחות עדיפה.
שם אין לך סיכוי בכל מקרה.
שם אתה לא באמת קובע, שם אתה לא מצביע ומשפיע.
ותתפלא, לא על כל הצבעה נתניהו מעיף, אין לו ברירה והוא גם לא רוצה.
ועדיין לא ענית לי למה הרב לבנון בוגד.
תשובה.לב אדום.
כשאתה בקואליציה יש לך את הכח לאיים על נתניהו,
במצב של היום, ביבי לא יכול להרשות לעצמו להשתולל בממשלה.
בכל אופן המצב שם טוב יותר על פני שהות באופוזיציה,
שם אין לך סיכוי בכל מקרה.
כשאתה באופוזיציה אתה קובע מדיניות, אתה מצביע ומשפיע.
ואולי זה יישמע לך מוזר, אבל לא על כל הצבעה רה"מ רץ להעיף.
ועדיין לא ענית לי למה הרב לבנון נחשב בוגד.
תשובהמרדכי
בס"ד
איך תאיים על נתניהו בפרישה מהממשלה? הוא יגיד לך שלום ולא להתראות, להפיל את הממשלה אתה יכול גם מהאופוזיציה בהצבעת אי אמון פשוטה, ואת האמת מהאופוזיציה זה יותר קל.
נתניהו לא השתולל בכל דבר זה נכון -
אבל בכל נושאי ארץ ישראל הוא עושה בסופו של דבר מה שבא לו ואיך שהוא רוצה ולא אכפת לו אם כל הימין יקפוץ בזיגזג עקום ויעשה פרצופים. הרי זאת לא הקדנציה הראשונה של נתניהו וראינו מה הוא עשה בקדנציה הקודמת. בתקופת ההקפאה הייתה ישיבת סיעה של הליכוד ואז נתניהו צחק שם על חברי הכנסת מהימין (דנון, חוטובלי, אלקין וכו') "אנחנו צריכים לסיים היום מוקדם כי יש פה כמה שרוצים לנסות להלחם מולי". זה עזר? לא. הייתה הקפאה למרות הפרצופים מהימין.
חוק ההסדרה -
ב"ה מסתמן סוף סוף רוב של חברי כנסת התומכים בחוק וביבי המתנגד לחוק בתוקף נכנס ללחץ. אסור שהחוק יעבור. מה עושים? חשב ביבי. חשב וחשב איך אפשר לסקל את החוק הזה עד שהוא הגיע למסקנה פשוטה וגאונית - נחייב את כל השרים ובעלי התפקידים בממשלה להצביע נגד החוק ומי שיצביע בעד - יפוטר 
וכך היה -
ח"כ ישראל כ"ץ וח"כ סילבן שלום ברחו לחו"ל למרות המאמצים של מתפקדי הליכוד ושל אנשי הימין להחזירם לארץ שיצביעו בעד החוק. השר הרשקוביץ הודיע חד משמעית שהוא יתמוך בחוק עד שבבוקרו של יום, בהגיע זמן האמת, החליט הרשקוביץ לא להגיע להצבעה ובכך הוא גם יצא בסדר מבחינת הימין (ב - ט - ח ! ) וגם מבחינת נתניהו.
בסופו של דבר הסוף העצוב ידוע לכולם. חוק ההסדרה נפל ונתניהו חגג לקול מסיבת העיתונאים של הימין במאהל המחאה שם בכו ולא הבינו איך הימין היה מסוגל לבגוד בהם.אבל את הלקח הם לא למדו, והם שוב הצביעו למי שהכריז שעל גירוש כמו האולפנה ומגרון (שעל זה בדיוק היה חוק ההסדרה) הם לא יצאו מהממשלה, כי הם רוצים להמשיך להשפיע מבפנים (מילים נרדפות ל"אנחנו רוצים לשמור על הכיסא שלנו").
לעומת זאת -
חברי מפלגת האיחוד הלאומי תמכו בחוק. למה? כי להם הייתה יד חופשית. עליהם ביבי לא כפה ולא יכול היה לכפות. הם הצביעו למה שהם מאמינים ולא למה שביבי רצה.
לגבי הרב לבנון -
מי אמר שהוא בוגד?
אגב, הרב לבנון,
הרב לבנון יצא גם הוא לפני תלמידיו "לא להצביע למפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה" ובכך הצטרף גם הרב (לא במכוון, כמובן) למסע האיומים של הבית היהודי כנגד עוצמה לישראל (ואת זה אני יודע בוודאות מתלמידי הרב לבנון)
אז כמה נקודות.לב אדום.
רוב ההצעות עוברות ויכולות לעבור גם בלי משברים פוליטיים,
ובמצב תקין כן ישנה יכולה איום על הממשלה, לא תמיד הממשלה רחבה מספיק.
בקשר לחוק ההסדרה, אני מסכים שהיה שם מחדל,
אני מבין את הטענות שלך, אבל עדיין חושב ויודע שהימצאות בתוך הממשלה שווה הרבה יותר.
אני מאמין שאנשים בעלי האידיאלים בהם בחרתי ידעו לומר את דעתם.
גם במחיר של יציאה מההמשלה.
כן, גם אם במערכת הבחירות לעיתים נראה אחרת, קצת אחרת.
הימצאות באופוזיציה שווה כמעט להפסד הרווח מהקלפי.
ובקשר לרב לבנון.
אתה כינית את יושבי יו"ש שלא הצביעו לעוצמה בתור בוגדים,
אז שאלתי למה הוא בוגד.
ואגב, הוא אמר את דעתו ואין כלל בעיה בכך,
אתה קורא לזה מסע הפחדות, אנשים אחרים קוראים לזה דברי טעם.
אני ממש מסכימה... חוץ ממשהו אחד...לולית10
שנפגש בגירוש הבא...
בעזרת ד' ית' לא יהיה יותר שום גירוש! המשיח כבר מזמן בדרך להתגלות! והוא יכול להופיע כל רגע!
ואולי חוסר באמונה בגאולה הוא מה שמעכב אותה...!!!
זה ממש עצוב שזה לא בוער בנו ומבעבע בנו האמונה הזאת- עוד שניה גאולה!!! ואולי עכשיו ממש אפילו היא תגיע...!
זהו... ![]()
יש כזה דבר אהבת חינםמאיה תמיר
ויש פה תגובות רוויות שנאה.
אחים, אני לא נערת גבעות אבל אני מאוד מעריכה אותכם.. באמת!
מעולם לא חשבתי להצביע לעוצמה (במילא אני בת 17)
אבל התגובות כאן שכנעו אותי יותר.
ברור שא"י חשובה, אבל בשביל לתרום צריך כוח משמעותי ולא 2 מושבים באופוזיציה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.