שאלה..Nice!!

מצוות יישוב הארץ היא מצווה של יעבור ובל יהרג..(יעבור ובל יהרג,נכון?) אז בעצם..אסור לנו להסתכן? אסור לנו להיות בשטחים וזה..? כי שמעתי באתר פה דעה..(מקווה שהבנתי נכון..) שכאשר אדם נהרג על משהו שהוא לא יהרג ובל יעבור הוא בעצם גורם לחילול ה'.. וזה ההסבר לכך--

"הקב"ה שם את שמו על עם ישראל, ולכן כשעם ישראל מתבזה-שם ה' מתבזה, כשכבודנו מחולל- שם ה' מחולל.

כשגוי הורג יהודי, הוא שולח יד בשם ה', וכבוד ה' נפגע ע"י כך. עם ישראל הוא תפארתו של הקב"ה.

כתוב שיהודי שנמצא במצב שהדין הוא יעבור ובל יהרג והוא נהרג על אותה מצוה-הוא מחלל את השם."

אז כל אלה שנהרגו בגלל שגרו ליד ערבים והיו שם פגועים וזה.. אז הם נהרגו על קידוש ה' או שהם גרמו לחילול  ה'? (אני דיי מזועזעת מעצמי שאני שואלת את זה כי אני בטוחה שהם נהרגו על קידוש ה'..אבל..לויודעת..)

אין שום סכנה לגור ליד ערביםשיגר

מעט מעוד אנשים שנהרגו שהיו בגבעות אחד זה נתי עוזרי הי"ד והוא מת על קידוש ה' ללא ספק

ואני לא מבין איך אפשר לומר את זה עליו אבל בגדול זה מאוד לא מסוכן יש עוד איזה אחד שאני יודע עליו שנרצח איזה אחד שנראה לי קראו לו דוב אבל זה ממש לא מסוכן

ואני אישית חושב שאם מישהו קיים מצווה אפילו קטנה ביותר ואז בא מישהו והרג אותו ללא ספק זה קידוש ה' שבעת שעשה מצווה מת 

אבל אם יש מקרה שבו אומרים למישהו או לעבור עברה שיעבור ואל יהרג או למות בטוח אז זה אסור (וזה רק במצבים מסוימים)

ואני גם לא בטוח וברור שזה מקדה את שם ה' שאנשים מוכנים למות על מצותיו

אני יכול להרחיב גם באישי

אם ככה אז כל אדם שהלך ברחוב ונפלה עליו אבןכנרית על הגג=)

חילל את שם ה' כי העז לצאת לרחוב שיש שם סכנות רבות ואנשים מסוכנים.

או אדם שנהרג בתאונת דרכים חילל את שם ה' כי הוא נסע בכביש וזה ממש מסוכן..

וכו'..

השאלה היא למה את קוראת סכנה.

אם זאת הייתה סכנה ברמה אסורה אני חושבת שלא היינו מצווים ליישב את הארץ,

או לפחות שכשנגיע יהיה נס וכולם פה יהפכו לדלעת.

הקב"ה לא היה מצווה אותנו במצווה כל כך חשובה אם היא נוגדת דבר אחר.

כמובן שלא ללכת לבד בלילה בפונדוק ולהתפלא שפתאום נכנס לך איזה סכין בגב (ממ... סליחה על התיאור.. ככה יצא..)

אבל דבר בסיסי כמו לגור בארץ ישראל, כשזו זכות כל כך גדולה, אין בעיה.

זאת מעלה אדירה!!

אבל ברור שיש סכנה כשמטר ממך גרים מחבלים..!Nice!!

כל ערבי יכול להיות רוצח!! ונראלי שההסתברות לכך שתפגע יותר גבוהה אם אתה גר בשטחים ולא ברמת אביב..לא ככה?

וכשאתה גר בתל אביב? חיפה? ניו יורק?כנרית על הגג=)

אני חיה פה כבר 17 שנה ועוד לא קרה לי כלום ב"ה..

לעומת זאת מישהי חיה בתל אביב 14 שנה ורצחו אותה..

אם משהו לא יגור שם..הערבים יגיעו לרמת אביב.בחורצ'יק

ח"ו.

זה קידווש ה' גדולעוצמה לישראל
אבל בכל מקום יכול לקרות לנו משהו ח"ו.נחמה בין החוחים =]

אז מה לא נצא מהבית, לא נסתובב בחוץ.

אם אדם קורה לו משהו זה בד"כ לא נתון בשליטתו אלא זה מלמעלה ואנחנו לא יכולים להכניס את חיינו לעוצר אלא עלינו לחיות מתוך אמונה בקב"ה שהכל יהיה בסדר.

אם לבן אדם צריך לקרות משהו אז לא משנה איפה הוא יסתובב ויחיה, בין אם הוא יחיה סגור ושמור מפני הערבים ובין אם הוא יחיה בתוכם.

מקווה שהובנתי!

ואיי בדיוק כתבתי ת'שאלה היום וראיתי ת'כתבה..תראו..Nice!!

/News/News.aspx/250494

זה כאלו הישג שאין לנו הרוגים..אתם קולטים?? אז ברור שיש יותר סכנה מסתם מקום אחר!!

תלוי איזה מקום....אש להבה

אנחנו גרים ליד משפחת פשע, וכמו כלבים- הם רק נובחים, לא עושים כלום.

ברור שיש מקומות שמסוכן בהם, אבל ממש לא בכולם...

בוא נאמר את זה ככה אני נוסע בטרמפים ב2 בלילהשיגר

ואני לא מפחד כי אין ממה

זה לא נכון לומר שאין ממה...ענבל

בס"ד

כן צריך לנקוט אמצעי זהירות.

מצוות ישוב הארץבחורצ'יק

לא ידוע לי שזאת מצווה יהרג ובל יעבור..

ובוודאי שאלה שנהרגו בגלל שהם יישבו את הארץ והגנו על עמ"י ואר"י ..או בגלל שהם יהודים-הם נהרגו על קידוש ה'.

ארץ ישראל נקנית בייסורין .

מצות ישוב ארץ ישראל היא לא יהרג ובל יעבוריהודי קטן

הנקודה פה זה שמה שמדובר כיום זה מלחמת מצווה. על מלחמת מצווה נלחמים כמו במלחמה.

בגבעות נרצחו אם אני לא טועה 2 אנשים אחד הרב נתי עוזרי ה' יקום דמו שהיום זה היארצייט שלו(10 שנים). והשני זה יאיר הר סיני שנרצח במרעה צאן ליד סוסיא.

א. אשרייך ממש שאת שואלת.עובד ה בשמחה!!

לא צריך לפחד לשאול, או לכעוס על עצמך שאת שואלת, להפך, אנחנו מאמינים באמונה תמימה, אבל אם יש קושי צריך לברר אותו ולא להדחיק...

ב. איזה סיעתא דשמיא! בדיוק לא מזמן עשיתי "חבורע'ס" עם חבר שלי על מסירות נפש במקרים שלא חייבים... (אם אתם יכולים להתפלל, כי האמפי אבד ועליו כל החבורע'ס....)

קייצער, א. ממש ממש לא ברור (ז"א, זה מחלוקת בראשונים ובאחרונים ) האם מי שמוסר את הנפש במקום שהוא לא חייב זה איסור או לא ואם זה חילול ה' ... ויש צדדים לכאן ולכאן...קורץ

ב. לענ"ד יש פה צד מסויים של "שעת השמד" שבשעת השמד, על כל דבר קטן צריך לההרג.

אשרייך! שבת שלום!!!דוס

יהרג ובל יעבור/ יעבור וכל יהרג זה מצוות לא תעשה.לך דומיה תהילה

("יעבור" - עבירה, לאו, איסור...)

כמו שיש איסור לחלל שבת, אבל מפני פיקוח נפש נדחה האיסור.

פה אין עשיית איסור אלא קיום מצווה. זה מצב שונה.

מצוות יישוב ארץ ישראל היא לא מצווה במובן הרגיל...אביה_אאחרונה

כמו שאין מצווה מפורשת לנשום.

כמו המשל של רבי עקיבא על השועל והדגים.

עמ"י א"י ותורת ישראל הם חלק בילתי נפרד אחד מהשני

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך