יש המלצות? יתרונות? חסרונות?
מה עם דרכי נועם פ"ת, למרחב פ"ת, ישיבה תיכונית קרנ"ש ??
תודה רבה!
יש המלצות? יתרונות? חסרונות?
מה עם דרכי נועם פ"ת, למרחב פ"ת, ישיבה תיכונית קרנ"ש ??
תודה רבה!
ישיבת למרחב!!!!!!!!!!!!!
הישיבה הכי טובה בארץ!!!!!
אין אחד שיוצא בלי תעודת בגרות!!!!
הישיבה דואגת לחצרמ"ים
לשיעורי עזר ועוד!
פנימיות חדשות !!!
בתור אחד שבדק כמעט בכל ישיבה בארץ
וגם היה בלא מעט מהן!!!
ישיבת למרחב היא הכי טובה מבחינה דתית (חוץ מבני צבי)
והכי משקיעה בתלמידים שלה
ממה שאני ראיתי!!!! ממליץ בחום
ישיבה תיכונית דימונה, נחשבת לאחת האיכותיות, מבחינת הערכים שמחדירים בתלמידים, הרמה הגבוהה בלימודי קודש, והיחס החברתי, אין הרבה ישיבות כאלה..
[ישיבת השומרון היא בלי פנימיה, הליכות חצי פנימיה..]
אני קצת מכירה את הליכות.. אחשלי שם...
[אבל אולי עדיף לך לחכות ליום שלישי/מוצ"ש או משו כזה, כשהבנים חוזרים...]
אתה מוזמן לבוא לראות את הישיבה. הישיבה היתה בעבר מתאימה רק לחבר'ה מסוימים. אבל בזמן האחרון היא ממש נפתחת.. מה שכן הרמה דתית ברוב החבר'ה היא גבוה. נכון בכל מחזור, בכל ישיבה בארץ יש את החבר'ה שהם לא משו. אבל ככה זה חבר'ה..
בהצלחה!
לויודעת מי היה יותר חצוף האחים שלי או הבצפר..מה שכן..ההורים שלי היו ממש לא מרוצים..
טוב..אממ אני מניחה שזה בגלל שאחים שלי עשו קצת צרות אבל הבצפר בכלל לא תמך וזה..ילד קצת מפריע להם והם מעיפים אותו.. חצופפייםםם!!!
ליק המדליק לא בדק את הישיבה שלי.... (אני מכיר אותו ולכן אני יודע...)
הישיבה דוגלת בפיתוח כל תלמיד ע"י נתינת מרחב וגמישות מצד הישיבה (יתרון עצום שלא מוצאים כמעט באף ישיבה חוץ מישל"ץ כפי הידוע לי מבין הישיבות שדוגלות בירא"ש גבוהה)... וכמובן ביחס צוות-תלמידים הטוב ביותר שראיתי וגם (הכי ייחודי -) הראש ל-א מרובע!!!!
הדברים הבאים מתוך אתר הישיבה:
הישיבה ידועה בדרכה הייחודית שניתן לכנותה דרך החסידות הארץ ישראלית.
החסיד כתיאורו של הרמח"ל במסילת ישרים פועל מתוך רצון לעשות נחת רוח ליוצרו. כדרך האוהב מחפש הוא לקיים את רצון אהובו, אין הוא מסתפק במילוי החובה. ארץ ישראלי שחסידותו מקושרת באופן עמוק למציאות של החיים המודרניים כאן בארץ ישראל המתחדשת.
חסידות במובן של דיבוק חברים, ושותפות עמוקה של התלמידים והצוות באחריות השוטפת למתקיים בישיבה, ברצון אמיתי וכן ללמוד לתרום להתקדם ולצמוח. אוירה המאפשרת להשקיע את מירב המאמצים בלימוד ובתפילה, ובבניית חברה נטולת ציניות וכוחנות, חברה מאפשרת ומעודדת.
ארץ ישראלית – במובן של דרך ארץ, של אכפתיות של השכלה רחבה ואהבת דעת.
הילמודים מתחלקים לבקיאות ועיון. בלמוד העיון מוטל דגש רב על העמקה ועל הבנת ההקשר הרחב של הדברים, תוך זיקה חד משמעית לפשט ולחשיבה ישרה. הלמוד מלווה בכתיבת עבודות. תלמידים המצטיינים בלמודי העיון מתקבצים לקבוצת האשכולות (רב גילאית) ומשתתפים בתכנית למוד פעילה ומרתקת, ברמה גבוהה במיוחד. בכל קבוצות הלימוד נעשה ניסיון להימנע מחשיבה ספקולטיבית - מנותקת, ולהקפיד על חשיבה ריאלית המחוברת למציאות. בחטיבת לימודי הבוקר לומדים גמרא, הלכה ותנ"ך.
בלמודי הבקיאות רוכשים התלמידים ידע תורני, ומסיימים מאות דפי גמרא במשך ארבע השנים. תלמידים החשים רצון ויכולת להתקדם בתחום זה- מתקבצים לקבוצת "אשכולות בקיאות" ולומדים מדי יום שעה נוספת. קבוצה וולונטרית זו מונה אחוז גבוה מתלמידי הישיבה.
הישיבה מאמינה בחשיבותם של הלמודים הכלליים ברמה גבוהה, בהרחבת האופקים של התלמיד וביצירת כלי קיבול נוספים לעולם שבקדושה, תוך עידוד השקדנות והלמידה העצמית.
הלמודים מותאמים לתכנית הלמודים של משרד החינוך, הכוללים את מקצועות החובה וההעשרה השונים.
תלמידי השביעית בוחרים במסלול לימודים באחת מהמגמות הבאות: ביולוגיה, פיזיקה, ארץ ישראל, היסטוריה וספרות- ברמה של 5 יח"ל. אנו מעודדים את התלמידים ליצירה עצמית, ולחקר אישי, כשאחד הכלים המרכזיים הוא שבוע כתיבת עבודות אישיות בתחומי הקודש והחול וקיום מסלול כתיבת עבודות גמר (ברמה של 5 יח"ל) כתחליף לבחינת בגרות שגרתית.
יחסי הצוות והתלמידים מתאפיינים אצלנו בשותפות מלאה. האווירה הכללית היא אוירה משפחתית (המכונה אצלנו "משפחת מקור חיים"), עם יחסי אמון ללא סייג. התלמידים אחראים על תחומים רבים בישיבה, והאינטרס הישיבתי הוא שלהם. הם נתבעים למשמעת עצמית גבוהה, והיחס אליהם, וגם אל נפילותיהם וחולשותיהם, הוא רציני וכן. אנו מצפים מהתלמידים לכנות ופתיחות, כשם שאנו משדרים כלפיהם, וב"ה אנו נענים, כמים הפנים לפנים.
גם הפער הבין כיתתי אינו מורגש בישיבה. בסדרי הבקיאות לומדים התלמידים המבוגרים בחברותא עם הצעירים, ופעמים רבות נוצרים קשרי ידידות חמים בין תלמידים צעירים וותיקים. התנשאות של תלמידים מבוגרים על פני הצעירים היא בבחינת לא ימצא, ותופעות של ניצול (השבעות ודומיהן) אין מקומן במחננו.
יחסים משפחתיים אלו באים לידי ביטוי בקשר עם הבוגרים, שרבים מהם חשים עדין כחלק מקהילת מקור חיים.
הצוות החינוכי של כל כיתה מורכב מהר"מ שלצידו נמצאים ר"מ נוסף, מחנך צהרים ומדריכים. כל אחד מאנשי הצוות תורם את חלקו ביצירת הקשר המיוחד עם התלמידים, תוך שיתוף פעולה מלא והידברות מתמדת.
שורה אחרונה - כדאי מאוד לבא לבדוק!
חוץ מזה שבזמנו לא היתה פנימיה והוא נסע כל יום עד לפתח תקווה וחזור.
אהה וגם אבא שלי עבד שם (גם ביסודי וגם בישבה).
. והיום זו ישיבה מאוד טובה כמו שפירטתי.למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.