מה עושים במצב כזה?לבד

מה אני עושה אם פשוט משעמם לי בביה"ס????

אני יודעת שיש עכשיו הרבה שמזדהים.כן, גם אצלנו השיעורים משעממים. מה זה החומר המשעמם הזה שצריך ללמוד?

אז זהו שאני לא ככה.

אני ממש אוהבת ללמוד.

פשוט - לא לומדים כלום!

אני מרגישה שאני מגיע לבית הספר , לומדת דקה, ומשתעממת 7 שעות!

פשוט זוחלים עם החומר! כמה פעמים אפשר להסביר מה זה תרכובת, ומה ההבדל בינה לתערובת (זה לא באמת מה שאנחנו לומדים..) כמה פעמים אפשר לשמוע את ההסבר הזה במילים אחרות???

משעמם לי. אני מתפוצצת. אני עושה סודוקו, כותבת דברים, (אפילו מדברת עם מי שלידי...) אבל עדין - משעמם לי!

כמה זמן אפשר לבזבז על זה???

נמאס לי מהשיעמום  היומיומי  הזה!!!

פשוט משעמם לי! מה אני יכולה לעשות???

אולי...למה?! תודה!

ב"ה

אולי תנסי ללמוד באופן עצמאי דברים שמעניינים אותך, (גם ספרי קודש יכול לעניין)

זה יכול לעניין אותך ולתת לך חומרים למחשבה...

זה די מעליב מורים כשמעיינים בחומר אחר.לך דומיה תהילה

עדיף כבר לישון מולם.

לא נכוןמירימי
לישון זה זלזול מופגן (וגם מדבק..). אם מעיינים בשקט באיזה ספר, לפעמים המורה אפילו לא שם לב, וגם כך אפשר עדין לעקוב אחרי השיעור ולהחליט מתי יותר להתרכז, בשינה פשוט מתנתקים.
אם אתה ישן, זה מעייפות. אם אתה קורא, זה משעמום.לך דומיה תהילה

תלוי מאיפה מסתכלים על זה.

בכל מקרה, אף אופציה לא טובה כדרך קבע.

אה ושכחתי גם לומר -לבד

שזה הגיע עד כדי כך שניסיתי לקבל מהמורה עבודה.

הבעיה היא שאני לא כ"כ יצור חברותי מטבעי, אז המורה שמחה כשאני מדברת בשיעורים...

אז פשוט לא נתנו לי עבודה! לא משנה כמה אני מדברת!

אני נשמעת ממש אדם אומלל... אל תדאגו, אני ממש לא.

טוב, אולי רק קצת...קורץ

אולי את חכמה וקולטת מהר..קפצי כיתה=)Nice!!
אני גדולה מכדי לעבור כיתה עכשיו....לבד

וכן, אני קולטת מהר....

וגם נחשבת חכמה יחסית....

(לא, אני לא שוויצרית. אני פשוט יותר טובה מכם... קורץ)

אני איתך!!אולפניסטית 1
>>>אביה!!!

אם תגידי למורה את המצב אולי היא תיתן לך לצייר לשמוע שירים או כל דבר אחר ...

ככה היא לא תעלב כי היא תבין ואת רק תרוחי...

זה באמת מתסכל..שיראל.

אין לי כ"כ מה להציע, רק שתנסי להשתתף יותר בשיעורים, תסכמי (אם אתה אקטיבי זה עוזר לא להרדם), ותהיי עם ספר הלימוד.

אם בכל זאת משעמם לך - יש מגוון דברים לעשות בשיעורים -

מארץ עיר ועד לתשבצים [באמת! היום לקחתי איזה עיתון שהיה בכיתה וכל היום פתרתי תשבצים וחידות. זה כיף! חושף שיניים].

וחוץ מזה - תמיד יש שיעורי בית לעשות, ופלאפון להתכתב בו באסמסים.

אביה!!! ושיראל. - (אגב, אני בת...)לבד

א) מורות לא נעלבות ממני. הם יודעת שאני מקשיבה להם פחות או יותר לא משנה מה אני עושה, והם גם יודעות את המצב בערך...הם לא נעלבות מזה שאני עושה עוד דברים...

ב) אולי לא הבהרתי משהו מספיק : אני מה שנקרא "הילדה הטובה והחננה" זאת שכל מורה הייתה מתה שכל הכיתה תיהיה כזאת (באופן מטאפורי כמובן) מכירות? בכל כיתה יש את הילדה הטובה הזאת שתמיד מוצאה 100 בכל מבחן ותעודה, מבינה את החומר (עוד לפני שלמדו אותו), לא מבריזה, לא מפריעה, מקשיבה בשיעורים, עושה שיעורי בית ותמיד יש לה הכול מתוקתק. מכירות? בטוח שכן. אז כזאת אני...

ג) אני עושה אותם. סודוקו, ארץ עיר, תשבצים, חידות, לכתוב סיפורים, לצייר (שלא תדעו מצרות איך שזה יוצא) ועדין - משעמם לי. כמה אספקה אפשר להביא ליום? זה פשוט אף פעם לא מספיק!אל תשכחי שסך הכל - יש לי עיתון אחד בבית והוא פעם בשבוע...

אי אפשר להוריד כ"כ הרבה מהאינטרנט....

ד) אין לי שיעורי בית לעשות אף פעם - אני תמיד מסיימת אותם בשיעור \ דקה וחצי אחרי שהמורה הביאה אותם....

ואני לא משתמשת בפלא' בשיעור - כמו שאמרתי, אני ילדה טובה...קורץ חוץ מזה שאפילו אם כן - עם מי בדיוק? כמו שאמרתי, אני לא יצור חברותי במיוחד. חברות שלי - גם הם ילדות טובות והם לא פותחות פלא' בשיעור....

בכלאופן תודה!

באיזה כתה את?ברווזה

יש אפשרות להתחיל ללמוד לתואר באוניברסיטה הפתוחה כבר בתיכון. נרשמים, מקבלים חומר ולומדים. דברי עם היועצת.

גם פסיכומטרי אפשר.מירימי
או אולי תעשי בגרויות אקסטרני ותעזבי את בית ספר. אבל זה בשיתוף עם הורים/ יועצת וכד' ולא על דעת עצמך
זה רעיונות טובים, אבל אני בכיתה ח'...לבד

נתקעתי בדיוק באמצע :

אני קטנה מידי לכל הדברים האילו, אבל אני כבר לא יכולה לקפוץ כיתה כי כיתה י'  זה גדול מידי חוץ מזה שאני עוברת כנראה לפנימיה אז גם לעבור לפנימיה וגם לקפוץ כיתה לשכבה מגובשת (וזה יותר - זה כבר פנימיה...) פתאום...

זה בלתי אפשרי....

ואקסטרני לא יתנו לי, כי אני לא מספיק חברותית ויטענו שזה יגרום לי יותר להיסגר ובלה בלה בלה שכאילו....

את נשמעת אדם חכםמירימי
רעיונותי: בשיתוף עם המורה: תשבי ליד ילדה מתקשה ותעזרי לה, שיאשרו לך לצאת לעזור בפרויקטים (עוד מעט פורים..) או סתם להיות כח עזר למזכירה. אם כעיקרון מרשים לך עיסוקים עצמאים אז: אפשר להגיד תהילים או לערוך חשבון נפש בכתב וככה כל יום לחזור בתשובה! להכין צ'ופרים למשפחה.
יש באיזורך בית ספר עם כיתת מחוננים?הרהור

יש פנימיה אחת למחוננים ומצטיינים בכפר סבא אני חושבת. ויש את יאסא (אבל זה בית ספר פרטי ועולה הון.) 

תנסי לבקש פתור מהשיעורים ותמצאי דבר אחד להשקיע בו במקום (נגינה, למידה עצמאית, ספורט מסויים). תקחי קורסים באוניברסיטה הפתוחה. תקראי ספרי עיון בשיעורים. תלמדי להבריז.

מירימי והרהור עמוק -לבד

הבעיה היא שכבר עברנו את תקופות השיחות אישיות, וממש לא בא לי ללכת לדבר עם המורה....

אני לא כ"כ אוהבת לדבר עם מורות, ואני מסוג האנשים שממש מתפדחים לעשות כאילו דברים...

כאילו, אם יהיה לי הזדמנות אני אגיד אבל לבוא מעצמי לא נראלי שאני אעשה.... אני אמות לה מפדיחות מול הפרצוף...

ובעיקרון כרגע פשוט לא מעירים לי כשאני מתעסקת בדברים אחרים,  אבל לא נראלי יתנו לי משהו יותר גדול....

ואני חכמה אבל לא גאון עולמי כאילו... וגם לא כזה מחבבים יוצאי דופן אצלנו....

יש לי עיסוקים אחרים שאני יכולה לעשות פשוט - אנ צריכה בשביל זה פטור, ולא נראלי יתנו לי......

התנדבות- הרעיון הכי מעולהאורין

עד שתעברי לפנימיה מתאימה..  את יכולה לעזור לאחרות. זה גם מאתגר להצליח לפשט ולהסביר דברים למי שמתקשה וגם לזכות במצווה.

איך בדיוק? אני באמצע שיעור, אני לא יכולה פשוט לקוםלבד

איך בדיוק? אני באמצע שיעור, אני לא יכולה פשוט לקום ולהרעיש

חץ מזה שהמורה כבר מסבירה להם.

ומחוץ ללימודים יש לי מספיק עיסוקים - אבל אי אפשר לעשות אותם בזמן השיעור....

(הם מרעישים \ דורשים דברים שנמצאים בבית \ וכו')

תשחקי בקוביה הונגרית ולא לפי שיטה אלא לפי השכלציפי1111
קפץ*ציפי1111

אני אישית לא עושה את זה אבל חברה שלי שנשמעת במצבך כן

לשים בתיק תהילים, לימוד יומי של משהו (אפשר את החוברות הקטנות האלא של מרכז הרב)

אני לא אוהבת קוביה הונגרית...לבד

חוץ מזה שאחרי שיודעים את השיטה כבר אי אפשר שלא לעשות אותה.....

ותהילים ולימוד יומי  - אני עושה את זה, אבל זה לא ממלא 7-8 שעות....

זה ממלא מקסימום חצי שעה שעה. נשארו עוד 6-7. מה עושים בהם?

ללבד~מישי~

אין שום בעיה למצוא עיסוק שממלא אם את רק מחפשת כמו שצריך. קחי לך פרויקט לסיים ש"ס משנה בחצי שנה נגיד. זה אומר משהו כמו 3 או קצת פחות פרקים ליום. אם זה לא מספיק תגבילי את עצמך יותר בזמן את יכולה גם פרויקט לגמור את התנ"ך (ממליצה עם מפרשים אם את רוצה להבין נביאים אחרונים לדוג') וכד'. יכולה לקחת לעצמך ספרי מחשבת ישראל- לדוג'  רמב"ם(הקדמה למשנה,הלכות תשובה, מורה נבוכים חלק ג'-זה החלק שיותר מתאים ללמידה) או נגיד כוזרי וללמוד (הוא ארוך ). אם נגיד משנה וגם תנ"ך יש ספרי כיס שאפשר לקחת כך שאפשר ללמוד בצורה לא בולט.

את יכולה גם לקחת קורס של האונברסיטה הפתוחה.. אבל זה אולי בולט מדי.

ל~מישי~לבד

א) אני כבר נמצאת בתוכנית של התנ"ך

ב) בסופו של דבר (למרות שלא רואים את זה), צריך לזכור שתכל'ס - אני בשיעור (מפתיע, נכון?) . אני לא יכולה לשבת ולפתוח ספר שלא קשור על השולחן. אחרת הייתי קוראת (האמת שאני עושה את זה, אבל זה כבר עניין אחר....). תכל'ס, אני בשיעור. אני צריכה משהו לעשות ש - אין בעיה שהמורה תיראה אותו, אבל שיהיה משהו שאפשר גם להיות בשיעור. כאילו שיהיה משהו שלא מנתק לגמרי.... יש שיעורים שאין בעיה, אבל יש שיעורים עם מורות קשוחות יותר, ואז צריך שהיא תיראה שאני סוג של איתה...

בכלאופן תודה...

לסרוג...לולית10אחרונה
תאתגרי את המורה בשאלות, תוסיפי הערות משלך...לך דומיה תהילה

זה הרעיון בשיעור, שאפשר להשתתף.

זו לא הרצאה.

זה רעיון טוב!אולפניסטית 1
תדברי עם ההורים-שיפנו הם למורה או להנהלהפלאפל
=]shuvas26

קוביה הונגרית זה אחד הדברים...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך