ברור שלימודים זה דבר חשוב והכול..ואני לא מתכוונת לזלזל בו.. אבל גם זה גיל להנות..מעבר ללימודים.. אחרי זה מתחתנים ואין זמן לשטויות..זה הגיל לעשות את כל הטעויות האפשריות..עם חברות..לעשות חייםםם!! אז ברור שכשנהנים הלימודים הם לא 100% אבל הם גם לא 0%.. לומדים ונהנים..
הפנימיה באמת מאווד תורמת..
ול"קודתי (?!)"-למה חברות שלך מתפקדות בקושי בגלל הפנימיה..את בטוחה שזה בגלל הפנימיה? גם לא צריך ללכת לכל פנימיה.. צריך לבדוק אם המקום באמת טוב.. אולי זה לא הפנימיה הכי טובה שיש..
ועוד משו..גמאני לא שיא המתחברת לכל הקטע הזה של האולפניסטיות..אני מזה לא נראית אולפניסטית..ואני גם לא משחנשת עד אחד בלילה (אבל אני לא נגד שיחנושים..מה רע בזה?!) ואני מכירה ת'קטע הזה שהבנות באולפנא סוגדות לרב..ועושות אותו אליל..אני לא כזאת!! עם כל הכבוד..הרב הוא רק בנאדם.. וגם לא בטוח שאני ייתיעץ איתו בכל דבר..
ואני לא חושבת שאין אפשרות לנצל את היכולות בפנימיה ואני בכלל לא חושבת שזה מעורר גיחוך.. למה גיחוך?!
באמת שכיףף בפנימיה!! רק צריך לדעת לשים גבולות..לדעת מתי צריך ללמוד ומתי להיות עם חברות..וזה לפעמים קצת קשה..
אבל פנימיה זה הדבר הכי טוב שקרה לי השנה..באמת!!
מה כיף בלחזור כל יום הביתה..? וללמוד כל הזמן? צריך לדעת להנוותתת!! ואני וחברות שלי יודעות להנות ביחד טוב מאוודד!! וזה ממש כיף לחיות ביחד.. עכשולמושג חברות יש משקל יותר כבד אצלי..הן לא סתם חברות..הן אחיות שלי!! ואני גודלת יחד איתן..וזה הרבה יותר כיף..(וקל..)
אז בקיצור..אני לא חושבת שפנימייה זה דבר רע.. בסה"כ זה תלוי בילדה..אם היא יודעת לשים לעצמה גבולות..היא צריכה להיות אחראית על עצמה.. העצמאות שלה מתפתחת..היא צריכה לתכנן את הזמן שלה לבד..אין ת'הורים שישבו לה על הראש.. ילדה שלא יכולה לשים לעצמה גבולות..תידפק בסופו של דבר.. אבל אני חושבת שבסה"כ כולם יודעים מתי צריך לשים ת'גבול לצחוקים ולהתחיל ללמוד למבחן או משו כזה.. מי שלא יודעת לשים ת'גבול..אז באמת חבל.. אבל לפחות היא נהנית..?!