מי מכיר את ישיבת הזורעים, איך היא?חומש
משמועות...אבודה!
חרשנים
לא משמועות...חומש
כן אני לומד שםישי .א.
אבל לא לכל אחד היא מתאימה
למי היא כן מתאימה?חומש
מכיר הוי אומר רק בנים?ענבל
אני לא מכירה ממש אבל מכירה כאלה שלומדים שם,
למדו שם ואחי הדריך שם...
בעיקרון הבנתי שזה ממש צריך להתאים לאופי
.ואבודה- דווקא מהשמועות אני חושבת שהם ממש לא כאלה חרשנים וגם מאלה שאני מכירה שם...
חוץ מזה שזאת ישיבה סביבתית אז יש שם הרבה טיולים וטבע וכו'...
מתאימה או לא מתאימה?ישי .א.
לדעתי זה לא דבר שאפשר לחזות מראש
צריך פשוט להתחיל שם ולראות איך הולך
כי יש המון חבר'ה שבאים לא בראש של הישיבה ומשתנים - בעצם רב הרבר'ה מתאים את עצמם במשך הזמן לראש של הישיבה
ויש חבר'ה שרואים שזה לא מתאים להם ועוזבים
מה מיוחד בישיבה?
אז בקצרה....
אמון ענקי שהישיבה נותנת בתלמידה, אני לא יודע אם יש עוד מקומות כאלו בארץ.... - על זה מתבססת כל הישיבה
קודם כל ישיבה - חצי יום קודש ובסוף היום סדר ערב - בלי חיפופים דגש חזק מאוד (והכי חזק הכל השאר)
אבל גם תיכונים - 100% בגרויות, החל מתעודה מנמלית, ועד לתעודות בגרות ברמות גבוהות מאוד, כל אחד לפי יכולתו....
סיבבתית? תלוי לפי מי הולכים, הכל יחסי למקומות אחרים (לפי טענתי, אנחנו לא סביבתיים כמו שצריך להיות), בסוף שמינית אדם צובר ידע מנימלי (שלדעתי כל אדם בארץ ישראל צריך לצבור) על הסביבה שהוא חי
והערה אישית - אני הגעתי ממקום בלי הרבה אנשים שאתה באמת יכול להיות חבר שלהם....
ולדעתי אחד הדברים הכי גדול שיש בישיבה זה אנשים טובים שאתה יכול להיתחבר אליהם - אחרי הכל זה גם פנימיה
ענבל לא ידעתי שאח שלך הדריך אצלנו, מתי הוא הדריך? לפני כמה שנים? אני ינסה לבדוק את זה עם החברה הבוגרים יותר
ישי-ענבל
אי אפשר לבוא לישיבה ולהגיד "מקסימום נפרוש באמצע", מלכתחילה באים למקום שהכי מתאים ובמקרים שבאמת לא מתאים אז עוזבים...
אבל אסור להחליט החלטות בגישה שהצגת.
ולגבי אחי-
את שם משפחתי אני מניחה שאתה מכיר אז...
קוראים לו דוד, הדריך לא יודעת באיזו שנה אבל אני יודעת שהוא הדריך את דניאל יהודה, יהושע שילר והחבר'ה האלו בכיתה י' נדמה לי...
אה והרב ניר שידך בינו לבין אשתו

יותר נכון הרבנית...
אני גם לומד שםozd
ישיבה בהחלט מיוחדת, וכמו שאיילי אמר נותנת בך אמון מלא וככה זה גם בין התלמידים (סתם דוגמא בכל ישיבה נועלים את הארונות בחדר, אצלנו אין מפתחות אפילו...) לומדים הרבה, הרבה אנשים מרגישים שהישיבה מנסה לשלב יותר מידי דברים - סיורים פעם בכמה שבועות - 100% בגרות - סדר ערב וסדר בוקר רציני, וזה קצת תובעני אבל מתרגלים לזה מהר.
(בישיבה שחברים שלי לומדים בה הם אומרים שסדר ערב זה בערך "רשות" אצלנו כל הישיבה נמצאת באה וזה גם מסודר בצורה חכמה שמצמידים לך חברותא בחמישית זה שמיניסט (ולפעמים שביעיסט) ובשישית שישיסט או שמיניסט) .
תמיד יש את הסטיגמה שהישיבה לחברה מאוד מוסוימים - אז לא!, יש אצלנו ממש את כולם רק שבדרך כלל בתחילת החמישית אתה רואה כמה קבוצות ואנשים שאין סיכוי שיתקשרו אחד עם השני ודי מהר אתה רואה איך אנשים כל כך שונים מתחברים אחד לשני.
בקטע של סביבתיות - אנחנו לא סביבתיים כמו מצפה וסוסיא אבל יש ואני חושב שמספיק, שלא תשלה את עצמך זה נשמע כמו ישיבה רגילה אבל זה לא, כי גם אם אנחנו לא מטיילים הרבה יותר ימים ממקומות אחרים אנחנו יודעים איפה טייילנו, על איזה סלעים הלכנו, איזה אקלים יש שם, אני יודע זה אולי נשמע מבאס וחנוני אבל לומדים ממש לאהוב את זה ואם זה מה שמפריע אפשר לחפף - בעבודות שצריך להגיש בסיום הסדנאות.
אני יכול להמשיך לחפור עוד הרבה אבל אני חושב שתבין הכי טוב אם תבוא לישיבה (אתה בא במקרה ליום ראיונות מחר?
) או שתיכנס לאתר שאנחנו פתחנו... זה ממש מכניס אותך ולהוואי שלה.
אוווו יש לי הרבה מה להגיד על זה. אני אנסה לקצראביה_א
ולענייננו
הישיבה טובה למי שבא כדי ללמוד. אפילו אם אתה לא טוב בזה, אבל אתה רוצה - יש לך מה לחפש שם.
חשוב לציין שהישיבה מאוד בעד להתרכז בבניין האישיות והתורה. לכן התנדבויות בבנ"ע ודומיהם הישיבה פחות ממליצה.
כמובן שלא יכולים לאסור לגמרי, כי אז אף אחד לא יבוא...
השאר כבר כתבו לפניי
עוד פרטים בפרטי
"מכיר" זה לאו דווקא בנים...חומש
הייתי היום ביום ריאיונות
עוןשה רושם שהישיבה לא מי יודע מה דוסית...
איך אתה מגדיר דוסיות??ענבל
רוב מי שאני מכירה שם הם דוסים להחריד...

וברצינות- יש שם חבר'ה מקסימים!!
ומי שאני מכירה דתיים מאוד... חלקם להגדרתך יוגדרו גם דוסים...
והישיבה עצמה ככל הידוע לי היא ישיבה נורא טובה.
לפי מה קבעת שהיא לא דוסית?
סגנון לבוש?

אין לי מושג מה עשה עליך רושם אבל...ישי .א.
אם הישיבה כל כך מעניינת אותך ואתה רוצה לשמוע עוד אתה מוזמן לאישי
(תלמד לשרשר דרבנן!! חשבתי שהגבת לי...)ענבל
ישי, מאיפה בדיוק הרב ניר יודע אם יש בו פוטנציאל?חומש
לפי מה שהוא רואה...ענבל
הוא איש חינוך.
סביר שהוא טועה לפעמים אבל הוא מנסה לראות...
חוץ מזה שלמרות שאני לא מכירה את הרב ניר ואת דרך קבלתו אני מניחה שזה גם קשור לכמה התלמיד רוצה ומביע שאיפה להשתפר אם צריך או רוצה להיות בישיבה...
אבל זה על פי דעתי ולא על פי העובדות

מה שראית ביום ראיונות זה לא דוגמא טובה...ozd
השמינסטים היו בסדנת שואה, השביעסטים עשו לכם לכם את הפעיליות וגם קצת החמשושים ולנו (השישסטים) היתה מתכונת אז הבית מדרש הי די שומם...
אולי באמת הישיבה לא מתאימה לךישי .א.
אני אישית מאוד נהנה ועוד רבים יעידו כמותי
אתה הייתה מקרה מאוד מיוחד ויוצא דופןישי .א.
והישיבה התחננה אליך שלא תעשה אותו ושם פס על הישיבה אולי הישיבה לא נהגה בכך כהוגן אבל אתה לא יכול לבוא אל הישיבה בתנולות אחרי מה שאתה עשיתה
יש לי עוד המון מה לומר בענין אבל אני לא יכול להגיד לך את זה כאן...
חחחחחחח עוד לא שמעתי את הניסוח הזה...אביה_א
יש בזה צד של אמת, כי ככה זה באמת נשמע מהצד של הישיבה.. לי יש הגדרה אחרת למה שקרה.
הכי טוב לסכם את זה במילים עדינות שמתאימות לשני הצדדים:
אני והסגל של הישיבה נכנסנו לכאסח בנושא ערכים...
ככה אתה לא מוציא לעז על אף אחד... וגם די צודק.
ישי, למי הישיבה מתאימה?חומש
אני לא מהזורעים אבל יש לי חברים משם,אז ככה:חג'דומט
בס"ד
ישיבה ממש טובה עם חבר'ה זרמנים בטרוף לא סתם היא נקראת ישיבת "הזורמים", דומה למקו"ח בהמון המון מובנים.
ישבה של דוסים וסביבתיים, קיצער אחלה מקום.
ולסיום בדיחה : כהשהקימו את הזורעים רצו להקים ישיבה של דוסים כמו בני צבי וסביבתיים כמו סוסיא, בסוף יצא ישיבה של דוסים כמו סוסיא וסיירים כמו בני צבי.... סתם,אחלה מקום!!
חשבתי המון מה לענות לך בעניןישי .א.
לכן אם שמתה לב לא עניתי לך מיד....
הרב ניר מקבל לישיבה שתי סוגים או אולי שלשה סוגים אם תרצה של חבר'ה:
1.חבר'ה חזקים מאוד תורנית - בד"כ מגיעים מתלמודי תורה וכאלה, לכן החבר'ה האלה בד"כ יהיו חלשים במקצועות הליבה, אך למרות זאת הם באים עם רצון לעשות תעודת בגרות.
2.חבר'ה חזקים מאוד מבחינה לימודית, חבר'ה שבד"כ מגיעים מבי"ס ממ"ד לא חזקים מבחינה דתית, אבל הם היו הגאונים של הכתה וגם הדוסים של הכיתה, למרות שבהשוואה לחברה שהגיעו מהת"ת הם לא דוסים יותר מדי, לרב ניר חשוב שגם החבר'ה האלה זה חברה שהגיעו עם רצון להתחזק ולהתגדל בתורה.
המשותף לשתי הסוגים, זה היכולות החברתיות שיש בשתי הסוגים, הרב ניר בודק בעצמו בראיון ( בנוסף לכל הדברים השעושים ביום תרמ"חים) את היכולת שלך להסתגל בחבר'ה (אני שמתי לב לזה, רק שנתיים אחרי). כאן אולי אני מגיע לסוג השלישי של החבר'ה שבשתי התחומים הקודמים לא היו מאוד חזקים, אבל היכולות החברתיות שלהם מאוד גבוהות, זה בד"כ החבר'ה המקובלים ביותר בכיתה, גם לחבר'ה באים עם רצון להתחזק בשתי התחומים הנ"ל
אם תרצה יש אולי גם סוג רביעי של אנשים שאני לא יודע אם אני יכול לכתוב את הסוג הזה פה, אבל זה חבר'ה שהגיעו בגלל סוג של פרוטקציה כזו או אחרת בד"כ אחים של חבר'ה משלשת הסוגים האחרים, זה בד"כ חבר'ה שנופלים בין הסוג הראשון לשני.
יש כאן יותר מדי הכללות אבל בסקירה כללית על רב החבר'ה שאני מכיר בישיבה זה המרכיבים של האנשים.
אם אתה מאחד הסוג של החבר'ה ומעונין להתפתח בסוג השני, וגם לצאת בחור אחראי שאכפת לו ממה שקורה סביבו ומעונין לקחת אחריות עליו (אולי אני מגזים, זה טבוע בעיקר בכיתה שלנו בכיתות האחרות פחות) וגם להתפתח בכל הקשור לסביבה ואהבת הארץ
אז ברוך הבא למשפחת הזורעים....
אז נראה לי שאני כן מתאים...חומשאחרונה
השאלה היא אם הרב ניר יגיד לי ברוך הבא...
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.