שאלה - התייעצות קטנה...יעל נ

הבנתי שדירת שירות זה דבר שממש משנה מבחינת האופי...

אני לא עצמאית כי תמיד גרתי בבית... וזה דבר שאני רוצה שישתנה...

עכשיו, אני מפחדת שהדירה תהפוך את האופי שלי לגמרי... - תעלים את העדינות שלי / הביישנות שלי, תשנה אותי מבחינה דתית, ובכלל - תשנה את האופי שלי מקצה לקצה ותהפוך אותי לבנאדם אחר לגמרי [- ולא תשאיר אותי כמו שאני ורק תפתח את העצמאות שלי ותהפוך אותי לפחות סגורה...]

השאלה שלי היא האם החשש הזה מוצדק?

יקרה!*חזרזיר*
עבר עריכה על ידי *חזרזיר* בתאריך י"ח בשבט תשע"ג 21:24

החשש מוצדק, כי זה ידוע ש..בשירות לאומי משתנים. אבל- העבודה שלנו זה שזה יהיה לטובה.

להשתנות זה הרבה פעמים טוב. קשה, אבל- קשה זה טוב.

אך בהחלט, אם כל השינויים חשוב שלא תאבדי את מי שאת!
תשימי לב שגם אם את משתנה - לומדת דברים, מבינה, מתבגרת, מסגלת אורח חייים מסויים, תשמרי על הייחודיות שלך.
את באה עם 'תיק' מיוחד שהוא רק שלך. והוא נותן גם לבנות שמסביבך המון..

סיירת זה בהחלט זמן לבדוק את אופי הבנות שבאות- לבוש, סגנון דיבור, אווירה.
לחשוב - אם אני אסגור פה, אלו הבנות שיהיו איתי - אני ארגיש איתן בנח? יהיה לי נעים איתן? יהיה חיבור? הן הסיגנון שלי? יהיה לי איתן טוב? אני אוכל לחיות איתן שנה בדירה ולעבוד איתן?

שתי סיפורים:
סיירת מס' 1:

חברה שלי היום הגיעה לכיתה מזועזעת: 'נו הדס, איך היה בסיירת? 
- 'את לא מבינה! כל הבנות, עם חצאיות מעל הברך... לא יודעת מש'ו אחר. הרגשתי.. לא שייכת..'

סיירת מס' 2:
'נו, איך היה?'
'איזה בנות! היתה אווירה טובה, הסגנון נראה בגדול טוב וכ'ו'

נכון שזה דיי שחור-לבן בשני הסיפורים (לא תמיד הלבוש אומר). ולכן, מעבר לשכל, ולמה שאת רואה..
הלב אומר הרבה - תקשיבי לו. תני מקום לתחושות שלך..
(אני לדוג' ביטלתי שתי סיירות שבוע לפני - כי הרגשתי שאין טעם לנסוע)

לגבי העצמאות - זה קורה באופן טבעי - לדעת לדאוג לעצמך- לכביסות, לאוכל, נקיון, לכסף, לסדר יום, ולכל הדברים שעד עכשיו אנחנו רגילות שאמא דואגת להם.
ולכן זה חלק מההתבגרות והשינוי הטבעיים.

שיהיה בהצלחה,

מוזמנת בשמחה לאישי אם צריך

וואי דחוף לאישי!!מרב.אחרונה
תראי.. אני עכשיו בשירות, והגעתי לגרעין טוב בעיקרון. אחד הגרעינים התותחים של הארץ. רק שהשנה לא יודעת מה עבר על הרכזת שלנו ואני, שהולכת עם חצאיות שהן קצת מתחת לברך-כמעט היחידה עם כזה "אורך" של חצאית.
בהתחלה הגעתי ו"קבעתי עובדות" והחמרתי על עצמי כלמיני דברים- לא לאכול חלב נוכרי למרות שאני אוכלת, לא לדבר לשון הרע, ללמוד כל יום קטע קטן.
ותפסו ממני הדוסית של הגרעין. הרבנית. וזה בחיוב!!! ברור שהשתנתי. גם מבחינה דתית אני לא אותו דבר. אבל באיזשו מקום אני מרגישה אפילו יותר חזקה..
)אני עם מישי בחדר שלפעמים מגדירה את עצמה חילוניה. לפעמים היא עם מכנסיים, נגיעה, חצאיות הרבה מעל הברך..) ובתחילת שנה היה לי פשוט קשה איתה. היא רוצה שנצא למקום מסויים שאני לא רוצה לצאת לשם, לבוא איתה לחבר'ה שלה מהעיר.. ולא התחשק לי.
והיום בזכותנו [אני זוקפת את זה גם לזכות כל הדירה] היא מעשנת פחות. מקללת פחות. מכבדת ממש. ואני חברה ממש טובה שלה בגרעין ואני פשוט מתה עליה
את פשוט (וזה לא פשוט בכלל!) צריכה להחליט להישאר ברמה שלך ולעלות משם. זה קושי אדיר ואני יודעת שתכלס השירות המאתגר שלי באמת נמצא בדירה, עם החברות.. אבל זה כזה סיפוק לדבר איתה עכשיו והיא אומרת לי: "אני מחר נוסעת לכותל לזרוק מילה.. להזכיר גם אותך?" או: "הבאתי לך תפילות כאלה שתקעו לי ביד.. לא הבנתי מה רצו ממני אז שמתי אצלך.." ו-"מתי אכלת בשרי? אה את יכולה רק עוד שעה? טוב אז נכין אחכ אוכל..."
וזה גם ממש מפתח אותי. ממש.

אם את קוצה לדבר על זה עוד את יותר ממוזמנת
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך