ניצחון ענקי לישיבת הזורעים במחוז צפוןישי .א.
לקחנו את שלשת המקומות הראשונים בחידון תנך
ואנחנו ישיבה ממש קטנה
והחתן הוא חבר ממש טוב שלי שחרש את החיים שלו והצליח
באמת?? אדיר למה לא אמרת...ozd
יישר כוח!דוסית גאה!
חח הייתי שופטת...ענבל
בס"ד

זה היה ברור שתנצחו

אבל ציפיתי שאחיה יעלה!!
הוא פיספס בשתי נקודות!!
אם הוא היה אומר 330,000 במקום רק 300,000 אז היו שאלות מילואים והוא היה יכול לעלות!!!

היה באלי להרביץ למישהו
ממש רציתי וציפיתי שהוא יעלה...
אבל נו שוין מקום שני זה מקום נורא מכובד.

וכל הכבוד לישיבה שלכם ולמתמודדים בעיקר!!
רציתי לומר להם אבל...
הם צדיקים מדי אז כשהם עברו ליד השופטים הם אפילו לא הסתכלו עלי אז לא יכולתי לומר להם כלום...
אבל באמצע החידון אחיה הסתכל עלי אז נראלי הוא הבין שאני בעדם .
מי זה אחיה??אולפניסטית 1
הי!!!! לא היית בעד אביה?? סתם...הלל14
אני הייתי בעד יהוידעישי .א.
עבר עריכה על ידי ישי איילי בתאריך י"ח בשבט תשע"ג 23:25

למדתי איתו ביחד בחנתי אותו מלא וממש רציתי שהוא יצליח

חוצמזה שאנחנו  חברים די טובים אז ממש רציתי שהוא יצליח

ענבל הייתי בשוק שראיתי אותך שופטת הייתי בטוח שתהיה אחת מהמתמודדות (ההרצאות של אחותי על נח"ת לא עזרו)

אני כל הזמן ראיתי שהסתכלת עלינו אני יודע כבר מאחותי שאת בעדינו או יותר נכון בעד אחיה כהן

נראה מה יהיה בארצי....

וסתם ככה אחיה שמח מאוד שהוא הגיע למקום הכי גבוה שהוא יכל להגיע בלי לעלות לארצי...

חח לא אמרתי שלא רציתי שיהוידע יצליח...ענבל
בס"ד

רק אמרתי שממש ציפיתי שאחיה יעלה למקום יחסית גבוה...
ואם הוא בכלל לא רוצה לעלות לארצי אז זה בכלל מעולה

אחותך מקשקשת שטויות!!
א. מאיפה היא יודעת שהייתי בעד אחיה?!
מזה שבחידון הראשון שלי היא עודדה אותו ובגלל זה עשיתי לעצמי פדיחה?
היא לא ידעה שאני בעד אחיה...
ב. לגבי נח"ת- אחותך וחברותיה אמרו שאני אחזור על ארבע ואגיד שהן צודקות אז...
לא! הן לא צודקות!! הן היו בנח"ת לפני כמה? 3 שנים? 4? נח"ת השתנה מהקצה אל הקצה בייחוד בעניין הבנים בנות!!
אגב, סתם גילוי נאות- לפני שבאתי לנח"ת הלכתי לדבר עם הרב כי אחותך וחברותיה הפחידו אותי והיא דווקא לא היה כל כך נגד ועכשיו כששאלתי אותו אם אני יכולה לתלות שלט של נח"ת באולפנית אז הוא אמר בוודאי, אדרבה!
זה שקרה מקרה לא נעים כשאחותך הייתה בנח"ת לא אומר שכל הארגון לא טוב בטח אם המקרה היה לפני כמה שנים טובות.

ו... זה היה ברור שתזכו...
והסתכלתי עליכם כי כמדומני שהמתמודדים מכם שהתמודדו גם שנה שעברה היו בהלם אז ממש התפדחתי .

לא ראיתי אותך... איפה היית?
אגב, לא תלו את הפלאייר של נח"ת בישיבה שלכם נכון?

אה ואם אתה ממש מוכן אז אני אשמח שתמסור להם בשמי כל הכבוד ...
שנה הבאה אני מתלבטת אם להתמודד או לשפוט...
תכלס יותר כיף לשפוט.
לגבי נחת...ישי .א.
אני לא מכיר את זה ממש מקרוב
אסלן אני חושב שהערך של לימוד תורה יורד כשהוא מעורב אבל אני חושב בכל זאת שאפשר להיכנס לבפנים ולנסות להשפיע למען ההפרדה בין הבנים לבנות
כמובן על פי התיעצות של רבנים
ובקיצור די מה שאת עשית
אני אישית לא בכיוון של זה אני בפנימיה אני חושב שעדין אין לי כוחות לצאת ולהשפיע אבל אנשים שחיים בחברה מעורבת במילא אז שניצלו את זה כבר לטובה לכן אני תליתי את השלט של נחת בישיבה
אני לא השתתפתי בחידון אבל הגעתי לעודד את חברי לא נראה לי שהיה משהו שפיספס אותי שם הייתי עם החברה שעשו שמח פשוט זרמתי עם חבר שלי
הייתע מהאלו שרקדו והיה לי חולצה בצבע שחורה
אני לא חושבת שערך לימוד תורה יכול לרדת.ענבל
בס"ד

נח"ת הצליחו ליצור משהו מקסים לדעתי...
מצד אחד כן ללמוד תנך
מצד שני לא לעשות את זה יותר מדי מעורבב
וההפרדה שם נורא ברורה.

נכון שזה לא נפרד לגמרי אבל זה בכלל לא מעורב כמו שאחותך תארה וזה בטח תא מעורב כמו שאני מתארת שאתה מדמיין לעצמך.

אני גדלתי בחברה נפרדת והגעתי לנח"ת, זה לא קשור דווקא לאיךה גדלת אלא למי שאתה.
ולא הולכים לשם כדי להשפיע על הנפרד/מעורב, הולכים כדי ללמוד תנך.
אגב, לדעתי, אם היו מתעסקים בבנים בנות יותר מדי זה היה יותר לא צנוע לכן אני חושבת שזה טוב שאף אחד לא בא לשנות, כולם מכבדים, כולם מבינים וזה מה שחשוב.
בסופו של יום גם כשתגדל ותעבוד וכו' תהיה בחברת בנות, השאלה למה תתייחס ומה יעסיק אותך.

היחיד שאני זוכרת שרקד זה הזה עם התלתלים קצת,משקפיים, חולצה סוגשל בורדו נראה לי...

ותודה שתלית
חשבתי שלא תלו כי ראיתי את אריאל יוצא עם זה מקומט ביד...
חח אביה לא רצתה! (את יכולה לפנות באישי רגע?)ענבל
אהמ אהמשמואלג

שופט משוחד???

סוף כל סוף ההיסטוריה חוזרת!מתי666

אולי הפעם נזכה בחתן עולמי...

(השיא היה אליה אמסלם בחידון הארצי מסכם לפני 6 שנים)
ובזמנו Iמרגיש זקןI ביקשו מהזורעים לעבור למחוז אחר כי הם תמיד זכו במקומות הראשונים... תשאלו ת'רב יוחאי!

יהוידע, אחיה, ו? מחזירי עטרה ליושנה - כל הכבוד לכם!!!!!!!!!!!!

אבל - (וזה אבל גדול...)
מחוז צפון זה המים הרדודים, לא צריך לדעת לשחות...
האתגר האמיתי והקשה זה מעכשיו והלאה! להיפגש עם תותחי על ברמות שלא הכרתם, עם שאלות מוקרצות שלא התכוננתם, ועם רשימות רצחניות שתסתכלו עליהם בעיניים מזוגגות ותשאלו את עצמכם למה לעזאזל אתם צריכים לדעת כמה זכרים עלו עם יוחנן בן הקטן... [או למה לדעת להשלים פסוקים אחורהעצבניעצבניעצבניעצבניעצבני]
תנו לעצמכם טפיחה חזקה על השכם, תשתו לחיים, אבל המבט קדימה!

בברכת ''אל יתהלל חוגר כמפתח'', ''כי אם בזאת יתהלל המתהלל השכל וידוע אותי'' (שזו בעצם המטרה העיקרית...)

בהצלחה ענקית
מתניה

נב. אל תראו אותי כ''כ פסימי , זו המציאות!!!! הניסיון של ישיבת הזורעים בחידון מוכיח זאת שנה אחרי שנה...
בברכת משהו חדש מתחילקורץ

דרך אגב ישי, לגבי נח''ת...מתי666

גם אני הייתי נגד, והיום... אני גם נגד! 
סתם... אני לא סגור על זה, זה מורכב (מותר לי, אני עדיין בגדר ביניי''ש) אבל דבר אחד בטוח - 
הם מצילים את כבוד החידון ואת המתמודדים. 

דעתי הנוגדת התערערה כשהגעתי לישיבת קרית שמונה, ובמקרה פגשתי בחור יפה תואר בשיעור ו' שבמקרה קוראים לו אריאל שטיינר ובמקרה הוא היה יו''ר נח''ת, ובמקרה הוא הציל אותי בחידון - עניתי על שאלה שהיתה לה יותר מתשובה אחת, ומשום מה מחברי החידון בחרו בתשובה אחת וזהו, כך שהתשובה שלי לא מצאה חן בעיני המנחה, והוא קרא את גזר דיני - 7 נק'! (במקום 14)

איך שרתחתי מזעם מיקרופון...  ואז אריאל עצר את המנחהפטיש, הראה לשופטים את התנ''ך (כן! יש ספר כזה! נריה פנחס לא המציא משפטים יפים!) ושם הופיעה התשובה שלי! ואז קיבלתי בחזרה את 7 הנק' שלי!  (ד''א, הוא הציל כל כך הרבה אנשים שהוא פשוט לא זכר אותי... זה היה מפגש מרגש בוכה)

יותר נכון, הציל את השופטים מתביעה משפטית שהייתי מגיש נגדם מגניב בושה וחרשה שלשופטים בחידון התנ''ך אין טיפת ידע בתנ''ך!!! וזה נכון גם בשלב הארצי מסכם! (רק בעולמי יש עוד את יצחק נבון שב''ה מייצג נאמנה את זקני העדה.)

ועל זה דיברתי כשאמרתי שהם מצילים את הכבוד של החידון! לפחות בצוות השופטים יש מישו שפתח את ספר הספרים לפני שניגש להיות ראש המדברים היושב על כסא הכבוד ונואם נאומים חכמים במיוחד... (אצלי זה היה משו בסגנון של -
המורה לאורגן, תלווה באורגן! - לה באמת?)

שוב בהצלחה למתמודדיםצוחק
ובהצלחה גם לענבל השופטת ולארגון נח''ת
בברכת ''...ורגז ושחק ואין נחת'' (איפה זה כתוב? תנסו להשלים אחורה את הפסוק, כאפות....)
סתם!!!

היית בנח"ת או שזה בגלל...?ענבל
בס"ד

תעשו לי טובה, תכירו את נח"ת כפי שהם כיום ודברו.
אפילו לא ניסיתם.
וואי ממש הייתי רוצה לדבר עם המתנגדים...ענבל
דרך אגב השנה הודיעו שיתקבלו תשובותישי .א.
לשאלות רק מהחומר שהם בחרו
זה יפה שיש אירגוון של אנשים שיודעים תנך בניגוד לכל אלו שלא יודעים
אבל יש אנשים שיודעים גם ללא נחת כמו הרבה בישיבתנו- הרבה מהם לא היו בחידון ובעוד מקומות בארץ יש כאלו
לא אמרתי שחייבים את נחת כדי לדעת...ענבל
בס"ד

אבל זה בהחלט עוזר.
חוץ מזה שזה גם בדרך שיותר כיף ללמוד...

אה ואם זה במחוז צפון אז יש לי עוד אינטרס-
אנחנו שלוש בנות בנתיים במחוז, חסרים בנים וחסרים עוד חברים מה שאומר שכרגע אין שיעורים כל שבוע אלא רק פעילויות ארציות...
אם יירשמו יהיה שיעורים
אז אני ממש אשמח שיתקשרו אלי ויבררו ובסוף בעז"ה גם יירשמו...
(אממ... נראה לי שעל השלט שתלית לא רשום המספר שלי אז אם תוכל להוסיף את השם והמספר אני אודה לך מקרב הגרב ).
זה בסדר היום כיסו כבר את המודעהישי .א.

אני יודע שזה לא ממש נכון אבל בפחי כל הישיבה

נח"ת = נוער חובב אולפנסטיות, לא מתים על זה בישיבה....

חוצמזה שעל המודעה יש רק תמונות של בנות עם בן אחד שצד וזה לא בדיוק מתאים לישיבה

העניין הוא לשבור את הסטיגמה הזאת...ענבל
בס"ד

אוף זה מעצבן .
גם אם לא היה לי אינטרס זה היה מכעיס אותי,
זה ממש הוצאת שם רע לנערים ונערות מדהימים!!

מומלץ לומר להם גם את זה.
לא אכפת לי שכיסו, אנחנו נשרוד גם בלי אנשים כאלה, אכפת לי שעושים כל כך הרבה הוצאת שם רע בלי להכיר בכלל.

אגב, את התמונה גם אני לא אהבתי...
והפלאייר בכללי לא מוצלח אבל..

בכל אופן הייתי שמחה אם היו מתענינים אבל אם לא אז לא צריך.
ממש מסכימה~מישי~

גם נח"ת הרבה פחות מעורב ממה שהיה פעם. יש שם גם חבר'ה יחסית דוסים (שלא מדברים הרבה בנים ובנות).

את לא צריכה כל כך להתבאס....ישי .א.

אנשים אוהבים לרדת על כל דבר....

כדי להרים את עצמם את רומסים כרל דבר אחר (לצערי, לפעמיים אני גם מוצא את עצמי בסיטואציות כאלה)

אנשים נוהגים לרדת על כל דבר למרות שהם לא באמת יודעים על מה הם יורדים, והם גם לאו דווקה מתכוונים למה שהם אומרים...

אנשים יורדים ומדביקים סטיגמות על אריאל, ב"ע, עזרא וגם על נח"ת, אני לא חושב שיש שאנישים באמת שונאים אתכם או משהו כזה

גם השלט שכיסו את בישיבה לא בטוח שזה היה בכוונה הגיוני שסתם היה נראה שזה מודעה לא חשובה ומשהו שם על זה שלט אחר

ודרך אגב אתמול חבר הזיז את המודעה שכיסתה את השלט בלי שאמרתי לו, (מה שאני לא רציתי לעשות כי כבר הוזזתי מודעה אחת משם ) - בכל מקרה אני לא חושב שאנשים שונאים אתכם או משהו כזה, גם אם לא תהיה הענות מצד החברה של הישיבה זה רק בגלל שזה פנימיה ואין לאנשים זמן לזה, זה לא משהו אישי נגדכם....

כנראה שיש קצת התענינות...ענבלאחרונה

בס"ד

(רק שברוב טמטומי לא שאלתי לשמו ... רק מאיפה הוא..)

אם כיסו אז איך התקשרו אלי מכם?ענבל
במחוז ירושלים~מישי~

זכו מישיבת חורב מקום שני ושלישי.

והיו 5 מתמודדים בפומבי ממוסדות חורב (3 מהישיבה ו2 מהאולפנא). אני אישית לא התמודדתי (לא רציתי.. אין יל כוח לפרט..) אבל היה נחמד לצפות

ישר כח לישיבה ולעולה. עם כמה נקודות הוא עלה?

הראשון 80.ענבל
חח הייתה אחת מהאולפנית וגם היא לא רצתה לעלות...ענבל
בתור מה היית שופטת???alezish

לאן הגעת שנה שעברה בחידון???

זה לא קשור לאן הגעתי, הייתי נציגת נח"ת.ענבל
בס"ד

(נוער חובב תנך למתקשים).
חחח ענבל כל פעם ששואלים אותי מה זה נח"תנחמה בין החוחים =]

אני שוברת את השיניים על מנת להסביר מה זה (לא את הראשי תיבות אלא מה זה אירגון או משהו אחר).

יישר כוח לכל המתמודדים והשופטים, עלו והצליחו בעז"ה

מה הבעיה להסביר?ענבל
בס"ד

ארגון נוער המנוהל אך ורק ע"י אנשים עד גיל 20 ופועל לחובבי התנך מעבר למסגרת הבגרויות.
כל מי שאוהב ללמוד תנך סתם ככה, בלי קשר למבחנים, בגרויות וכדומה ורוצה ללמוד בצורה קצת יותר חויתית מוזמן לפנות אלי או לכתוב בגוגל "נח"ת" זה ייתן לו את האתר שם יש את רשימת המזכמים (מזכירי מחוז למתקשים) וניתן להתקשר למזכיר המחוז שלכם.
אני מזכמית מחוז צפון...

אה ואם אתם לא יודעים איזה מחוז אתם אז יש את המספר של הנהלה ארצית שיכולים להגיד לכם איזה מחוז אתם.

המחוזות הם לפי המחוזות של משרד החינוך.

זהו .
תפנו בשמחה!!
שפיצים אתם סחתיין!שוקו =)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך