אהלן...

מה נשמע? ב"ה....
אוקי , קראתי את מה שכתבת ו...מה אני יגיד לך , זה עשה לי משו בלב , מזכיר
לי כמה מקרים.... , רוצים לעשות רק רע , אין כח לחיים האלה , לא רוצה לקיים מצות , ו......למה באתי לכאן?!?
בקיצור - נמאס לי!!!
אוקי , אז ככה , דבר ראשון , סתם להזכיר , אלו תופעות של "גיל ההתבגרות".
היו צריכים להוציא מידע לבגרן על גיל ההתבגרות ולרשום אותם שם....
לא לחינם זה נקרא גיל התבגרות. זהו גיל שבו אנחנו מתחילים לעצב את החיי פנים שלנו , מתחילים לשאול מי אנחנו באמת , מה לנו ולעולם וכדו'. בגלל שעד עכשיו לא היינו בקטע של לחפש את עצמנו , היינו קטנים , בפאנן , לא היה אכפת לנו על הדבר הזה , מי חשב על זה בכלל , ופתאום , לעבור לקטע של לברר על החיים. זה מעבר ממש קשה...
יש הרבה תופעות לואי בו -
כעס , בילבול , קושי , עצבים וכדו'. יש כאלה שזה מגיע להם יותר קשה ויש כאלה פחות.... אבל לכולם זה מגיע , ואם אנחנו לא רואים את זה על ההוא , זה בגלל שהוא מסתיר את זה....
לך זה הגיע , והנה הוצאת את זה.
"אבל אני רואה רק ת'רע, כי זה מה שאני מחפסת."
אוקי , אין לי הרבה מה להגיד לך חוץ מ....
מי זה ה"אני" שמחפשת?
את , אני , הוא והיא , כל אדם מורכב מטוב ורע - כמו שאמרת. יש דו שיח ביניהם... בסופו של דבר מי שינצח מביניהם ,את זה את תחליטי!
את זה השכל שלך יחליט! זה שאת אומרת שאת מחפשת את הרע שבהם , זה הרע שבך. מה שצריך לעשות הוא להתחיל לבחור בטוב ולמאוס ברע.
מי שמבחוץ יראה את המילים האלה יחשוב "וואלה , איזה פשוט זה". אבל לא! זה ממש לא פשוט...
זה יהיה לך ממש קשה! אין מה לעשות! רק ע"י עבודה קשה תוכלי לשנות את
הבחירה שלך. תפסי את עצמך בידיים. אמא באה לחדר , עוד לפני שקורה משו
תחליטי , "זהו! אני משתדלת שלא להתעצבן עליה". כנראה שבפעם הראשונה את תמשיכי לכעוס עליהם , אז בפעם השניה שהיא נכנסת תנסי לא לכעוס...לא הלך? לונורא...שוב פעם!
ראיתי שאמרת שאת טיפוס שלא מקיים החלטות... זה לא רק את , זה עוד הרבה אנשים! אבל מה? בשביל זה מנסים עוד ועוד...."נפלתי , קמתי". עד מתי? עד שמצליחים , עד שקמים ועומדים יציב. זה יכול לקחת הרבה זמן אבל זה שווה את זה. הרמב"ם אומר שהאדם לא יכול לשנות את הטבע שלו מן הקצה אל הקצה בבת אחת. לכן , גם את מה - רע ל - טוב בבת אחת , לא נראה לי שילך לך כ"כ מהר... זה יקח לך זמן! אבל -אם את באמת רוצה להשתנות , ז"א אם זה מה שהטוב שבך רוצה , את תצליחי עם ההתמדה להגיע למצב הזה! וכן , זה מה שהטוב רוצה... הוא רוצה שתהי טובה , שתאהבי את ההורים שלך ואת הסובבים לך...ולמה? כי זה מגיע להם , הם נותנים לך את הנשמה , את הטוב שבהם , את תחזירי להם גם טובה!!
תראי , יש מצב ענק שלא חדשתי לך כאן כלום , אבל פשוט הזכרתי לך.
אני מסכם - יש בך טוב שאת רוצה להוציא , זה צועק ממך. זה אמור לצאת ,
תני לזה לצאת לעולם. איך? התמודדות , בלי להשבר.
דתיה , חיבים להיות מושלמים. אוקי , דבר ראשון זה לא נכון , אין אדם שהוא מושלם. כן , צריכים או אם תקראי לזה חייבים לשאוף לשלמות. זה נשמע דבר ענק עלינו , אבל הכונה היא פשוטה - צריכים להשתדל כמה שאנחנו יכולים!
תראי , לא באנו לעולם בשביל לשבת , לשחק שש-בש עם אלכוהל ביד אחת ו"גראס" ביד השניה. יש לנו מטרה למה באנו לפה. את מי תדפקי אם תלכי לעשן? את ההורים שלך? שוב , זה נובע מהרוע שיש לכל אדם , תעבדי על זה... או אולי שבעצם סתם ככה בא לך לעבור עבירות , ללכת עם גופיה ומכנסי ג'ינס משופשפים... אין לך כח לחוקים , בא לך להנות ממה שאת רוצה כמה שאת רוצה בלי גבולות. אם זה באמת הרצון , והסיבה של "לדפוק את ההורים" רק באה להסתיר את זה , את צריכה להבין , מה יהיה אם תעשני? אם תעברי על המצוות? כמו שאמרת , את תזיקי לך. רוצה להזיק לך?!? אז זהו שכדאי לך שלא... מה הקטע בלעשן סמים? להנאות? אז ככה שלא! תשאלי את האלה שמעשנים....וכו' בשאר הדברים - אין קטע , זה לא באמת הנאה. אבל אני מרגישה? נכון , הנאה רגעית ואח"כ יסורי מצפון או כאבים או התחרטויות. תראי , אני אומר לך דוגרי מה שאני יודע. מי שברא את העולם , ברא אותו על פי התורה , להיות דתיה זה לא עונש! ממש לא! זה שאסור לך לעשות דברים , הבחירה היא בידך אם לעשות או לא! אבל - האמת וההצלחה בחיים רשומים בהוראות יצרן של העולם! חבל להפסיד כזה עולם יפה... יש הרבה הנאות יותר טובות שיותר מומלצות מכל מיני סיבות מאשר ה"הנאות" האלה.. אבל תביני , יש לך מטרה בחיים לעשות. תחפשי אותה... אם תרצי , תמצאי אותה. מה שהכנת כאן , יהיה לך אח"כ לאין סוף זמן. אם הכנת טוב , יהיה טוב. רע ,חלילה זה מה שיהיה... אם תיכנסי באמת למצוות ותקימי אותם , לא בגלל שאני חייבת או בגלל שההורים שלי אמרו לי , אלא בשביל לחקור אם זו הדרך הנכונה בעולם , את עוד תמצאי הרבה....וזה לא אומר שאם את דתייה אז את נקראת בתוך המצוות ,
צריך להכנס אליהם יותר בהבנה ולחקור אל דרך האמת.
תזכרי לכל אורך הדרך - יש בידך את הכוח לתקן או להרוס. להטיב או להרע.
מה שתבחרי , זה יהיה היחס אליך....
מה שצברת במחסנים - זה מה שיהיה לך.
מקוה שקצת עזרתי.
המון בהצלחה!!