דעתכם בנושאנעים יחד

כבר ראיתי את זה מתרחש לנגד עיניי איך תינוק יוצא מהבטן ממש כמו גור ולאט לאט גדל והופך לאדם קטן..הרהרתי בראשי בזמן שקילחתי את בתי השלישית רק נולדה וכבר בועטת במים ומשתוללת.

אני אמא רק אמא וזו העבודה שלי. אני בוודאי לא אלאה אתכם בכמה זו עבודה הקשה כי רובכם כבר מכירים אותה, אני רק יכולה לומר שבסוף היום אני עייפה אך בהחלט מרוצה, עכשיו אני בצומת דרכים. חשוב לחשוב על העתיד ולא על ההווה. ניסיון האמהות טוב ככל שיהיה לא נחשב בעולמנו המערבי הקפיטליסטי כולם חושבים קריירה, כסף. אז מצד אחד ישנה אפשרות לעבוד מהבית. אם כי לא תמיד פשוט העבודה פעמים משתלטת על הבית ומותירה אותך ללא אוויר לנשימה מצד אחד טיפול שוטף בילדים כלומר ללא מעונות וללא צהרונים ומצד שני לעסוק במשהו באופן מקצועי. אפשרות נוספת לצאת לעבוד ולשחרר את הקטנטנה למעון והגדולים בצהרונים. לעבוד ולחזור הביתה להתפנות אליהם. כביכול נשמע הגיוני יותר אך לא פשוט לשחרר תפיסה של חינוך ביתי איכותי. גדל פה דור של ילדים שמתחנכים על ידי מטפלות, עוברים מגן לצהרון לחוג למורה פרטי וכו'...

ומה עם שביל הזהב? נניח לעבוד עד 13:00 לקחת את הילדים מהגן ולהיות איתם, בשבילם? פה לדעתי מתרחש העיוות בשוק העבודה בחסות מהפכת הנשים הפמיניסטיות. כשהייתי ילדה אמי ואמהות כל חברותיי עבדו מס מצומצם של ימים עד 12:00-13:00 ועבודות מגוונות, בימנו משרת-אם זה עד 16:00 למצוא עבודה עד 13:00 בלתי אפשרי בטח לא במקצועות אקדמאים. אישה, שמעוניינת לפרוץ לשוק העבודה בגיל 40 לאחר שעמלה בגידול ילדיה...חחח... הצחקתם את המעסיקים בלי ניסיון אין מה לדבר!

קשה להיות אישה, תמיד היה אך ככל שעוברות השנים נראה כי הפולמוס הקבוע אישה-קריירה הולך ומתקבע וחבל!

אשמח לשמוע תגובותיכם

מוסיפהאור כחול

לא רק שקשה למצוא עבודה בחצי משרה, גם אם מצאת עבודה כזו, תקבלי הנחת מעון קטנה יחסית למי שעובדת משרה מלאה.

לפעמים יוצא שמה שמשלמים על המעון זה מה שמרוויחים בסוף... 

אני לא יודעת להקים מהומות ועצומות בפייסבוק וכאלה, אבל הבעיה שאת מתארת מפריעה להמון נשים, וחשוב שהקול הזה יישמע, ויגיע לאנשים בעלי השפעה. 

מצטרפת בפה מלא!הלה

הלכתי להוראה כי זו היתה המטרה שלי.

ואני לא רואה איך זה מתממש.

מאז ההריון הראשון בחרתי להשאר עם הילדים בבית.

ב"ה ברצף והגדולה בגן וטוב לי מאד אבל עדיין... ניסחת יפה מאד!

נגעת בנקודה הכי אמיתית שליבת 30

זו ההתלבטות כל הזמן. בשעות משבר אני נוטה לומר לעצמי :די, תהיי נורמלית, צאי לעבודה ויהיה בסדר". ואז כשאני נרגעת אני יודעת שלא, לא יהיה בסדר. אני אהיה עם נקיפות מצפון בלי סוף. ואני לעולם לא אדע בדיוק איך זה ישפיע על הבנות שלי.או שאני אדע בדיוק ואז זה בטח לא יהיה משמח כל כך...

אני מנסה, בשתי ידיי העסוקות בלקפל כביסה, לשטוף כלים, להניק וללטף לעשות דבר אחד כל הזמן: להדוף. להדוף מעלי את השפעות התפיסות המערביות של ההצלחה, הקריירה וה"התקדמות". להדוף מעלי את המחשבות והתסכולים שנובעים מזה שהחברה הכללית לא מבינה ולא מעריכה מה שאני עושה.

זה מעייף, להדוף.

ולגבי הקריירה- אני אישית מכירה כמה שבגיל 45- 50 יצאו לקריירה יפה מאוד. וגם- רובינו כן באות עם "משהו ביד" לא נסיון של שנים אולי, אבל כן משהו. יש כאן לדעתי הרבה ענין של אמונה גם. אמונה בה' ואמונה בצדקת דרכינו...

עוד מחשבה: אין כמעט אמא שלא מוכנה לעשות הרבה מאוד בשביל ילדיה- להשקיע המון כסף בחוגים וטיפולים ועניינים. אבל אין הרבה אמהות היום שמוכנות לתת את עצמן. לא במובן של להימחק מול הילדים. במובן של לעשות ויתור מודע ומשמעותי למען הילדים שלך ובריאותם הנפשית.

היתה לי מחנכת באולפנהמאמע צאדיקה

שזהמ ה שהיא עשתה בחיים-

עשתה תואר בחינוך בגילאי ה20 (לא יודעת אם כרווקה או כנשואה טריה)

גידלה ב"ה בית מלא ילדים שמחים במשך כ20 שנה

וכשהילד הכי קטן שלה הלך לגן- היא הלכה ללמד

כמחנכת היא היתה שנה ראשונה\שניה בהוראה- אבל עם המון ניסיון חיים וחום

וזה היה ממש מעולה, שילוב מנצח

הלה- תתעודדי!

אני מצטרפת להסכמה על נושא האימהות-קריירה

במיוחד שהיום המגמה היא להאריך את שעות הלימודים בבתי ספר כדי שהאמהות יוכלו להיות בעבודה

איזה סיפור יפה ומעודד פצקרשת
נכון, זה האידיאל...אנונימי (פותח)

אבל מאיפה יהיה לך כסף לגדל אותם? במיוחד אם את רוצה עשרה ילדים..

כשהם יהיו קטנים יהיה להם ממש כיף עם אמא, אבל כשהם יגדלו, יהיו להם "דרישות"- אמא אני צריכה לקנות את זה, וללכת לטיפול של ההיא.. ומאיפה יהיה לך כסף? אין מה לעשות, היום צריך להכל כסף (חוץ מחיוך) אבל אני באמת חושבת שבאיזה שהוא שלב בחיים הם יהיו קצת "מסכנים"..

יכול להיות שזה לא ככה, וזה רק מה שאני רואה מהצד.. אם מישהי יודעת איך כן אפשר גם להעניק לילדים דברים "גשמיים" וגם להיות בבית אני ממש אשמח!!

ככל שתתני יותר הם ידרשו יותר!אור כחול

אין מה לעשות. ככה זה! מה שצריך באמת, זה ללמד אותם להסתפק במועט.

ולענייננו- מי שטוב לה לעשות קריירה ולפגוש את הילדים שלה ב-16:00, והיא עדיין מרגישה שהיא נותנת מעצמה בשבילם, ויש לה קשר איתם וכו'   אז סבבה לגמרי. אף אחד לא אמר כאן כלום נגדה. העניין הוא שמי שרוצה גם לעבוד וגם לראות את הילדים קצת יותר, נתקלת בערימה של קשיים או בתחומי עבודה מצומצמים.

ותופתעי לגלות שדווקא ילדים שמקבלים אמא במשרה מלאה, באים בפחות דרישות. ה"דרישות" הם סוג של פיצוי גם לאמא וגם לילד.

גם מי אמר שאם אמא עובדת יש כסף?בת 30אחרונה

מענין לעשות סקר בין אמהות עובדות- כמה כסף מהמשכורת נשאר בסוף, אחרי תשלומים לכל המסגרות?

אישית אני מכירה לא מעט אמהות, כולל אותי, שע"פ הנתונים- גילאי הילדים, מסגרות אפשריות, מרחק נסיעה לעבודה וכד', בכלל לא משתלם לצאת מהבית.

אולי אם נתחיל ככה, כשלא משתלם, ונמשיך בלי לוותר, ונשים ילדים במעון בגיל 4 חודשים, עוד 10 שנים זה יתחיל להיות משתלם כי "נתקדם" בעבודה. אולי. אבל עד אז- לדעתי, נפסיד הרבה מכך שלא גידלנו את ילדינו שלנו.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך