אאוטינג! אני אישית שאלתי את עצמי את השאלה הזאת כל-כך הרבה פעמים בתקופה האחרונה (תקופה שנמשכת כבר למעלה משנה ) הייתה לי חברה ממש טובה שהרגשתי שהקשר איתה מוסיף ותורם לי ושהקשר הדדי ביותר.
אבל במשך הזמן גם הרגשתי שמצד שני יש בקשר הזה משהו שאיבד פרופורציה,הרסני כמעט.
בימים שהיא לא הייתה מגיעה לבית ספר- זה היה מבחינתי יום מבאס ביותר.
רציתי לדבר איתה הרבה יותר מעם חברות אחרות,גם כשלא באמת היה לי משהו שרציתי לומר.
הדעה שלה הייתה חשובה לי מאוד ודברים שהיא עשתה לא כמו שרציתי/קיוויתי היו מאכזבים אותי יותר מאשר אם הדבר היה קורה עם חברה אחרת.
אחרי תקופה של כשנה בערך וקשר אינטנסיבי מאוד ובמהלך החופש הגדול שפחות יצא לנו להתראות..הרגשתי שכל הרגשות המנופחים האלו כאילו התנפצו וחזרו לפרופורציות הנכונות וחזרתי להסתכל על החברות שלנו בצורה רגילה.
למדתי לומר לא בצורה ברורה כשמשהו לא היה נראה לי והפסקתי להרגיש את הצורך הבוער הזה בקשר.
בימים שהיא לא הייתה מגיעה לבית ספר קרה לא פעם שגיליתי את זה רק לקראת סוף היום ככה..(דבר שאז לא היה קורה כי היא בערך הייתה הראשונה שחיפשתי לפגוש בבוקר) והיום אני חושבת שהקשר שלנו בריא לגמרי ומצחיק אותי לחשוב על התלות הגדולה שהייתה.
הבעיה שלי הייתה שבמקום לצמוח מהמקום הזה של ההתגברות על התלות,רק החלפתי את התלות בחברה אחרת.
מי שלא הרגיש את זה אף פעם אולי לא יבין,אבל כנראה שבמקום להתמודד עם הצורך בלהתגבר על התלותיות הזו רק החלפתי את החברה בה נתליתי.
הקשר עם החברה השנייה היה אפילו יותר עמוק ,יותר מקיף. גם הוא נמשך בצורה אינטנסיבית כמה חודשים.
גם בו היו לי אותן הרגשות וגם הוא היה הדדי לגמרי ( אני זוכרת עוד אפילו שכשעוד הייתי תלותית בחברה הראשונה שמתי לב שהחברה השנייה שלי קצת תלותית כלפיי וניסיתי להפסיק את זה אבל בסוף נשאבתי לזה ונוצר לנו קשר של תלות הדדית חזקה). היינו מדברות כל יום שעות,כשקיבלתי סמס רציתי שזו תהיה היא ,גם כשהייתי עם חברות אחרות הכי רציתי להיות איתה, ולפעמים אפילו הרגשתי שחברות שלי מרגישות את זה,אבל זה לא מספיק הפריע לי כדי להפסיק.
(אה וגם מצאתי את עצמי מדי פעם מסתכלת לה בפרופיל בפייסבוק,מחפשת בעיניים לראות עם איזה חברות היא מדברת וכדו'..)
חשוב לי להדגיש שב"ה יש לי הרבה מאוד חברות עם קשרים טובים ובריאים,והתלות לא נבעה ממקום של צורך בחברה טובה שתהווה לי מקור חברתי אלא כנראה היה בהן משהו רגשי עמוק יותר ככה שדווקא איתן נוצרה לי תלות.
גם כשהן לא היו מגיעות לבית ספר נהנתי עם חברות שלי ולא באמת הייתי צריכה אותן איתי,אבל הרגש נותן תחושות אחרות..
מה קרה עם החברה השנייה?
אני חושבת שהסיום של שני המקרים דיי דומה.
הבנתי שהקשר דורש ממני בצורה הנוכחית שלו יותר מדי כוחות ומאמצים שצריכים להיות מופנים למקומות אחרים.
ושהיא חברה שלי בדיוק כמו כל האחרות (זה נשמע פשוט אבל לקח לי לא מעט זמן להפנים את זה)
ועכשיו אני בעבודה על ללמוד מהתלות הזאת איך לנתב את הרגשות נכון כדי לא לבנות ח"ו עוד קשרים לא בריאים.
כתבתי ארוך ממש כי אני אישית חיפשתי על זה כ"כ הרבה חומר ורציתי לשמוע על זה עוד וגם כשהבנתי שהקשר שלי תלותי התקשיתי לנתק אותו ,כי ההבנה השכלית לבדה לא תמיד מספיקה,והשלב הכי קשה זה אחרי שהבנת-ליישם בפועל ולחתור לניתוק/הבראת הקשר.
אם את לא מכירה-ממליצה לך לקרוא בחברים מקשיבים (קשרים תלותיים בין אנשים ועוד מאמר של אודליה מימון נראה לי..)
מקווה שעזרתי,ואם יש לך עוד שאלות- בשמחה !
בהצלחה רבה (: