מה בעצם ההבדל בין חברות טובה לבין תלות?|מבולבל|אאוטינג

כולם מדברים על תלות..

ותכל'ס-מה זו תלות?

אולי החברות המדהימה (אוהב) שלי עם חברה שלי היא בעצם תלות?

ו.. יכולה להיות תלות דו צדדית? או שתלות זה בהכרח כשצד אחד הוא יותר 'תלוי' מהצד השני??

איך מזהים שזו תלות, ולא סתם חברות קרובה?

ואם זה מרגיש טוב, אז בעצם מה זה משנה??

--סוף תהיה---

אשמח לתשובות. זה מטריד אותי!

תלות זהפלספנית

בעזהי"ת

מצב ריגשי, בו *כל* הדימוי העצמי מתבסס על דימוי חיצוני מאדם אחר, כאשר אותו אדם מעסיק את הרגש בכל שעות היום.

נכון, ועודפעימה

בס"ד

לא מחייב שתלות תבוא לידי ביטוי בדימוי העצמי.

תלות היא סוג של אובססיה. הרצון כל הזמן לשמוע אותה/לדבר איתה/לחשוב עליה/לחשוב מה היא הייתה אומרת ועוד...

הבעיה היא שזה לא בריא לאדם לחיות את חייו בצמוד לאדם אחר, אלא כל אחד צריך לחיות בפני עצמו.

שימי לב-
את וחברה שלך 'שוות'-אין אחת שכל הזמן עוזרת/מייעצת לשנייה?

החברות עושה לך טוב? הרגשה טובה? את אמיתית לידה?

האם החברות פוגעת[גם לא בכוונה] בחברויות עם בנות אחרות? 

מה שאת מתארת נשמע לי דווקא טובמישי' מאפושו'
מה רע בלרצות לשמח חברה? בתחושה שאני רוצה להתייעץ איתה? שחשוב לי מה היא חושבת, מה דעתה..

היא חשובה לי-אז אני רוצה שיהיה לה טוב.
אני סומכת עליה-אז שואלת את דעתה.

היא לא מכתיבה לי את החיים, אבל לאמירה שלה יש משמעות וחשיבות..
"היא לא מכתיבה לי תחיים.."-משמע,את לא תלותית בה.שירה חדשה~
היא לא מכתיבה ת'חיים.....אאוטינג

אבל אם היא תציע משו, אני אשקול אותו יותר ברצינות מאשר אם כל אחת תציע...

ויכוליות שהדיעה שלי תשתנה בעקבות מה שהיא תציג לי. לא כי אני מבטלת את דעתי, פשוט כי אני אוהבת ת'דעה שלה...

(אוףףף ממש הסתבכתי עם ההסבר!!!)

מן הסתם אין הבדל ברור ומוגדר...מוטיז

עניין של "כמות", לא?

אז, מה הכמות שבה חברות טובה הופכת לתלות?אאוטינג
אין לי שיימץ....מוטיז

למעשה מעולם לא ידעתי מהי תלות עד שקראתי את מה שפלספנית כתבה.. וגיבשתי את מסקנתי על העניין 

עניין של רגש, והאם זה שלילי או חיובי.פלספנית
אבלאאוטינג

בד"כ אנשים יהפכו להיות חברים כי זה עושה להם טוב-רגש חיובי...

וגם תלות לא תמיד מתבאטת ברגש שלילי...

אז אין דרך לדעת אם זה טוב או לא???

שלילי או חיובי לא מבחינת הרגש.פלספנית

בעזהי"ת

תלות זה מצב שבו הרגש משחק הרבה הרבה הרבה יותר מהשכל [לשכל אין אמירה פה בכלל]

וכשהקשר שלילי עבור אחד מהצדדים או שתיהם.

מסכימה עם פלספ'.איזבלה

(תתרגשי!!פעם ראשונה בערך)

תלות זה קשר עם מישהו שממלא בך חוסר מסוים בעצמך. ואז אתה נהיה תלותי בו. הוא מה שמשפיע לך על המחשבה, על ההתנהגות, על החיים.

תלות זה הורס. הורס. הורס!! ולא טוב בכלל. 

ואין נוסחה לדעת אם זה תלות או לא. רואים. מרגישים את זה. אם זה כבר נהיה חסר פרופורציות אז אולי זה תלות. אם זה מה שמכוון לך את החיים, זה תלות. אצל כל אחד זה שונה. אבל מה שכן, אם זה תלות, צריך לעתור את זה כמר שיותר מהר. כי זה הורס את החיים ואת האני שלך. זה סיוטטטט.

ולשאלתך, כן. יכול להיות תלות דו צדדית. אני א חוויתי את זה, אבל אני מכירה מישהי שהיתה תלויה במישהי שהיתה תלויה גם בה. אני לא יודעת מה יותר מסובך, מה יותר קשה, אבל במשפט אחד. תלות זה הורס.

זהו.

אם יש עוד שאלות אני יכולה לנסות לענות. סכ"ה אני קצת מבינה בנושא הזה. אחרי יותר מידי סיפורים מסובכים של תלות שעברתי (ועדיין..) ואחרי הרבה הרבה למידה של הנושא הזה. אבל עוד פעם, תלות זה לא נוסחאות או משהו. אצל כל אחד זה שונה. לפי הנפש שלו. זהו. בהצלחה!! חיים מאושרים וטובים.

[את עד כדי כך חולקת עלי? ]פלספנית
מסכימה אתךגשם וטל

השאלה שלי היא איך מנתקים את זה, כאשר מישהו תלוי בך.

ברגישות גדולה, באהבה, ובהקדם.פלספנית
כשאת כותבת 'ברגישות', את מתכוונת לשיחה ישירה?גשם וטל
אולי אני קצת יפחיד אבל..אנונימי 67

אני הייתי במצב שהעלילו עלי שאני תלותית במישי אחרת (זה לא היה נכון...) ולקחתי את הענין הזה מאוד קשה הסתגרתי בעצמי ואני יכולה להגיד שהיום זה בהחלט בא לידי ביטוי בקושי שלי להפתח עם מי שאני יוצאת איתו...

לכן אני באמת קוראת לכל מי שקורא את מה שאני כותבת מהמקום הכי כואב שיש תזהרו,תזהרו,תזהרו לפני שאתם שופטים מישו....אם יש משו שמפריע לכם בחברות עם בני אדם שסביבכם תדברו על זה ברגישות ובזהירות ולא ממקום קובע או מתנשא.

99 אחוז מהבעיות היום נגרמות מחוסר תקשורת בין בני אדם!!!(גשם וטל אולי עניתי לך בזה על השאלה...אני חושבת שמה שנכון זה רק שיחה ישירה...)

בהצלחה לכווולם!!

יש לי חברה...יםגט567

שכשאני מרגישה שהיא מתייחס לחברות אחרות שלנו הרבה יותר ממני אני מקנה זה תלות?

אני רק מרגישה כך לגביה!!

זה לא בריא...אדם נוף מורשתו
זה יותר חברות חונקת...כישוף כושל

אבל עדיין מותר לך להעליב ולדבר איתה על זה

וואי, עצוב לשמוע.אדם נוף מורשתו

את יודעת שישנן שיטות טיפול לזה?

אחת הטובות שבהן זה מח אחד. עוד אחת זו TAT. ויש גם דימיון מודרך.

הן שיטות שעובדות על יציאות מטראומות.

חבל "להיתקע" כל החיים, יש לך זוגיות לבנות ובית להקים בעז"ה...

בהצלחה רבה חמודה!

תגידי בת כמה את? תפני אלי באישי אומ מסרים ואניSee the pain

יענה לך!!!!!!!!

יש לי תשובה בשבילך.

שתפתור את בעיותייך!

יש לי גם מיקרה ש בושות לפתוח אותו כאן. אבל מפני שאת צריכה עזרה אני יספר לך.

פני אלי באישי או במסרים!

ממקרה אישי-אושרית!

אאוטינג! אני אישית שאלתי את עצמי את השאלה הזאת כל-כך הרבה פעמים בתקופה האחרונה (תקופה שנמשכת כבר למעלה משנה ) הייתה לי חברה ממש טובה שהרגשתי שהקשר איתה מוסיף ותורם לי ושהקשר הדדי ביותר.

אבל במשך הזמן גם הרגשתי שמצד שני יש בקשר הזה משהו שאיבד פרופורציה,הרסני כמעט.

בימים שהיא לא הייתה מגיעה לבית ספר- זה היה מבחינתי יום מבאס ביותר.

רציתי לדבר איתה הרבה יותר מעם חברות אחרות,גם כשלא באמת היה לי משהו שרציתי לומר.

הדעה שלה הייתה חשובה לי מאוד ודברים שהיא עשתה לא כמו שרציתי/קיוויתי היו מאכזבים אותי יותר מאשר אם הדבר היה קורה עם חברה אחרת.

אחרי תקופה של כשנה בערך וקשר אינטנסיבי מאוד ובמהלך החופש הגדול שפחות יצא לנו להתראות..הרגשתי שכל הרגשות המנופחים האלו כאילו התנפצו וחזרו לפרופורציות הנכונות וחזרתי להסתכל על החברות שלנו בצורה רגילה.

למדתי לומר לא בצורה ברורה כשמשהו לא היה נראה לי והפסקתי להרגיש את הצורך הבוער הזה בקשר.

בימים שהיא לא הייתה מגיעה לבית ספר קרה לא פעם שגיליתי את זה רק לקראת סוף היום ככה..(דבר שאז לא היה קורה כי היא בערך הייתה הראשונה שחיפשתי לפגוש בבוקר) והיום אני חושבת שהקשר שלנו בריא לגמרי ומצחיק אותי לחשוב על התלות הגדולה שהייתה.

הבעיה שלי הייתה שבמקום לצמוח מהמקום הזה של ההתגברות על התלות,רק החלפתי את התלות בחברה אחרת.

מי שלא הרגיש את זה אף פעם אולי לא יבין,אבל כנראה שבמקום להתמודד עם הצורך בלהתגבר על התלותיות הזו רק החלפתי את החברה בה נתליתי.

הקשר עם החברה השנייה היה אפילו יותר עמוק ,יותר מקיף. גם הוא נמשך בצורה אינטנסיבית כמה חודשים.

גם בו היו לי אותן הרגשות וגם הוא היה הדדי לגמרי ( אני זוכרת עוד אפילו שכשעוד הייתי תלותית בחברה הראשונה שמתי לב שהחברה השנייה שלי קצת תלותית כלפיי וניסיתי להפסיק את זה אבל בסוף נשאבתי לזה ונוצר לנו קשר של תלות הדדית חזקה). היינו מדברות כל יום שעות,כשקיבלתי סמס רציתי שזו תהיה היא ,גם כשהייתי עם חברות אחרות הכי רציתי להיות איתה, ולפעמים אפילו הרגשתי שחברות שלי מרגישות את זה,אבל זה לא מספיק הפריע לי כדי להפסיק.

(אה וגם מצאתי את עצמי מדי פעם מסתכלת לה בפרופיל בפייסבוק,מחפשת בעיניים לראות עם איזה חברות היא מדברת וכדו'..)

חשוב לי להדגיש שב"ה יש לי הרבה מאוד חברות עם קשרים טובים ובריאים,והתלות לא נבעה ממקום של צורך בחברה טובה שתהווה לי מקור חברתי אלא כנראה היה בהן משהו רגשי עמוק יותר ככה שדווקא איתן נוצרה לי תלות.

גם כשהן לא היו מגיעות לבית ספר נהנתי עם חברות שלי ולא באמת הייתי צריכה אותן איתי,אבל הרגש נותן תחושות אחרות..

מה קרה עם החברה השנייה?

אני חושבת שהסיום של שני המקרים דיי דומה.

הבנתי שהקשר דורש ממני בצורה הנוכחית שלו יותר מדי כוחות ומאמצים שצריכים להיות מופנים למקומות אחרים.

ושהיא חברה שלי בדיוק כמו כל האחרות (זה נשמע פשוט אבל לקח לי לא מעט זמן להפנים את זה)

ועכשיו אני בעבודה על ללמוד מהתלות הזאת איך לנתב את הרגשות נכון כדי לא לבנות ח"ו עוד קשרים לא בריאים.

כתבתי ארוך ממש כי אני אישית חיפשתי על זה כ"כ הרבה חומר ורציתי לשמוע על זה עוד וגם כשהבנתי שהקשר שלי תלותי התקשיתי לנתק אותו ,כי ההבנה השכלית לבדה לא תמיד מספיקה,והשלב הכי קשה זה אחרי שהבנת-ליישם בפועל ולחתור לניתוק/הבראת הקשר.

אם את לא מכירה-ממליצה לך לקרוא בחברים מקשיבים (קשרים תלותיים בין אנשים ועוד מאמר של אודליה מימון נראה לי..)

מקווה שעזרתי,ואם יש לך עוד שאלות- בשמחה !

בהצלחה רבה (:

^^חסויה.....

הנה הקישור שהתכוונת-http://www.makshivim.org.il/show.asp?id=39239

אושרית כתבר יפה וממש נכון!!עומדת על צוק

הדבר הכי חשוב זה אחרי שאת יוצאת מזה לדעת להמשיך בדרך הנכונה!

בהצלחחה!

את בטוחה שזה תלות??כישוף כושל

אני לא יודעת בשבילי זה די ברור שאני רוצה להיות אם החברה הכי טובה שלי ואם היא לא מגיעה אני מבואסת..

לדעתי זה לא תלות זו פשוט חברות טובה...

בת של הקב"ה..אושרית!אחרונה

שאלת משהו ממש נכון שגם אני תהיתי לי..וגם לי לקח קצת זמן להחליט שבמקרה שלי זאת בכל זאת תלות ולא סתם חברות עמוקה.

אני חושבת שרק את יכולה לענות על השאלה אם זו תלות או לא.

אני יודעת שאצלי זה עבר את רמת החברות הטובה והתפתח לתלות..אבל ברור שבאמת כשיש חברה טובה היא תהיה 

חסרה כשלא תגיע ויצא לחשוב ולדבר עליה.

מה שחשוב זה המדד,אני יודעת מאצלי שהיא הייתה הרבה יותר חסרה לי מבנות אחרות - ויש לי חברות טובות ממש שברור

שהן חסרות לי,אבל פה זה היה אחרת,היא הייתה חסרה יותר מהרגיל,יותר מחברות ממש טובות שלי אחרות.

גם כמות הפעמים שהתעסקתי עם החברות הזאת במחשבות הייתה גדולה מהממוצע..

אני חושבת שהגבול בין חברות טובה ותלות הוא מאוד עדין,ובאמת צריך לדעת לשים את האצבע מתי הוא עבר את המינון הרצוי..

כל עוד יש לך חברה טובה שכיף לך איתה,אתן רק תורמות אחת לשנייה ואת לא מרגישה שמשהו בקשר שונה..או מוגזם..

אין שום בעיה! ב"ה זכית בקשר טוב ועמוק (:

אם כשאת בלעדיה את לא יודעת מה לעשותכישוף כושל

ואם כל דבר שהיא אומרת את ישר מסכימה איתה

זה יכול להיות תלות משתי הצדדים כל אחת והרמה שלה 

אם החברות בינכם טובה יש הרגשה שאתן מקדמות אחת את השניה (לא נכנסים לחברות בגלל זה אבל עדיין)

יש הרגשה שאת יכולה להגיד לה הכל בערך בלי שהיא תבקר אותך 

יש אמון שהיא לא משחררת סודות החוצה וכאלה...

ככה זה אצלי(חברה מושלמת!! אבל אין לי מושג איך זה אצל אחרים...)

אני קצת תלותית לחברה שלי והיא גם עלי אבל בסך הכל אנחנו נהנות יחד אז זה לא נורא..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך