תגידו, יש לכם בעיה כלשהי לשמוע כל מיני שירים לוידעת מה, של זמר חילוניים, שירי אהבה...
חשוב לי לדעת...
תודה![]()
תגידו, יש לכם בעיה כלשהי לשמוע כל מיני שירים לוידעת מה, של זמר חילוניים, שירי אהבה...
חשוב לי לדעת...
תודה![]()
סתם בכללי, ר' נחמן אומר שמי ששומע שירים של זמר כשר זה נותן לו שמחה, אז תחשבי קצת...
בכללי אני חושב ששירים שבנאדם שומע זה קצת גם מראה על האשיות שלו, שירי קודש, השתוקקות וכיסופים לקב"ה, או שירים... שלא נדע...
אז... בהצלחה רבה רבה!!!
מוזמנת לאישי לכל שאלה...![]()
שמחה זה אנחנואני מבינה את זה שמוזיקה של זמר כשר זה עושה יותר טוב לנשמה..
אני שואפת תמיד להעלות ומנסה בתחום הדת כי אני חוזרת בתשובה אבל בתחום המוזיקה זה אחרת - לדוגמא היה ביצוע ב THE VOICE שזה פשוט גרם לי לבכות , והביצוע היה באנגלית. זה עורר אצלי בנשמה המון חלקים. אחד מההנאות הגדולות שלי זה להקשיב לזמרים ששרים כי מה שאני מתחברת זה לקול , לעוצמות ,לעליות ולמורדות של הקול , לאיכות השירה , ברשימה שלי בפלאפון יש רק שירים באנגלית. ורובם אין להם מסר טוב ולפעמים הם מלאי קללות אבל אני לא מתעסקת בזה. יכול להיות שזה חודר לי לנשמה אבל תאמ'ת אני פחות מתחברת לשירים הדתיים, לדוג' בשמחת תורה פחות התחברתי אליהם, לא רקדתי בשמחה כמו שרקדתי עם השירים הלועזיים שלי , זה היה חסר לי , יכול להיות שזה בגלל הרמה הרוחנית שלי שירודה .. אבל לפי מה שאתה אומר אני צריכה לסגת מזה ? אפילו אם זה עושה לי טוב ?
שירים טובים של זמרים "לא כשרים" אני לא חושבת שיש עם זה בעיה כלשהי... אבל שירים אחרים זה כל אחד מה שהוא מרגיש, אם זה הורס לו ת'יראת שמיים, לא מתאים לו, זה גם משפיע בד"כ...
בהצלחה!!!
בס"ד
זמרים חילוניים- שומע בצורה מבוקרת, ע"פ התוכן של השיר.
שירי אהבה- רק אם הם לא מציגים אהבה כמו אהבת בורקס פיצה (זתומרת "תרקדי תשבי תעמדי"- לא, "אעשה את הכל שיהיה לך נעים"- כן)
אבל בעיקר שירי קודש, אין על אברהם פריד!! =)
עם זה כי זה ממש לא טוב לכולם...
זה משפיע על הנשמה הטהורה שלנו גם בלי שנרגיש\נרצה...!
א.אסור לשמוע שיר אם התוכן שלו אינו כשר לדעת הכל.
ב.שירים שאין בהם בעיה מבחינת התוכן אולם שרים אותם זמרים שאינם יראי שמיים, כמדומני שיש אומרים שהדברים משפיעים על הנפש ולכן אין לשמוע אותם (אני אומר זאת מהזכרון,צריך לבדוק את היחס המדוייק לשירים כאלו שמבחינת התוכן אין בעיה אולם שר אותם אדם שאינו ירא שמיים,אם למישהו יש מקור לעניין זה אשמח שיביא)
אני מצרף תשובה שמתייחסת גם לסגנון והאוירה של המוזיקה מעבר לתוכן המילולי(התשובה אינה מדברת על הסוגיה בסעיף ב'):
משום מה אני שמעתי שכן... אבל בסדר...![]()
הוא עשה לנו שיחה לפני כמעט שנה, ושאלנו אותו על הנושא הזה, והוא אמר לנו ששירי אהבה ברור שלא, אבל שירים אחרים... הא גם אמר שהוא אוהב למשל איזה שיר אחד שכתב זמר גוי, שיר השלווה, והוא בסדר....
אבל ממש לא לסמוך עלי..
שואף לאורכי הרב אומר שזמר הוא כמו מחנך,ולכן אם הוא אינו ירא שמיים אין לשמוע.יכול להיות שמדובר במציאות אחרת
את הנק' של השפעת זמר שאינו ירא שמיים
ושירים של זמרים חילונים - בצורה מאוד מאוד מבוקרת....
לועזי, חילונים, אהבה.
לא חושבת שיש בעיה. זה שיר
טובי =][=שיר זה לא סתם משהו.. או כמו שאת כותבת "זה רק שיר".
שיר זה דבר שמעביר לנו מסר ישירות לתת מודע, בלי שאנחנו שמים לב ביכלל.
זה דבר גדול מאוד. ביגלל זה לעניות דעתי אנחנו צריכים לשים לב למה אנחנו שומעים
.
וסתם בכללי - ההלכה בעיקרון זה מילים כשרות,מנגן כשר ולחן כשר.
הלוואי והיתי שם.
אני משתדלת לשמוע מוזיקה עם מילים כשרות.. הלוואי שיכולתי יותר.
והמלצה שלי - כדי לכם לנסות גם מוזיקה יהודית. מסתבר שהיא התפתחה מאוד.
ויש מוזיקה עם איכות ווקולית וסואנד מרשימה בהחלט. דברים איכותים..
(בניגוד להקלטת צרחות וזיופים שלפעמים רואים במוזיקה גבעוניסטית.
למרות שגילתי שגם להם יש שירים יפים..)
אני עדין בברור של איזה מוזיקה אני שומעת.
ברור לי שמוזיקה זה לא סתם משהו...סליחה התבטאות לא נכונה.
אבל- אני חושבת ששירי אהבה זה לא דבר רע. זה לא מעביר (לי ל]חות) מסר רע. אין שומדבר רע באהבה
ובטח לא בשירי אהבה...לועזי זה כבר משהו אחר...אני אישית לא רוצה להתחיל עלזה דיון עכשיו...
אבל בשירי אהבה זה אהבה מסוג אחר לגמרי.
זה אהבה ריקנית.
רק "תרקדי איתי" תיהי שלי" ודברים מהסוג הזה
אין שם שום דבר אמיתי
זהלא מעביר לי מסר רע...אני יודעת שאהבה זה לא דבר ריקני כמו בשירים ובכל זאת אני אוהבת לשמוע אותם
הכל משפיע לך על החשיבה.
אפילו שאת לא מודעת לזה.
דוווקא מה שנכנס ככה, בלי שתדעי שזה רע,
נכנס מהדלת האחורית היישר לתוך הנשמה שלך.
את לומדת להכיר את האהבה כמו שהיא מתוארת בשירים האלו,
וזה סתם זבל!!
חבל שזה מה שתצפי לו אחרי החתונה.
חבל חבל חבל!!!
וברור לי שהשירים האלה לא מתקרבים לקצה התיאור של אהבה ובאמת מתארים אותה כמשהו סתמי וריקני
אהבה... ניגון זה משהו רוחני זה כח רוחני שהקב"ה הביא לנו מתנה בעולם!
כל בריאה בעולם אומרת שירה לקב"ה... זה משהו מאוד מאוד עמוק... למדנו את זה בשבת שירה
לניגון יש כח מאוד עצום! אדיר! הבעיה היא רק שאנחנו לא מודעים לערך שלו...!
קיצור- ממש ממש לא טוב לשמוע מוזיקה לא טובה וגם מוזיקה שהיוצר שלה לא אדם כ"כ ירא שמיים...
כי הכל משפיע על הנשמה לנו גם אם אנחנו לא מצליחים להבין את זה!
זה דברים ברובד עמוק יותר....! צריך להפנים את זה טוב טוב- יש דברים בעולם הזה שהם יותר עמוקים ממה שאנחנו חושבים! ואנחנו לא מבינים אותם!
זה יתחשבן איתך בעתיד... זה פוגע בך!!! זה פוגם את הנשמה הטהורה שלך...!
נשמה זה לא משחק...
בהצלחה צדיקה!![]()
מקווה שהועלתי במשהו או שלפחות נתתי לכמה אנשים נק' למחשבה...![]()
יומתוק!!!![]()
כל שיר מעביר מסר כלשהו.
כל נגינה.
ובעצם גם כל ביטוי של אמנות.
את יכולה לבחור לעצמך מה את רוצה להכניס לעצמך לראש ולנפש.
מה להכניס ומה לא...אפשר לשמוע ופשוט לא להסחף ולפנטז...אני לוידעת...
כל 1 לוקח שיר בדרך אחרת וכל עוד אנחנו בגדר "נורמאלי" אפ 1 לא נופל למסר של השיר בצורה שהורסת אותו.
ושירי עגבים אלו שירי "אהבה" שלוקחים את הנושא האינטימי והצנוע הזה ועושים ממנו צחוק...
לא חושבת שיש בעיה לשמוע לועזית ושירי אהבה .
זה לא משהו של השקפה אישית
.. תראי את ההודעה שכתבתי למעלה להרחבה של הדברים
הסטלן הקטןמוזיקה לא אמורה להיות רק סבבה אלא הרבה נעבר לזה.
וחוץ מזה שלא אמרתי שזה לא מוזיקה אלא שזו מוזיקה דפוקה...
בשבילך מוזיקה היא משהו מעבר לשיר עצמו משהו עמוק.
בעיני אחרים שיר זה שיר וזה הכל
אז כמו שכתבת אחד יבחר לקחת את המוזיקה בתור משהו רדור ומהנה והשני יקח את זה בתור משהו עמוק ומנהנה
למרות שבאמת המוזיקה זה משהו עמוק מאוד מאוד וממש לא רדוד.
מbeatles ועד לקונצ'רטו השני של רחמנינוף.
החל מinfected mashrum ועד לאריק איינשטיין.
מה לעשות מוזיקה זה מוזיקה.
אני נמנע מלהקשיב לשירים פרוצים ממש, כמו שירים של ליידי גאגא, ke$ha, 50sent וכו'...
אסור,אבל אסור
לשמוע שירים של זמר ששר במעורב או של אחד שלא שומר שבת
סתם שתדעו ולצמות ליבכם.
זמרים כאלו..
אני יודעת שזה ההלכה אבל עכשיו זה דיון שונה
אז נכון שההלכה היא משהו שתופס המון מקום בחיינו אבל חלאס, כולנו יודעים מה ההלכה אומרת והנה יש כאן אנשים שמביעים את דעותיהם עכשיו בלי ההלכה...
אז כן.כולנו יודעים שאסור אבל תנו להביע דעות אוקי?
היא שאלה אם יש לנו בעיה
אז כן יש בעיה
ואמרתי אותה..
תביעו איזה דעות שבא לכם..
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.