בס"ד
"היתר" בשביל להתפרק. היתר מיותר.
אלכוהול זה מה שגורם לכם לשמוח?! אז המצב שלכם מאוד בעייתי.
אני לא חושבת שאני צריכה להסביר לכם למה גורם האלכוהול.
ואל תגידו לי "זה פעם אחת בשנה, לא יקרה כלום...."- אז זהו, שקורה.
לא היה פורים אחד שלא שמעתי על נער שמת מעודף אלכוהול, או מהרעלת אלכוהול.
זה מגעיל, ובדרך כלל- אנשים מתחרטים על מה שהם עשו שהם היו שיכורים- גם אם הם לא עשו משהו רע.
אני מכירה מישהו, סיים צבא, בחור רציני, דוס, באמת חמד של בחור- פורים, מצוות היום, השתכר, כמובן, אל תשאלו למה אבל הוא החליט שהוא יכול לקפוץ מהחומה. איזה צחוקים- שבר רגל.
שלושה חודשים בגבס- ואחר כך שיקום ממושך.
מדריך שהשתכר בא למסיבת פורים של הסניף- שוב, דוס, שוב- הוא לא עשה כלום חוץ מלדבר דברי תורה, ושר שירי נשמה- שנתיים אחרי לחניכות ולחניכים יש טראומה ממנו. לא ממולץ.
אלכוהול מוביל לאלימות.
תפתחו עיתון, או שלא- אבל לא מספיק לכם כל המקרים של רצח בעבקות השתכרות?!
הפכו את פורים לחג של הוללות- כן, בכוונה אני משתמשת במילה קיצונית.
מזעזע אותי לראות ילדים, ממש ילדים- שיכורים כלוט, מדברים שטויות, בוכים לאמא שלהם, מקיאים בכל מקום, הולכים לבת שהם חולמים עלייה מאז גיל 6- ואומרים לה את השד יודע מה...
למה?!
למה ילדים, או נוער, או גם מבוגרים?!
זה חינוך גרוע לילדים שלך- אם אתה ההורה.
אם אתה נער- אתה דופק לעצמך את החיים.
ואם אתה ילד- בשביל מה אתה צריך את זה בכלל?! כדי להרגיש גבר?!
ואתם יודעים מה, אפילו הגברים האלה שמחבקים את כולם ואומרים "אחי אני אוהב אותך!" או צורחים "הקב"ה אנחנו אוהבים אותך!!!"- אפילו זה מגעיל אותי.
מרגיש לי כל כך צבוע. אתם לא מסוגלים להיות כנים עם הסביבה שלכם?! להודות באהבה שלכם כלפי הקב"ה?! אתם צריכים אלכוהול בשביל זה?! אז תסלחו לי אבל אתם צבועים ושקרנים! אתם משקרים אך ורק לעצמכם!
ואני חושבת, שכל הבנות שעומדות מהצד השני של המחיצה ואומרת "יאו! כמה שהוא חומד! שמעת מה הוא אמר לאבא שלו עכשיו?! יאו! איך שהוא מדבר יפה!!!!" - שגם אני הייתי שם לפני כך וכך שנים- לא היו רוצות בעל צבוע, שלא יודע להכיר באמת שלו, שהוא מחביא אותה מאחורי מסכות, ובשביל להתיר את המסכות והמחסומים הוא צריך אכוהול.
אני יודעת ל-מה מוביל האלכוהול- ואני יודעת שחצי מכם בכלל לא תקראו את זה, ואלה שכן, לא ישימו על זה- אבל רק כמה נקודות למחשבה- לאלה שכן יתייחסו- זה יהיה שווה את זה.