בס"ד
"כי תצא אש ומצאה קוצים...שלם ישלם המבעיר את הבערה"
פשט הפסוק מדבר על אדם שהדליק מדורה בחצרו, והאש התפשטה למקומות לא צפויים. האדם יחויב בתשלום הנזק שהאש הקטנה גרמה..
יענו 'שברת שילמת'- מוכר לכם? 
חבר'ה.. קלטו איזה אבא מתוק יש לנו... יש בפרשה חלק נכבד שמדבר על מקרים של בין אדם לחברו.
נושא רגיש מאוד שהתורה לא פוסחת עליו, אלא נותנת עליו את הדעת בצורה מדהימה.
מה חשבתם? ששכחו אותנו?
הכי לא! בין אדם לחברו זה נושא מאוד חשוב בתורה.
המצב הזה של אש מתפשטת מדבר אלינו. לגבי האינטרנט בכלל ולפורום בפרט..
ועכשיו- שעת סיפור! 
לפני זמן קצר, הוגש כתב אישום לבית המשפט על 2 אחים שהפיצו הודעה כוזבת באינטרנט. ושלא תחשבו שהם רצו לעשות משהו רע.. הם פשוט עבדו על חבר שלהם, וזה הופץ לתפוצה שהם לא תכננו אותה אפילו בסיטואציה הכי דמיונית.. למיטב זכרוני הם חטפו קנס רציני ביותר... ![]()
היום בעולם שלנו, דברים יכולים להתפרסם בקנה מידה עולמי-תוך דקות ממש! ![]()
ותחשבו על המשמעות של משהו קטן שאתם כותבים על חבר. פרסום לא מתאים.. כמה אנשים רואים את זה?! כמה נזק נגרם לפעמים מפרסום "תמים"?! ובכלל- כמה לשון הרע נגרם מזה?!
אם נשתדל לחשוב על כל תגובה שאנחנו מגיבים, שניה לפני שלוחצים על "שלח", נעבור לבדוק שלא פגענו ולא ביזינו אף אחד אפילו בטעות-נוכל לקדם את כ-ל העולם (זוכרים מה שאמרנו על הפרסום כיום באינטרנט?) למקום טוב ומאושר יותר..
בדרך כלל כל פסיק ונקודה בפורום מחושבים כי לפני ששולחים יש זמן לחשוב איך אני מסגנן תשובה מה אני אומר שם. איך אני יוצא הכי מובן שיש. אך בכל מקרה עלינו לשים לב גם כלפי האחר אם לא יצא שפגענו בו חלילה.
ומכאן יש לומר גם שמזל שבפורום יש 'עריכה' ואפשר לשנות מהר אם כתבנו משהו לא לעניין או לא מדויק.
ומחוץ למחשב- בתכל'ס חייב חייב לחשוב יותר מפעמיים על כל מילה שיוצאת מהפה.. מה אומרים ולמי אומרים.
אנחנו אנשים ברי דעת. אנחנו בהחלט חייבים להשתמש בדעת הזאת שניתנה לנו מהקב"ה.
וסתם שתדעו-אחד הנושאים היותר מרכזיים בקורסי ניהול ושיווק- מלמד על דרכים "להריץ" דברים באינטרנט.. ![]()
הד"ת נכתב ע"י אלעד ודניאלה .יע. באהבת ישראל!
ואתרים -