מה כבר בקשתי, מורה לציור נורמאלי/ת!דינה ל.

מאכזב. נורא מאכזב.

למה מה שברור לי לא ברור למורים לציור? שלא-מתערבים-לי-בציור! מבחינתי זה הקודש קודשים שלי, זאת יצירה שלי, ואסור לו/ה להתערב בה פיזית (ק"ו שלא בלי רשותי!).

למה הערה/הכוונה דורשת שהוא ישפץ לי את הציור?

זה כ"כ לא בסדר.

עברתי שני מורים. השלישית- נעזבה בתחושת גועל. מתנשאת כ"כ מעל התלמידים, וג"כ עשתה את הטעות הגורלית והתערבה לי בציור (כנראה שהיותה אמנית לא הופכת אותה למורה לציור ראויה לשמה.).

למישהו יש מורה לציור בשבילי...? |אומלל נורא|

אל יאוש, דינה. עוד תמצאי את שאהבה נפשך...פרח

מה, המורה, את צריכה מורה? |תלמיד תוהה|מירי ט.
השתלמות דינה ל.
באמת לא בסדר,manny100

אבל למה זה כ"כ מפריע לך?

אני מבין שזה מעצבן אם הוא משתלט על הציור עד שזה כבר לא ציור שלך אלא שלו,

אבל אם הוא רק מדגים למה הוא מתכוון, למשל טכנית שימוש במדיום לדעתי זה בסדר. לכן הוא הרי מורה שלך לא?

כי אם אנחנו אמנים כ"כ דגולים בזכות עצמינו כבר, אז אין בכלל טעם למורה..

אני לא דגולה, ויש לי המון מה לקבל מהמורה לציורדינה ל.
אני גם אשמח להדגמות. לכן אני שואלת ומתיעצת המון...
אבל לא על הנייר *שלי*!
לא יכולה לסבול התערבות בציור שלי.
זה מפריע לי נורא שאת היופי, התיקון שחסר- מישהו אחר עושה לי. זה עושה את היצירה ל-לא שלי.
אני רוצה שהוא יראה, יבין מה חסר ע״מ לתת את הפיניש הדרוש, ויסביר לי. ואז אני אעשה את זה, לפי שיקול דעתי ובדרכי שלי.
מלבד זאת, סגנון הציור שלו שונה בתכלית משלי, וכשהוא מתערב לי בציור- הוא משנה אותו ומכניס *ממנו* ליצירה שלי.
אני מצפה ממנו, אמן דגול שכזה, שיטול דף אחר וידגים. אבל לא... זה עבורי דבר כ״כ עקרוני, ואני לא מבינה איך זה לא א-ב אצל המורים לציור!

[אותו הדבר היה לי עם המורה הקודמת שלי, שממש השחיתה לי ציור כשהיא התערבה בו...]
אוף איתם
נשמעmanny100

ממך שאת רוצה שהמורה יעשה קסם והופס את נהיית קראווג'יו..

העניין הוא שאם הוא רואה מה לדעתו חסר, את בחיים לא תוכלי להשלים את זה, כי זה הרי לדעתו.

ואם הוא יסביר לך שבדיוק במיקום ספציפי צריך קו באורך כזה ועובי כזה וזווית כזו, אז הוא כבר יכול לצייר בעצמו. כל החכמה שמורה יודע להעביר לתלמיד את יכולת ההתבוננות וההבנה העצמית, והביקורת העצמית.

ובכלל, הציור לא צריך להיות פינישים כל הזמן, הבעיה מתחילה בזה שאנחנו בכלל מתחילים ציור עם פינישים (לסיים את האוזן, לסיים את העין, לסיים את המצח, לסיים את הציפורניים).. וככה עושים מלא פינישים ובעצם גומרים ככה את הציור (תרתי משמע). ההפך הוא הנכון, צריך שיהיו המון סטארטים.. מלא התחלות, כל הנחת צבע וכו' צריכה להיות התחלה.

אני לא יודע איזה סוגי מורים היו לך או יש לך אבל אני גם חוויתי את התופעה הזאת שהמורים בעצם באים להדגים, ואז הם נסחפים עם עצמם ורק רוצים להראות כמה הם טובים כמובן. יש אנשים שזה עושה להם טוב לדעת שהם מעל השאר, וללמד כיתה זה אחלה דרך להשיג את ההרגשה הזאת.

הדרך הכי טובה לדעתי.. 

לקבל השראה מציורים, לצייר מהתבוננות (חזקה), לצייר המון, לעבוד בקבוצה (קנאת סופרים תרבה חכמה).

אם את באזור ת"א יש שם את בי"ס התחנה http://hatahana-studio.com/index.html , האמת שאני לא מכיר כ"כ אבל מלמדים שם ציירים רציניים.

הייתי ממליץ לך לבוא לשיעורי ערב אצלנו... 

מני

אצלנו? איפה זה?דינה ל.

ואקרא אודות ״התחנה״. אוטוטו מסתיים לי הסמסטר במוזיאון ת״א לאמנות (קורס אחד מני רבים שם).
השבוע באופן חד פעמי למדתי אצל מורה-אשה, שעונה בדיוק על התיאור בפסקתך הרביעית. לא יכולתי לסבול את זה, ופשוט קמתי ועזבתי בהפסקה.
אני לא רוצה שהמורה יהפוך אותי לשום דבר אחר. אני קנאית נורא לסגנון שלי, שמיוחד לי.
אבל אני כן רוצה, שיאיר את עיניי, שירחיב את אופקיי, שיראה לי מה ניתן לשפר ולשכלל... רוצה מאוד! אך רק שיסביר, ויניח לי לעשות זאת בדרכי שלי.
דעתו גם לא תורה למשה מסיני עבורי.
התבוננות אישית זו באמת הדרך האהובה עלי ללמידה. באתי לקורס ללמוד לרכוש את הטכניקה.
את הרעיון על ה״פינישים/סטרטרים״ השמעת כאן לא פעם, ועדין לא תפסתי אותו
כשאני מציירת דיוקן, אני מציירת את תווי הפנים, ואז יורדת לפרטים איבר איבר, תוך בקרה שהכל בפרופורציה, תואם ובמקום וכו׳. יורדת עוד ועוד לפרטים, עד לפינישים.
לא הבנתי את הדרך שלך, עליה אתה מדבר (ואני לא מציירת בצבע, לצורך הכנין. רק רישום)
למה *הכל* שם-דינה ל.
מודל עירום?
חבל!
המקום נראה לי רציני ומתאים לדרישותיי (מלבד.....)
אצלנוmanny100

זה איפה שאני לומד,

בסדנא לציור ורישום ירושלים 

http://jsshebrew.wordpress.com/

http://jssart.wordpress.com/

יש שיעורי ערב:

http://jsshebrew.wordpress.com/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D/

וזה לא בהכרח עם מודל, יש שיעורים בלי, צריך לברר. חוץ מזה שיש פה כמה דתיות שמסתדרות עם זה..

בכיתה ב'לך דומיה תהילה

הייתה לנו מורה למוזיקה וחלק מהשיעור היה לצייר מה שהבנו

מהשיר. זה היה שיר על רוח וציירתי אותה פורצת מהחלון. היא

עברה בינינו וראתה את הרוח שציירתי שהייתה מאוד מסודרת

ועקבית ואמרה:

"ככה לא מציירים רוח". ואז היא לקחה לי את העיפרון וקשקשה

לי על הדף! הייתי ילד טוב אז עשיתי כמוה, אבל כאב לי להרוס

את כל הרקע והחדר שציירתי...

יש לי בחילה נוראית כל פעם שאני נזכר בזה.

גם עכשיו, עשר שנים אחרי.

איזה טיפשה. היא ראתה פעם רוח שהיא מתקנת אותך?!דינה ל.
זה פשע. זה עוול. ואני לא קולטת איך לא ברור למורים האלה שלא עושים כאלה דברים!
כאלה מורים... מוטב שיעשו הסבה למאלפי חיות. שלא יתעסקו בלימוד ציור ובטח ובטח שלא בהוראת ילדים רכים, תמימים ועדינים!
[בדיוק היה על סיפור דומה סרט באירוע הגמר של לימודי קולנוע במכללת אורות- מורה לציור שגמר את הבטחון לתלמידה שלו, במשפט ביקורת אחד. והיא עזבה.]
והיא בכלל מורה למוזיקה...לך דומיה תהילהאחרונה

באופן כללי, אני חושב שהיא לא הייתה ממש שפויה.

מזל שהיא הייתה מורה מחליפה.

זה גם הבעיה שלי!!פיתה פיתה

אבל אני מסתדרת עכשיו מצוין.

שני סדרטוני הדגמת ציור בשבועroniyoffe
בית המקדשצילה.

אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?

רימונים ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור שמן על לוח עץ

ציור שמן על בד ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור של כלי הקרמיקה של אמא שליSuperofir

הכלים של אמא שקיבלה בחתונה היו ספונים במזנון שנים רבות, עד שהחלטתי לעשות בהם שימוש ולצייר אותם

דיי זה מהמםםאני והאניאחרונה

ואהבתי שרק הפרחים עם צבע והשאר שחור לבן!

עבודה מהבית נוחה וקלה מהבית!!אנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

איזה כיף זה לעבוד ברשת מהבית.! כנסואנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

עבודה ברשת נוחה וקלה מאוד!!2אנציללואנטנך

אולי יעניין אותך