ממך שאת רוצה שהמורה יעשה קסם והופס את נהיית קראווג'יו..
העניין הוא שאם הוא רואה מה לדעתו חסר, את בחיים לא תוכלי להשלים את זה, כי זה הרי לדעתו.
ואם הוא יסביר לך שבדיוק במיקום ספציפי צריך קו באורך כזה ועובי כזה וזווית כזו, אז הוא כבר יכול לצייר בעצמו. כל החכמה שמורה יודע להעביר לתלמיד את יכולת ההתבוננות וההבנה העצמית, והביקורת העצמית.
ובכלל, הציור לא צריך להיות פינישים כל הזמן, הבעיה מתחילה בזה שאנחנו בכלל מתחילים ציור עם פינישים (לסיים את האוזן, לסיים את העין, לסיים את המצח, לסיים את הציפורניים).. וככה עושים מלא פינישים ובעצם גומרים ככה את הציור (תרתי משמע). ההפך הוא הנכון, צריך שיהיו המון סטארטים.. מלא התחלות, כל הנחת צבע וכו' צריכה להיות התחלה.
אני לא יודע איזה סוגי מורים היו לך או יש לך אבל אני גם חוויתי את התופעה הזאת שהמורים בעצם באים להדגים, ואז הם נסחפים עם עצמם ורק רוצים להראות כמה הם טובים כמובן. יש אנשים שזה עושה להם טוב לדעת שהם מעל השאר, וללמד כיתה זה אחלה דרך להשיג את ההרגשה הזאת.
הדרך הכי טובה לדעתי..
לקבל השראה מציורים, לצייר מהתבוננות (חזקה), לצייר המון, לעבוד בקבוצה (קנאת סופרים תרבה חכמה).
אם את באזור ת"א יש שם את בי"ס התחנה http://hatahana-studio.com/index.html , האמת שאני לא מכיר כ"כ אבל מלמדים שם ציירים רציניים.
הייתי ממליץ לך לבוא לשיעורי ערב אצלנו...
מני