מה העניין להיות דתיים לאומיים? זה לא דרך של פשרות? מה עניין לחיות על פי פשרה...? שנוח לי אני עושה ככה ושלא נוח לי אני עושה ככה..? שאני אראה היום סרט לא צנוע ומחר אלך והפגין נגד עקירת ישובים ? זה מרגיש לי קצת צביעות. אם זה הדרך שלנו אז אנחנו איתה עד הסוף.. לא עדיף להיות או חילוני מובהק או חרדי מובהק,אם דרך האמצע היא דרך של פשרות? ונכון שיש את הדוסים שהולכים ומפגינים ומתפללים בשיא הדבקות וכו'.. אבל רוב הדתיים לאומיים לא ככה. רוב הדתיים מנצלים את זה שהם יכולים להנאות משתי העולמות ולוקחים הרבה הרבה יותר מהעולם החומרי של החילונים מאשר מהעולם הרוחני של החרדים..וגם ,לפחות בעיר שאני גדלה בה והסביבה שאני נולדתי בה,כל הדוסים והפנאטים הקיצוניים שגרים במאחזים הם היו מין זן מוזר שמחפש מלחמות ואש, ולא אנשים צדיקים שהולכים עם האמת שלהם עד הסוף. וככה זה קורה ברוב המקומות.. והחברה משפיעה,ובהרבה. אני כן רואה סרטים ושומעת שירים שלפי ההלכה הם לא הכי נקיים,כי ככה החברה עושה. ובאמת יש שירים ,בגדים וסרטים יפים -שאם כל החברה הולכת\רואה\שומעת ככה,אז למה שלא אלך? בשונה מאצל החרדים-שאותם אלה ששומעים מוסיקה ורואים סרטים הם הזן המוזר ואותם צריך להרחיק מהחברה שלנו.. אני לא באמת יודעת מה הולך אצל שאר המגזרים וברור לי שיש הרבה יתרונות אצל חרדים ואצל דתיים וגם אצל חילונים השאלה איפה החסרונות יותר גדולים..(אני לא מכניסה את החילונים לתמונה..) אצל החרדי או אצל הדתי?
אפשר לשאול שאלה?כי נפלתי קמתי
דתי לאומי זה לא חצי חרדי חצי חילוני.פלספנית
בעזהי"ת
זה עומד בפני עצמו;
זה לא 50% דתי ו50% לאומי.
זה 100% דתי, 100% תורה- וגם 100% חיי מעשה ומדינת ישראל.
אבל זה לרוב לא מה שקורה בפועלכי נפלתי קמתי
זה לא אמור להיות פשרה.-טומי-
זה אידאל של ארץ ישראל תורת ישראל ועם ישראל.
זה קשה לשלב אבל זה מה שהדתי לאומי אומר
בעיה שלהם.לך דומיה תהילה
לתת לך דין וחשבון על אנשים אחרים?
לא בהכרח קורה בפועל.פלספנית
זה ממש לא מה שקורה בפועל.לב אדום.
היום רוב הציבור הזה מקיים את התורה ומצותיה,
בלי פשרות.
אני לא מדבר על פשרות שנובעות מקשיים, את זה יש בכל מגזר,
ומעניין איך אתה תגדיר את צעיר הציונות הדתית,
האם עצם היותו לבוש בג'ינס הופך אותו לצדיק פחות?
האם הימצאותו בתנועת נוער ולא ב"חברת מתמידים" הופך אותו לפשרן?
הצעיר ההוא זהו הצעיר שירוץ ויסתער, זה הצעיר שירוץ לשנות.
ממש לא פשרנות, זאת דרך אמיתית.
מה שקורה פועל לא רלוונטי~מישי~
כלומר כן ברור שיש פה בעיה. אבל מה לעשות יש אנשים שחוטאים בעולם.
זה לא קשור לדרך הדתית לאומית שזה מה שדתי לאומי רואה לנכון לאמץ-את הדרך.כמו שתגידי שיש הרבה דתיים שאומרים לשון הרע ואז תגידי אז מה שהם אומרים שאסור זה מה שקורה בפועל. אז אין ספק שזה בעייתי אבל זה לא שאלה כשבוחנים דרך- גם מהאנשים ההולכים בדרך הזו מצליחים לא לחטוא.נכון זו בעיה אם יש הסתכלות לאומית יותר סלחנית לדתיים לייט וניסיון להדחיק פנאטים אצל חלק מהאנשים בחרה בדתית לאומית אבל זה בכלל לא אומר מה הדרך הדתית לאומית. זה שאנשים עושים דברים לא בסדר זה לא אומר מה הם חושבים שהם צריכים לעשות. אני חושת שאף רב חשוב בציבור הדתי לאומי יגיד לך שאחלה תלכי ללכת לראות סרטים לא צנועים או אפילו שהם אל נורא לא צנועים תם תרבות חילונית.
בכל מקרה אני בכלל לא מבינה מה הענין. זה כאילו אנחנו כובלים את עצמנו בהגדרה של עצמנו כציבור ואז אנחנו מרגישים שאנחנו חפיפנקים. אז תגדירי את עצמך דתית לאומית שחשוב לה להשתדל לקיים את המצוות כמו שצריך ולא להגרר לתרבות זרה. וכך תחנכי גם את ילדיך. מעולה.
חילוני-ציוני הוא טוב.וחרדי הוא טוב.בחורצ'יק
אבל לא מושלם.
חילוני-ציוני,יש לו את הלאום..אבל חסר לו קיום שאר מצוות.ולחרדי יש את קיום שאר המצוות,אבל הוא לוקה בחסר בלאום.והיהדות היא גם דת וגם לאום..כמו שהבאתי מהרב כהנא הי'ד זצ'ל פה.
זה שיש יצה"ר לדבר לשון הרע למשל,יש אותו גם לחרדים..וגם לציונים דתיים..וכן לגבי שאר הדברים.זה איננו פוגם בציבור..אלא צריך להתגבר על היצר הרע.
אבל כמובן שאין העברות הללו דרכה של הציונות הדתית..דרך הציונות הדתית היא הדרך המושלמת(!!!) וצריך ללמוד אותה טוב טוב..
גדוליה והוגיה הם גדולי הדורות,מרן הרב קוק זצ"ל מרן הרב עוזיאל זצ"ל..הרב ריינס זצ"ל הרב מוהליבר זצ"ל..
והיא מבוססת עפ"י התורה וחז"ל.
מקווה שעזרתי..
רק להדגיש...מוריה.ר =)
כשאתה אומר:"גדוליה והוגיה הם גדולי הדורות"...(בחורצ'יק)
אז תדע לך שאיננו יכולים להשוות בין גדולי הדור, קל וחומר שאי אפשר לבוא בהצהרה שכזו..
ואם אתה מעוניין בתזכורת:
הרב אלישיב זצק"ל. הרב קנייבסקי שיבדל לחיים ארוכים וכן הרב עובדיה..
גאונים, וגדולי הדור. (ואני לא באה לנסות להשוות מי גדול ממי, באתי להדגיש שבמגזר החרדי יש גדולי תורה.)
אז בדיוק..בחורצ'יק
הגאון הרב שלמה זלמן אוירבאך זצ"ל אמר את זה על מרן הרב קוק זצ"ל:
"הרב היה גדול לא רק בדורו אלא בדורות!"
והגאון הרב אלישיב זצ"ל שהזכרת אותו:
""אתה הכרת את הרב קוק? דע לך, הוא היה קדוש. הוא לא היה שייך לתקופה שלנו, ולא הבינו אותו טוב. בוודאי שר' יוסף רשאי לפטר אותך. אני הייתי עושה אותו דבר". " ~ הרב יוסף שלום אלישיב, בתגובה לרב שהשמיט את דבריו של הרב קוק ופוטר על כך. הכוונה לר' יוסף בוקסבוים, מנהל "מכון ירושלים".
וידוע שהגאון הרב אלישיב זצ"ל העריץץ וכיבד מאוד את מרן הרב קוק זצ"ל.
חילוני זה לא טוב.אני77
לא רק לא מושלם.
אי נאמנות לאלקים זה עצם הרע, כשם שנאמנות לאלקים זה עצם הטוב.
יש להבדיל בין חילוני לחילוניבחורצ'יק
חילוני שהוא תינוק שנשבה ואומר מותר.
לבין מומר.
ההבדל הוא אם יש לו דין של מורידין ולא מעלין או לא.אני77
אנוס לאו כמאן דעביד דמי.
אם מישהו הרביץ לך נגד רצונך ועכשיו אתה פצוע, אז אתה לא פצוע כי זה היה באונס?!
אני פצוע.אבל אני לא אשם.לכן לא אאנש.בחורצ'יקאחרונה
לכן אין לי דין של מחבל בעצמי.
אפשר להיות דתי לאומי מובהק!שירה94
תראו כל אחד חושב בדרך שלו אבל בטוח שהוא או אחד הדואולפניסטית 1
רות הבאים שלו יחזור לדרך האמיתית!!!
נ.ב.
לא כתוב בתורה שמי שמקיים מצוות והולך בבגדים צנועים ושומע שירים כשרים נחשב חרדי!! ברור לכולם??????
ואוו, שאלה גדולה!הללי נפשי
זה שאחרים או אפילו הרוב הציבור שלנו לא ככה, זה לא אומר. זו פשוט בעיה. וזה באמת בעיה שלהם!
שתדעי, שאם יש לנו מכנה משותף אם ציבור מסוים- זה אמור להיות עם החרדים! כי דתי לאומי- הוא קודם כל דתי!! זה הבסיס-ומתוך זה אנו מקדשים גם את החול, כמו בהמנון בנ"ע- "ראשנו בעמקי תורתה, רגלינו בעמקי אדמתה".
את צריכה לחיות את החיים שלך בתוך יהודיה. ולכוון לשם שמיים.
ב"הצלחה 
נ.ב- זו שאלה שגם אני רבות התחבטתי בה, אם את רוצה הרחבה באמת באמת מוזמנת לאישי
מנסה להציע כיוון קצת אחרדור.דור
בס"ד
שלום,
למה להתחיל מלמעלה למטה.
נראה לי שווה ונכון להתחיל הפוך, אל תקשר את עצמך לקבוצה, אל תקשר את עצמך לזרם.
עם כל מי שאתה, כל מה שאתה, תהיה הכי הכי טוב.
אם תמצא מענה בציבור מסוים, סבבה, אם תצטרך לשלב, סבבה +.
ונכון שאתה לא יודע הכל, ונכון שאתה עוד תתבגר ותשייף את מסקנותיך על החיים, על עצמך, על האמת.
אבל זה קורה כל החיים. אז למה שהתקדמות עתידית תפריע להתקדמות בהווה. תמיד יש מה ללמוד- וזה רק אומר
שתמיד יהיה לך לאן עוד לגדול. אבל אתה שואל את עצמך לאיזו קבוצה אני משתייך, לאיפה אני שייך, מתי תשאל- מי אני?
איך אני אני הכי הכי טוב.
בהצלחה לנו.
ווואווועץ על מים
יש לי כ"כ הרבה מה לומר......
יש הרבה דרכים לעבודת ה', חרדי ודת"ל זה 2 דרכים שונות לעבודת ה'.
אף אחת מהן לא פסולה.
לכל אחד יש את היתרונות שלה והחסרונות שלה.
כל אחד ילך בדרך שמתאימה לנשמתו.
יש גם אנשים שלוקחים מכל דבר את הטוב, כמו סבא שלי זצ"ל, הוא היה חרדי מחסידות צאנז, לקח דברים מחסידויות אחרות פשוט דברים טובים מכל חסידות. ולקח גם דברים מהדת"ל.
הוא היה גר בחסידות צאנז, היה חסיד מובהק של רבי נחמן מברסלב. העריץ תאדמו"ר מויזניץ, והחברותא הכי טובה שלו הייתה מישיבת מרכז הרב. וכו' וכו'...
שום דבר לא פסול. בכל דבר יש את הטוב ואת הרע.
כמו שלדת"ל יש חסרונות כלשהם בדברים מסוימים, כך גם לחרדים יש חסרונות שאולי את לא ערה להם כ"כ.
אני מעדיפה לא להרחיב יותר מכך כרגע, אם יש שאלות-בשמחה אפשר לשאול פה/באישי, אבל אם זה פה תשלחי לי איזה משו באישי כדי שאדע להסתכל פה.
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.