שבוע טוב וחודש טוב, חבר'ס!!
השבת קראתי ב'עולם קטן' את המדור של אבינועם הרש (כל פעם בנושא אחר) וישר חשבתי לעצמי....
שמי שפיספס את זה- חייב לקרוא את זה!!
תהנו
לפני שבוע קראנו את עשרת הדיברות וראינו איך התנהלה הקבלה הראשונה בהיסטוריה:
"ויאמר ה' אל משה לך אל העם וקידשתם... וכבסו שמלותם. והיו נכונים... כי ביום השלישי ירד ה' לעיני ההר להר סיני".
כמו חתן שמחכה שנים לזכות לקבל את אשתו. כמו זוג שמחכה שנים להיפקד בזרע של קיימא ולקבל את המתנה הכי גדולה שהקב"ה יכול לתת, בדמות חיים חדשים וקטנים. כמו איכר העובד את אדמתו ומקבל בכיליון עיניים את הגשם הראשון.
כך קיבלו עם-ישראל את התורה. זוהי קבלה מסוג הקבלות המלכותיות שמקבלות מאתנו מעצם טבען יחס נדיר השמור אל ורק להן.
אבל כל שנה, כשאני קורא את סיפור קבלת התורה ההיא, המיוחדת, הגדולה כל-כך, שעדין פועמת בלב האומה, אני נזכר בקבלות אחרות ותוהה האם אני מביא להן את הכבוד והיחס שהן באמת ראויות להם.
מדובר בקבלות פשוטות יותר. עממיות. כאלו שמגיעות לפתחנו יום יום שעה שעה: אנחנו מקבלים אורחים, מקבלים חברים, מקבלים ציונים ולפעמים אנחנו מקבלים גם מחמאות.
אבל מה עם לקבל את עצמנו?
לקבל את עצמנו בלי ברקים ורעמים ובלי הכנה מראש.
לקבל את עצמנו כמו שאנחנו, בגלל מי שאנחנו ולמרות מי שאנחנו.
לקבל את עצמנו כמו שאנחנו מקבלים את התורה, גם בימי השנאה העצמית שלנו, גם אם קשה וגם אם אנחנו לא מוצאים שום דבר חדש שנשאר לנו לאהוב.
לקבל את עצמנו גם אם אחרי 150 דייטים, כשאנחנו משתגעים למה זה הולך לנו כ"כ קשה.
לקבל את עצמנו אף על פי שאנחנו לא יכולים להפסיק לפזול ולהשוות ולחשוב בטעות שיש בכל העולם הזה אנשים שהם יותר שווים/חכמים/יפים/מצליחים מאתנו, ובעיקר לקבל את עצמנו באהבה ולנסות למצוא בעצמנו בכל פעם מחדש נקודה טובה, קטנה, שאנחנו אוהבים בעצמנו שיודעים שרק בשביל זה היה כדאי לו לקב"ה להביא אותנו לעולם הזה.
ולא, אנחנו אל מדברים כאן על גאווה אלא על הכרת הערך והכוחות האישיים שלנו, ועל גודל האחריות הנלווים אליהם.
אני זוכר שאמר לי פעם אחד הרבנים:
"אתה יודע מה הבעיה שלך?"
"לא ממש", הסתכלתי עליו במבט מופתע.
"שאתה לא באמת אוהב את עצמך ואתה לא מוכן לקבל את עצמך כמו שאתה".
אז מה לא בסדר בזה, חשבתי לעצמי. מה עדיף, אחד שעף על עצמו וחושב שהוא הסגן של הקב"ה?
"אני אגיד לך מה הבעיה", הסביר לי. "אם אתה לא אוהב את עצמך, גם לא תוכל אף פעם לאהוב ולהעניק למישהי אחרת. רק אם תאהב את עצמך באמת, תוכל מכוח זה לתת ולהעניק באמת".