נו מה יהיה? השנאה התהומית רק הולכת וגדלה בעם !!!haim770

ב"ה

לו ישר חלי, הייתי מציעה לכל מי שיכול ואינו נמנה אם השלוחים של שנת תשל"ז והמנהלי בתי חב"ד, לכל הזוגות הצעירים, פשוט לקום וללכת, נכשלנו, אין עתיד בארץ הזו. מה שהיטלר וטאלין שר"י לא הצליחו לעשות, עושים היום הציונים והציונים הדתיים להשכיח את עם ישראל מתורת ישראל, הם יכולים לכבס את הנ"ל במכבסת מילים "שוויון בנטל" אבל שוויון בנט (זו לא טעות) אינו שונה ממה שמתכוון יאיר לפיד וחביריו. וכמו קודמיהם בהיסטוריה, הם באופן שיטתי פוגעים ללא הרף בקודשי ישראל.

לא רק שחוק ההפלות לא תוקן, עומדים להוריד עוד ועוד את קיצבאות הילדים, מה כבר אפשר לקנות מ-174 ש"ח לילד, אפילו לא חיטולים לשבועיים. אינני דואג לתלמידי הרבי שימשיגו בע"ה להביא ילדים גם אם יתטרכו כמו בסין מלשלם על כל ילד שנולד ללא אישור ממשלתי, אבל מה יהיה אם היהודי הפשוט שבכל זאת רוצה ילד?

ואל תטעו לרגע, לא קצבאות הילדים ולא הסכומים ה"ענקיים" שהולכים לישיבות הם, הם שגורמים לגירעון, גם לא הביטחון וההתנחלויות גורמים לעליות במחירים, זה רק השעיר לעזאזל האקטואלי, ואם ישכילו לומדי התורה לעוף מהארץ הזו, כבר לא יהיה מי להאשים בחלבת הפרה או יותר נכון הפרעו. וכשהוגה הרעיון האוולי ימצאו את עצמם לבד לבין עצמם, הלפידים, המופזים, הלבניים ובעיקר הבנטיים, ישכילו אולי סוף סוף להבין שהאויב האמיתי איננו היהודי החרדי ו/או ההתנחלותי.

השמאולנים כמה שונאי דת שהיו, ידעו לחלק לא את הנטל, ידעו לחלק את הקופה לכל המגזרים, למרות שחלק נכבד הלך לקיבוצים, אבל היה אפשר לחיות, כל פרט הצליח להביא פרנסה לבית.

ב-77 עלה הליכוד לשלטון והעביר את סדר העדיפויות מהקיבוצים להתיישבות ולדת.

כיום קם דור חדש אשר לא הכיר את יוסף (הכוונה לא לרב עובדיה) ואחליפו לו את ה"פארזית" זה כבר לא הקיבוצניק שגוזל אדמות מדינה, זה החרדי שלא עושה כלום, מחר, סליחה לפני כשבע שנים זה היה המתנחלים בגוש קטיף, מה אתם חושבים ביו"ש, שאתם חסונים? גם אם יסגרו בכוח את כל הישיבות ואת כל הסמינרים ואני אגזים בכוונה גם את כל הבתי כנסת והמקוואות, יהיה יותר כסף לפרט ופלוני יצליח לשים כמו אבותיו כמה גרושים בצד?

אז תהיו רגועים כשימרו לטפל בחרדים אתם הבאים בתור, וזה יגיע הרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים ועל כך נאמר בפרקי אבות, אם אין יראת אלוקים, איש את רעהו חיים בלעו.

לי נמאס מהצביעות, ואם כשהיה בחו"ל מי שהוא יגיע אלי ויציע לי קופה מקק"ל, אשפוך עליו מים של נטילת ידיים לפני שאזרוק אותו מכל המדרגות. אני אמנם לא נטורי קרטא, להיפך אבל הציונות בכלל והציונות ה"דתית" יצא לי מהלקסיקון. אין כאן שום רצון בארץ הזו להיות בית לכל יהודי באשר הוא, יש כאן סגרגציה נוראית, היטלר וסטאלין שר"י, אמרנו !

סע לשלוםאלעד

היהדות ידעה לאורך כל ההסטוריה להקיא מתוכה

צדקנים כמוך, השטופים בשנאת ישראל.

אתה מוזמן להתחבא ב770 ולשלח את חיצך משם

ידידי אם כבר בווילימסבורג....haim770

ב"ה

הרב וולפא עוד עלול להגיע ל-770 אם חביריו החדשים !!!

בקשר לתואר שאתה מקנה לי אני רק מגיב לדברי אורי אריאל, שממש ממש עושה טובה לציבור החרדי וממתן את הגזירה:

(התוכן, את נאומו המלא ניתן לקרוא כאן באתר) "לא נפתח נגדם בפלילים, אבל נפגע להם בכיס" יש בדבריו שתי סכנות והם באופן ישיר קשורים לאיך יפרשו דבריו:

1. ראשית אל מה לפתוח בפלילים, כל עוד שלא ישונה החוק של "תורתו אומנותו", אין פה אף עבריין, נקודה. במידה וישוני החוק ובחורי הישיבות יסרבו לשרת כחוק, אז אולי יהיה ניתן לפתוח בפלילים. מדבריו נשמע שכל הציבור החרדי הוא ראשי הכנופיות של נתניה.
  2. שנית נפגע להם בכיס, כמה מקבל אברך כולל, אם ראש הכולל אינו גנב ואינו לוקח מעשרות על הדרך הוא מקבל 840 ש"ח, הנפנוף באנחה בארנונה, טעות ביסודו, זו אינו הטבה שמגיע לציבור החרדי באופן סקטוריאלי, כל אזרח בישראל שאין לו הכנסה מכובדת, ויש הרבה, מקבל אנחה בארנונה, ומי שיפגע בעיקר זה השכבות החלשות ולאו דווקא החרדים.
  3. אבל לחבוט בשק חבטות המזדמן, קריא החרדים, זה במודה, ונגד זה אני מתקומם ומצביע ביתר שאת על מי שגורם בעיקר לכך. בנט וחבורתו. תאמין לי שלפיד מפריע לי פחות כי שנאתו לעולם התורה  איננה אידאולוגית, הוא עושה את זה אך ורק לכיסא, אפילו ליברמן שלכאורה אמור לנגן על אותו חלילי של לפיד בכל הקשור לגיוס בני הישיבות, תוקף את לפיד והוא יודע איפה לתקוף אותו על התפקיד. מה שאין כן הצד"ל, אומנם לא כולם, יש בניהם ציבור גדול של יראים ושלמים, אבל אלו שדוגלים במלחמה מאידאולוגיה הם הכי מסוכנים.
  4. אני אישית שרתתי בצה"ל ולא אם כל הלוקסוס שיש היום, מטבחים מהדרין וכו' ואני יכול להגיד לך שאם לא היה ביחידתי רב אמיתי הייתי נשאר בשנת שמיטה ללא ירקות, על בשר לא חלמתי אפילו. באחד המילואים ביקשתי מהטבח שיביא לי מנות מהדרין, עברו שבועיים וכלום אין, אין, אין הייתה התשובה. ביום ששי אחד הייתי במשמרת ועל קו היה האפסנאי מטבח הראשי מצריפין ושאלתי, תגיד, אני חייל חרדי אין מנות קרב מהדרין? והוא אמר לי להיום זה מאוחר, אבל יש במשלוח הבא אשלח לך. והכן המשלוח הגיע אבל לא אלי, הטבח התנהג על הלוף מהדרין אם צוותו. אז גם שיקר לי וגם לא היה הוגן ואני נשארתי רעב.
  5. הכי מפריע, הוא שהעם היושב בציון, ניזון מהתקשורות ומהשחקנים החדשים במגרש. בני, היה ביום ששי במבצעים ואחד מהלקוחות הקבועים שלו סירב בתחילה להניח תפילין למרות שמניח כל יום ששי, והכל בגלל שהושפע מהאד התקשרותי הקורא לשינאה ואני הקטן שואל, למה הציבור הדתי לאומי שוטף מלא להלאום הזה?????
מי שלומד תורה אי אפשר לפגוע בומושיקו

עיין בתניא פרק א'.

ואחרי החתונה, לעשות שליחות עם משכורת קבועה (צבא בלע"ז)- זה דבר נהדר..

הצבא והקצבאות זה רק תירוץhaim770

ב"ה

השינאה לדת שמשרישים בעם היא הבעיה האמיתית.

לפני כשלושים שנה כשעגתי לארץ, הייתה אווירה דומה מאוד נגד "הכספים היחודיים", בדרכי לבית הכנסת בגן המפלצת סיבבו אותי שלושה צעירים, את המכה הראשונה של ההלם חטפתי, השניה הוא ב"ה לא הספיק לתת, ורק לאחר שהבינו שאיתי זה לא יהיה קל, אז פתחנו בשיחה, אם אותם מנטרות, החרדים שותים לנו את הדם. הם לא מכירים אותי לא ידעו אם אני לומד, עובד, עושה צבא או מגדל ירקות בגינה והאווירה הזו חוזרת ובגדול. וצר לי מאוד שהשוטפים העיקריים לחגיגה זו הם "דתיים" או בלבוש דתיים, מתפללים שלושה פעמים ביום ושומרים שבת כולל את סימן שכ"ט, להבדיל מהחרדים שאינם שומרים שבת.

יש כאן מגמה מאוד מסוכנת, והיא, כמו שהיה בגוש קטיף, מחוקקים חוק ובן לילה ציבור שלם הופך להיות עבריין.

ואם החרש תחרישי, דבר זה יגיע גם לפרט, ראה ידיעה של שבוע שעבר על הגברת המסכנה שחנתה כחוק עם תו חניה מול ביתה בתל-אביב. למחרת בבוקר, אין רכב ובמקום הפסים כחול לבן הייתה חניית נכה !!! לא הגברת לא הזויה, היא נורמלית לחלוטין ולולא המצלמות של החנות ממול דירתה היא הייתה צריכה לשלם קנס שמן של 1000 ש"ח בתוספת 300 ש"ח אגרת גרירה.

אז מה מישהוא בעיריית תל-אביב החליט שיה כאן חניית נכה והגברת ללא ידעתה הפכה לעבריינית.

וזה בדיוק אותו תסריט, כמו בגוש קטיף, מחמים את דעת הקהל ע"י התקשורת, מעבירים חוק ואופס כל מי שנכלל בקטגוריה עבריין !!! מחר יחליטו ויחוקקו חוק שכל מי שיש בחשבון יותר מ-500 ש"ח, הכסף מוחרם ובן לילה הופכים להיות עני מרוד, האם לזה בוחרים נבחרי ציבור? בסך הכל כספי משלם המיסים צריך לחזור לציבור בדרך זו או אחרת.

מזמן היה צריך להיות כאן מרי אזרחי, רק שהקברניטים למדו את השיטה, מחפשים שעיר לעזאזל ומפנים כלפיו את האשמה.

כל אזרח משלם קופת חולים, ללא הבדל של דת, גזע או מין, ולרוב יש גם ביטוח משלים, למה כל שני וחמישי יש התרמות לניתוח בחו"ל? בתי חולים קורסים מעומס, הרופאים והאחיות שובתות כי אין להם במה להתחיל את החודש, לאן הולך הכסף של משרד הבריאות???? ליצמן לקח אותו לממן את מגידי שיעור בישיבות גור??? נו, באמת ! וזה רק דוגמה קטנה אחת.

כל בעל רכב משלם אגרת טסט במינימום 800 ש"ח, לפי כמות הרכבים מיליארדים נכנסים לקופת המדינה ואין שום כביש ללא בורות עמוקים, אין תשתיות או שהם לקויים מאוד, למה לסגור את הישיבות ולא לסגור את מע"צ???

מי שהוא פה גונב את הקופה הציבורית ובגדול ועולם כמנהגו נוהג. כשהיה צריך בבניה מואצת אם העליה מברית המועצות ומאטיופיה בשנות השמונים, הקבלנים קיבלו תמריצים ענקיים והסה"כ קיבלו דיור שהוא לא בר השגה וכל זה למה????

שכחתי התשובה לכל השאלות היא הציבור החרדי, טוב שיש את מי להאשים !!!

סרט: דעת הרבי בנושא גיוס בני הישיבות:בן ציון גגולה

ב"ה

דעת הרבי לגבי גיוס בני הישיבות:
זבולון וישככר שהתלמיד ישיבה מגן בטחונית על החייל
והחייל מגן בטחונית על זה שיושב ולומד
כמו ששבט זבולון שהולך ועושה כסף ונותן אותו לישככר
כדי שישב וילמד תורה - שותפים
וידאו
http://video.chabad.info/newvideo/video.php?id=3006

סרט: דעת הרבי לגבי יציאת אברכים לשוק העבודהבן ציון גגולה

ב"ה

מדובר כמובן על אברכים שיש להם תמיכה כלכלית והם ראויים להשאר ללמוד

כל היום בגלל שקידתם הרבה

הרב חיים גולדוויכט זצ"ל, ראש ישיבת ההסדר 'כרם ביבנה'
שואל את הרבי האם בנו צריך לצאת לעבוד או לשבת וללמוד ושהוא יפרנס אותו?
http://video.chabad.info/newvideo/video.php?id=2949

תודהאלעדאחרונה

ההערה החשובה והנכונה שלך "מדובר כמובן על אברכים שיש להם תמיכה כלכלית והם ראויים להשאר ללמוד

כל היום בגלל שקידתם הרבה" מוסכמת אפילו על מפלגות יש עתיד והליכוד ביתנו.

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך