לא מתחיל להבין א' ב' של העולם הדתי והחרדי ויוצר ספינים ודברי הבל בצורה מוספת והולכת של העלאה בקודש של שטות וטמטום
עם כל הכבוד לרב שי פירון... ראיתם מה שהוא אומר?שזש טעד=חהנטצ
לא מתחיל להבין א' ב' של העולם הדתי והחרדי ויוצר ספינים ודברי הבל בצורה מוספת והולכת של העלאה בקודש של שטות וטמטום
*הרב בשבילך.פעימה
בס"ד
גם אם הוא לא מוצא חן בעיניך הוא בעל הסמכה לרבנות ועל כן תיאלץ לכבדו.
ואתה מוזמן לחפש מי בכבודו ובעצמו הסמיכו לרבנות[רמז-ראשל"צ לשעבר].
בכ"מ לרב שי יש את הדרך שלו והגישה שלו.
הוא רב יישוב מעורב[חילוני-דתי], הוא דווקא מאוד מבין מהחיים שלו.
נכון שגישתו לא תואמת את הציבור החרד"לי, אבל לא אתפלא שאם אשאל את הציבור הפחות חרד"לי מה דעתו-הוא דווקא יתחבר אליו.
--
וחוץ מזה, כדאי שתכבד את עצמך. לזלזל ולהשמיץ אחרים לא מאדיר אותך ואת דעותיך, להיפך.
עד לא מזמן...שזש טעד=חהנטצ
קראתי לו ''הרב''...
אבל כעת כשראיתי כאן את דבריו הלא חכמים [ולא דמוקרטיים] בעליל
ש''אין לו בעיה עם זה שהחרדים לא מתגייסים, אלא עם האידיאולוגיה שלהם'' הבנתי שהתואר שלו הוא טעות, סליחה אבל זו דעתי. אם תראה את התגובות של הטוקביסיטים שם תראה שאין אף אחד שהזדהה עם דבריו ה... אין לי מלה מתאימה...
וחלילה אין כאן השמצה, לא קראתי לו ''גוי'', אלא כתבתי שהוא לא מבין מהחיים שלו, - מה אפשר לעשות כשחוברים ליהיר לפיד ככה ניראים... מה רצית שאקרא לו בתואר ''הרב'' שאינו מגיע לו (גם אם יהיה ראש ממשלה התואר הרב לא מגיע לו)
אין כאן לא ''דאגה'' ל''נטל'' של המדינה, אלא דאגה ל''השקפת עולם הפוכה'' מזו שיש לך, וזה לא מקובל ולא צודק ולא חכם וכאמור גם לא דמוקרטי! [דברים מסוג זה על ערבים -מתוך רצון לשנות את השקפת עולמם- היו גוררים תביעת דיבה וגזענות בבג''ץ].
דברי חכמים בנחת נשמעים - מתוך הידברות הדדית, ולא מתוך כפיה, ולא מתוך רצון לשנות השקפת עולם של אנשים שהולכים עם דעת תורה של רבותיהם.
ואיני מבין את כל דאגתך לח''הכ שי פירון, הרי זה רק ''מתחיל'' עם החרדים, ההמשך עם הדתיים וישיבות ההסדר!!!
ואנו כבר רואים את זה עכשיו, כאילו שאין בעיות כאן במדינה חוץ מלהציק לחרדים ולדתיים שכן מתגייסים, תראה מה קורה עם ישיבות ההסדר, ועם החרדים שכן רוצים להתגייס ויש אלפים כאלו שלא מסדרים אותם במסגרות מתאימות לאורח חייהם, כופים עליהם לשמוע שירת נשים, ולא מספק אותם כלום לנוכח העובדות האלו, רק דבר אחד הם רוצים להרוס כמה שיותר את החברה הישראלית על כל מגזריה וזרמיה, ולהפוך את מדינתינו למדינת כל אזרחיה, וכעת עם כאלו ''אויבער חכמים'' עוד היד נטויה!! שה' ישמור
אז ככה זה? 'יהודי לפי דעתי'? עושה מה שבא לך, יפה..פעימה
בס"ד
לא יודעת מי *ה*רב שלך, אבל מניחה שיש כזה. מעניין מה יקרה אם ביום מן הימים הוא יפסוק/יאמר משהו שלא מוצא חן בעיניך. אם גם אז תבטל את התואר שלו.
ודאי שיש כאן השמצה! להוריד אדם מכבודו זו השמצה.
וסליחה, אבל, למה מי אתה?! איזה תואר יש לך שאתה מחליט מי רב ומי לא??
אם אתה חולק על מישהו את מוזמן לעשות זאת בדרכי נעם ושלום. שוב, להשמיץ אותו לא יפתור את הבעיה.
באמת שאני מזמינה אותך לפתוח שרשור חדש, ובצורה מושכלת לומר את אשר על ליבך בנושא גיוס כלל האוכלוסיה.
אני לא דואגת לרב שי, אני דואגת לכבוד התורה.
[ואני אפילו אגלה לך בסוד שגם אני חולקת על דבריו ולא מסכימה איתו. אבל קודם כל אני מכבדת אותו. ויודע מה? ממליצה לך קצת ללמוד ולשמוע על הבן-אדם, תגלה שכל תכליתו היא באמת לעשות טוב-גם אם בעינינו הדרך היא טעות, מטרתו טובה. זה בטוח.]
אידאולגיית החרדים..?בחורצ'יק
גם אני לא באידיאולוגיה הזו..
ובכל אופן,הרב שי פירון הוסמך לרבנות.גם אם הוא לא רבך.הוא הוסמך.
ולכן עליך לכנותו בתואר רב.
סתם.לידע כללי - אין לו שום הסמכה רבנית (מידיעה)מרדכי
אבל פה בפורום תוסיפו את התואר רב לכל מי שנקרא רב
אם הוא לא הוסמך -בועית מחשבה
בס"ד ובהשתדלותי
איך הוא מופיע ברשימת הרבנים שיכולים לערוך חופה באתר של הרבנות הראשית, למשל?
כי זה לא קשור אחד לשנימרדכי
על מנת להיות רב מקדש צריך סה"כ לעבור קורס.
כל אחד יכול להיות כזה
^^-Rעות-
יורשה לי לשאול מאיפה הידיעה שלך?פעימה
מכמה וכמה רבנים אחרים, שאחד מהם למד איתומרדכי
אז הבן אדם סתם משמש במגוון תפקידים רבניים?פעימה
בס"ד
צר לי, כל עוד לא תביא מקור אמין יהיה מאוד קשה להאמין לעניין.
מתוך ויקיפדיהבחורצ'יק
את הסמכתו לרבנות קיבל מהראשון לציון הרב מרדכי אליהו
רב שמזלזל בתורה שהוא למד הוא רב?מושיקו
כפוליטקאי קשה לי לקרוא לו הרב - כי הוא מזלזל בערכים בסיסיים של התורה..
אני משתדל לדבר עליו כמה שפחות וכך נחסכת ממני ההתלבטות..
לדבר עליו כמה שפחות-פתרון מעולהפעימה
בס"ד
גם אני משתדלת לנהוג ככה לגבי רבנים שלא תמיד מסתדרים לי עם קו המחשבה
גדלות לא נמדדת ע"פ תעודה כזו או אחרת, אלא ע"פ-משה ר-
מעשים, יש לא מעט ת"ח שלא הוסמכו לרבנות, אבל הם ת"ח אמתיים וצדיקים שרק התורה מנווטת אותם..
ללמוד לרבנות הרבה יכולים, גם אתאיסטים, מה זה אומר עליהם? שהם רבנים? שצריך לכבד אותם?
לא כל מי שקרוי בתואר רב הוא באמת כזה, כמו הרשע בני לאו, שמסלף את התורה, וביזה את הרב ליאור בפרהסיה!
כל עוד רבנים לא קראו לשלול ממנו את התוארפעימה
בס"ד
או יצאו בקריאה פומבית נגדו אז כנראה שהוא עומד בקריטריונים.
ובבקשה אל תגזים ותשווה את זה לאתאיסט. הרב אליהו לא היה מסמיך אתאיסט.
אני בכלל לא מבינה על מה הדיון- כי באמת, מי שׂמכם? לא טוב לכם? תתעלמו. לא חייבים להיכנס לכל הפינות הלא-נוחות בחיים.
גם אני חולקת לא מעט על הרב שי פירון..יופידו
אבל אי אפשר להגיד שהוא לא עשה דברים גדולם. כל חיי אני שומעת כמה הרב שי פירון פועל ועושה ומקדם, לא. הוא לא אדם של דיבורים. והוא הולך עם מה שהוא מאמין. והוא פועל גם למטרות טובות.
אני מסכימה שבקטע הפוליטי אני חולקת עליו מאוד. אבל אני לא חושבת שאפשר לזלזל בצורה כזאת. מי אתם שתחליטו מה ממעשיו של אדם חשוב ומה לא?
הוא לא רביוסלה קמצן (קדוש?)
ואתה לא יהודיסעבשבשי
<צ>אתה לא מי שתקבע מי רב ומי לא רב...
חבר'ה נראה לי שקצת הגזמנו... יום טוב!לפרוש כנפייםאחרונה
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'