|רווק סקרן|מוטיז

כיסוי ראש בתוך הבית..

איך זה אצלכם?

בא לי שיהיה ליד הדלת מתלה שעליו האשה תתלה את כיסוי הראש כשהיא נכנסת.

זה רע? אפשרי?

הכל אפשרי בבית שלךהביצה שהתחפשה

בס"ד

בעז"ה בעיתו ובזמנו-

בעיתה אחישנה!

אפשרי אבל לא מומלץמושיקו

בחדר שינה וכו' מיילא

אבל כל פעם שדופקים בדלת שתרוץ ותכסה את הראש זה סתם מכניס ללחץ.

אפשר לעשות משהו בכניסה.. שתי דלתות או וילוןמוטיז

אם זאת הבעיה..

חוצמיזה אם המתלה ליד הדלת והספות לא מולה... נניח..

אל תהיה בטוח שזה כ"כ טוב...ד.

"קביעות כזו".. אפילו מבחינת התחושה

האמת שלי זה נראה רק מחבב את המצווהמוטיז

יש בזה משהו הרבה יותר מיוחד... שלפני שיוצאים שמים כיסוי, ולא שהכיסוי הופך להיות חלק קבוע שכבר לא שמים לב אליו.

וזה גם אמור להיות בריא לשיער ושומר עליו... (זה למדתי מאמא, שלה אין מתלה ליד הדלת)

^^^ נקודה נכונה!!רחלקה
לפעמים זה לא נוח להוריד. בוא נראה אותך מסתדר עםאוהבת את אבא

מטפחת כל בוקר. וכשיושבים בבית בצהריים להוריד, ולפתע דופקים בדלת, אז צריך לברוח לחדר השינה..ופתאום מחליטים שרוצים לצאת לאנשהו, אז להתחיל להתארגן..

אני ל-א רואה את עצמי מורידה ישר כשאני מגיעה הביתה! ממש לא! 

ולא בקטע הדוסי, בקטע הנוח.

אפשר לשים איזו מטפחת או כובע בכל חדר..מוטיז

או במטבח לפחות.. משהו שקל לשים, לא משהו שצריך לקשור, ואז פשוט זורקים על הראש כשצריכים לפתוח דלת...

עכשיו אתה חושב כמו גבר מושיקו

אגב אתה לא יכול להגיד שום דבר שבקדושה ליד שער גלוי של אשה נשואה.

לא ברכה וכו'

מהההה??? זו פעם ראשונה שאני שומעת.אלירז
חייבת מקורות ופסיקה להלכה!!
לא יודעת לפי מי אתם הולכים,lol

אנחנו לפי הרב עובדיה וזה כתוב בילקוט יוסף,לדוגמא.

שולחן ערוך סימן עה, סעיף א, ו-ב.ד.

ובמשנה ברורה שם, 

[כמו כן, במשנה ברורה שם, מביא גם את הזוהר על מעלת אשה שמכסה שערה אפילו בביתה; ואת ה"מגן אברהם" שכתב שראוי לנהוג כך, ואת מעשה "קמחית" מהגמרא מס' יומא, שנהגה כך וזכתה לבנים כהנים גדולים. אז אמנם לא "הלכה וחובה", אבל בוודאי אפשר לראות  מכאן שזה לא דבר חסר-ערך ללכת בכיסוי ראש בבית..]

^^lol
מישהו יכול להביא מקורשורש וגרביים
לכך שאישה צריכה לכסות את ראשה בתוך הבית כאשר זר רואה אותה?

זה ברור לכולם כאן כאקסיומה ולא ראיתי מקור לכך.
באופן כללי זה דיון דל-מקורותמאמע צאדיקה

אבל ככה זה פורומים, הם לא טובים במיוחד בלהעלות שו"תים של עשרות עמודים בעברית למדנית

למה צריך מקור? זה לא מובן?~א.ל

אם ככה מה ההבדל בין הבית לחוץ?

אולי גם שבחוץ תלך, מידי פעם, בלי כיסוי ראש..

לא?

או שאני לא יורדת לעומק הדברים 

גם לי זכור שיש חילוק בזהמוטיז

זה דוקא מתקבל לי על הלב, בהרגשה. אולי אכתוב שיר כדי להסביר למה.

אין. וזה לא לפי "הרגשה"..ד.
יש מקור לחילוק הזה.יום השביעי

הוא כתוב בגמרא, בכתובות.

כתוב שאם נחייב נשים לצאת לחצר בכיסוי ראש "לא נמצא בת לאברהם אבינו יושבת תחת בעלה".

החיוב לפי הגמרא הוא לכסות את הראש כשיוצאים לרשות הרבים, לא בבית או בחצר, גם לא בפני גבר זר.

(אני משתמש בשם של אשתי, לא בטוח שהיא מסכימה איתי, מה עוד, שהיא בכלל לא מתעניינת בדיון הזה...)

בעלה של "יום השביעי"

יכול להיות שכשמישהו נכנס לחצר זה שונה.מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ב' באדר תשע"ג 22:57

חבר שלי היום אמר לי על הגמרא הזאת, ומה שאותי עניין בה זה זה שנשמע ממנה שהנשים לא נהגו לכסות בתוך הבתים ואפילו בחצר יש חשש ש"לא נמצא בת לאברהם אבינו..."

נשמע כאילו זאת היתה נורמה של ממש.

החבר גם אמר (כמו שאמר הרב דן) שחלק או כל המפרשים מסבירים שמדובר בכיסוי עליון ורק כיסוי תחתון מותר.. שני כיסויים משהו...

טעות - מוטי ו"יום השביעי"..ד.

[או, בינתיים אני רואה מוטי שערכת]

המובן הפשוט שם בגמרא, לכאורה, הוא שבחצר עם "קלתה" (כיסוי ראש בסיסי) בלבד - על זה נאמר שאם תגיד שבחצר אסור ללכת עם כיסוי ראש כזה, "לא הנחת בת לא"א"..  אבל לא בלי כיסוי ראש כלל.

אכן, התוס' מפרשים, שבחצר שאינה פתוחה לרבים - אפילו בלי כיסוי ראש מדובר.

ה"באר היטב" על השו"ע מביא את הדעות השונות - ואומר שלהלכה זה דווקא עם כיסוי ראש, אפילו בחצר.

שורש וגרביים - הנה אנחנו מסכימים אלירז
גם אני יודעת שמעיקר הדין אם אדם נכנס לבית והאישה בשיער מגולה, היא לא צריכה לכסות בביתה.

לגבי מה שאמר הרב דן - ידועה מעלת כיסוי ראש, ובכ"ז מעשה קמחית הוא מידת חסידות ולא עיקר הדין.
נשמע ממש הזוי שמותר לעשות כך..~א.ל
מרוב חומרותשורש וגרביים
עיקר הדין נראה הזוי
למה שלא ישמע הזוי?~א.ל

אם אדם זר נכנס לביתי, ואני בלי כיסוי ראש

למה שלא אכסה את הראש?

רק בגלל שזה "ביתי"?

נשמע לי דווקא מאוד הגיוני לעקם פרצוף למול האימרה:

אם אדם נכנס לבית והאישה בשיער מגולה, היא לא צריכה לכסות בביתה.

מה הבעייה?שורש וגרביים
כן, זה הבית שלך, ומותר ללכת בלי כיסוי.
אם מישהו נכנס במקרה לרשות היחיד, שישמור על עצמו ולא יסתכל.

הנחת היסוד שלך היא שכדאי לכסות כמה שיותר ויותר טוב.
לא בטוח בכלל שזה מה שההלכה מתכוונת. 
ההלכה מתכוונת בדיוק לכך,ד.

שאשה תכסה את ראשה כהלכה (כל הראש - ויש מקלים ברוחב שתי אצבעות מקדימה).

אנחנו לא רפורמים - ואם לאדם כלשהו יש בעיה מסיבותיו עם ה"הלכה" - לפחות לא לעשות זאת בשמה.

האם אתה יודע למה ההלכה התכוונה?שורש וגרביים
המקור לכיסוי ראש מהתורה הוא מאישה סוטה
כתוב שם ׳ופרע את ראש האשה׳
והכוונה שם לפריעת התסרוקת (כל הפרשנים במקום מסבירים כך) כלומר שבזמן התורה נשים נשואות היו הולכות בשיער אסוף ולא פזור.
לאחר מכן הגיעו חכמים והוסיפו דברים נוספים (׳דת יהודית׳)
ולבסוף מה שנפסק בשוע הוא כנגד קריאת דברים שבקדושה מול שיער אשה ולא מה בדיוק צריך לכסות.

׳מה שההלכה מתכוונת׳ זה דבר עמוק מאד,ו ואני לא רואה איך אתה מצליח להוציא מתוך כל המקורות אמירה חותכת וחדה וכזאת. אלא אם כן אתה לוקח רק מה שנראה לך.
(מישהו הזכיר רפורמים?)

כן...ד.

"פירוע ראש דאורייתא" - גמרא כתובות עב.  ושם - ש"דת יהודית" זה דווקא כשהולכת בכיסוי מעין סל על הראש.

אשר על כן, ברור שה"הנחה" ש"כדאי לכסות כמה שיותר טוב" (לפי דרישות הדין), היא "הנחה" נכונה..

וב"גדר עולם" לחפץ חיים, יצא כנגד מי שרצו להקל בכך. 

ויש שאמרו על כיסוי חלקי שאסור מדין דת יהודית (י"א טפח כפי שהזכרתי. שתי אצבעות), ויש שפסקו שאסור  ג"כ מהתורה.

וגם לגבי חצר - עי 'אבן העזר סי' קט"ו באר היטב ס"ק י שלהלכה קיי"ל שללא כל כיסוי ("קלתה") - אסור.

הקיצור - כפי שכתבתי לעיל. וההנחה היסודית היא שפוסקי ההלכה המובהקים של כל דרותינו, לא "המציאו" מאומה.

איך הסיקו שכיסוי חלקי אסור מ*התורה*?דינה ל.

הלוא היא לא דיברה על איזה כיסוי שמים. מדובר בה על פריעת ראש אשה סוטה.

אני מניח,ד.

שאת מבינה שאי אפשר פה ב"הודעה", להסביר איך דין משתלשל מתורה שבכתב לתושבע"פ..

עקרונית, יש לנו תושב"כ ותושבע"פ, ולחכמי התושבע"פ יש את הכללים איך דורשים מהתושב"כ.

מכל מקום, אם זה חשוב לך - את יכולה לשלוח במסא"ש, ואשתדל בלנ"ד לסקור קצת עת הענין, כמיטב יכולתי הדלה.

כל טוב.

אנא אל תטרח יותר מדי בשבילי. תודה רבה על הנכונות.דינה ל.

פשוט קשה לי איך מפריעת שיער אשה סוטה בתורה, השתלשלה ההלכה הכה-מחמירהשיש כיום:

שאשה נשואה צריכה לכסות שערה > שאף גבר זולת בעלה לא יראה אותו > לכסות את כולו > בנידתה הוא אסור אף לבעלה...

מה נכתב, ואיפה אנחנו...

אבל זה דיון אחר.

בהחלט דיון אחרשורש וגרביים
של כוונת התורה המקורית מול התהליך שכל מצווה עברה עד שהגיעה אלינו.

ויש הרבה מה להרחיב בדיון הזה
אפשר לראות את המקור פה-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ב' באדר תשע"ג 02:57

http://www.hebrewbooks.org/shas.aspx?mesechta=15&daf=72&format=text

ופה

http://www.hebrewbooks.org/shas.aspx?mesechta=15&daf=72b&format=text

ועוד דברים של הרב מלמד בעניין+מקורות

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1831

לא קשור לחלוטין.ד.

זו דרכה של תורה.

אנחנו לא קראים.

מי שרוצה לדעת איך פוסקים הלכה, צריך ללמוד זאת ובראש פתוח.

ומי שיבוא עם "נוגדנים" - אוני לא מתכוין אלייך - לא יעזור לו כלום.

[וההלכה הזו אינה "מחמירה". היא מתאימה לגמרי לכל אשה עם חוש בריא של צניעות, ועם קצת העמקה בענין כיסוי הראש. בלי להיכנס כרגע לעניינים נקודתיים, של מחלוקות בפרטי הלכה בין הפוסקים]

???דינה ל.

1) ההלכה הזו לא מחמירה?! ועוד איך שהיא מחמירה. מילא לכסות את הראש ברבים, מילא- שלא לצאת עם ראש מגולה... אך לכסות לחלוטין, שחלילה אף אחד לא יראה, להוסיף ולהגיד שזו סגולה לכסות גם בבית? גם לאסור על הבעל לעתים... לא להתיר יותר משתי אצבעות...

אם זו לא חומרא, מה כן?

2) לומר "מתאים לכל אשה" - "עם חוש בריא של צניעות" זה תלוש לחלוטין מהמציאות.

כי נשות ישראל הן לא קופי-פייסט של חוה או של דמות האשה האידיאלית אותה ניסו ליצור חז"ל עם ים הלכותיהם.

ולא כל אשה מצליחה לשכנע את עצמה בטיב הדינים במטרתם או ברעיונם ולקבלם באהבה.

כך שמה שמתאים לחברתי אולי, ממש לא מחיב שיתאים לי. אז אל תעניק את התואר "חוש צניעות בריא" למי מאיתנו. זה פשוט לא הגיוני.

גפ מפני שפשוט אין "חוש בריא לצניעות", דן. האם כל מה שלא תואם בצורתו לאידיליה אותה בנו חז"ל אומר שמשהו חולה באדם או בנטיותיו? אם בעיני אדם משהו מנקודות הציון על הגוף אותם סימנו חז"ל כראויים לכיסוי- יהיה "צנוע" גם אם יהיה מגולה (אוי, זה נשמע מצחיק, אני יודעת), האם מעיד על משהו לא תקין בחושחושים שלו?

וזה יהיה מענין אם פעם תעשה סקר אודות המצווה הזו. תראה כמה היא "מתאימה לאופי הנשי".

הכל אצלי בראש?מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ב' באדר תשע"ג 10:10

או שאני סנילי או שאת כותבת פשוט בזעם.

אני לא אשה, אבל יצא לי לשמוע מכמה בחורות (בש"א ובפורומים בעיקר) שאישרו את ההבנה שלי ביופי של המצווה,  והסכימו שהיא נפלאה ומתיישבת נפלא על הלב.

לרוב מדובר בבחורות שכללית הן ברמה גבוהה יותר, "רוחנית" בין השאר.

ברור שהוראות חז"ל הן "בריאות" יותר, לא שכל אחד בחושים שלו יכול היה להגיע לבד להלכות, בתחושה שלו, אבל לאחר שחז"ל קבעו גדרים, מי ששומר אותם יכול בהחלט לחוש בכך שהם חד משמעית בריאים יותר.

אולי לך אין חוש בריא בצניעות, וזאת... במחילה.... בעיה שלך. 

מה פירוש "ההלכה מחמירה"?

מחמירה ביחס למה?

אולי כדאי שיהיה ברור, את מאמינה רק בתורה שבכתב?

יהיה לנו קל יותר אם נוכל להגדיר אותך בהגדרות הישנות והטובות.

אבל אם את מאמינה בתורה שבע"פ - הרי שיש כללים לגבי איך לדרוש מן הפסוקים ולהוציא מהם הלכה למעשה. ומכיון שלך אין מושג לגביהם, את לא יכולה לבא ולקרוא להלכה "מחמירה".

כי אין לך את הכללים ואין לך לאן לייחס, מחמירה ביחס למה? ביחס לאיך שנראה לך מהפסוק?

תראי.. (בעדינות) אין לך אפילו חוש בריא לצניעות ואת מצפה שתוכלי גם לדרוש הלכות מהפסוקים?

וואו.כמו צמח בר
וואו.
לבנים כ"כ אין מה לומר בהלכות צניעות. זה בכלל לא נסיון בשבילכם!!!
זה כמו שאנחנו נתחיל לדבר איתכם על כמה קל לשמור את העניים.
אין לנו בכלל דרך להתחיל לדבר על זה. כי אנחנו לא מרגישות את הקושי העצום בלהתגבר על עצמינו לא לראות נשים לא צנועות. מידת הנסיון היא לא שווה.
מי שלא מרגיש על בשרו את הנסיון הזה. שלא ידבר.

אז בבקשה. כל עוד אתם בנים שמעולם לא הבינו את המלחמה שלנו בעצמינו על עוד סנטימטר למטה. ועוד כ"כ הרבה מלחמות קטנות ויום-יומיות עם הצניעות שלנו.
בבקשה לא להטיף לנו על 'חוש בריא לצניעות' לא אתם ולא אף אחד יודע מאיזה מקום היא מדברת וכמה היא מוותרת בשביל המצווה הזאת.
השפיטה הזאת והקביעה הזאת ממש לא במקום. ממש לא!!!
מצטערת. אבל זה ממש הפריע לי. זה משו שאתם בתור בנים לעולם לא תצליחו להבין.. "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו"
דיברתי על זה גם עם בנות..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ב' באדר תשע"ג 10:37

הדגשתי שאני אמנם בן.

אין ספק שיש קשיים, זה ברור לי, אבל לא על זה מדברים פה.

לא מדברים פה על "נסיונות של צניעות" בכלל.

זה שלמישהי יש חוש בריא לגמרי לצניעות לא אומר שהיא תמיד תיהנה מההלכות, לפעמים זה עלול להיות נורא קשה, אבל חוש בריא יש לה. אין קשר בין הדברים.  

בוודאי שזה קשור!!!כמו צמח בר
אתה בתור בן לא יכול לקבוע מה זה חוש טבעי לצניעות. כי אתה לא יודע מי היא וכמה היא מתאמצת..

ואגב,חוש טבעי. הוא טבעי לך. בא לך בקלות ובלי מאמץ. אחרת זה לא "טבעי"
אינך מבינה: התורה קובעת מה "חוש טבעי"..ד.

לא הוא...

ויש לך טעות במובן של "טבעי" כאן (ואולי זה יסוד אי ההבנה): "טבעי" הכוונה כאן שזו ההרגשה המתאימה לטבע הפנימי, האופי של אדם מישראל. ושהוא יכול להיבנות לכך.

כמו כן, תלוי אים האדם מגדל את עצמו. ומי שיגדל את עצמו עם עומק ההבנה והתחושה של הנושא הזה וערכיותו, אכן יחוש יותר גם באופן פשוט את הטבעיות.

בנוסף - יש הרבה דברים שאם "נבודד" את הנטיה של היצד, אכן נרגיש שהם "טבעיים" לצניעות.

גם כאן - זה שיש נשים מסויימות (ויש גם ההיפך. לא נולדנו אתמול..), שמרגישות "קושי טבעי" ללכת כך - זה לא חייב להיות כי הן מרגישות שזה לא טבעי לצניעות. זה קשה להן מצד תחושות אחרות.. אך טבע הצניעות - במקומו עומד (וגם בן - שהבאת שקשה לו לעיתים להימנע מהסתכלויות מסוימות, אינו מרמה את עצמו שזה "טבע הצניעות"... אלא משיכה שיש להתגבר עליה.

כמה דברים:כמו צמח בר
א. לא התכוונתי אליך במה שכתבתי. אני יודעת שממש לא התכוונת לפגוע במה שאמרת. יצאתי בעיקר נגד התופעה הרווחת שמפסיקים להתווכח ענינית ומתחילים לרדת לרמה האישית וזאת מבלי לדעת באיזה מצב נאמרו הדברים ומתוך מה כתבו אותם.
ב. כל מה שאמרתי היה ללא קשר לדעתי האישית שאכן צניעות זה דבר טבעי ויפיפה. הלוואי על כולנו...
ג. אכן,בילבלתי קצת מושגים. אבל אם אני לא טועה גם דינה התכוונה ב"טבעי" בהקשר למה שקל או שקשה לנו לעשות ועל זה נסב הויכוח שנגדו יצאתי (כי באמת אי אפשר לקבוע כמה זה קשה או קל לבנאדם ומאיזה נק' הוא מדבר ומתמודד)
כולם אהובים, כולם ברורים...ד.
היא לא דיברה על קל וקשה.מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ב' באדר תשע"ג 19:19

והוא יודע שלא התכוונת אליו.

ואגב, לא הזכרת מקודם את עניין הירידה לפסים אישיים כלל וכלל..

אני מבולבל.

היא לא אמרה את זה במילים האלו.כמו צמח בר
אבל זה מה שהבנתי מרוח הדברים שלה.

ואם תחזור לכמה שורות האחרונות בהודעה הראשונה שלי תראה שמה שבעיקר הפריע לי זה עצם השפיטה. שזה בעצם. במילים אחרות. ירידה לרמה אישית מהנושא של הויכוח.

ודי. אין לי כוח לדון בזה.
מצטערת...
כל אחד והמלחמה שלומושיקו

המלחמה של הבנים על צניעות היא קשה

וגם המלחמה של הנשים

כל אחד יש את הדרכים שלו.

הגברים לא יבינו אף פעם, אבל הם צריכים לנסות עד כמה שיותר.

מסכימה.כמו צמח בר
לנסות תמיד צריך.
אבל לשפוט אסור
בלי קשר..ד.

אף אחד לא דיבר על מה ניסיון, למי, ומה לא.

דובר על כך שאם התורה אומרת - זה מתאים.

מלבד מה שזו לגמרי המציאות אצל נשים רבות.

וזה שיש לאדם יצרים שונים, בשלבים שונים של החיים, עדיין לא אומר שהם ה"בריאות" התורה מכווינה אותנו אל הבריאות, מה גם שזה מובן ומוחש לגמרי. ולעיתים, אדרבה - מי שאינו "בתוך הניסיון" רואה יותר טוב מה האמת האובייקטיבית.

ודומני שאף אחד לא "שפט"..

דובר על שלילת ניסיון להגיד "בשם התורה" דברים שאינם נכונים, ניסיון לזלזל בדברי חז"ל ולנסות "לפסוק" עפ"י הבנה שטחית בתורה שבכתב.. וניסיון "לתת ציונים" לתורת ה' "מה "מחמיר" ומה לא, ועד כמה היא מכוונת אל הבריאות הטבעית הבסיסית.

הקב"ה ברא את כל האדם - איש ואשה - ואת אופיים. ונתן לנו תורת אמת, וחיי עולם..

מי שמך-דינה ל.

תחת התקפיד להכניסני ללקסיקון ההגדרות שלך?

ומי אתה בכלל, ומה אתה יודע עלי, שברוב חוצפתך אתה קובע כאן, קבל עם ועדה, שאין לי חוש לצניעות?

אתה מגוחך.

צורת הדיון שלך בלתי נסבלת,

ואני נאלצת כבר פעם שניה לחתום דיון איתך, מחמת זלזול, חוצפה, התנשאות וירידה לפסים אישיים.

- עד כאן התיחסותי אליך בדיון זה -

[וכדי למנוע התנצלויות באישי אח"כ נבהיר לעיניך את המצב כמות שהוא: א' אתה מביע זלזול ותוקפנות (אחרי שאתה האשמת אותי בכך לחינם), ב' אתה יורד סתם לפסים אישיים (כי הלא מוטי יודע הכל, הוא בוחן כליות ולב ויודע מי אני ומה אני...) במקום להשאר ברמת הדיון]

"מי שמך"??? אני אגיד לך מי שמני.מוטיז

מרלין, הקוסם הידוע, מינה אותי בועידת הקוסמים האחרונה לעשות בדיוק את כל הדברים הנוראים שעשיתי לך.

בלה בלה בלה...

חיחצי גיחצי בים בם בום.

אני שוקל לעבור מגיחוך לצחוק |מגלגל את שרביט הקסם בין האצבעות ומלטף ת'שפם במבט מהורהר|

מוטי, כתבת יפה מאד. יישר כח.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ב' באדר תשע"ג 17:36

ועלי להודות שלא קראת "בעיון" את ההודעה עליה הגבת. הסיגנון היה לי מאד "לא נוח"..

נקודה חשובה לחיים-דינה ל.

ביטול בזלזול, או רמיסה ברגל גסה את דעת השני השונה ממך- לא תתן עליונות אמתית לדברים הנאמרים (מזכיר לי פעולה שהעברתי בזמנו לחניכותיי בכיתות ג-ד. עקרון חזק אצלי.)

הנפנוף באמת לא מקנה נצחון- כשזה בא ע"י "הקטנת" וביטול האחר.

אין מה לפדבק "כל הכבוד גבר" כי הבנאדם מתנצח עם האחר ופוגע ברגשותיו על הדרך כאילו אין מחר.

איפה הגדולה בזה?

את בעצמך פוגעת ברגשותמוטיז

תלמדי לתת כבוד לדברים גדולים ממך, דברי בצורה סבירה על מסורת ועל תורה שבעל פה..

את יודעת.. אלו דברים שחשובים לנו היהודים, ומכעיס אותנו כשמדברים עליהם שלא בכבוד הראוי.

שזה ממש לא סותר את זה~כמו צמח בר
שצריך לדבר יפה אל מישהו אחר. ובטח ובטח שלא לפגוע או להעליב אותו.
לא משנה כמה הוא הכעיס אותך.
זה שאתה מגן על דבר שחשוב לך זה יפה וגדול. אבל כשעושים את זה בדרך לא יפה המטרה לא מקדשת את האמצעים. ממש ממש לא.

ולא נפתח שוב בויכוח הישן שלנו
(אגב,ברור לך שזה לא אישית נגדך.. נכון?! ממש לא ממקום של להטיף..)
חן חן.מוטיז
מה שכיסוי ראש יכול לעשות לשירשור אוהבת את אבא

אתם פשוט חמודים!

ובאמת..אין לי מושג איך יש כל כך הרבה מלל בנושא הזה..

אולי תתנו כאן תקציר הלכה למעשה או משהו כזה?חושף שיניים

מחילה, מי שמזלזל בחז"ל ובתורה שבע"פ אין לנהוג בו~א.ל

ביד רכה.

אלו לא חברים שלנו..

ודווקא מי שמתייחס לדבריהם

הוא זה שצריך לחשוב היטב לפני שמוציא הוא דבר מפיו,

ולכתוב את הדברים בחכמה ובכבוד.  כבוד רב אפילו..

ואגב, בכלל לא ראיתי בדבריו פגיעה או העלבה~א.ל

הוא כתב את הדברים כהוויתם.

את שקורה- ולכן את העובדה שהדברים לא ראויים.

מעניין שלפגוע בחז"ל זה מתקבל, בשם זה שמותר "לשאול"

אבל להעמיד אדם במקומו כשהוא חורג מגבול המקובל, זה כבר נקרא לפגוע...

לא אמרתי את זה דווקא אליו.כמו צמח בר
זו היתה הערה כללית. לא יפה לדבר ככה וויכוח שנוטה לפסים כאלו. מש-נ-י הצדדים. הוא פשוט מכוער.
בוודאי שלא אמרתי שמותר ללכלך על התורה. א-ב-ל
א. היא לא עשתה את זה
לפחות לא במה שאני ראיתי.
ב. גם אם היא עשתה את זה (ואני בטוחה שהיא לא התכוונה לשום דבר כזה!!!) זה לא מתיר לפגוע באף אחד. ובשום צד.
לא התכוונתי לפגוע באף אחד. רק להאיר עניים. אני בטוחה שזה לא נעים לאף אחד.
(אגב, לפגוע במישהו זה בוודאי לא להעמיד אדם במקומו. זה חמור.)
לא מתכוונת להגיב בנושא יותר. בגלל שהוא ימשיך ללשון הרע ולדברים לא נעימים אחרים.
אני רק שוב אחזור ואומר שלא באתי בגישה מתנשאת ובמטרה להעיר למישהו. אלא זה באמת נכתב כדי שלא יהיו פה אי נעימויות.
יש לי על המון דברים להגיב עליהם-דינה ל.
וזה יקרה יותר מאוחר.
בזמני הקצרצר אגיב קודם לך:
לא דיברתי מילה נגד חז״ל. הבעתי את מורת רוחי וקשיי מאיך שמאירוע שארע בביהמ״ק עם אשה סוטה- התגלגלה לה מסכת הלכה מחמירה.
אתם קופצים ומתנפלים עלי על שאני לא מקבלת את הדברים כהווייתם כמוכם, אולי. נבהלים למראה אי הסכמה. ומפרשים זאת כחוסר כבוד. שזו טעות.
תודה, לעולם חסדו, אני נצבת איתנה במקומי- אין תפקידו של איש כאן להעמידני בשום מקום.
יש לך טעות שוב:ד.

א. זה לא קשור ל"אירוע שאירע בביהמ"ק עם אשה סוטה" - פשוט טעות עד כדי תחושה של לא-נעים כ"כ. הלימוד של כיסוי ראש הוא רק "דרך אגב" של דבר שמוזכר שם כהנהגה חריגה של "בלי כיסוי ראש", ומזה יש אסמכתא לדין שבדרך כלל צריך ללכת עם. אין לכך כל קשר ל"אירוע".

ב. הסיגנון וה"ניתוחים" שכתבת ("אולי נבהלים" - מה יש להיבהל מכך שמישהי לא הבינה על מה חכמים דיברו?.. "אין תפקידו של איש להעמידני בשום מקום"), הוא אכן בעייתי.

יתכן שאינך חשה בכך. אבל גם הסיגנון לגבי דברי תורה (שכוללים את דבר חז"ל) וגם לגבי דברים מעין מה שהזכרתי - אינו ראוי לדעתי, ללא קשר ל"דעות".

לא רציתי להיכנס בכך - בגלל שאני באמת מכבדך - אבל בגלל שכתבת שוב, אין ברירה. אולי את צריכה לראות שמא (מקצת) ממה שהתלוננת פה לגבי סיגנון של מישהו אחר כלפייך, יש גם בסיגנון שעליו הוא הגיב?

ואינני מתכוין לדון בכך עוד - הדברים די מוצו ואין כל ענין שזה יעבור לפסים שבין אדם לחבירו. וכבר אמרתי, כולם אהובים ויקרים.

דינה~א.ל

אל תקחי את דבריי כפגיעה אישית חלילה.

ואם כך את מרגישה אני מתנצלת.

אבל אני כן חושבת שעלייך לקרוא את שאת כותבת,

לאחר חלוף להט הויכוח ולנסות להבין מנין חושבים את שחושבים.

בהצלחה לכולם!

קל לגברים לדבר על כיסוי ראשdb81

כיסוי ראש הוא דבר קשה מאוד.  ובודאי גם למי ש"רוחנית" מאוד.

אני לא בדיוק יודעת  מהי רמה רוחנית גבוהה, אני מכסה את הראש כי זאת ההלכה, ואילו היתה לי ברירה הייתי לא מכסה. נקודה.

כאבי הראש שאני מקבלת מכיסוי הראש, מחייבים אותי להוריד אותו כשאני בבית.  נכון אני מכסה את הראש בבית כאשר מגיעים זרים, כי לי אכן נראה משונה שאני מכסה את הראש, אבל בבית שלי אפשר לראות אותי בלי.  ואגב ישנם פוסקים שאכן אומרים ששביתך מותר ללכת ללא כיסוי ראש, גם בנוכחות זרים.

לסיכום:  גברים, אתם יכולים לדבר על ההלכה הנ"ל, אבל הזהרו בדברכם, לנשים יש כמה הלכות שהן קשות מאוד, והגבר לא יכול לזלזל בקושי של האשה בתחומים אלה.

כפי שכבר הודגשמוטיז

לא דיברתי על קושי, אין ספק בכך שזה קשה.

אהממושיקו

לגבי 1)

זה סגולה לכסות בבית אבל אין כל חובה כשהדלת נעולה ויש וילונות על כל החלונות.

אמנם הבעל לא יכול לומר דברים שבקדשוה-אבל בד"כ יש מספיק פינות בבית..

לגבי2)

זה ממש לא קושר חוש בריא, זה שונה אצל כל אשה והרקע שהיא הגיעה ממנו והמצב שהיא נמצאת, לפעמים זה מציק והיא יכולה להתגבר ולפעמים לא, נשים עיקרן רגש, זה לא חיסרון אבל המצב משתנה כל הזמן, כך שהיא אפשר לומר מה החוש של כל אחת 

אני אוחזת בדעות הכי קשוחות בעניינים אחריםשירק

אבל אני עם דינה בעניין הזה,

ובטח שאי אפשר לומר על מי שמרגישה אחרת שאין לה ראש בריא- 

כי מטבע הדברים הדבר הקשה הוא להבין מה הופך להיות כל כך לא צנוע בשיער של אישה בנקודת הזמן שהיא נישאת, אם לפני רגע כשהיא היתה רווקה לא היתה עם השיער שלה שום בעיה. תודו שזה מוזר, 

לכן אם מישהי חושבת דווקא בראש של ההלכה וזה טבעי לה כנראה היא התרגלה לרעיון הרבה זמן מראש, אבל הטבעי הוא להיפך.

אותי יותר מפתיע משהו אחר...מוטיז

תחשבו על זה... עד היום היא היתה רווקה, ופתאום (!!!) - היא כבר נשואה!!! 

מוזר, לא?

מה לא ברור,  מרגע שהיא נישאת לבעלה, היא מפסיקה להתייפות בפני העולם, ומתמקדת בו, וכנ"ל גם להיפך.

שום דבר לא פחות צנוע, אבל זה יופי שכעת נועד רק לבעלה (ולעצמה) ולא לאחרים. (זה חוץ מהעניין שמקום מכוסה הופך להיות אינטימי ברמה מסויימת. או אפילו מקום שרגילים לכסות)

אני מניח שלוקח זמן להתרגל לרעיון, ושזה מאד קשה, אבל אפשר להבין אותו יפה יפה..

וכן, מי שיש לו חוש צניעות בריא מבין את היופי במצווה גם עם ממש קשה לו איתה לפעמים.

(אגב, מחילה, אני בטוח שגם לגבר קשה קצת בהתחלה לראות את אשתו מכסה את שערה.. ואולי הוא מעדיף לראות אותה כמו כשהם הכירו... ודאי בהתחלה. זה לא קושי רק של האשה.)

מוטי, אל תשווה בכלל ברמת הקושי.אלירז
בלי קשר לקושי הנפשי, לקשור מטפחת זו גם אקרובטיקה מעניינת והרבה כושר לזרועות.
אני אקשור לאשתי בל"נ...מוטיז
מוטי, לא תמיד תוכל לקשור לה.אלירז
אתה יודע, אני שונאת לומר למישהו שהוא יבין רק כשיהיה במצב מסויים.
אבל אצלך זה לא "כשתתחתן-תבין" אלא כשתגדל - תבין.
אתה מתנהג בצורה ילדותית.
(מבולבל)מוטיז

מה? (זאת היתה הלצה למי שלא הבין)

מוטי מוטימושיקו

תשמור את השרשור הזה ותעיין בו חודש אחרי החתונה - תופתע מעצמך..

כשתגדל תבין - גדלתי. כשתתחתן תבין - ..........מוטיז

אוי מושיקו. כשתזדקן תבין. (\תתחרט)

מוטי!! זאת ^^ חוצפה!אלירז
טעות בהבנה... ה"שתגדל תבין מכוון אלי, לא אליו!!! ומוטיז

כנ"ל לגבי התתחתן תבין!!!!!! 

אני מצטט את מה שתמיד אומרים לי

מחילה מושיקו.

ואני דיברתי על "כשתזדקן". אין לי בעיות הבנה.אלירז
אז קראת בנימה אחרת מאיך שהתכוונתי לכתובמוטיז

כמובן שלא הייתי מתחצף, ואני מתנצל אם כך זה נראה.

אני ממש משועשעת.אוהבת את אבא

אנשים, תחייכו, חודש אדר!

אולי בת שהיתה רגילה להתיפות -בפני העולם-שירק

זה יותר ברור לה, מה שאתה אומר. ודווקא הבת הצנועה פחות תבין, מענין!

לא שהיא מציגה כל הזמן את יופיה...מוטיז

אבל עד היום היא חיפשה את בעלה, חיפשה למי לתת את היופי (לא רק החיצוני כמובן)

והנה היא מצאה, וכמו ש'פתאום' היא נשואה.. כך גם 'פתאום' יש דברים שהם רק לבעלה.

חשבתי שאף אחד לא עונה אז ברברתי קלותמוטיז

|מיותר|

הפרשנות של חז"ל, ש"פרע" בהקשר הזה הוא לגלות...אדם כל שהוא

ולא לפזר תסרוקת.

הסבר בלשני לפירוש הזה, שמסביר שלשורש פרע בלשון המקרא יש משמעויות שונות שאחת מהן היא לגלות, ולפזר תסרוקת אינה אחת מהן, יש בשו"ת שרידי אש.

רשי במקום מסביר שהכוונה לפזר תסרוקתשורש וגרביים
רש"י מפרש שם, לא כפוסק.ד.

וגם להלכה (שיש דעת רשי ותוס לגבי חצר), לא נפסק כך. עי' "באר היטב" על השו"ע.

אתה מבין את גודל האבסורד?שורש וגרביים
החלטת שפלח צר של מקורות הוא המייצג הבלעדי של דעת הבורא, ואתה מתעלם משאר הפירושים והאפשרויות להבין. עד כאן מילא, אפשר להגיד שכך התקבל במשך הדורות.

אבל אתה מוסיף ואומר שכל זה חייב להיות טבעי ליהודי! כלומר דווקא החלק המצומצם הוא מתאים בדיוק לנפש של כל יהודי, ומי שלא מתאים לו הרי שעליו להתחזק ולפשפש במעשיו.

וזה דבר מאד תמוה ולא מובן לי.
האם זה מה שבורא עולם התכוון כשברא אותנו?

ומה עם מצוות שהתבטלו במהלך השנים?
למשל חרם דרבינו גרשום על שתי נשים
האם זה מתאים לנפש של יהודי או לא?

או הרמבם בהלכות נשים המסביר מה יש לבעל לעשות כאשר אשה מתרשלת בעבודות הבית. (להכות אותה, והראבד חולק ואומר שאסור, ומותר רק להרעיב)

האם גם כאן תגיד שזו מצווה ועלינו למצוא בעצמינו את כוחות הנפש על מנת לקיים הלכה זו?

לסיכום: אינך יכול להחזיק את החבל בשתי קצותיו.
אם לכל פרט הלכתי שנוסף במשך השנים יש משמעות
נפשית רוחנית הרי שעליך לתת הסברים...
אין שום אבסורד.ד.

גם רשי מודה שהצניעות היא טבעית. וגם שצריך ללכת עם כיסוי ראש. ועל זה דובר כדבר שהוא "טבע טוב". כל המחלוקת בין הפוסקים זה לגבי דברים "מינוריים" יחסית, לא לגבי עצם החובה שעליה נכתב "טבעי".

יש גם תשובות פשוטות מאד על שאר מה שכתבת.

דומני שאין בכך כ"כ טעם.

זה מתחיל מגישה יסודית - ואת זה כנראה לא תעשה "תגובה" כאן.

[ככלל, נחלקו סוגי המצוות לכאלה שתחושתן הטבעית מוטבעת בהרגשתנו הפשוטה, לכאלה שמקורן מעל התחושה הזו - וגם הן שייכות ל"תחושות" נשמתיות, שלא תמיד נוגעות כבר בהרגשתנו פה.ומכל מקום, יש לנו "גישה" טבעית אליהן בדרכים אלו או אחרות. עי' רמבם שמונה פרקים פ"ה, אורות התורה פרק יב דומני, ועוד. לא יכול כ"כ להאריך כרגע. גם בנוגע חדר"ג - יש "מבוא טבעי" בשוני הנפש בין איש לאשה לגבי הדין המקורי; ובהחלט יש גם "מבוא טבעי" לגבי מה שהתפתח במהלך הדורות שאליו באה הדרכת רגמ"ה, שגם היא תורה. אלו באמת דברים עמוקים ורחבים, וכנ"ל - לא נראה לי שכאן מקורם. כתבתי רק בשביל שמי שרוצה לכבד - ידע שיש לו סיבה טובה..]

וואי..כל פעם שאתה כותב--כמו צמח בר
אני מבינה כמה הידיעות שלי דלות. מצומצמות ודיי הולכות בתלם. כי ככה לימדו אותי..
אני אשמח ממש אם תוכל להביא מקורות (בשפה שבת יכולה להבין!!) למה שאתה אומר.
תודה
בזה - אין כל "חומרה". ודין אינו נראה "הזוי"...ד.
יש לך טעות לגמרי.ד.

מעשה קמחית - זה כאשר אין אדם אחר בבית (ואגב - גם בזמן נידותה צריכה לכסות מעיקר הדין - קל וחומר אם מישהו אחר נכנס. עייני "דרכי טהרה לרב אליהו זצ"ל. ספר מצוי)

איפה ה"טעות לגמרי"?אלירז
כשאין אדם בבית, אישה לא חייבת בכיסוי ראש.
אני מכירה את מעשה קמחית, והוא לא עיקר הדין!
אבל כתבת אחרת..~א.ל

"אם אדם נכנס לבית והאישה בשיער מגולה, היא לא צריכה לכסות בביתה."

לעולם חסדו את מערבבת שני דברים שוניםאלירז
שימי לב לאופן השירשור.
הטעות לגמרי -ד.

היא בכך שכתבו שיכולה ללכת בבית ללא כיסוי ראש גם כשמישהו אחר נכנס.

את כתבת "אם אדם נכנס בבית" - וזה היה תגובה לדברי "שורש" שכתב על אדם זר.. ו"הסכמת" איתו..

עייני שוב בדברי (כפי שאת אוהבת שעושים בדברייך החשובים בד"כ..)

וצדקה "לעולם חסדו" במה שהעירה לך. דווקא את צריכה לשים לב לאופן השירשור, דומני.

חד גדיא...

זה אולי לא מפורש בתורה אבל הגמ' לומדת-משה ר-

מפרשת אישה סוטה, שהכהן פורע את ראש האישה כדי שתתבייש, משמע שראש האישה כן מכוסה...

זו דעת הגר"מ פיינשטין אבל הוא בדעת יחיד בענייןגבעוני מצוי
פשוט לחלוטין.ד.

אין כל חילוק.

ומה שאלירז "זכרה" כביכול, אינו ענין לכך.

רבותי היקרים, לא "להמציא" סברות בהלכה.

לא שאלתי על חיוב כיסוי ראש ככלל, אלא על כךאלירז
שאסור להגיד דבר שבקדושה ליד שיער אישה מגולה.
המקור שהבאתי מדבר בדיוק על זה. עייני שוב. שו"ע.ד.
מה שהמשנה ברורה מביא זה מסיפור מהגמראארץ הקודש

של אמא של אחד האמוראים ששאלו אותה מה עשית כדי שהוא יצא צדיק כזה? אז היא אמרה שקורות ביתה לא ראו את ראשה גלוי. (זה לא הלשון המדוייקת...זה בארמית, לצערי לא זוכר מקור)

תשובה מפורטת מכיפה על הנושא כולל מראי מקומותמושיקו

http://www.kipa.co.il/ask/show/214586-פאה-או-כיסוי-ראש

אני שמעתי את זה מהרב פרקש מירושלים, שבסעודת שבת משפחתית למשל,בשעה שכל בני הבית שרים כולל הבנות - אין בזה שום איסור הלכתי - אבל דברי תורה וברכות אסור ללמוד לומר באותה שעה.

מושיקו, תודה על הקישור, והאמת שהתבאסתי.אלירז
זה גם ככה קשה בטירוף כל עניין כיסוי הראש. עכשיו יהיה לי קשה מאוד גם בבית.. וצריך לשים לב לעוד פרט..
היצר הרע שלי כבר לוחש שאפשר לשכוח שקראתי את זה..
אבל אפשר לא להסתכל נראה לי...מוטיז
מוטי, על מה לא להסתכל?אלירז
ובחייאת סומסום, תפסיק להגיב על כל פסיק..
מוטיז

על השיער

אהממ כל הנשים אומרות אותו הדברמושיקו

אמנם כמה שהמצווה יותר קשה זה יותר שכר,אבל זה משפט של גברים.

הנקודה היא כשנמצאים בבית ויש מישהו שצריך לומר דבר שבקדושה צריך לכסות את הראש וכו'

בשאר הזמן צריך לדאוג לדלת נעולה ומראה ליד הדלת(טיפ ששמעתי ממישהו) לבדוק שהשער מסודר כמו שצריך אם רוצים ללכת ללא כיסוי ראש.

מתרגלים...ד.

ובעיקרון - מוטי צודק.

לא להגיד דברי קדושה זה "כנגד האשה". יכול לצד אחר.

אלירז ברור-Rעות-
זה לא רק קריאת שמע?מוטיז
כל דבר שבקדושהד.

סימן עה, סעיף קטן א' במשנה ברורה.

רגע רגע.דינה ל.

מכאן משתמע ש...? אם שיער אשה נשואה מעכב עניינים שבקדושה- זה דבר טמא?

(ואם כן- מסתבר שאולי כן יש ענין במנהגי חלק מהחסידויות לגלח את ראש האשה אחרי נישואיה? {ואני אבליג ולא אומר את דעותיי בענין זה.})

[וראיתי את המקורות של דן. הם לא אומרים לי הרבה, אני רוצה הסבר.]

לא טמא...מוטיז

אלא מקום מוצנע יותר, צנוע פחות.  ובדברים של קדושה מקפידים יותר על צניעות, כדי לכבד.

(אני לא בטוח שאם היית תוקפת כך את השו"ע ערוך עצמו הוא היה מתייחס אלייך)

לא היתה כאן שום תקיפה. שחרר לחץ.דינה ל.

ולענין-

גם המרפק של האשה הוא מקום שהצניעות נהוגה בו, ועדין מותר לברך בפני מרפק נשי גלוי.

הנה ציטוט מהמשנ"במוטיז

א) במקום שדרכה - מפני שזה מביא לאדם לידי הרהור כשמסתכל בו בכלל ערוה היא ואסור לקרות או להזכיר שום דבר שבקדושה נגד זה כמו נגד ערוה ממש ולפי מה שביארנו לקמן סעיף ו' בשם האחרונים דנגד ערוה ממש אסור אפילו בעוצם עיניו עד שיחזיר פניו ה"ה בזה ויש מתירין בזה אם הוא נזהר מלראות כלל. וכשא"א בענין אחר נראה דיש לסמוך ע"ז: (ב) לכסותו - אבל פניה וידיה כפי המנהג שדרך להיות מגולה באותו מקום בפרסות רגל עד השוק [והוא עד המקום שנקרא קניא בל"א] במקום שדרכן לילך יחף מותר לקרות כנגדו שכיון שרגיל בהן אינו בא לידי הרהור ובמקום שדרכן לכסות שיעורן טפח כמו שאר גוף האשה אבל זרועותיה ושוקה אפילו רגילין לילך מגולה כדרך הפרוצות אסור:

כנראה ששיער של אשה נשואה נחשב צנוע יותר מהמרפק שלה.

אותי מעניין לדעת מה קורה היום, כשכל העולם נוהג להסתובב בלי כיסוי ראש. יש מצב שזה מתיר דברים שבקדושה?

לדעתי כן~א.ל

וזאת כי יש קשר בין הפנים לחוץ

כאשר זה משפיע על זה.

ולטעמי מי שיטען אחרת, ושאין אחד משפיע על השני,

לא אמיתי עם עצמו

מה כן?מוטיז
בלי כיסוי ראש יכול להתיר דברים שבקדושה..~א.ל

אני חושבת שגברים לא מבינים מספיק מה שיער חשוף גורם לאישה

מבחינת צורת ההתנהגות

סורי, לא הבנתי אותךמוטיז

את בעד להתיר דברים שבקדושה גם בלי כיסוי ראש?

בהצלחה לך \= לכי תשני את העולם.דינה ל.

|מחזקת את ידיך|

מתנצלת לא הבנתי נכון!~א.ל
דינה ^^^^מוטיז

לא מדובר בטומאה אלא בצניעות כפי שניתן להסיק...

הכל נכנס תחת הכותרת המאוד רחבה "צניעות"דינה ל.

אני לוקחת את הענין כמה מהלכים אחורה, ושואלת למה שיער האשה קיבל מעמד של דרוש-הסתרה בכלל!

מה פתאום הוא "ערוה" שמפריע לקיום דבר-שבקודש מולו?

ולגבי התירוץ של "צניעות"- הלוא שורש הענין הוא האשה הסוטה מהתורה. לא מ"יופי/כבוד" האיבר (הסיבות שחוברו לעניין הצניעות)

ובנות ישראל- למה פיתחו את הענין "הצנעתו"- של כיסויו אחרי החתונה? [ולמה הסוגיה הסתבכה עד לכדי בהלה מכיסוי חלקי/בצבוץ שיער/עד ההלכה של כיסוי מוחלט מלבד "שתי אצבעות"?]

[ואני לא רואה איך מתקיימים דברי הציטוט. באיזה קהל נשים שנושאים בפניהם דברי קודש- אין בעית צניעות? (שמחה/אירוע, אולפנא, שיחה לנשים בתהליכי חזרה בתשובה)]

את לא שואלתמוטיז

את מדברת בזלזול. 

הכל אצלך בראש, מוטי-דינה ל.

כמו בתגובתך הראשונה אלי, שם החלטת שאני תוקפת, כרגע בחרת בטון מזלזל.

אם אתה לא מסוגל לקרוא את דבריי בפשטות ורצינות- אתה פטור לחלוטין מלענות לי, יש די אנשים שיהיו מסוגלים להתמודד מול צורת הדיבור שלי (שהיא מכובדת ביותר).

^ וכך אני עצמי נוהגאלעד
לזה אין שום מקור!ואדרבהמושיקו

אין מקור ל-?דינה ל.

האמת שגם לי אין מקור לנפנף בו. פשוט כ"כ ברור לי שבעל יכול לברך (למשל) כשאשתו לפניו לבושה בטי-שרט חשופת מרפק.

רק לא הבנתי את דבריך, שמא אומר אתה שלא בעצם?!

המקורמושיקו

סעיף א

טפח מגולה באשה במקום שדרכה לכסותו אפילו היא אשתו אסור לקרות קריאת שמע כנגדה.

הגה: ויש אומרים דוקא באשתו אבל באשה אחרת אפילו פחות מטפח הוי ערוה (הגהות מיימוני פרק ג'). ונראה מדברי הרא"ש דטפח באשה ערוה אפילו לאשה אחרת רק שבעצמה יכולה לקרות אף על פי שהיא ערומה כדלעיל סימן ע"ד:

המקןר:

זה שאי אפשר לקרוא קריאת שמע וכדו' מול טפח מגולה או שער או  בשעה שהיא שרה ,זה לא בגלל שהוא טמא, אלא משום שזה בגדר "ערווה", דהיינו דבר שדרכה של אשה להצניע לכולם חוץ מלבעלה

בוודאי שלא.ד.

לא מכיר את הכינוי של הבגד שהזכרת....

כל מקום שאמור להיות מכוסה עפ"י דין, טפח מגולה אוסר לברך בפניו לבעלה, וכן שאר דברים שבקדושה. מה לא מובן?..

..מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ב' באדר תשע"ג 01:31

צנוע זה לא טמא ואדרבהמושיקו

סליחה. לא הבנתי.דינה ל.
לא טמא בכלל. מה הקשר?!.....ד.

שיער אשה-דינה ל.

צריך כיסוי

צריך הסתרה מפני זרים

צריך כיסוי אל מול דברים שבקדושה- משמע הוא...?

או, טעות... מה פתאום.ד.

כיוון שכבר הצעתי לגבי ענין אחד - אז גם לגבי זה.

אם זה באמת חשוב לך - תפני במסא"ש. בלנ"ד אשתדל למצוא זמן לענות לך בנחת.

אבל אל תדאגי - זה לגמרי לא "טמא". חלילה..

לא דואגת. רק מתקוממת מהיחס.דינה ל.
דינה, גוף האישה הוא טמא?!אלירז
ודאי שלא! להיפך, הוא קדוש וטהור וטמון בו כוח עצום.
אם כך למה נדרשים כ"כ להסתיר אותו? ולמה אסור לברך לידו כשהוא מגולה?
כי הוא בגדר כוח טהור שראוי להתגלות רק במצבים מסויימים.
אין פה שום פחיתות כבוד לגופה או לשיערה של האישה.
אדרבה!!
נקודת ה"דבר מכובד ולכן מסתירים" ענקית-דינה ל.

וזה דיון ענק בפני עצמו ולא לכאן ועכשיו.

אני לא חושבת ששורש ענין כיסוי הראש בא מ"יופיו/כוחו/בגדר כוח טהור" של שיער האשה (כוח טהור? כוח? זה שיער למען ה'!) ולכן עלינו להצניע.

אם יש בו כוחות יופי וטוב- למה א"א לברך מולו? זה סותר לא הובן לי עדין.

ובכלל,  ענין הכיסוי הוזכר לראשונה בקונוטציה שלילית למדי בתורה. ומשם הכל התגלגל. אח"כ הגיע ענין השייכות לבעל וה"יופי" שבענין הכיסוי.

מבלי להתייחס לעניין הכיסוי ראש(מקווה שזה אפשרי)~א.ל

לעניין מה שציטטת :"דבר מכובד מסתירים"

היופי אינו מתבטא בהחצנה.

להפך, החצנה לפעמים מביאה לזילות, והמעטה מערכו של הדבר.

דווקא אם יש משהו שהוא יפה וטוב

מן הראוי להצניעו,"לשמור אותו" ולהשתמש בו כשנכון, וכך לתת לו את כבודו הראוי.

מזכיר לי דיון שעשיתי עם בחורה חילונית

ששאלה מדוע צריך להתלבש בצניעות (היא רצתה שהדברים יתיישבו על ליבה)

שהרי הגוף הוא דבר יפה, אז למה לא לגלותו לכולם? כך על אותו משקל כאן..

כי יש לך אי הבנה מוחלטת של היחס..ד.

לא להגיד דברי קדושה נגד משהו - זה יכול להיות גם כי זה משהו שיכול לעורר, למשל, הרהורים שאינם שייכים לאוירה הנדרשת באמירת דברי קדושה. האם אלו הרהורים "טמאים"? לאו דווקא. תלוי מתי. לק"ש או ברכות וכד', נחוצה אוירה אחרת מאשר - למשל - לזמן של אוירה "קלילה" בין איש לאשתו. אע"פ שגם לאוירה כזו יש לעיתים מקום. לפעמים היא יכולה להיות אפילו מצוה.

אין כאן לא "יחס, ולא "טומאה"...

אבל אם המשקפיים של מישהו מראות לו שוב ושוב מבט כזה - אז אולי צריך לבדוק את המשקפיים?...

אופס.מוטיז

הוא מקום לא צנוע. מקום שראוי להצנעה בפני זרים. כזה שכשמכבדים - מצניעים.

את מסוגלת גם להסביר את מה שאת אומרת?

רגל של אשה היא גם טמאה?

ערכתי והוספתי.מוטיז

רגל של אשה (במקומות המוצנעים) היא טמאה?

הפכו אותו ללא צנוע.דינה ל.

בגלל ראש האשה הסטוה וכו'.

ורגל של אשה- מוצנעת מגיל חינוך. השיער- מהנישואים. והשיער במהותו לא לא-צנוע.

אבל ענין צניעות וכיסוי בכללי הוא גדול מדי ולא לכאן.

מה זה משנה ממתי...מוטיז

הרי אם נלך לפי מה שאת אומרת, השיער של רווקה לא בעייתי לגבי דברים שבקדושה.

מה משנה מהותו? השיער מאחרי הנישואין מוצנע, גם אם לא כל הזמן, הוא בתכל'ס מוצנע, אז מכסים אותו לפני דברים שבקדושה, בשביל לכבד.

מה פתאום?..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ב' באדר תשע"ג 03:10

לא "הפכו אותו ללא צנוע" בגלל הסוטָה..

רק לומדים את זה, בדרשת הפסוקים. מפרשת סוטה, שצריך כיסוי.

כלומר, ממה ששם פורעים את ראשה, לומדים חכמים שבאופן רגיל זה אסור.

והגמרא מסבירה שזה כולל כיסוי.

[ככלל, לדרשות חכמים יש כללים. הרמבם אומר עפ"י רוב שזו קבלה שחז"ל קיבלו בתושבע"פ, והסמיכו על דרשת הפסוקים. מכל מקום, אנחנו לא פוסקים הלכה מתוך התורה שבכתב, אלא כפי שחז"ל אומרים וכפי שמסוכם בשולחן ערוך וכו']

זו ממש לא הנקודה שהוא לא צנועמושיקו

הנקודה שאשה צריכה לכסות את רגלה שערה וקולה בגלל שזוהי יופיה והוא צריך להיות שמור לבעלה בלבד

זה לא הכי צנועבטוב

שרואים ש"זרקת " משהו על הראש, קודם כל השערות יוצאות מכל הכיוונים וגם זה מרגיש פדיחה למי שעומד מולך. זה כמו לפתוח את הדלת לגבר אחר עם פיג'מה וחצאית מעל. זה עומד בכללי הצניעות אבל מרגיש שנכנסת למשהו לפרטיות

בקטע הנוח?-Rעות-

בס"ד

זה כ"כ לא נוח בעע

זה לא נכון.ד.

שמים לב כל הזמן.

זה חלק מהעניין...מוטיז

אם זה מחבב ומייפה את המצווה מה אכפת לי שישימו לב?

יש בזה משהו הרבה יותר טבעי ויפה.. אשה מתכסה כשיוצאת.. זה מתאים לתמונות של הנשים במכון המקדש...

התמונותד.

של מכון המקדש - אינן ראיה...

[ולא הבנת מה שאמרתי: כתבת מקודם סברא, שאם הכיסוי נמצא קבוע, גם בבית, אז לא שמים לב אליו. על כך אמרתי ש?ן שמים לב, כל הזמן גם כשהוא בבית בדרך קבע]

ואינני חושב שזה "מחבב ומייפה את המצוה", אולי אפילו קצת להיפך...

מזתומרת שמים לב? לא מתרגלים?מוטיז

ו... השיער של האשה הרי נעלם לגמרי. כי היא תמיד מכוסה.

ואני שואל את עצמי אם השיער של האשה אמור להיעלם..

(הוא נעלם גם כי הוא מאבד מחיותו וגם כי לא רואים אותו..)

בקשר למה שכתוב על המעלה של כיסוי השיער גם בתוך הבית, לכאורה במעלות שכאלה וחומרות בכלל - יש טעם להדר רק כשמרגישים צורך\חשק או כשמבינים ומרגישים אותם... ולכן זה לא מדאיג אותי, אני לא מרגיש שזה שייך אלי.

מה דעתכם?

בוודאי ששמים לב.. (שוב, לדעתי)~א.ל

כי לדעתי,

כמו שכתבתי, כשישנה מציאות של נישואים,

אז ישנו רצון דווקא בכיסוי ראש הזה..

ולכן- כל זמן שהוא נמצא, זה משמח.

וכשהוא לא נמצא- זה לא אהוב ואהוד כל כך בעיני הגברים.

כרווקים, המחשבה הזו יוצרת איזשהו "עניין". 

[ אגב אם תשים לב ענו לך בעיקר נשים על שאלתך.

נסה לשאול גברים נשואים מה דעתם על כך שהאישה תסתובב בבית מבלי כיסוי ראש.

אני די בטוחה שרובם לא יאהבו את הרעיון..]

טוב, אני לא מבין אותךמוטיז

לדעתי להיפך, העובדה שהאשה לובשת כיסוי ראש רק ברחוב מדגיש את ההבדל ואת השייכות אל בעלה. כשהיא רק איתו היא בלי כשהיא עם אנשים נוספים היא עם..

לא מבין למה שגבר ירצה דבר כזה.

אין לי שום סיבה כעיקרון לרצות שאשתי תכסה את השיער שלה או את הפנים, אבל כן אשמח לראות שכלפי אנשים אחרים היא מתנהגת אחרת וצנוע יותר בגלל השייכות אלי.

מוטי,ד.

אתה באמת לא מבין את זה..

[וגם יש שיחשבו כמוך]

אבל מה שכתבתי זה מבוסס לגמרי במציאות. וגם ניתן להסברה. רק לא נראה לי כאן המקום המתאים. אם תרצה לקראת חתונך - בלי נדר אסביר במסא"ש מה שכתבתי..

אזכור את זהמוטיז
איזה שמחה וששון יש כ"כ בכיסוי הראש?אלירז
לא יצא לי לראות גבר שמתעצב על ליבו שאשתו מורידה את כיסוי הראש בבית?
חביבתי, אני גם נשואה, ואין בזה שום בעיה, עצבות, או הסתכלות עקומה של בעל.
לא שלי ולא של חברותיי.
יש כאלה שמחליטים להחמיר, אבל הם לא כואבים כשהיא מורידה.
זה לא נכון..ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ב' באדר תשע"ג 02:32

אמנם את נשואה, אלירז, לשמחתנו - 

אבל כנראה שיש עולם מעבר לך ולחברותייך.. עם כל יקרתכם, האמיתית.

אני דווקא בהחלט מבין למה היא מתכוונת.

[וגם - היא אמרה "לא אהוב ואהוד כל כך". אז לא ראוי לכתוב כאילו "בשמה" "עצבות.. כואבים". אלא כפי שהיא העמידה את זה]

מסתבר שאצל מרבית הזוגות הצעירים זה לא המצבאלירז
וחבל להלחיץ את הרווקים שצופים וגם הגיבו.
בתור רווקה, וגם בתור נשואה, זה היה נשמע לי מבעית.

ובכלל - אני מקפידה מאוד לכסות את שיערי בחוץ, וגם בבית בהימצאות אורחים - באופן המלא ביותר.
אבל עם כל הכבוד לקדושת העניין, שכחנו שיש לזה גם השלכות נוספות.
נשירת השיער ובלייתו. כמו גם כאבי ראש, לפחות בהתחלה. ובנוסף קושי מאוד גדול לנשים שנהגו לטפח (לא רק במובן של יופי אלא גם ובעיקר במובן של בריאות) את שערן קודם החתונה.
אז יפה מאוד למחמירים וכבר כתבתי לעיל, שודאי שיש בזה ברכה.
רק חשוב להבהיר שזה אינו עניין של חובה. ואלו שאינן מקפידות בזה, לא נחשבות במדד נמוך יותר בדתומטר החברתי.

תגיד שלא זה מה שאמרתם, אבל כך הדברים ממשיכים להתגלגל כתוצאה מדברים חד משמעים כמו שנאמרו בשרשור הזה, ואינם עיקר ההלכה, ויש בזה פגיעה בהרבה נשים כשרות.
לך נשמע,ד.

רואים פה הרבה אחרים שלא. וזה לא...

ואף אחד לא כתב פה על "חובה" (אף לא אחד. זה ממש דמיון שלך).

הדברים החד-משמעיים שנאמרו כאן, היו על מה שכתבו לגבי הליכה בפני אחרים שלא בכיסוי ראש.

אי אפשר לקרוא לא נכון - ואח"כ "לתקוף" מה שלא נאמר, כאילו יש בו פגיעה...

כמו כן, נאמרו דברים על "טעמם" של גברים (וגם נשים), מבחינת תחושות מהותיות (לא סתם אופנה), שהוא כנראה לא כטעמך. וגם לכך יש סימוכים טובים, וערכיים.  זה בהחלט בסדר.

שמח מאד שאשתי מקפידה על כיסוי ראש גם בבית!!אבא שמואל

אם לא היתה מקפידה על זה היה כואב ועצוב. כנראה מכיוון שכיסוי ראש לא ממש עבודת ה' שלי, יותר קל לבקש שהיא תקפיד..

בעליבטוב

הוא לא אוהב שאני בבית בלי כיסוי ראש, רק בחדר או בלילה שכבר אין סיכוי שאנשים יקפצו.

טוב, יש לנו ילדים אז זה קצת שונה כי לפעמים משהו דופק והם ישר פותחים (אני מנסה לחנך אותם לחכות, לאישור שלי...)וגם ב"ה בזכות הילדים אורחים באים והולכים...וגם הדלת כניסה שלנו היא ישר לתוך הסלון...

בטח שזה אפשרי!אוהבת את אבא
למה לא?רחלקה

בעזהי"ת.

זה מעצבן אם דופקים בדלת, אבל מסתדרים...

זה אפשרי, וגם אפשר לזרוק על הראש את המטפחתלשם שבו ואחלמה

במהירות, וגם יש כובעים כאלה שמכסים הכל ואפשר לשים בשניה, בקיצור, יש כאלה שעושות ככה ומבסוטות

אבל זה לא בקטע של "הגעתי הביתה אני מורידה את הכיסוי" בהכרח, אלא איך שזורם

רעיון מעולה- מוזמן לבנות ולשים לנסיון אצלי בביתפרפר לבן

אצלנו המטפחת עפה מהראש ברגע שאני נכנסת הביתה והיא נמצאת ליד הדלת (על הספה/שידה) וכשדופקים אני קושרת פשוט ופותחת..

אני מוכן לבא ולבנות לך...מוטיז

אם בתמורה תספקי לי בקביעות דו"חות על איך זה מתנהל ואם זה נחמד כמו שנראה לי

אצלנו יש וילון לסלון ודלת למטבחמשה

וילון שמפריד בין הסלון לכניסה (הותקן שם משיקולי מיזוג אוויר וחיסכון בחשמל, אבל יעיל גם משיקולי צניעות), ודלת הזזה למטבח.

אז אפשר להכניס בעל מקצוע הביתה/להתייחס לדופק בדלת בלי להסתבך עם העדר כיסו"ר.

אני חושבת שזה נשמע לך נחמד כי אתה רווק..~א.ל

באמת. וזה כך מכל מיני סיבות.

כשתהיה נשוי תשמח שאשתך תשאר עם כיסוי הראש בבית, לדעתי..

וכשהיא תהיה מבלעדיו יהיה לך קשה.

אולי משום שזו כבר "אשתך".

ואתה רוצה לחוש זאת גם בביתך, בארבע אמותיך

אין רצונך להרגיש שהיא "של כולם".

[ איני מביעה עמדה על כיסוי ראש בתוך הבית..

אלא מנסה להתחקות אחרי הסיבות שמובילות, לטעמי, נשואים להעדיף כפי שתיארתי..]

אבל היא תהיה בבית *שלי*מוטיז
חח התכוונתי שכיסוי ראש מסמל משהו שהוא אישי~א.ל

שלכם, יחד.

ומבלעדיו- מרגישים שהיא "של כולם".. מה גם שיש עוד סיבות לכך שמעדיפים את כיסוי הראש. בעיקר ממקומות של קדושה..

וכנשוי: מעדיפים את התחושה הראשונה שתיארתי.

כרווק: המחשבה יוצרת עניין, ולאו דווקא ממקורות  נכונים.

ממ אוקיי..מוטיז

אבל זה מה שאמרתי, מרגישים שהיא 'של כולם' אבל לא כשהיא בבית *שלי* (או שלנו)

כי אז להיפך, ככל שהיא תהיה יותר 'פתוחה' ו'טבעית' היא יותר שייכת אלי. כי היא 'פתוחה' אל הבית האישי שלנו.

התכוונתי שחשיפת השיער, גם אם היא בבית,~א.ל

אוטומטית יוצרת תחושה של משהו יותר כללי, יותר פתוח, של כולם

[כי הרי מכסים את הראש רק כשמתחתנים)

(וכמובן יש גם סיבות הנוגעות לקדושה)

או שעדיין לא הבנתי אותך..מוציא לשון

הבנתי אותךמוטיז

מממ.. זה לדעתי עניין של הרגל וצורת חשיבה, ולהיפך, אם כל פעם שנצא מהבית היא תתעטף במטפחת, ארגיש יותר את המיוחדות של המטפחת ברחוב.

אבל, כיון שהיא נמצאת בביתי שלי, זה שהיא תהיה 'פתוחה' לא יפריע לי. כי היא בבית שלי. שתיפתח ותהיה כמה שבא לה שייכת להההכל בבית שלי. הכל בבית שלי שלי שלי שלי שלי שלי שלי שליש ל

אגב סגולה לבנים ת"ח זה לכסות את הראש גם בביתמושיקו

קמחית - שבעת בניה שמשו בכהונה גדולה והעידה על עצמה שזכתה לכך משום שמעולם לא ראו קורות ביתה את שערות ראשה(מסכת יומא)

ברחוב היא ממילא חייבת, בבית לא~א.ל

ולכן יש בזה יותר מיוחדות

מה גם, שיש רצון טבעי להדבק בקדושה

ולטעמי זה גם קצת מפחית מערך השני כשרואים אותו כך..

מה העניין לכסות בבית-משה ר-

ברחוב זה משום צניעות, בבית היא עם בעלה ומותר לו להנות מיופיה אז למה לכסות?

דובר~א.ל

בשאלה המקורית על מקרה שרוצים שכך יהיה נהוג.

לא שכך יהיה מידי פעם..

וכנוהג זה לא תמיד מתיישב וטוב על הלב

אני באמת חושבת שכרווקים נקודת ההסתכלות היא שונה מאשר כשנשואים..

כך שקשה להסביר..

לעולם חסדו, אין קשר לרווקים/נשואים.אלירז
הכיסוי בבית, הוא מידת חסידות. קמחית זכתה בבנים צדיקים על מסירותה לעניין זה. ויכלה לזכות בכך גם על מסירות נפש בעניין הפרשת חלה.
בכ"ז למדו מכאן שסגולה לבנים ת"חים היא להתחזק במצוות כיסוי הראש.

על פי המקורות היהודים מעבר לזה שהשיער נחשב כערווה לאחר הנישואים - הוא נחשב גם "פאר ראשה של האישה" ולדבר נאה בעיני בעלה.
מותר ורצוי שתתקשט בפניו בבית, גם בגילוי שיער. נקודה.
אל תעשו מהחומרות - עיקר הדין.
כל המוסיף תבוא עליו הברכה, ובתנאי שהוספת הקדושה לא עומדת בסתירה לתחושת השלימות בבית ובין בני הזוג.
מי אמר לך אתד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ב' באדר תשע"ג 03:51

ה"נקודה." הזאת...

את פוסקת הלכה?! (מותר ורצוי...) אכן, זו מידת חסידות. אלו דברי הזוהר הקדוש שמפליג בחשיבות הענין, ודברי הגמ' שמביאה את מעשה קמחית. והמגן אברהם, שהא פוסק הלכה מובהק, הביא ש"ראוי לנהוג כך". והמשנה ברורה הזכיר אותו.

אשר על כן, אי אפשר להגיד "מותר ורצוי" ההיפך...

אכן, מותר. כי זו מידת חסידות. ואם לבעל מאד יפריע "מידת חסידות" של אשתו, מסתבר שאם ישאלו רב, ימליץ לוותר על מידת חסידות למען השלום.

ואם הגמרא אומרת שזכתה על כך ש"לא ראו קורות ביתה שערות ראשה" - את אינך יכולה להגיד שגם על הפרשת חלה היתה יכולה... קצת מוגזם.  הגמרא מביאה דבר, כדי להפליג בעניינו. לא כדי להציע כ"אופציה להחלפה".. מי שלא רוצה -כמובן אינו חייב להיות "קמחית".

ואי אפשר עפ"י "דרשות" לכתוב ההיפך ממה שההלכה רואה כמידת חסידות. מידת חסידות - זה אומר דבר טוב. אכן, לא כולם יכולים לעמוד בה. יש כאלה שזה גם יפריע להם. 

בינתיים, לא ראיתי כאן מי שעשה מ"חומרא" עיקר הדין. כן ראיתי כאלו שעשו מ"דינים" מנהגי חסידות או "שיטה"..

וכעת - גם "מותר ורצוי" מדבר שאין לו כל מקור שהוא "רצוי".  

על כן, בהתאם ללשונך, כל המוסיף גם בענייני שלמות ביתו הסובייקטיבית והספציפית - תבוא עליו ברכה, ובלבד שלא יעשה "אידיאולוגיה" עצמית מדברים שאינם כאלה..

[ויש להעיר גם, שגם אלו כאן שדיברו בחיוב על התחושה והמציאות של אשה שמכסה ראשה גם בביתה כשאין שם אחרים, לא דיברו דווקא על "קמחית", אלא על מי שבאופן כללי הולכת כך בבית. ולא דווקא על מישהי שלרגע זה לא יורד ממנה, ביום ובלילה]

גם הגמרא מוסיפה מיד אחרי מעשה קמחיתאלירז
"הרבה עשו ולא עלתה בידן" וכו'.
אינני פוסקת הלכה, אני כותבת מה ששמעתי מרבותיי ומאבי.
ואני רואה את הנפנוף בידע ההלכתי הנרחב של גברים, כמשהו אווילי כשמדובר בהלכה שאותה אני מקיימת וכן השתדלתי לברר לעומקה.
בכל תחום אחר בהלכה שלא נגעתי בו ואין לי הבנה, אני שותקת.
ברפואה צריך ללמוד רפואה כדי לאבחן מחלות, ובהלכה כדי לפסוק צריך ללמוד הלכה- אני מכבד מאוד אנשים שלמדו תורה והלכות ברמת בקיאות שיכולה להוביל לפסיקה, אני עפר לרגליהם.
זה לא סותר שהיו גם מקרים שאובחנתי על ידי רופאים וידעתי בוודאות שזה לא המחלה הנכונה. על אף שהרופא התעקש על כך.

קיבלתי הערה מן הרב על כך שאינני קוראת נכון ואחר טוענת לפגיעה בנשים מדברים שלא נכתבו.
אני אכן דיברתי על הדברים שלא נכתבו, אלא על רוח הדברים.
לאורך כל הדיון פה הוזכרה קמחית עשרות פעם, כדוגמא לדבר הנכון לעשות.
מה שהוא לא עיקר הדין, אבל הוצג כמעשה שהוא הנכון לעשות, ואילו הסתובבות בבית כשהשיער גלוי היא אינה רצויה כלל וכלל.
האוירה שאומרת שאישה שמכסה שיערה בחוץ בצורה השלימה ביותר ומסירה אותו בביתה - יש בה פגם, היא מה שמרתיח אותי.
תוכל לומר שזה על סמך הרגשתי בלבד, ואז להסתכל ולנסות להבין מה גרם לעוד כמה בנות להגיב בצורה נחרצת נגד העניין ולהעלות בהן שאלות על צניעות ששואלים בד"כ בחטיבת הביניים במציאות שבה מתקשים לשמור ואף כועסים על מצוות הצניעות.

אישה שמכסה את ראשה מחוץ לבית, ועושה זאת בשמחה על אף הקושי-
לא צריכה להרגיש רע כשהיא מורידה את כיסוי הראש בפנים.
והיא לא פוגמת בקדושת ביתה!!!
אם תרצה להתקדש בדבר יותר - אשריה!

נקודה אחרונה שנראית לי חשובה לדיון-
יש הבדל גדול ממציאות של זוג צעיר והאישה ללא כיסוי
ומציאות של זוג עם ילדים שכבר הגיעו לגיל חינוך והאישה ללא כיסוי
(בבית כמובן. אין פה שום דיון על החוץ)
חשוב להגדיש את הנקודה הזו^^מושיקו

שיש הבדל בין אם יש ילדים בבית או לא.

ולהסיר כיסוי ראש בבית לבד זה לא דבר שלילי

אף אחד לא אמר שיש בזה פגם~א.ל

אבל כנגד הטענה שמותר לה להשאיר את שיער ראשה מגולה בביתה,

גם אם זר נכנס יצאנו נגד

וכן נשמעו כאן טענות שתוהות: מה העניין לכסות את הראש גם בבית?

אז מעשה קמחית הוא בהחלט דוגמא שמבהירה את התהייה שהועלתה..

וכן יש עניינים שנוגעים לרצון שניהם, או של הבעל שהפוכים מאותה תהייה ושמחים בכיסוי ראש האישה גם בביתם,

ואף רואים בכך היופי בשיאו.

נראה לי לא נכון לבוא ולומר שמעשה קמחית הוא מקרה יחידני ולכן אולי כדאי להתעלם ממנו

אלא להפך: לעודד להמשיך בדרך זו וללמוד ממנה כדי להתקדש יותר ויותר

לכן צריך דלת נעולה וחלונות מכוסיםמושיקו

צריך לדעת את הגבול הלא דק בדבר הזה, לא צריך להכנס לדקויות וללחץ שיכול רק להזיק לדברים הרבה יותר גדולים

לעולם חסדו - מעשה קמחית הוא לא משו להתעלם ממנו.אלירז
והוא גם לא מעשה לקבוע ממנו הלכה.
לא התעלמתי, חזרתי וכתבתי שזו מידת חסידות ואשרי המתאמצת.
עניין הכיסוי בבית בפני זרים הועלה פעמיים ולא כחלק מהדיון אם לנהוג כך, אלא כנקודה שמחדדת את השאלה, האם כיסוי ראש שאנחנו רואים אותו כאקסיומה הוא אכן כך.
כך שלא היתה כוונה לפסוק שזה מותר או אסור.
והסברה הזו גם הועלתה כאפשרות הלכתית אצל חז"ל.

לאחר מכן כל הדיון סבב רק סביב כיסוי ראש בבית, כשהיא ובעלה לבד.
לכן לא היה שייך לצאת בנחרצות בעד מעשה קמחית ונגד להוריד בבית.
הבנתי את דברייך. לטעמי לא הבנת אותי..~א.ל

לא קבענו ממעשה קמחית, וגם לא יצאנו נגד להוריד בבית,

אלא חידדנו למה כן יש סיבה להשאיר למעוניינים.

(כי יש כאלה שהיה נראה להם מאוד מוזר כן להשאיר את הכיסוי ראש בבית)

זה הכל

היה להם מוזר לכסות בבית כ-ח-ו-ב-ה.אלירז
לא סתם כך.
יש הרבה שמשאירות בבית מצד הנוחות.
מה הקשר?...ד.

א. העירו לך אם את "פוסקת הלכה", על מה שכתבת "מותר ורצוי", על מה שבהלכה אכן מותר - אך אינו מוגדר כ"רצוי" (לבד ממצבים מיוחדים כפי שהזכרתי). וכשיש דברים במקורות בשבח מי שנוהגת אחרת, וכן בתחושה של הרבה אנשים כשרים, זו "פסיקה" מוטעית וללא סמכות.

ולכן, דווקא זה ה"נפנוף" - וב"ידע" לא נכון - ולא ש"גברים מנפנפים בידע הלכתי נרחב".. האמירה הזו היא נשק זול, ו"אווילי" בעצמו. גם כי אף אחד לא "נפנף" - ומותר וראוי להעיר כשאומרים כ"הלכה" דברים לא נכונים; וכן להעיר על ה"תופעה" שבחורות צעירות "פוסקות" או טוענות ל"שיטות", ללא כל בסיס, ועפ"י הרגשות (מה שנעשה בשורשור זה ע"י כמה).

ובנוסף, גם ב"הלכה שאת מקיימת והשתדלת לברר" - שזה יפה כמובן - אפשר לצטט מה שבדיוק נאמר לך, וע"י מי. ברגע שעובר את התחום הזה, זה אכן חוזר לצורך ברקע לימודי. כי רקע לימודי כולל גם את האופן בו פוסקים ומבינים דברים. ולכן גם בתחום ש"נגעת", צריך לדעת את המגבלות. כמו המשל שהבאת מרפואה: את יודעת שעל דלקת גרון נותנים כך וכך ויודעת שלבן בגרון זה דלקת - יופי. ברגע שתתחילי "להקיש דבר לדבר" את עלולה לסכן, גם בתחום זה.

ב. דוגמה קלאסית, במחילה (כי אני מאד מכבד את חשיבתך ואישיותך - אך מוטב להעיר): את ציטת כאילו הגמרא , אחרי מעשה קמחית, אומרת: "הרבה עשו ולא עלתה בידן". זו טעות. הגמרא שם אומרת שקמחית הסבירה את זכייתה בבנים כהנים גדולים, בכך ש"מעולם לא ראו קורות ביתה את קלעי שערה". אמרו לה: הרבה עשו כן (כלומר: שהרבה נהגו כך!...), ו"לא הועילו", כלומר: לא זכו בגלל זה למה שהיא זכתה.  ואת - בטעות - כנראה עירבבת עם הגמרא (מסכת ברכות) שמדברת על רשב"י שאמר שאפשר ללמוד והפרנסה תגיע מאליה, ועל כך אמרו: הרבה עשו ולא עלתה בידן (כלומר שזו דרך ליחידים). כאן זה לא ש"לא עלתה בידן"; אדרבה, הרבה נהגו כך. אלא שלא קיבלו חכמים שזו הסיבה הבלעדית לגדולה לה זכתה קמחית.

ג. לגבי השרשור - אכן קראת אותו לא נכון. לא ראיתי כאן הזכרה של "מעשה קמחית" כמשהו שכך חייבים לנהוג. והוא לא הוזכר הרבה כמו שאמרת (ואגב, בכל דיבור הלכתי על כיסוי ראש מזכירים אותו. זו דרכה של תורה. וזה בדיוק שייך לנקודה שהוזכרה לעיל לגבי אופן דיון תורני). הדיון היה בעיקרו לגבי בפני אחרים. ועל כך היתה תגובתך הראשונה. היתה לך טעות.

ד. גם בנושא שהוזכר בדרך אגב - של הליכה כך בבית שלא בפני אחרים - לגבי הנקודה ש"הרתיחה אותך", אין לך מה להתרתח. ראשית, היצגת את העמדה הזאת בצורה מעוותת ("מסירה אותו בביתה - יש בה פגם" "פוגמת בקדושת ביתה"). לא דיברו על פגם, אלא על תחושה של מעלה שיש בכך שכן הולכים. בנוסף, דיברו נגד מה שניסית לעשות מההנהגה ההפוכה כאילו היא האידיאל וה"רצוי". כשמקצינים לצד אחד, שומעים את ההיפך...

דומני שהיחידה שהעלתה את ההנושא הזה כעיקרי פה - זו את. אולי בגלל רצון "חיובי  ביסודו) להרגיש שלמות עם מעשייך.  כבר אמרתי - עיקר מה שדיברו אחרים היה על "בפני אחרים".

ועם זאת, אני אכן מאד מבין את תחושת מעלת-הענין, שיש לאלו שהולכות כך (עם כיסוי) גם בביתן, ולבעליהן. וכבר הזכרתי, שזה לאו דווקא כקמחית, ש"לא ראו קירות ביתה", אלא גם מי שבאופן כללי כך הולכת. אני חושב שזו תחושה יפה מאד, והנהגה נאה בהחלט. ולא נתתי כל "ציון" למי שלא נוהגת כך.  וככלל, הייתי מציע להפסיק "להתרתח".. מותר לאנשים לחוש אחרת - קל וחומר כשיש לכך ביסו טוב מאד, קל וחומר כשלא דיברו בשלילה על מי שלא...

אגב, כפי שלמדתי זה אחד המקומותחנדבוש

הבודדים שהמשנה ברורה מביא דברים מהזוהר, וזה מראה על גודל הענין...

כי בד"כ אינו מצטט מהקבלה

לא הבנתינאום המלך

כיצד כיסוי ראש בבית הוא התדבקות בקדושה?

לי נראה שהרצון הטבעי לאישה הוא להתיפות בעיני בעלה, ובבית זה ה-מקום!

מה פירוש כיצד?~א.ל

קחי את מעשה קמחית כדוגמא.

זה לא עיקר הדין

אבל ראי לאיזה בנים היא זכתה.

יש ברצון לכיסוי הראש הדבקות בקדושה.

ב. כיסוי ראש לא סותר יופי.

והרבה פעמים גילוי ראש, הוא ההפך מבחינת יופי לאישה נשואה

בעיני בעלה.

לא כולם כך, אבל זו רק נקודה כדי להבהיר שכיסוי ראש הרבה פעמים נתפס כיפה יותר,

מתאים יותר, ורצוי יותר. גם בבית..

קמחית זו באמת דוגמא לזהנאום המלך

אבל לי נראה משונה שהקדושה מנותקת מהצד הטבעי

הרי שיער הוא דבר כל כך יפה ומייחד, איך יכול להיות שהקדושה תהיה מנותקת מהנטיה הטבעית?

לא יודעת, אני תמיד למדתי שהקדושה היא הייחוד וההעלאה והעידון של הנטיות של האדם

הרי גם לשיטת ההולכים בכיסוי ראש בבית, אין ענין לעשות קרחת... מכאן שיש ערך לשיער

מתי ערך זה מתגלה? בחשכה?

ובכלל, בעולם בו ה"חוץ" קורץ בכזאת פריצות, לי נדמה ששיער מהמם בתוך הבית הוא בגדר מצווה ממש!

אני ממליצה לךמאמע צאדיקה

לשים ליד הדלת של הבית לא וו אחד של מתלה אלא שורה שלמה של ווים

כל פעם שאשתך נכנסת הביתה- היא מניחה את המטפחת על המתלה... תוך יומיים יש שם בערך... 6-7-8 מטפחות

ואז בא יום שישי ומחזירים את הכל למגירה

בשאלה שלך יש כמה צדדים

קודם כל הלכתית- יש מחלוקת פוסקים אם אישה צריכה לשים מטפחת בבית או לא. ואם כן זה מתי וכמה.

דבר שני יש מציאות- אם הבית עם חלונות פונים לרחוב או שהבית הומה אנשים שבאים- וזו טרחה גדולה כל הזמן להוריד ולשים או לא

אח"כ יש את ההרגשה האישית של כל אישה- יש נשים שכיסוי ראש כל היום עושה להן מיגרנה רצינית, יש כאלו שזה באמת מחסל להן את השיער, יש כאלו שמרגישות מכוערות עם זה, יש כאלו שהאיש שלהן שמח בכסר"ש והן שמות אותו גם בבית כתכשיט, וכולי וכולי

כשהדגש הוא- זה החיוב של אשתך, זה הראש שלך אשתך-

היא תעשה מה היא מחליטה בחיים, ואתה תקבל את זה יפה

אני חושבת שזה יפה וטוב שחלק מהחלומות שלך על איך הבית שלך ייראה זה עם מתלה לכסר"ש ליד הדלת

יום אחד שתכיר אותה- תקנה לה מתלה יפה במתנה וכמה מטפחות ותספר לה שפעם חשבת עליה דברים טובים...

בל

בשביל מה?נאום המלך

זה נחמד שאתה מתחשב בה,

אבל לפי שיטות רבות אין חובה כלל להיות עם כיסוי ראש בביתה שלה.

כך שגם אם היא פותחת למישהו את הדלת- אין שום בעיה!!

מקווה שזה יהיה רלוונטי עבורך בקרוב..

נ"ה

אפשר מקור? אם תואיל...מוטיז
היינאום המלך

איני אישה מלומדת,

אז אין לי מקורות בשלוף..

(:

כך למדתי בהדרכת כלות, כך נוהגים שנים אצלי ואצל משפחת בעלי

משפחות דתיות אורתודוכסיות...

כך אני נוהגת- אם בא אורח קודם כל לא לעקבו ולפתוח הדלת, לאסוף את השיער

ואם אוכל / לומד אצלנו או נשאר לזמן רב - לשים כיסוי ראש.

אולי לא יספק אותך, אבל אתה יודע, "ואידך זיל גמור"

לא צריך מקורות בשלוף מספיק חיפוש קצר בגוגל-מושיקו

האם אשה צריכה לכסות ראשה בבית
המסופר בתלמוד מסכת יומא (יומא מז, א) על אישה אחת ששמה קמחית, שזכתה ונולדו לה שבעה בנים צדיקים שכולם שמשו זה אחר זה בכהונה גדולה, שאלו אותה חכמים : מה עשית שזכית לכך? ענתה להם : "מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי".כלומר הקפדתי מאוד שלא לגלות את שער ראשי אפילו בתוך ביתי בהיותי לבד. ענו לה חכמים : "הרבה עשו כן ולא הועיל להן", כלומר, כפי הנראה היו לה עוד זכויות שבעבורן זכתה לבנים כאלה.

ומכל מקום ניתן ללמוד מכאן שמנהג חסידות שאישה תכסה את שער ראשה אפילו כשהיא נמצאת לבדה בביתה.אלא שנחלקו הפוסקים בשאלה האם מצד הדין חיוב כיסוי הראש הוא רק בשעה שהאישה יוצאת מחוץ לביתה וחצרה, כפי שסובר התוספות (כתובות עב, ב), או שחיוב כיסוי הראש הוא גם בתוך הבית, כפי שמשמע מדעת הרמב"ם. ופסק החתם-סופר(או"ח לו), שהואיל ונהגו הנשים להחמיר ולכסות את ראשן אפילו בחדרן שבביתן, נחשב הדבר כדין גמור, וכל הנשים חייבות לכסות את ראשן אפילו בתוך חדרן. וגם לדעת המשנה - ברורה צריך לנהוג כן, וללבוש כיסוי ראש אפילו בתוך הבית.ויש חולקים ומקלים, ולדעתם מן הדין מותר לאישה ללכת בתוך ביתה ללא כיסוי ראש, ובתנאי שרק בני ביתה יראו אותה ולא אנשים זרים. וכן סובר בעל האגרות משה (אה"ע ח"א נ"ח).
ובשעה שהאשה הולכת לישון, נראה שלכל הדעות מותר לה להיות בלא כיסוי ראש. 

מוזר מאודנאום המלך

האם פסיקתו של החתם סופר היא הפסיקה היחידה?

מה הקשר ל"חתם סופר"?...ד.

בגלל ש"גוגל" העלה אותו?...

אם את מעידה שאין לך מקורות - תעשי "שאלת חכם" אצל רב גדול בתורה ופוסק רציני.

פשוט מאד.

לא הבנתינאום המלך

הכותב מעליך ציין אותו, אז שאלתי אותו..

לא הבנתי, למה עלי לעשות שאלת חכם?

רק סיפרתי איך נהגו אצלי ואיך הודרכתי בהדרכת הכלות ..

מה פסול בכך שאין לי מקורות בשלוף?

הכי טוב שתשאלי את המדריכת כלותמושיקו

הדיעה שמובאת באתר ישיבה פוסקת שמכיון שנהגו כך זה נעשה חיוב.

אבל בדברים האלו הכלל הראשון שאין כלל מוחלט,לכן צריך לשאול את הרב שלך לענינים אלו

היינאום המלך

השאלה היא האם זה חיוב על-זמני או משהו שמשתנה בגלל שנשות ישראל כבר לא נוהגות כך.

ושאלה היא גם איזה נשות ישראל בדיוק נהגו כך, האם גם בספרד וגם באשכנז?

אני מסכימה לגמרי עם זה שאין כלל מוחלט, אבל לא ברור לי ההמלצה החמה ללכת לשאול רב,

אני הולכת לשאול רב כאשר אני מוצאת את עצמני בשאלה הלכתית, והדברים שהובאו כאן ממש אין בהם בכדי לערער

את

1. ההגיון

2. העובדה שהמוני נשים דתיות ואפילו מאוד צנועות נוהגות כך

3. ההגיון ההלכתי: איש לא סקר את הסוגיה באופן ברור על ידי פוסקי דורנו השונים

(יש הרי דעות שונות)

כעת ראיתי על מה הגבת..ד.

חשבתי שזה היה על הודעתו הקודמת. סליחה.

ואין כל "פסול" בכך שאין לך מקורות.. זה חלק גדול מהאנשים.

רק שכאשר יש שאלה הלכתית, או שנתקלים במשהו שמערער על מה שהיה נראה מקודם - אז אדם שאיכפת לו לקיים את ההלכה ולא רק כדי להרגיש "יוצא ידי חובה" - מברר.

ולגבי מה ששאלת בהודעתך הבאה - כיסוי ראש אינו "מנהג" ולכן גם לא משתנה לפי הדורות.

ומה שכתבת בהודעתך הבאה, כאילו יש "דעות שונות ע"י פוסקי דורנו".. זה דבר שאי אפשר להגיד "באויר" (וזה מה שהערתי מקודם. אין פסול ש"אין לאדם מקורות". אבל אז הוא צריך לדעת שאינו יכול לכתוב כאילו יש, אלא לשאול).

גם מי שהביא את המקורות שעליהם הגבת - לא הביא כל "מקור" לכך שאשה תוכל ללכת בביתה ללא כיסוי ראש לפני זרים.

ומי אמר שאין בזה "כלל מוחלט"?..

ובוודאי שהדברים שהובאו, דיים כדדי לשאול שאלת חכם.  הובאו מקורות ברורים שאין דבר זכה ללכת בבית לפני אדם זר ללא כיסוי ראש. וזה נפסק מפורש בספר "באר היטב" שעל השולחן ערוך.

ומוכרחני להגיד שאני לא נתקלתי מעודי בתופעה שכתבת, כאילו נשים "דתיות ואפילו מאד צנועות" (ועוד "המוני נשים"..) נוהגות כך, ללכת ללא כיסוי ראש בביתן לפני זרים.

זו טעות גמורה.ד.

במשנה ברורה כתוב שאפילו בפני בעלה היא צריכה לכסות ראש כאשר היא לא בזמן טהרתה.

וזה שווה לכל אדם כאשר כן.

אני אישית מעולם לא שמעתי על דבר כזה, שאשה יכולהלפתוח דלת לגבר זר ללא כיסוי ראש.

זה נכון, שעפ"י המנהג המקורי, שאשה היתה שמה שני כיסויים "צומת" ועוד כיסוי מעליו, אז יש קולה בחצרה. אבל לא לגמרי בלי כיסוי ראש.

מציע לך לבדוק שוב עם פוסק מובהק.

היינאום המלך

טוב, אבל בעלי ואני לא נוהגים לפי דעת הרמב"ם בהמון תחומים..

בכל אופן הרי כיסוי ראש נימוקו או צניעות או סימן היכר או מעין מקבילה לכיפה (הרב עובדיה יוסף כמדומני, לגבי כיסוי ראש לרווקות)

בבית- לא צריכה סימן היכר לכך שנשואה, ברור לכל הבא לביתה

צניעות- אם שיערה אסוף,מה לא צנוע בזה?

מקבילה לכיפה- אכן אני נוהגת לברך ולאכול בכיסוי ראש

מזתומרת מה לא צנוע בזה?מוטיז

למה זה שזה אסוף הופך את זה לצנוע?

והיד מעל המרפק? היא לא אסופה מספיק?

איך הגעת למסקנא המוזרה הזאת?

שתפיני...

טובנאום המלך

משלל המצבים שבהם שיער יכול להיות, שיער אסוף הוא הקצה של הצניעות, נכון?

כלומר, אחריו זה או קרחת או כיסוי ראש.

אני מצטערת, אבל גבר או אדם שחווה שיער אסוף כלא צנוע יש לו בעיה......

לא מדברת עליך, אבל ההלכה ניתנה לבני אדם!

יעלה על הדעת שאדם לא יוכל למשל לעבוד בסביבות עבודה מול אישה עם שיער אסוף! ממש לא.

אנחנו מדברים על אישה בביתה, ואני כן יוצאת מנקודת הנחה שאין חובה לכסות שיערה בבית אלא לנהוג בצניעות כאשר בא אורח ובכלל.

אתה מפקיע את המילה "צנוע" להתחשבות רק בגדרי חז"ל, ואילו אני חושבת שמדובר בהנהגה שצריכה להתיישב על התודעה של האדם באופן בריא ונורמלי . פה המחלוקת בינינו.

כאישה אני יכולה להגיד, וכל אישה יודעת את זה, שצנוע או לא היא עניין של מה האישה בוחרת לשדר.

לכן הפקעת המילה לכדי גדרים היא בעיייתית בעיני, כך נוצר מצב שלא מבקש את האדם לתת דין וחשבון כל הזמן האם הוא צנוע או לא. 

כמה דברים.הקולה טובה

1.  הרב רבינוביץ' מביא בשו"ת שלו לפחות פוסק אחד שמסתמך על הכתוב בגמרא שאשה צריכה ללכת בשוק עם שער מכוסה- שבבית מותר לה ללכת בלי, גם ליד זרים. אבל הוא חותם בכך שעדיף שתכסה את הראש ע"י זרים כי זו דעת יחיד והרוב פוסקים אחרת.

אני לא זוכרת מקור מדויק, אבל בעז"ה אם אזכור- אבדוק בשבת.

2. לגבי כסר"ש בבית- אני לא זוכרת כרגע מקורות פרט לרב פיינשטיין שכבר אמרו פה שמתיר, אבל אני זוכרת שביררתי את העניין- ויש כמה רבנים שמתירים. ומעשה קמחית זה מנהג חסידות ולא הלכה.

3. לגבי צניעות- ישנם מקומות שהם תלויים בחברה ובסביבה ובהגיון של האדם, השוק לדוג' לפי המשנה ברורה, או ניד מהמרפק ומטה. וישנם מקומות שאינם תלויים בסביבה והם צריכים להיות מכוסים. למה? כי ככה התורה אמרה. אז יש לזה טעמים וסיבות מכאן ועד אנטרטיקה- אבל קודם כל זה כי ככה ההלכה. ולהיגיון אין פה אישו.

4. מכוסה זה לא טמא. לצורך העניין, אישות לא יכולה להיות במקום של ספרי תורה או בחדר לא נעול- חייב להיות צנוע. וזה הדבר הכי טהור בעולם! זה הכי לא טמא! פשוט לא שייך בלי קשר לטוב-רע.

ככה גם כל מקום באשה שצריך להתכסות- הוא לא טמא!! הוא פשוט לא שייך לעולם.

ראיות מוזרות.מוטיז

יעלה בדעתך שאדם לא יוכל לעבוד במקום בו יש מרפקים חשופים?

יעלה בדעתך שאדם לא יוכל לעבוד במקום בו יש שיער שאינו אסוף?

כנראה שלא כל חוסר צניעות הוא סיבה לוותר על מקום עבודה, אבל הוא עדיין לא ראוי, והוא "לא צנוע", כן. 

ובאיזשהו מקום הוא גורם ל"הרהורים", נותן איזו אוירה.. משהו...

"חווה שיער אסוף כלא צנוע..".. זה לא עובד ככה...

והרב פיינשטיין מתיר. אז מה?רחלקה

בעזהי"ת.

[מתיר לאישה שלא בימי טהרתה ללכת בלא כיסוי ראש בפני בעלה]

יש שיטות שונות, ושכל אחד ילך לפי הרב שלו...

מה זה "אז מה"?..ד.

אני לא מתכוין להמשיך לדון כאן בענין הזה.

אבל זה פשוט מגוחך בעיני, איך כלות צעירות נעשו ל"פוסקות הלכה".

מי שרוצה לרשום תרופות - צריך ללמוד רפואה. מי שרוצה  ללפסוק הלכה שילמד הרבה הלכה ואופן פסיקתה.

ןאם לא - שישאל רב.

וגם ה"מובאה" מהרב פיישטיין שייכת לכך.

הרי הנושא העיקרי שדובר עליו כאן היה הליכה בפני אחרים שלא בכיסוי ראש. 

למה זה מגוכך?נאום המלך

קראתי את נימוקיך ויש לי עליהם הסתייגויות (שאת חלקן כתבתי)

הדיון היה מאוד ענייני ... 

"כלות צעירות פוסקות הלכה"

לא כלה צעירה, ולא פסקתי הלכה. שאלתי על המקורות שהבאת לאור זה שנשים רבות לא נוהגות כך

ועמוד תווך מרכזי בפסיקות שהבאת קשור למנהג הנשים .

בכל אופן, אני מקוה שאם תהיה אורח אצלי לא תסתכל בעין מגונה אלא תשמח שפתחו בפניך את הדלת במאור פנים

התגובה כלל לא היתה על דברייך...ד.

עם זה שלא הסכמתי להם והם לדעתי טעות גמורה - כפי שציינתי.

יאללה. מיצינו?אלעדאחרונה

תראו לאן מובילה אותנו הסקרנות.. פטיש

מסכת יומא דף מז.אבא שמואל

" תנו רבנן: שבעה בנים היו לה לקמחית וכולן שמשו בכהונה גדולה. אמרו לה חכמים: מה עשית שזכית לכך? - אמרה להם: מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי. - אמרו לה: הרבה עשו כן, ולא הועילו".

באדיבות רב גוגל http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=63064

פעם שלישית - גלידהמוטיז
תשיעית*מוטיז
חזקה על תעמולה..אבא שמואל

סגולה טובה, לא הלכה..-משה ר-
וואו איזה דיון רץ פה...שביב

אצלנו זה מה שקורה-

אני שמה כיסוי ראש בבוקר.. ולא זוכרת להוריד אותו במהלך היום [גם כי הדלת נפתחת ונסגרת כל הזמן כמעט בלי שליטה בגלל תינוק חמוד שאוהב לטייל בחוץ

איפה שהוא לקראת הערב- הדלת נסגרת, בעלי חוזר מהעבודה, והכיסוי ראש יורד... עד למחר בבוקר [ואם בעלי מברך לידי הוא עוצם עיניים/מסובב את הראש...]

[ואכן קרו מקרים שדפקו אנשים ואני ברחתי לחדר אחר ובעלי פתח. או מקרים ששאלתי מי זה כדי לדעת אם זה גבר, ובמקרים כאלו- לפעמים בלי קשר לכיסוי ראש, כשאני לבד בערב אני לא פותחת את הדלת.....]

מה מסמל לי הכיסוי ראש?אמא של

תמיהני כיצד כולנו הפכנו להיות פוסקי הלכה. כל זוג ישאל את רבותיו הבקיאים בהלכה ולא במקור פה או שם. אבל מעבר, לי נראית הבעיה פנימית יותר: האם כיסוי הראש שלי הוא מטרד הלכתי ח"ו או "עטרת בעלה" - היופי החיצוני שאותו אני מכסה בחוץ ובביתי הפתוח ב"ה לאורחים ובהמשך לילדים הקולטים הכל מדוגמא אישית.

כפי שאנו מחנכות את עצמנו לעוד דברים בחיי הנישואים, גם כיסוי הראש מהווה חלק מהמעבר הנפלא לחיי הנישואים. וב"ה בדורנו שמצוה זו מקובלת ונפוצה בשיא תפארתה, בואו נסתגל אליה ונתרגל אליה כזכות ויופי מיוחד וכל אחת תהא "אשת חיל עטרת בעלה"

יפה מאד.ד.
יישר כוח- אמא שלמאמע צאדיקה
אבל בהלכה לא מובאים דברים אלהנאום המלך

כל הדברים שאמרת הם דרשות על גבי ההלכה,

זה יפה למי שרוצה בכך, אבל אין לזה שום תוקף...

בכל אופןנאום המלך

אני אישית מתה על המצווה ולא מרגישה איתה אי נוחות כלל.

וגם מכסה את כל השיער ודווקא מאוד שימח אותי במעבר מרווקות לנישואים שיש משהו שמסמל את השינוי הפנימי.

מבחינה אישית כבן אדם וכאישה חשוב לי לאוורר את השיער אז לפעמים כשאנחנו נוסעים יחד באוטו אני בלי

וזה ממש כיף כי זה הרגע היחיד בו אני בחוץ בשמש ולא מכוסה, ומרגישה בריאה יותר

וצריך ליד זה גם גומיה ומברשתבטוב

ואז זה נהיה קצת מסובך. זה לא סתם לזרוק את השיער. צריך גם לעשות "קוקס" אבל זה באמת כבר דיון לנשים ובטח שלא לבחור רווק...רק שתבין שטכנית זה לא פשוט כ"כ

אפשר לשים כובע, לא חייב מטפחתד"ר שוקו
לוידעתאושר תמידי
לי זה ברור ב-אלף אחוז (אולי כי ככה חונכתי)
שכיסוי ראש מורידים/מחליפים רק בחדר שינה/מקלחת,
עם תריסים סגורים
ואין מצב לצאת מהחדר בלי כיסוי ראש.
מוקדש לשרשורמושיקו

חופרחופרחופרחופרחופרחופר

אפשר להעביר נושא????

אני בבית בלי כסר"ש.הקולה טובה

ויש כובעים זרוקים בכל פינה, אז אם דופקים אני צועקת "רגע" ומחפשת אחד ושמה על עצמי..

לפני החתונה למדתי את העניין עם בעלי, ולפי זה אני נוהגת.

מקפידה שהתריס\וילון יהיה סגור

קדש עצמך במותר לךנחש משקפיים
זה קצת יותר מסובך משזה נראה...w.w.m.n

אישה צריכה לכסות את ראשה כשמתפללת, כשמברכת, בימים אסורים, כשבעלה לומד מולה תורה, כשמארחים גברים בבית, כשהתריסים פתוחים לרווחה ויש שכנים/עוברי אורח שעלולים לראותה...

ישנם זמנים/מצבים (לא נדירים) שבהם האישה צריכה לכסות את ראשה.

לכן, קשה לי להאמין שאשתך תתלה, מייד כשתגיע הביתה, את הכיסוי ראש ליד הדלת... (אם יש לה יראת שמיים כמובן )

מוטי, "רווק סקרן"...ד.

תראה איזה מהומה עוררת פה (אשריך..)

אולי מישהו ימצא לו איזה שידוך הגון, שיוכל ליישם את רעיונותיו וכשרונותיו?....

מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ג' באדר תשע"ג 02:30

בינתיים החיים מזמנים לי הרפתקאות לא צפויות...

נחיה ונראה... (<<משפט יפה, אם חושבים עליו רגע, נחיה - ונראה.

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפאחרונה

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה

אולי יעניין אותך