רק רציתי לשתף במשהו שאני חושבת שיכול מאוד להועיל-
אני בכיתה י"א, והשנה אבחנו לי בעיות קשב וריכוז. אמרו לי שאני צריכה לקחת רטלין, ושזה מאוד יעזור לי,
אבל אני לא רציתי, כי הרגשתי שאם עד עכשיו כל השנים הסתדרתי בלי- אז אני מסוגלת להמשיך ככה..
וחוצמיזה- תמיד חשבתי שזה לילדים מופרעים ומוזרים שלא מסוגלים לשבת דקה בשקט ורק מרביצים לכולם..אז שאני?? ייקח רטלין??
אבל בסוף השתכנעתי. אחרי מבחן שחרשתי את החיים שלי ונכשלתי החלטתי שאני רק מנסה..
אז הלכתי לרופא שמאבחן את זה, והוא נתן לי מרשם לריטלין במינון ברמה 3 (יש 4 רמות) - הוא אמר שאני פשוט חייבת לקחת.
אז ניסיתי.
לא סיפרתי לאפחד ולקחתי.
ו.. מצאתי את עצמי יושבת יום שלם, פעם ראשונה בחיים שלי שאני מבינה שיעור לשון ולא יוצאת באמצע מליון פעם, פעם ראשונה שאני אשכרה נהנת משיעור מתמטיקה, פעם ראשונה שאני מרגישה שאני לא צריכה לשבור ת'ראש בשביל להבין מה המורה אומרת..
תחשבו מה היה קורה אם מכיתה ז' הייתי לוקחת ריטלין?
כמה אכזבות ועגמת נפש היו נמנעות..
כל הפעמים האלה שהרגשתי הבנאדם הכי אדיוט בעולם פשוט כי אני מנסה ומנסה והיחידה שלא מצליחה- היו סתם!
יכול להיות שאפילו הייתי יכולה לסיים ב5 יחידות באנגלית ובמתמטיקה,
שזה מקצועות שמאז שאני זוכרת את עצמי אני לא מסתדרת איתם.
אתם לא יודעים איזה הרגשת פספוס זה..
ולמה אני מספרת לכם את זה?
כי אני בטוחה שיש עוד הרבה נוער כמוני, שמרגיש שהוא אדיוט ושהוא מנסה הכל ולא מצליח, ואם הוא רק ילך לרופא שניה לבדוק את זה- הוא יבין שזה ממש לא אשמתו, ושאפשר לטפל בזה..
והכי חשוב- מי שיודע שהוא צריך ריטלין -(ורק מי שבאמת צריך!!!!)
אל תדפקו את עצמכם רק בגלל מה אנשים יגידו.
רוב האנשים לא מבינים שומדבר ורק מלאים בסטיגמות על דברים כאלה.. וחבל שבגלל זה לא תעזרו לעצמכם..
תתיחסו לריטלין כמו משקפים- זה לא אומר שמשו לא בסדר איתכם- אתם פשוט צריכים "משקפים" למוח כדי להתרכז יותר..
ונראה לכם הגיוני שמישו לא ילך עם משקפים ויראה מטושטש רק בגלל מה שיגידו עליו?
אז פשוט שימו פס אחד גדול על כולם ותעשו את מה שבאמת יעזור וטוב לכם..
(ומי שמאוד מתפדח- זה גם לא בעיה לשמור את זה בסוד..
.. זה אפילו די קל)