אנשים שואלים, האם כדאי שבנט יישב בקואליציה יחד עם נתניהו ויחד עם החלטות שקשה להסתדר איתם!
אני אומר כן!
אמנם אני לא מוכן שהמדינה תהרוס ישובים ומאחזים.
אך אני רואה חשיבות שתהיה השפעה מבפנים.
בממשלה בראשות אולמרט המפד"ל היו בחוץ, ובמהלך התקופה הזאת הוקפאו תקציבי הרבנים ביישובים ביו"ש, וש"ס דאגה רק לרבנים שלה.
צימצמו את תקציב החינוך הדתי, צימצמו את תקציבי השירות לאומי,
ארץ ישראל כמעט ניתן לאבו מאזן (98% מיהודה ושומרון, וגם חבל לכיש!!!)
אז מה נקבל עם בנט יישב בממשלה? לראש הממשלה יש אינטרס קבוע להעביר תקציבים, אך זה קורה רק כאשר הוא מספר את החברים בממשלה. זאת אומרת שהוא בכל פעם ייתן אישורי בנייה גדולים (במהלך ההקפאה ניתנו אישורי בנייה רק בביתר), הוא ידאג לתקציבים שהציבור הדתי זקוק אליהם. הרבנות, תחזור להיות רבנות של העם. ראש הממשלה יחשוב פעמיים לפני מהלך נגד ההתיישבות, אם הוא יצטרך לסכן 12 חברי כנסת בפרישה.
מתווה גיוס לדוגמא, לפיד ובנט מוכנים להגיע לפשרה שאין תורתו אומנתו, יעשה שירות אזרחי בתוך האוכלוסייה החרדית, או שישרת בנצח יהודה ובמסגרות צבאיות ייחודיות. אך לפיד מוכן ללכת למהלך כזה, רק אם הרבנים במגזר החרדי יסכימו. במקרה שלא הוא פשוט יחזור למתווה המקורי שלו.
פעם לבקש שירותי דת, כשרות, הפרדה, שיעורי תורה ועוד היה קשה מאוד. אך מכיוון שהציבור הדתי הצביע ברגליים. אז כיום בה"ד אחד מלא בחובשי כיפה. ובקשה של תפילות, כשרות, ולא להיות תחת פיקוד ישיר של מפקדת בקרבי זה דבר ברור.
אם הציבור הדתי לא תהיה בתוך הממשלה, ראש הממשלה לא ימצא שום מניע לדאוג לציבור הדתי.
ולגבי הטענות שבנט הוא שמאלן, ראשית אני לא מאמין ללשון הרע, אך אני גם לא מאמין לכל פוליטיקאי. אך אני כן מאמין שזבולון כלפא, הרב בן דהן, אורית סטרוק ואורי אריאל לא יעברו בשתיקה על מהלכים כאלה.
ולגבי האמירה של משככי הכאבים, שאלתי חבר שלי אם הוא רוצה שאברר איתה את הנושא הזה שוב, (מכיוון שאני לא מוכן לקבל להר"ע) ושאשאל אותה פנים אל פנים באופן אישי, וטרם קיבלתי ממנו תשובה! (כנראה שחבר שלי מעדיף לקבל לשון הרע כמות שהוא)
כמובן, שהריסת כל בית בארץ ישראל כואבת לי בלב,בדיוק כמו שיהודי שמחלל שבת כואב לי.
ואני שואל, אם כל פעם נסגר בתוך עצמנו, כי אנחנו לא מוכנים לראות מראה קשה של הריסת בית, מה ייצא בסוף? אף אחד לא יבוא לתת טישו. ייתנו לנו להסתגר בתוך עצמנו ולבכות. ואני חושב שהדרך הנכונה זה לא להתבכיין, אלא לצעוק! אלא להכנס פנימה




