1.
פרופ' אשר כהן מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן, דוחה את הטענות הנשמעות שבשל התמהמהות של הבית היהודי להיכנס לקואליציה, נאלץ נתניהו לסגור בסופו של דבר עם לבני.
בראיון לערוץ 7 אמר כהן "ימים יגידו, אבל נכון לעכשיו נפתלי בנט החליט שהולכים על פוליטיקה חדשה, קודם מדברים על המהות ואז על חלוקת תיקים. אני לא חושב שזו הייתה טעות לעשות את זה. הוא פעל נכון שהוא לא רץ לממשלה באופן אוטומטי עם נתניהו והחרדים, זה לא מה שהבוחרים שלו רצו לראות".
לדבריו, ההסכם עם לבני נובע מחולשה של נתניהו, "הוא בסך הכול סגר עם החוליה הכי חלשה, שהיה הכי קל לסגור. התנועה היא מפלגה שלא הייתה לה יותר מדיי ברירה ברירה, אני מעריך שבהמשך יבוא גם מופז. המפלגות החזקות לא ממהרות תוך יום יומיים לסגור. צריך לזכור שבסופו של דבר יש לראש הממשלה 28 ימים והזמן עובר אט אט, הוא לא רוצה להגיע סרוט ומרוט לנשיא ולבקש הארכה".
פרופ' כהן מעריך שייתכן שיש כאן איתות לנשיא ארה"ב ברק אובמה, "הרי היה ברור שלמרות שנתניהו הודיע שהוא יקים ממשלה לאומית, הוא לעולם לא היה מסתפק בגוש של ה-61, הוא היה בכל מקרה מכניס את התנועה של ציפי לבני".
2.
יו"ר הבית היהודי, ח"כ נפתלי בנט, השתתף הערב (רביעי) בועידת מפלגתו בבנייני האומה בירושלים והתייחס למשא ומתן הקואליציוני.
"אנחנו נמצאים בצומת דרכים היסטורי והכדור אצל ראש ממשלה – יש להחליט האם נקשיב לקול העם או נחמיץ את גודל האירוע", אמר.
"המשא על כתפי ראש ממשלה הוא כבד מאוד ואנו רוצים לתת לו כתף. אנחנו מבינים את מורכבות ניהול המדינה - המורכבת ביותר בעולם, אין תפקיד כה קשה על פני האדמה".
בנט התייחס לתעמולת הבחירות של הליכוד נגד הבית היהודי, "במשך עשורים רבים הייתה שותפות טבעית, אך בקמפיין האחרון הותקפנו ברגל גסה. משהו בשותפות נפרם אבל זה לא מאוחר לתקן".
"באנו לשרת את עם ישראל בכל דרך שהיא - מהקואליציה או מהאופוזיציה. השאלה היחידה שנשאל היא: מה הדרך של הממשלה הזו - האם קניית זמן פוליטי או התמודדות עם בעיות יסוד. לא מעניין אותי אבו-מאזן, לא מעניין אותי לחזק אותו. מעניין אותי עם ישראל, צעירים, עניים, חילונים - זה מה שחשוב".
"בהיסטוריה יש חלונות של הזדמנויות הנפתחים ונסגרים, אחד החלונות שנסגרים בשעה הזו הוא פיתרון אמת לשילוב החרדים בחרה הישראלית. קוראים לזה שוויון בנטל אבל אני מעדיף לקרוא לזה פתיחת שערי המלכודת שהציבור החרדי כלוא בתוכו. אני אומר את הדברים מתוך אהבה לציבור החרדי. גזרו עליו שלא בטובתו עוני ודלות. זה לא קורה בקהילות יהודיות ברחבי העולם זה משבר ייחודי לציבור החרדי בישראל".
"אנחנו חושבים שהפלת החומות בין הציבור החרדי ויתר החברה הישראלי חשוב מאוד. לא ניתן את ידנו לפגיעה בעולם התורה, יחד עם זה אין תקדים בתולדות העם היהודי למצב שבו אוכלוסיה שלמה מכוונת את בניה מגיל 3 ועד 80 לשבת כולם בבית המדרש – לא למלאכה פרנסה ולימוד מקצוע. אנחנו רוצים להיות שותפים בממשלה שתתיר את הקשר הזה ותתחיל בשינוי עמוק בייחוד לטובת החברה החרדית".
מהתנועה נמסר בתגובה על דברי בנט כי "לבני מעולם לא ויתרה על אריאל ולא דנה על ירושלים במו"מ אלא שמרה בקפידה על האינטרסים הלאומיים של ישראל. בפוליטיקה גם אמת היא אופציה".