שמעתם?ביבי הצטרף לידידתו הוותיקה לבני להקמת הממשלהאלעד

יותר מ6 מליון גבות ימניות הורמו הבוקר, עת נודע שגב' ציפי לבני, יו"ר האופוזיציה שמררה את חיו של ראש הממשלה במהלך כל הקדנציה החולפת, ויזמה גוש חוסם לביבי בעזרת מפלגת העבודה ויש עתיד- נכנסת איתו לממשלה כשהיא מחוייכת וזחוחה.

6 מליון הגבות השמאליות הורמו בתדהמה מייד לאחר מכן, והפעם בתמיהה אמיתית, נוכח המפלה האידאולוגית של עמיר פרץ. כן..ההוא שפרש מהמקום השני והמכובד ברשימת מפלגת העבודה אך ורק בשל סירובה של שלי יחימוביץ' להבטיח שלא תכנס לממשלה! אז כעת, לא רק שמרוב בושה ראוי לו לגלח את שפמו המפורסם נוסח סטאלין- הוא גם יזכה בכבוד המפוקפק לאבד את שאריו אוהדיו ולקבל כפרס ניחומים את תיק איכות הסביבה. מגיע לו

אני בהלם..! הם לא מפסיקים להפתיעדניאלה .ד.
טיפשותו של יו"ר הבית היהודי גרמה לכךמושיקו

שני הטירונים הפוליטיים ניסו לעשות שרירם מול הפוליטקאים הוותיקים.

המפסידים העיקריים הם לומדי התורה ואנשי ארץ ישראל השלימה.

לפחות אני מאושר שלא הצבעתי לא לבנט וא לג'.

דבר יפה על בנט!!יצור .. =]
למה הוא נתן לי משהו מהמיליונים שלו?מושיקו

הכול נבחן על פי מבחן התוצאה

אה אז ככה זה עובד?אלעד
בהנחה שהעבודה לא תכנס לממשלה ויש עתיד לא יפרדו מהבית היהודי, אני לא מצליח לראות תרחיש שבנט יוצא מופסד מהשותפות שלו עם יאיר לפיד, בין אם יכנס לקואליציה או ישאר באופוזיציה.
ולקט קטן מהחדשות של הערוץ:אלעד

1.

פרופ' אשר כהן מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן, דוחה את הטענות הנשמעות שבשל התמהמהות של הבית היהודי להיכנס לקואליציה, נאלץ נתניהו לסגור בסופו של דבר עם לבני.

בראיון לערוץ 7 אמר כהן "ימים יגידו, אבל נכון לעכשיו נפתלי בנט החליט שהולכים על פוליטיקה חדשה, קודם מדברים על המהות ואז על חלוקת תיקים. אני לא חושב שזו הייתה טעות לעשות את זה. הוא פעל נכון שהוא לא רץ לממשלה באופן אוטומטי עם נתניהו והחרדים, זה לא מה שהבוחרים שלו רצו לראות".

לדבריו, ההסכם עם לבני נובע מחולשה של נתניהו, "הוא בסך הכול סגר עם החוליה הכי חלשה, שהיה הכי קל לסגור. התנועה היא מפלגה שלא הייתה לה יותר מדיי ברירה ברירה, אני מעריך שבהמשך יבוא גם מופז. המפלגות החזקות לא ממהרות תוך יום יומיים לסגור. צריך לזכור שבסופו של דבר יש לראש הממשלה 28 ימים והזמן עובר אט אט, הוא לא רוצה להגיע סרוט ומרוט לנשיא ולבקש הארכה".

פרופ' כהן מעריך שייתכן שיש כאן איתות לנשיא ארה"ב ברק אובמה, "הרי היה ברור שלמרות שנתניהו הודיע שהוא יקים ממשלה לאומית, הוא לעולם לא היה מסתפק בגוש של ה-61, הוא היה בכל מקרה מכניס את התנועה של ציפי לבני".

2.

יו"ר הבית היהודי, ח"כ נפתלי בנט, השתתף הערב (רביעי) בועידת מפלגתו בבנייני האומה בירושלים והתייחס למשא ומתן הקואליציוני.

"אנחנו נמצאים בצומת דרכים היסטורי והכדור אצל ראש ממשלה – יש להחליט האם נקשיב לקול העם או נחמיץ את גודל האירוע", אמר.

"המשא על כתפי ראש ממשלה הוא כבד מאוד ואנו רוצים לתת לו כתף. אנחנו מבינים את מורכבות ניהול המדינה - המורכבת ביותר בעולם, אין תפקיד כה קשה על פני האדמה".

בנט התייחס לתעמולת הבחירות של הליכוד נגד הבית היהודי, "במשך עשורים רבים הייתה שותפות טבעית, אך בקמפיין האחרון הותקפנו ברגל גסה. משהו בשותפות נפרם אבל זה לא מאוחר לתקן".

"באנו לשרת את עם ישראל בכל דרך שהיא - מהקואליציה או מהאופוזיציה. השאלה היחידה שנשאל היא: מה הדרך של הממשלה הזו - האם קניית זמן פוליטי או התמודדות עם בעיות יסוד. לא מעניין אותי אבו-מאזן, לא מעניין אותי לחזק אותו. מעניין אותי עם ישראל, צעירים, עניים, חילונים - זה מה שחשוב".

"בהיסטוריה יש חלונות של הזדמנויות הנפתחים ונסגרים, אחד החלונות שנסגרים בשעה הזו הוא פיתרון אמת לשילוב החרדים בחרה הישראלית. קוראים לזה שוויון בנטל אבל אני מעדיף לקרוא לזה פתיחת שערי המלכודת שהציבור החרדי כלוא בתוכו. אני אומר את הדברים מתוך אהבה לציבור החרדי. גזרו עליו שלא בטובתו עוני ודלות. זה לא קורה בקהילות יהודיות ברחבי העולם זה משבר ייחודי לציבור החרדי בישראל".

"אנחנו חושבים שהפלת החומות בין הציבור החרדי ויתר החברה הישראלי חשוב מאוד. לא ניתן את ידנו לפגיעה בעולם התורה, יחד עם זה אין תקדים בתולדות העם היהודי למצב שבו אוכלוסיה שלמה מכוונת את בניה מגיל 3 ועד 80 לשבת כולם בבית המדרש – לא למלאכה פרנסה ולימוד מקצוע. אנחנו רוצים להיות שותפים בממשלה שתתיר את הקשר הזה ותתחיל בשינוי עמוק בייחוד לטובת החברה החרדית".

מהתנועה נמסר בתגובה על דברי בנט כי "לבני מעולם לא ויתרה על אריאל ולא דנה על ירושלים במו"מ אלא שמרה בקפידה על האינטרסים הלאומיים של ישראל. בפוליטיקה גם אמת היא אופציה".

למה שידבר יפה על בנט.מלכישוע

בחבירתו ללפיד (שביבי לעולם לא יכניס כי רוצה ממשלה שתשרוד יותר משנה וחצי) הוא הורס את התורה, ואת ארץ ישראל.

בסוף העבודה תכנס וא"י תדפק.

ציפורה שפיצר נעלמת עוד מעטמשה

היא פשוט הבינה שעם 6 מנדטים סופה לא יהיה טוב יותר מזה שהיה בקדנציה הקודמת עם 28...

6 מנדטים הביאו אותה להיות שרה,המדינאי

28 שגעו אותה.

המוסר השכל: לחלק כסף לצדקה, גם אם יישאר פחות רכוש, זה ירחיק  משגעון גדלות.

זוהי התשובה למי שאצביע ליכוד בשביל שפייגלין יכנסמרדכי

בס"ד

לפני הבחירות שמעתי הרבה אנשים, והיו כאלה שכתבו את זה גם מעל פורום זה, שהם מצביעים ליכוד ולא הבית היהודי או עוצמה לישראל על מנת שלפייגלין יהיה את הכוח להשפיע מבפנים על הממשלה.

אז נכוון - פייגלין בפנים, ואת האמת, זה לא רע. השאלה אם זה יעזור? 

הרבה התלהבו לאחר פרסום תוצאות הפריימריז בליכוד מהרשימה הימנית שקיבלנו. ח"כ דני דנון, ימני מובהק (ימני לכלל העולם,לאו דווקא יחסית אלי או למשהו אחר), הגיע למקום החמישי ברשימה, ח"ב ציפי חוטובלי, גם היא ימנית מובהקת (כנ"ל), הגיע למקום העשירי. באמצע מצאנו את ריבלין, גדעון סער, ישראל כ"ץ, ואת אלקין, בהחלט רשימת ימין מכובדת.

אבל-

מי שהצביע הליכוד ביתנו, הצביע לביבי! הוא לא הצביע לשאר. 

בסופו של דבר ביבי הוא דיקטטור שיעשה מה שבא לו ואיך שבא לו, גם עם הסיעה שלו תתנגד.

מצידו לעשות מהלכים, גם הם נוגדים את שאר הרשימה שמאחוריו.

אז אם כל הכבוד לרשימה הימנית של הילכוד, בסופו של דבר הליכוד ביתנו היא מפלגת מרכז הנוטה שמאלה, וכנראה שכך גם תהיה הכנסת הבאה של שמאל.

(בהערת סוגריים - לפי מערכת הבחירות האחרונה זה נרא שנפתלי בנט למד מהמורה שלו, נתניהו, כמה דברים ובניהם גם להיות דיקטטור כלפי חבריו לסיעה, והוא נהג כפי שנתניהו נוהג כיום כך שכל חברי הסיעה הימניים כמו פה הם לא משפיעם)

בינתיים פייגלין יש לו הרבה יותר כח מהבית היהודימושיקו
נכון, פייגלין זאת הדוגמה כמו שאר הח"כים המוזכריםמרדכי
מה אתם בהלם?דוסית גאה!

פוליטיקה זה דבר מסריח, רקוב, באוש וכו'...

לכל אחד יש אינטרסים לשמור על הכיסא ולא על מוצא פיו...

לא נכוןאלעד

דווקא הפעם הזאת, זכינו ואישים כמו שלי יחמוביץ, יאיר לפיד ולהבדיל בין הטמא ובין הטהור גם נפתלי בנט-

כולם לא רק שעומדים מאחורי המילה שלהם לבוחריהם- אלא מקריבים הרבה מאוד עבור זה. הם ואנשיהם.

ביקורת כלפי פוליטיקאים תמיד תהיה, חשוב רק להבחין בנקודות אור שכן נוצצות שם, גם (ובעיקר) אם הן נדירות מאוד.

נפתלי בנט משרת את בוחריו?בצלםאלוקים

הוא הרי חזק בברית עם לפיד...

מדוע בוחריו לא הצביעו ללפיד?

אתה בטוח שרוב בוחרי הבית היהודי תומכים בנישואין אזרחיים,בגיורים לכל החפץ בהם...למכסות עבוד לומדי תורה..לזלזול ברבנים שלהם וכו'..?

ברית עם לפיד!!!חית הברזל

ואני שואל, אז ברית עם מי?

כיצד בנט יעלה את כח המיקוח שלו מול ראש הממשלה?

הרי ביבי חתם בראש ובראשונה עם ליבני, בעלת מפלגה של ששה מנדטים. והסכים לתת לה את הסמכות לתת מתנות לטרור על חשבונינו. ולקבוע מסמר אחרון בארון קבורה של דו"ח אדמונד לוי.

יהדות התורה, אני לא יודע אם לבכות או לבכות. הם הציעו לבית היהודי, שהם יצביעו נגד הריסת יישובים, בתמורה לתמיכה של הבית היהודי בעולם הישיבות. אתם מבינים, הם מבחינתם הופכים את מפעל ההתיישבות לבית עסקאות, לדבר נפיץ שאפשר לעשות עליו משא ומתן. מכיוון שהם לא בדיוק מכירים במדינה ישראל (בחלק מהתחומים). הם לא רואים שום פסול בלהרוס יישובים, בלתת שטחים נרחבים לערבים. ואפילו לא למצמץ אל מול עקירת קברי צדיקים.

ש"ס??? ש"ס בראשות אריה דרעי, האיש והאגדה, שתמך בהסכם אוסלו. במי שהפך את ההסכם לבר ביצוע עם רוב של 61. 

אז עם איזה שותף ימני בנט יכול ללכת??? אז לא נותר לו, אלא ללכת עם לפיד, להסכים איתו בנקודות משותפות (שיוויון בנטל, הגדלת כח מיקוח מול רה"מ). אך בעניין ארץ ישראל לא נעשה שום תיאום בין השניים (לטוב ולרע). להזכירכם שליש ממצביעי הבית היהודי, הינם אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות. שההתלבטות שלהם נעה בין מרץ לבית היהודי. אז להגיד שבנט רימה את בוחריו זה לא הכי נכון. כי הוא מעולם לא שלל את האפשרות שיעבוד יד ביד עם לפיד. והוא סך הכל אמר שהוא יתמוך בליכוד לראשות הממשלה, והוא אכן עשה זאת. אחרי הכל, מי שמתייחס יותר לבנט בזלזול זה קודם מר נתניהו וחברי הליכוד. אז אם מפנים לך עורף, למה שתרצה להושיט יד? בסך הכל בנט רוצה לראות את נתניהו בתור ראש ממשלה, אך זה רק כשראש הממשלה יגלה רצינות מצידו.

ועוד משהו, חיפשתי במצע של איחוד הלאומי ושל הבית היהודי מילה אחת על נישואין אזרחיים, אך לא מצאתי. גיורים, הגם לא מצאתי. ומכסות ללומדי תורה, בנט מעולם לא אמר את זה, הוא בסך הכל רוצה לגייס את מי שלא לומד תורה!!!

עצוב לי, שאנשים מזדרזים להאמין להוצאת שם רע של מפלגות אחרות. בלי לבדוק לעומק את מקור הדברים ואת אמיתותם.

ואני רואה את בנט, הוא נוהג הרבה כבוד ברבנים, אפילו באלה שמזלזלים בו! ויש לו רבנים שהוא כן מציית להם, הרב רונצקי ונראה לי שגם לרב וישלצקי. 

תראהבצלםאלוקים
עבר עריכה על ידי בצלםאלוקים בתאריך י"ד באדר תשע"ג 00:48

אני אומרת לך מה שאני שומעת מהרבה בוחרים של בנט-הם מאוכזבים מכך שהוליך אותם שולל.

בקשר למצע שלו-זו הנקודה...

על הדברים האלו הוא מדבר היום!

לא שמעת אותו ואת שקד מדברים על נישואין אזרחיים?

והברית עם לפיד לא כוללת מכסות ללומדי תורה?!

אם זה היה המצע שלו -היה קשה לאמר שהוא מאכזב את הבוחרים...אבל עובדה שכיום זו טענה שנשמעת דיי הרבה..

תסלח לי, אבלמרדכי
בס"ד

הברית בין בנט ללפיד התחילה מייד לאחר הבחירות עוד לפני שביבי בכלל חשב על צירופה של לבני לממשלה, אלא ההפך, בגלל הברית הזאת ביבי עשה את זה.

גם ההתבטאות של יהדות התורה על פינוי יישובים היו בעקבות הברית עם לפיד.
בנט מלכישוע

בכל רגע נתון בנט יכול לפנות לליכוד ולהכנס לקואלציה.

בכל רגע נתון!!!

ביבי מנסה להכניסו.

הוא מוכן לתת הרבה, ובנט מסרב.

שנאתם של הדתיים לייט ובתוכם בנט לחרדים מעבירה אותו על דעתו.

הרי ביבי לא יעמיד ממשלה על מישהו שאמר שיפיל אותה אחרי שנה וחצי.

הוא לא מטומטם.

בכלל לא.

בנט נמצא בעמדת מיקוח מצויינת, ביבי צריך אותו!

מי אמר שצריך ברית???

בנט התחייב לדאוג לא"י ולא ל"שיוויון בנטל, שינוי שיטת הממשל, נישואים אזרחיים וכו'"

הוא התבלבל בטעות בין המצע שלו למצע של לפיד. מה הוא מתעקש על דברים שלא דיבר עליהם?

ודרעי לא שמאלני. ואני יסביר לך פעם אחרת למה (עייף....)

כדאי שיכנס לפני שהעבודה תכנס, ואז נראה מה יקרה לא"י....

למה נראלך שהעבודה תיכנס ומיד תחלק את הארץ?בצלםאלוקים

נתחיל בזה ששלי שמאל לייט..

היא לא מדברת על הכיבוש, היא לא מתנגדת להתנחלויות וכו'..

וסתם ככה..גם אם העבודה היתה נכנסת

א- יש ממשלה...שלי לא יכולה לעשות מה שהיא רוצה

ב- אין לאף אחד עניין סתם לתת את הארץ..היא רק רוצה להניע תהליך של שלום ודיאלוג..

עד שאתה מפחד מהעבודה, תפחד מביבי שהקפיא, פירק וגירש יותר מכל השמאלנים ביחד.

אהה..שמאל לייט זה בסדר..מוריה.ר =)

שלי לא תמסור את הארץ ישירות לערבים כפרי בשל,

היא תמסור טיפין טיפין, בתשלומים דומים להסכמי אוסלו..

הידד!!!

נראה איך עולם הישיבות יתפתח בצורה הזו..או בכלל, ימשיך להתקיים כיום.

(אגב, איך הגישה שלך מסתדרת עם עקרון הלימוד? אני באמת רוצה לדעת..)

אני לא חושבת שהיא תמסור בכלל..בטח לא בזמן הקרובבצלםאלוקים

וכמו שאמרתי..ביבי הזיק יותר..

אז מה העניין לתמוך בו ולפחד ממי שרק מכבדת את כל הציבורים במדינה ועוד לא הזיקה ??

לא הבנתי מה הבעיה של הגישה שלי עם עקרון הלימוד.

אשמח שתסבירי את השאלה.

מדינית, היא לייט בהחלט.בצלםאלוקיםאחרונה

בוא נומר שהנושא המדיני חושב לה, אבל הרבה פחות מהנושא החברתי-כלכלי.

היא לא מדברת בגנות הכיבוש...היא מדברת בגנות הקפיטליזם החזירי.

היא לא מדברת בגנות ההתנחלויות- היא מדברת נגד שיטת הפרד ומשול..נגד שיסוי ציבורים..

לא יודעת אם מפלגות אחרות יחזירו או לא...העניין הוא שהן מתעסקות בנושא הרבה יותר משלי,

זה לא מה שעומד בראש מעייניה.

ו..כן, אני מאמינה שהיא היתה רוצה לקדם את השלום, אבל כמו שאמרתי, גם אם היא תהיה בקואליציה (ולצערי ככי הנראה היא לא תהיה ), אין להם מה לדאוג..

היא בטח לא יותר מדאיגה מביבי.

לא נראה לימלכישוע

אבל הם לא ידחפו את ביבי ימינה כמו הבית היהודי.

דווקא העבודה נגד פינוי יהודיםמרדכי

בס"ד

לא כי חשובה להם הארץ אלא כי זאת דרך החשיבה של המפלגה. (אם אני לא טועה)

נכוןאלעד

וכפי שנראה עכשיו- מפלגת העבודה בכל מקרה לא תצטרף לממשלה בראשות הליכוד ביתנו.

סוף פסוק.

השאלה מה הוא יוכל לעשות בכנסת...ozd

הציעו לו הצעות לא משתלמות, בסוף אתה תראה הוא יכנס עם כל הדרישות שלו!

או שלא.אלעד

בכל מקרה, הוא צודק בכח שיש בידיו ובשימוש בו.

הוא קורא תיגר על הפוליטיקה הישנה, כולל זו שהיתה נחלת המפד"ל, ודי שזכות זו לבדה תעמוד לו בע"ה להצלחה יתירה

ותיקה בהחלטסמיילי...
הוא הזוי וסובל קצת מפיצול לדעתיץ.....{ר}צינית

היא דברה אליו ממש לא יפה והפילה לו את הממשלה והוא מכניס אותה???? ועוד יותר היא צבועה איך היא נכנסה??? שתלמד משלי שהולכת בדבריה היא אמרה שהיא לא תשב עם ביבי והיא באמת התנגדה אבל לבני משנה את הדעותך שלה איך שנוח לה..

לפולטיקאים שלנו אין ערכים או עמוד שדרהeinat241

הם יעשו הכל בשביל לשבת בממשלה גם אם זה אומר לבגוד בכל מה שהם מייצגים.

זה לא אנחנו שמעניינים אותם, אלא הם ורק הם. 

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקדאחרונה

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך