=====פריקה=====פורק סחורה

לא סובל את זה. אני רוצה להיות טוב, אני רוצה להצליח. אבל קשה לי ברמוות.

אני רוצה להיות חכם, שמוציא 100 בכל המבחנים. אני רוצה להיות אחד שההורים שלו מרוצים ממנו.

ומה אני מקבל?

המורה שלי לא סובל אותי, הוא חושב שאני סתם זורק, שלא באמת אכפת לי מהלימודים. הוא חושב שכל מה שמעניין אותי זה מוזיקה ומוזיקה.

אבל הוא לא ניסה לדבר איתי, לתמוך בי. לעזור לי לצאת מהבור הזה. לתת לי עצות איך להצליח.

ההורים שלי, גם באים אלי בטענות. שאני עושה להם צרות. שכל האחיות והאחים חכמים יותר. וטובים יותר. ואני סתם ילד רע.

וזה ממש לא מדרבן אותי. למה אתם לא רוצים לשמוע כמה זה קשה?

אני יושב וחורש למבחן בהיסטוריה על 150 עמודים... ישבתי שבוע, על המבחן הזה השקעתי מעל 20 שעות. ומה יצא לי בסוף 57...

ומה התגובות, המורה "חסר פוטנציאל" כך הוא כתב לי למעלה. ההורים, לא יודעים מה לעשות איתי.

וגם חלק מהחברים, החליטו לתייג אותי כמו הדפוק של הכיתה!!!

מה אני אמור לעשות, חרשתי למבחן בהיסטוריה, עידוד לא קיבלתי.

איך אני אמור לצאת מזה???

איך אני אמור להצליח???

כולם התייאשו ממני???

עוד רגע אני גם הולך להתייאש!!!

עזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!

אל תוותר!!!מוריה.ר =)
עבר עריכה על ידי מוריה.ר =) בתאריך י"א באדר תשע"ג 13:35

טוב..לפי תקנון פורים..

מי שמעליי, רשום עליו שהוא פורק סחורה, וזה נשמע שהוא באמת פורק את שעל ליבו,
והכי נכון זה לומר את שעל הלב במקום לשמור הכל בפנים ולהאכל אט אט...
כי הלב זה לא מחסן! אז יפה שהצלחת..

אוקיי, קשה?

לכולם קשה באופן זה או אחר. כל אחד פה עם קשיים משלו.

קשיים-נסיונות.

אבא שלנו נותן לכל אחד את הנסיון המתאים רק לו, במינון המתאים. בצורה שנוכל להתגבר עליהאולי .

אז קודם רציתי לומר שאינך היחיד עם קושי . אצל כל אחד הקושי מתבטא בצורה אחרת.

"האחים והאחיות טובי יותר ואני ילד רע"??!

אין מקום להשוות, כי  א י  א פ ש ר  ל ה ש ו ו ת !

אולי אצלהם הצד הלימודי חזק, אבל אצלך יש צד מוסיקלי חזק...

מבין? אי אפשר להשוות מי טוב יותר ומי פחות,

אתה לומד? משקיע? מנסה?

הידד!!!

כל הכבוד על כברת הדרך שלך, גם אם נכשלת בסוף, זה לא מעיד על כך שאתה לא יודע כלום.

לא בהכרח. יכול להיות שהשאלות היו מבולבלות.

אתה יכול לנסות ללמוד בשיטות אחרות, לעשות מין "פטנטים של למידה"...

ורק שתדע...

היהדות מחשבת כל מאמץ קטן של היהודי בדרך.

ניסית לעלות? אתה מתאמץ? זה נ ח ש ב !

גם אם בסופו של דבר לא הצלחת, לא נגעת בפסגה...העבודה, הדרך, לא ירדה לטמיון.

אבא מחשיב לך את הכל לזכויות.

כולם התייאשו ממך?

אז הנה, יש אבא שמאמין בך, וזה לא סתם אבא.

הוא גם מלך.

מבין את המשמעות?

אם הקב"ה מאמין בך...אז מה הבעיה?

אתה אמור להאמין בעצמך גם, ולא לוותר!!!

כן, על אף הקשיים...אם תוותר...זה יתסכל אותך עוד יותר.

והייאוש יחדור חלילה...

לא תרוויח מכך דבר,

אני מקווה שהבנת את שניסיתי להסביר...אל תוותר, נסה בדרכים אחרות להצליח בלימוד ובכל דבר.

ואל תתן לחברה להשפיע לרעה.

חג פורים שמח!!

ב"צלחה..

ונקנח בבדיחה:

גוי שאל יהודי: למה יהודי עונה על כל שאלה, בשאלה נגדית?
ענה לו היהודי: למה לא?

אחיי!! כנס..asaf300

זה נשמע ממש כואב!! כאילו אתה משקיע את כל הכוחות שיש בך בשביל להצליח אבל רבאק,אין תוצאות!!

יכול להיות שוואלה אין לך את זה.. יכול להיות שכמה שתשקיע ,בהיסטוריה אתה לא טוב!! כי בתכל'ס אתה לא צריך את זה בחיים.. אז נכון אתה צריך ת'תעודת בגרות הזאת שכולם חופרים שהיא הכי חשובה בעולם.. (אין לי מושג אם זה נכון ,גם אני באותו מקום כמו שלך..) אז תעבור את זה בתעודות בגרות..

אל תוותר!!! תמשיך להתאמץ,אבל אם אתה רואה שזה ממש לא הולך ואין מצב,יכול להיות שתצטרך באיזה שהוא מקום לוותר על זה.. ולהתרכז בדברים אחרים!

אמרת שאתה רוצה להיות מהאלה שמקבלים 100 בכל מבחן. אז שמע זה או הכל או כלום. זה אומר שאתה מתחלף איתם לגמריי..ובד"כ אותם חבר'ה  בדברים אחרים פחותים בהרבה ממך..אני לא מכיר את הסביבה שלך אבל תנסה להסתכל על אותם אלה שמקבלים בהכל 100 ותסתכל על כל החיים שלהם(משפחה,חברים,בילויים וכו'..) ותראה שלא בטוח כ"כ שאתה רוצה להיות

כמוהם.!

וגם הדבר החשוב ביותר תתפלל לקב"ה! הוא איתך לאורך כל הדרך,בוא הכניס אותך לנסיון וגם הוא יוציא אותך!!!

בהצלחה רבה!!

ממש לא מסכימה עם זה..*פוגי בפיתה*

זה ממש לא או הכל או כלום..יצא לי להכיר הרבה אנשים שמוכשרים בטירוף בהכל!!גם חכמים,גם יפים,גם מצליחים,גם חברותיים וגם אנשים מדהימים עם לב זהב..זה ממש לא מחייב. 

עברת אבחון? יכול להיות שהבעיה הזו היא כבר לא נתונה בשליטתך.. 

אחשלו,כמה דברים:חג'דומט

בס"ד

דבר ראשון, אני מזדהה איתך. גם אני לא הכוכב של הכיתה בלימודים ולא כי אני טיפש,לא,אלא כנראה מאותה סיבה שלך. יש דברים שיותר מעניינים אותי בחיים. הסניף חשוב לי הרבה הרבה יותר. אז נוציא בגרות,ארבע אנגלית שלוש מת'. אם צריך נשלים. זה המרד הקטן שלי. מבין תנקודה?

דבר שני, אל תרגיש עם עצמך לא טוב. מערכת החינוך היום בנוי בצורה מזעזעת של בית חרושת לציונים. לא ככה אמורה להראות מערכת החינוך, היא אמורה לחנך. לא להעביר אינפורמציה לימודית.

דבר שלישי, תבהיר את זה לכל מי שסביבך. "אבא ואמא יקרים \מורה יקר\ חברים יקרים,אני לא נמדד על פי ציונים. תודה!" אתה בן אדם עם כשרונות ורצונות ודמיון. אתה לא מחשב. תבהיר את זה לכולם. זה מה שהייתי עושה במקומך.

דבר רביעי. תלמד! בתכלס כולנו שונאים את זה אבל בסוף נעבור את זה.אם אתה לא מצליח אז פחות סביר שאתה טיפש, יותר סביר שאתה צריך לשנות פאזה. אוקיי,נכון שהלימודים זה לא העיקר,אפילו לא קרוב, אבל צריך את זה ונעבור את זה,אז יאללה ברבאק!

כמה דבריםשואף לאור

לפי התקנון:

מי שמעלי הוא יהודי יקר !,אני בטוח

א.תתעלם מהאמירה הזאת ,הערה כמו חסר פוטנציאל היא לא אמירה לגיטמית בלשון המעטה,ובודאי שלא נכונה.

ב.אולי אתה צריך ללמוד כיצד ללמוד(נפוץ מאוד כמעט אצל כולם) מעבר לכך אולי מגיעות לך הקלות בלימודים.חשוב לברר את הנושאים האלו.כמו כן (וזה אולי החשוב ביותר לצד רכישת כלים ללמידה,כיצד ללמוד,והרגלי למידה) השקעה רציפה במהלך הלימודים,חזרות,שעורי בית וכו' לא רק שעושים את ההכנה למבחן הרבה יותר קלה והלחץ לגבי חומר שאינך יודע כיצד להתמודד איתו לא קיים או כמעט לא קיים,לא רק זה אלא שמדובר ברמה אחרת של התכוננות,רמה גבוה בהרבה שאולי תעשה הבדל גדול לדעתי.

בהצלחה גדולה אחי !

בדיחה(לפי התקנון):

בסדר,זה בדוחק.איך איך אפשר להרים פיל ביד אחת ?  תשובה:לפילים אין ידיים. (מקווה שזה יצחיק מישהו )

אני בדר"כ לא משתתפת בפרום הזה, אבל במקרה ראיתי-!רד*ת

אחי,

נשמע שקשה לך מאוד, אבל ת'אמת- מה יותר מפריע לך? מה שהסביבה משדרת לך או הציונים שאתה לא מצליח להשיג?

כי לפי מה שהבנתי יותר מפריע לך היחס של הסביבה... אם ככה- לא יעזרו כל האיבחונים וההקלות שהציעו לך פה, אלא עבודה (קשה!) שיש לך לעבוד על עצמך.

אתה יכול לעשות את זה בשתי דרכים:

א. לשנות את הגישה שלך לעצמך ולהבהיר בכך לכל הסביבה שלך שאתה לא עוד אחד שנמדד ביחס לאחרים (וכבר דיברו על זה לפני...)

ב. להוכיח למה אתה לא עוד אחד שנמדד ביחס לציונים של האחרים ,וזה אומר שאתה צריך פה לעשות בירור מאוד עמוק עם עצמך ולהחליט במה אתה כן טוב יותר מהאחרים (למשל: יודע לצייר, יודע להבין אנשים ולעשות להם הרגשה טובה, עם תכונות מנהיגות וכו'), מתי שתדע להוציא לפועל את הכוחות האלו, תוכל להוכיח לעצמך ולכולם, שיש דברים שיותר חשובים בחיים מהציונים, ושהנה- אתה לא מבזבז פה בעולם את חייך, אלא פועל בהם וממלא אותם.

ושתמיד תזכור- מה שחשוב בחיים זה לא הציון הסופי אלא דרך העבודה שלך ודרך הלימוד שלך- זה מה שבסוף הכי חשוב ומשמעותי ויעזור לך בחיים האמיתיים!

המון בהצלחה!!

מזדהה ומעריכה.

כל הכבוד על הרצון! זה כבר חצי מהדרך..טובי =][=

דבר ראשון, אני ממש מעריכה את הרצון שלך לילמוד. למרות שזה קשה לך..

שכוייח ענק! זה ביכלל לא פשוט ..

מותר לשאול איך למדת לאותו מבחן? כי בנאדם שמשקיע, ולומד נכון צריך להצליח.

אולי אתה צריך לחלק לך את החומר אחרת.. אולי לא לשבת 20 שעות ולקרוא את החומר. זה לא דרך שמתאימה לכולם.

לי נניח נח להכין סיכומים, אומנם זה לוקח הרבה זמן. אבל ככה אני זוכרת.

יש אנשים שטוב להם לילמוד עם חברים. .לקרוא, לשנן בעל פה. יש שיטות לילמוד. אולי כדי לך למצוא את השיטה הכי נוחה לך, ולילמוד איתה. כי לחרוש בלי לדעת איך, זה סתם ביזבוז זמן.

עוד רעיון זה לעשות לך שליפים כאלה. נניח למבחן בהסטוריה, לעשות פתקים קטנים כאלה. אתה באוטובוס - תקרא קצת.

לא את כל החומר ביחד.

בהצלחה ענקית!

אני יודע את כל החומרפורק סחורה

אבל נהיה לי תמיד שחור בעיניים. כשהמבחן מגיע אלי!!!

ואני ממש יודע את החומר!!!

אני לא מצליח לסנכרן את עצמי מול השאלות.

ותודהרבה כאן על כל התמיכה והעצות.

אני מקווה שאני אצליח לדבר עם ההורים שלי על זה.

אולי אני אערב את סבתא שלי, שהיא חמודה והיא מאוד תומכת בי!!!

"בלקאאוט"?מוריה.ר =)אחרונה

אם לזה אתה מתכוון, אז גם לי זה היה קורה.

זה נובע מלחץ,

אצלי זה היה בשאלוני מתמטיקה, הייתי יודעת את כל החומר אך משום מה בשעת המבחן,

החומר "פרח" מהראש.

(אחרי המבחן הייתי מצליחה לענות על הטופס)

זה נבע אצלי כתוצאה מלחץ מצד המורה, (אנרגיות שליליות מהמורה.)

ירדתי ל-3 והחיים יותר פשוטים,

אבל,

אי חושבת שאתה צריך להירגע, לפני כל מבחן, לא להיכנס ללחץ.

אפשר לבקש אבחון, שמעתי שזה מקל, ועוזר להתקדם.

אתה יכול לבקש מהמורה לעשות את המבחן לבד אם מלחיץ אותך.

ועוד נקודה מעולה שהעלת,

"סבתא"!

יש לך עוד מישהי שתעודד ותסייע,

אתה לא לבד..

כל הכבוד על המאמצים!

ב"הצלחה רבה.

שבת שלום.

פורים שמח!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך