~~~~ שיעור כללי מפי רב הפורים שליט"א ~~~~הרב והרבנית

בס"ד

משתמשים יקרים ומשתמשות יקרות, חג הפורים הוא חג שבו ניסו למחוק את העם היהודי מהמפה העולמית, וב"ה הפור השתנה והנה אנו כיום ממשיכים לחיות באמונתנו הדתית והיהודית למרות מרות הרוח של המן שר"י מהעניין. ולכן מה יותר גדול מכך שבימים אלו נעסוק בסמל של העם היהודי וזהו לימוד התורה והגמרא.

ולכן לכבוד פורים אנו נעביר שיעור בדף גמרא המתאים לזמננו ולימינו. בנות, אל תמהרו לסגור את הודעה זו, מכיוון שלגמרא זו מצורף פירוש השטותנשטיין שמסביר את הסוגיה לעומק לצד המפרשים.

אז אנא הצטרפו אלינו ללימוד הסוגיא: 

שטותנשטיין:
(המודגש זה לשון הגמרא, רש"י התוספות או המרדכי)

המשנה שואלת ממתי המנהלים חוסמים? ועונה: משעה שהטרול מעצבן יותר מידי. רב אושר המנהלי אומר ממתי שנמאסו מעשיו. רש"י מפרש לנו את המשנה ואומר שבגמרא יבואר לנו מה זה טרול. לגבי מי הוא אושר מפרש רש"י שזהו לך דומיה תהילה מנהלה של נוגה.

גמרא: הגמרא שואלת" מהו טרול? ועונה: כל משתמש סורר שלא עמד בחוקי הפורום קראינן (נקרא) טרול ואחת דינו להחסם (הדין שלו זה שיחסמו אותו). רב אדמין אומר: אין חוסמים לפני שמתראים. רש"י מפרש לנו מי הוא רב אדמין ואומר שזהו המנהל הטכני של ערוץ 7 שעומד בראש מערכת הפורומים. תוספות מבאר את עניין ההתראה שעליה דובר בגמרא ושואל מה זאת התראה? ועונה שזוהי הודעה של המנהל לאותו המשתמש שאם לא יחזור מדרכו הרעה וממעשיו הרעים תישלל הרשאת הכתיבה. ונראה לתוספות שלא מדובר שהמנהל יעול לחסום בכל הפורומים אלא רק באותו הפורום שעליו הוא אחראי. ואם המנהלים מעוניינים בחסימה כללתי מכל הפורומים הם צריכים לפנות למנהלי העל. שואל התוספות: מי הם אותם מנהלי העל? ועונה: רב אדמין ורב אריקל וצוות דינים אשר מונו לתפקיד.

שואלת הגמרא: מאי נפקא מינה? (מה מיוחד בדברים שנאמרו) ז"א בדבריו של אדמין? רבי אריקל רש"י מפרש שאריקל הוא סגנו של אדמין. אומר: אומר אני שאין זה מקובל בציבור להעניש לפני שהזהירו ואין אנו פורשים מכלל הציבור והולכים אנו כדרך עלמא (כדרך העולם): התוספות שואל בדיבור המתחיל כדרך עלמא – הליכה כדרך העולם, מה הטעם לכך? הרי אנו עם נבדל מכל העמים אז למה אומרת הגמרא שהולכים על פי דרך העולם? עונה התוספות: אלא נראה לי שלא עוסקים כאן אלא בעולם הוירטואלי ששם מנהג העולם הוא לשלוח אזהרה לפני חסימה.

הגמרא מתחילה לפרש את הנושא הבא שבמשנה: שנמעשו מעשיו: הגמרא שואלת: מהי נמעשו מעשיו? (מה זה נמעשו מעשיו?) עונה הגמרא: שהטריד את משתמשי ומנהלי הפורום והפר את השקט

ממשיכה הגמרא ומספרת סיפור: מעשה במנהלת אחת שנתקלה בטרול שפשע והפר את חוקי הפורום ומנש"ה לא היה נוכח ולא ידעה מה לעשות.רש"י מפרש שאותה המנהלת קרויה gbck בלע"ז וקוראים לה ענבל. שואל רש"י למה שמה לא מוזכר בגמרא, ועונה: מכיוון שכבוד בת מלך פנימה. רשי" שואל בדיבור המתחיל מנש"ה מה זה? ועונה: אל תקרא מנש"ה אל מנ"ש שזה מנהל שאיתה והכוונה היא לאושר. ממשיכה הגמרא בסיפור: מה עשתה? פנתה לבית דין של מעלה ושאלה אותם מה לעשות. רש"י שואל מה הוא בית דין של מעלה ועונה שאלו מנהלי העל. לבסוף נענתה שצריך לחסמו. שחזר המנ"ש ושמע את הסיפור כתבינן ליה (כתב לה) שטוב עשתה ועל כך כתב הספר הזיכרונות לפורום נוג"ה.

ממשיכה הגמרא ומספרת לנו סיפור נוסף: מעשה בטרול משועמם שנכנס לפורום ולא עשה הישר בעני המנהלים וכתב הודעות שקריות בפורום. רש"י מפרש מהוא משועמם ואומר שיודעים דברי חז"ל שהבטלה מביאה לידי שעמום והשעמום מביא לידי חטא. תוספות מפרש מה אלו הודעות שיקיות ואומר שאלו הודעות שבאו להפיג את השעמום כמו שפרש רש"י את עניין השעמום. התוספות מספר לנו סיפור על טרולית אחת שהחליטה להשתעשע בתמימים של הפורום ופתחה שרשור על כך שרוצים לשדך אותה עם נמושה (זקן) בן גבורות (80) משראו שהמשתמשים מאמינים לה, ערכו בדיקה וגילו שהיא טרולית ננעל השרשור. שואלת הגמרא: מה עשו צדיקי הפורום שבאותו הדור? רש"י מפרש שצדיקי הדור אלו משתמשים החפצים שיהיה סדר בפורום. ועונה הגמרא: פנו למנהלי הפורום וביקשו מהם לטפל בטרול הסוררוכך היה (כך באמת קרה), והשקט חזר לפורום. שואל הגמר: השקט חזר לפורום סילקא דעתך? (עולה על דעתך). עונה הגמרא: אלא מודה ת"ק שלא לעולם חזר השקט אלא רק לאותו המקרה. רש"י מפרש שת"ק הוא אושר, כי הוא הראשון ששמו מופיע בדף.

פירוש המרדכי על הסוגיא:

המרדכי שואל? מהו עניין ההתראה שעליה מדבר התוספות? הרי התראה לא משמשת רק לעניין של להתריע שאם יעשה מעשה רע הוא יחסם, כי התראה יש על מסר חדש שמגיע או על שיחה אישית שהתקבלה ועונה המרדכי: אלא נראה לי שהתוספות והגמרא נקטו בלשון התראה כי זוהי הדרך שבה פונים המשתמשים זה לזה. ונכון הוא הדבר שהעיסוק העיקרי שלמה משמשת ההתראה היא ליצור קשר בין המשתמשים אלא מכיוון שזאת הדרך שגם איתה מתראים משתמשים סוררים נקטו בגמרא ובתוספות לשון התראה. 

ברוך שעשני כרצונו. טובי =][=

אם ככה ניראת גמרא, עזבו אותי.. זה היה קשה מאוד לקריאה.

לא מבינה את הבנות שמעונינות לילמוד גמרא

אבל, מרדכי - אתה טוב!

ואני הבת המוזרה שהבינה את הגמרא כאילו היא קוראתעץ על מים

ספר פשוט וברור?

תקשיבו זה מאד ברור. מה נדפק?

חח זה עיברית עם שלוש מילים מפוזרות שחוזרותליק המדליק123

על עצמן בארמית!! אבל שכוייך יפה מאד!!!

תכל'ס צודקעץ על מים
זה לא היה קשה לקריאה.טובי =][=

הבנתי כל מילה.. אל תראי אותי ככה.

אבל המבנה של הגמרא לא עושה לי חשק להתקרב. האמיתית, כן?

הדף הזה בגמרא האלטרנטיבית היה ממש משעשע.

גם אני מבינה... וזה לא מוזר...ענבל
בס"ד

פשוט כשרואים את זה נבהלים בהתחלה אבל תכלס הארמית נורא דומה לעברית, יש רק כמה ניואנסים שצריך להכיר .

מי שמעלי הבינה את הדף גמרא
ארמית זה לא בדיוק כמו עברית,זה בן דוד של..חג'דומט

יש שם ניואנסים חוזרים כמו, "ש" שמתחלף ב "ד" (שאמר-דאמר)

או "ז" שמתחלף בד' במקרים מסוימים (זהב- דהבא)

אבל יש שם המון דברים שצריך פשוט ללמוד, לדוג', המילה "גרגורתא"- בור מים, או "איכא"- יש, "אכתי"- עדיין, וכו'.

מה שכן, יש לעברית וארמית אותם חוקים.

חפירונת למתעניינים:

הארמית הגיעה מעברית,זה מה שבטוח. יש מי שאומר שהיא היתה השפה המדוברת אצל היהודים,כמו יידש באירופה,ארמית בבבל. דעה שניה אומרת שזו הייתה שפת בית המדרש של האמוראים (חכמי הגמרא).  

אמרתי דומה, לא בדיוק אותו דבר...ענבל

בס"ד

וכל מה שאמרת חוץ מהחפירונת אני יודעת

גם אני לומדת גמרא

מה שמעניין אותי זה מה חלקה של הרבנית בסיפורכנרית על הגג=)
חחחחחחחחחחחעץ על מים
אחראית על הכיבוד של השיעור מרדכי
ואווי חמוד!! שכויח!אביה!!!
לכאורה קשהבחורצ'יק

ניראה לפי"ז דכשחזר השקט טוב הוא הדבר,ולכאורה קשה דהא כל מטרת החבר'ה בפורום שיהא תוסס ורועש ולא ח"ו שקט כדמצינו בנסיונות פעילים כמעלין טרוניא על השקט שקורין בשם יבש..וכן בשאלות המי ער וכ'ו? וי"ל דשקט כוונתו היא שקט מבעיות כאלה ולא שקט ממש.וכעין זה פירש רבינו מרדכי מנוג"ה ד"שקט מבחינת טרולים ולא שקט מבחינת משתמשים רגילים".

חושף שיניים

איזה נס שאני בתנעה*

נראה לי נורא ללמוד את זה...

ללמוד גמרא זה הדבר הכי כיף בעולם לדעתי.חג'דומט
משה

חבל רק על בחירת הגופנים.

אלו הפונטים האמיתיים בגמרא (למיטב הבנתי)מרדכי
קרעתנידניאלה .ד.
יאא.. זה ממש יאפהההנדנדה כתומה.

ובכלל לא קשה להבין..

[דווקא השטותנשטיין יותר מסובך.. כי זה מסורבל לעללה!!!]

ואיפה ארמית לעזאלאל?!

נראלי פיספסתי..

ובהשמטות הצנזור נשמט זה מדברי המרדכי-אחיהוא

ולענ"ד כל זה בזמנם שלא היה להם מאחשביעים של ממש אלא  מה שקורין גווילין (ועיין מס' ב"ב שם בין גווילין לדוכססוטוס לקלפין) והיה יקר דפי הפור(ומ)ים עד כדי בל תשחית בכתיבת שטויות שקורין שטוסי"ם בלע"ז וכשהיו מתיישבין הטרולין על הגוויל היה נמעך והופך לקלף (או דוכסס' וכפי דכתבתי לעייל) וכמו דכתבו רז"ל על פפא בר אבא (ב"ק שם,שם) וכו' אבל בזמנינו דיש לנו מאחשביעים ואייפונאעס אין קפידא בכל הנ"ל וכל איש שורר בביתו וכן עיקר ואכמ"ל וק"ל וכ"ו: עכ"ל

פונ3'ה!!

אשרינו שיש לנו רבי כזה- חופר......

אדיר!! ו*שוטנשטיין ברשותכם ענבל
ככה זה באמת שוטנשטיין?פלספנית

בעזהי"ת

כמדומני שהתבלבלתם וזה שטיינזלץ, שוטנשטיין זה יותר על רמה..

ובאמת אין כאן שום ארמית, והמאי נפקא מינה זה אמנם בארמית אבל זה באמת לא קשור לפיסקא..

אבל שטותנזלץ לא נשמע טוב כמו שטותטנשטיין.לך דומיה תהילה
אוקי, רק ווידאתי.. פלספנית

בעזהי"ת

אפשר שטיינזלייצים, או משו כזה..

על הפאנץ' של הלץ בסוף.

זה הטעיית הציבור!

שוטנשטיין מפרש גם קטעים יותר על רמהישי .א.

זה ממש נחמד וכו' אבל זה לא מרגיש כמו גמרא....

אין תחליף לוילנא קלאסי. לך דומיה תהילה
אהה ואני חשבתי שזאת סתם טעות...ענבל
הוא הביא את שטונשטיין סתם כי הוא מתרגם..ענבל

בס"ד

אני מניחה שהוא מכיר את הגמרא ויודע שמה שהוא כתב זה יותר סגנון שטיינזלץ (הסגנון שאני לומדת בו..).

אבל למה להיתפס לקטנות?

את העיקרון הבנתם וזהו. 

למה את לומדת שטינזלץשיגר

יותר נכון למה את לומדת

למה לא?ענבל

בס"ד

(אם אתה רוצה דיון על לימוד גמרא לנשים אז יש לי כמה מקורות להביא לך שמותר ואפילו מחזקים בת שרוצה ללמוד אבל בבקשה תפתח את הדיון בשרשור אחר. [יש לי גם מקורות מלפני מאתיים שנה אם זה מעניין אותך...]).

מקורות עם פירושים של אנשים בני זמננושיגר
פחח אני מבינה שממש בא לך להתווכח על זה...ענבל

בס"ד

אז אביא לך ציטוט משו"ת מעיין גנים-

"מאמר רבותינו ז"ל "כל המלמד בתו תורה כאלו מלמדה תפלות"... שאפשר לחלק (=לדייק ולהסביר) שחכמים לא דברו אלא כשהאב מלמדה בקטנותה, שגם במעלליה תתנכר אם זך ואם ישר פעלה, דודאי כי האי גונא איכא למיחש (=שבוודאי באופן כזה יש לחשוש), שרוב הנשים דעתן קלות מבלות זמנן בדברי הבאי, וכרובן כן חטאו מקוצר רוח.

אמנם הנשים אשר נדבה לבן אותנה לקרבה אל המלאכה המלוכה, מלאכת ה', מצד בחירתן בטוב במה שהוא טוב, הן הנה תעלינה בהר ה' תשכונה במקום קדשו כי נשי מופת הנה..."

(הרב שמואל בן אלחנן יעקב ארקוואלטי, שו"ת מעיין גנים, חלק ה' סימן י')

תן לזה איזה פירוש שבא לך.

(אגב, כמה שאתה רוצה מקורות ישנים וכו', כיום המציאות השתנתה וככה גם השתנו הדברים.

יש לי גם מקור של הרב יעקב אריאל שאומר שאין שום סיבה שבנות לא ילמדו גמרא.).

דווקא לא מזמן הרב אריאל אמר שבחורצ'יק

לימוד גמרא לנשים עלול להזיק להן.

היום כל הבנות לומדות תורה.לך דומיה תהילה

משנה, גמרא, מקרא, מוסר, מחשבת, הלכה...

אם הכל נכלל תחת הקטגוריה תורה, הכל היה

אמור להיות אסור. למה דווקא גמרא? כתוב "תורה"

ולא ראיתי מקור שאומר שמדובר רק על גמרא.

מזה שו"ת מעיין גנים?????שיגר

ואת שמה לב שמפרשים את הבתו רק כלפי הבת שלו למרות שלכאורה הסיבה היא 

לא קשורה במלמד אלא הסיבה היא שרוב הנשים אין דעתם מכוונת להתלמד

ותעריכי אותי כי אני הייתי צריך לחפש את זה כי אני לא בקיא בעניין 

Iמעגל ל 40 Iהמצב חסהאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך