בעתיד ולקבל משכורת נחמדה ..
יש דבר כזה?
חשבתי אולי ללכת למזכירות משפטית.. או להתנדב במכבי
אשמח לייעוץ..
דרך אגב אם יצאתי על קב"ן יקבלו אותי למזכירות משפטית ?
בעתיד ולקבל משכורת נחמדה ..
יש דבר כזה?
חשבתי אולי ללכת למזכירות משפטית.. או להתנדב במכבי
אשמח לייעוץ..
דרך אגב אם יצאתי על קב"ן יקבלו אותי למזכירות משפטית ?
כמה תקנים פוטנציאליים:
1. מזכירות רפואית- התחייבות לשנתיים ואח"כ את יוצאת עם תעודה של מזכירה רפואית
2. פרוייקט מטפלות- (לא מתאים לכל אחת), תעודה של מטפלת ועבודה בגני ילדים.
3. ביטוח לאומי- בחלק מהמקומות מעסיקים בנות גם אחרי השירות הלאומי כך שאת יכולה לברר איפה זה מקובל ואיפה לא
כמובן ממשיכים להעסיק במידה וזה מתאים למקום ולבת
4. הדרכת טיולים- קורס הדרכת טיולים ואח"כ התחייבות לשנתיים, הבת יוצאת עם תו תקן ויכולה להדריך. יש מקומות
שונים ומגוונים בארץ.
אם את רוצה לברר על מקום ספציפי אשמח לעזור!
לפני הכל חשוב לי לומר שכמעט בכל מקום שירות - היכן שתיהי טובה ירצו אותך, ולא רק בתקני משרד. אני למשל שירתתי במועדונית רווחה בתל אביב - שזה תקן חינוך, ובסוף השירות הציעו לי עבודה כמדריכה במעודונית.
חברה שלי שירתה בביתספר יסודי ובסוף השירות ביקשו ממנה שתעבוד בשכר כמרכזת אירועים או משהו בסגנון בתוך בית הספר.
אני מכירה מישהי ששירתה במד"א ובתום השירות המשיכה לעבוד כפרמדיקית בארגון.
כך שתמיד האופציות פתוחות.
לגבי דברים ממוקדים יותר:
- מזכירות רפואית: יש בתי חולים ומרפאות של קופות חולים שנותנים לבנות קורס מזכירות רפואית למי שמתחייבת לשנתיים שירות או מי שעושה שנה ומשלמת סכום סמלי עבור הקורס (הרבה פחות ממה שעולה באזרחות).
- ליצנות רפואית: בנות שמשרתות בבתי חולים יכולות לצאת לקורס ליצנות רפואית, במסגרת פרוייקט של האגודה להתנדבות עם עמותת רופאי חלום, בתשלום ממש סמלי.
- עבודה במשרד רוה"מ: אופציה להישאר כעבודת סטודנטים במשמרות.
- מוסדות של חינוך מיוחד: אפשרות בחלק מהמוסדות להישאר כעובדים במקום.
לגבי הקב"ן - זה מאד תלוי על איזה סעיף בדיוק שחררו אותך, אם את נוטלת תרופות, אם היו אישפוזים, מה הרקע לכך וכד'. אני לא מכירה מקומות שירות שעשו על זה בעיות אבל תמיד בודקים לפני. יותר חשוב הרבה פעמים במקומות הללו (בעיקר מזכירות רפואית למשל) זה שתהיה תעודת בגרות, מוסר עבודה, ויכולת עמידה בלחץ ובלוח זמנים. אם יש לך בעיה עם משהו מהדברים הללו זה יכול להיות בעייתי.
שיהיה בהצלחה
לא יצאתי על קב"ן כי באמת היו לי בעיות נפשיות..
לא יכולתי להתגייס מסיבות כלכליות והקבן היתה הדרך היחידה שלי להשתחרר..
השאלה גם היא האם להגיד את האמת - שלא באמת היו לי בעיות נפשיות לאחראים שישאלו אותי .. אני מפחדת שאולי מעבירים את זה הלאה ויכולה לבוא אליי משטרה צבאית..
או שזה לא הולך ככה?? ולא אכפת להם בכלל?
בכל מקרה יצאתי על סעיף של "בעיות חברתיות "
מה לדעתכם יותר שווה מבחינת המשכיות של אחרי שירות לאומי..
קופת חולים ? [ הבנתי שיש להם המון הטבות , חופשות על חשבון העבודה וכו'] אם אני יעבוד בקופת חולים זה נחשב עובד מדינה?
ומה עם עבודה בבית משפט?
יש לכם מושג אם לדוגמא אני יהיה בבית משפט פקידה או בקופת חולים האם המשכורת תיהיה אותו הדבר?
ומה עם קלדנית? יש לדבר כזה שירות לאומי?
תראי, אני לא ממש יודעת איך מתייחסים בכל מקום שירות לשחרור משירות צבאי, אני חושבת שברוב המקומות לא שואלים מדוע השתחררת מהצבא אלא רק מוודאים שיש לך פטור. אם לא תעלי את זה בעצמך, זה כנראה לא יעלה בכל מקרה.
אם זה כן עולה במהלך הראיון את יכולה לומר את האמת - היו לך בעיות כלכליות וחברתיות ועל זה השתחררת. אינך חייבת להרחיב את הנושא וזכותך המלאה גם לומר (אם המעסיק מתעקש להיכנס לזה) שאת לא מעוניינת להרחיב על זה, שאלו דברים אישיים ושאת מתחייבת שזה לא יפגע ביכולת, במחויבות ובמסירות שלך לעבודה. לא חושבת שיביאו לך משטרה צבאית על זה.
לגבי השירות ת'כלס - אני חושבת שעבודה בקופ"ח תהיה טובה יותר עבורך מכמה סיבות:
א. קל יותר להתקבל - פשוט כי יש הרבה יותר תקנים של בנות שירות לאומי בקופ"ח מאשר בבתי משפט.
ב. את יכולה לקבל קורס מזכירות רפואית שזה בונוס מעולה לקורות חיים וגם סתם לידע המקצועי שלך.
ג. תוכלי לשרת גם בתקני בית וגם בתקני חוץ (בניגוד לבתי משפט שזה רק בית). במידה ותשרתי מחוץ לבית, ותרצי להמשיך לעבוד במסגרת קופת חולים, תוכלי לעבוד באותה קופה (מכבי, כללית, לאומית, מאוחדת) בקרבת מגורייך.
ד. עבודה בקופת חולים בעיניי מעניינת ודינמית יותר, וגם מזמינה מפגש עם מגוון רחב של אנשים, ומגוון רחב של ידע.
לגבי המשכורת - ממש אין לי מושג.
פקידה בקופ"ח אינה נחשבת עובדת מדינה בעוד עובדת בימ"ש כן נחשבת עובדת מדינה, אבל בקופ"ח, תלוי בקופה בה את משרתת, יש הטבות ייחודיות לעובדים של הקופה..
קלדנית - לא מכירה שירות לאומי כזה.
בדקתי את האפשרות של מכבי .. אין להם מקום פנוי רק בספטמבר ..
חשבתי אולי לשרת בתקן חוץ .. אבל מה זה אומר .? האם יש תקן חוץ בעיר חולון ???
את מחפשת שירות לאומי לשנה זו? אז זו עבודה כבר יותר מורכבת כי שירות לאומי מתחיל בד"כ בספטמבר בכל מקום ונמשך לאורך כל השנה. אם יש מקומות פנויים באמצע שנה זה במקרה שלא הצליחו לאייש את התקן בספטמבר.
לשאלתך - תקן חוץ הכוונה לתקן בו את גרה בדירה מחוץ לבית. יכול להיות שיש בחולון תקן חוץ אבל אם את גרה באזור לא תיהי זכאית לקבל דירה. את חייבת לגור מספר קילומטרים מסוים (זה משתנה ממעסיק למעסיק) על מנת להיות זכאית לתקן חוץ...
אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?
ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.
מחפשת שירות משמעותי ומספק?
רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך
בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא
● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון
● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי
● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת
0522333957
בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר 
היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!
לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)
הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?
הי
אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..