מה היה יכול לגרום לנער לעזוב את הבית?מישי' מאפושו'

תיאור הדמות:

הוא אדם חוקר, מחפש תשובות, הוכחות להכל. מה שהוא לא רואה, לא מרגיש- מבחינתו לא קיים!
שאלות באמונה [כגון שאלת הצו"ל וכו'..] מרחיקות אותו מהדת והוא סוגשל דתל"ש..

ההורים שלו.. הם.. אממ.. קצת קשה להם לקבל אותו כמו שהוא. מאוד קשה להם לראות אותו מתרחק מהדת, מהדרך חיים שהם כ"כ מאמינים בה והם כל הזמן מנסים להחזיר אותו למוטב. אבל זה רק מרחיק אותו מהם.

הוא בורח מהבית.

אבל בשביל בריחה צריך משו' משמעותי, אז את זה בדיוק אני מחפשת. מה בעצם "הקש ששבר את גב הגמל" שגרם לו לברוח?

[אני כאן באמצע שבוע וזה לא בדיוק חוקי. אבל זה בשביל הלימודים! וזה ממש חשוב.. אז אשמח אם תענו]

מצאתי!! עוד שאלה..מישי' מאפושו'

נער שברח מהבית מבחירה, גר עם חברים בדירה בעיר . לא חנוק, חופשי. בעיקרון- מאושר.

מה ייגרום לו לקלוט שהוא חסר? שהוא בעצם רוצה להיות בבית? שזה חסר לו? [איזה נקודה תכה בו עם התובנה הזאת.. (שבת/חגים/סתם יום של חול...)]

תודה!!!

הוא יראה אור קלוש ביער...מוריה.ר =)

יעשה חישוב ויגלה שהיום זה ליל שבת.

וייזכר,

באור הקלוש אך עוצמתי בו זמנית של נרות השבת של אמא.

הברכה, הדלקת הנרות ותנועותיה האצילות.

הוא יזכור את האור.

האור יפרוץ, יחדור לנשמה.

למקומות החשוכים, האפלים ביותר ויפרוץ שם.

יפרוץ ויגרום לגעגוע עז וקשה מנשוא.

הגעגועים לבית.

לא יודעת להגיד לך ממש רעיון,סתם אחת

אבל לדעתי כדאי שזה יהיה משהו רגשי ולא שכלי,

לא שימצא איזה הוכחה להתקיימות ה' בעולם.

אלא משהו רגשי לחלוטין.

בהצלחה.

זה לא הוכחה למציאות ה' מהסיבה הפשוטה שהקטע הזה לאמישי' מאפושו'

נכנס לסרט..

מה שקורה זה שהוא מתרחק מהדת, הוא מרגיש שההורים חונקים אותו. כשהם לא נותנים לו להיכנס הבייתה (כי הוא בלי כיפה) זה הורס אותו והוא בורח.

א-ב-ל, כשבאמצע הלילה, בדיוק כשהוא על סף חציית גבול, הוא שומע את אמא שלו בוכה ומתפללת עלייו, זה מטלטל אותו לגמרי.

עוד א-ב-ל, כדי שיהיה ברור מה פתאום הקול של אמא שלו עושה לו, צריך להראות שכבר לפני כן היה לו קושי.

לא הבנתי את השאלות..שִׁירָה
מקרה שקרה לו?או איזה הבנהauchv

אלוקית פתאומית?אם מקרה שקרה ובעקבות זה התוצאות שאותם תארת אז זה די קל.

מהיכרות קרובה עם הנושא!!הסטלן הקטן
והמון כאב!!

בד״כ זה התחושה המצטברת שבבית הוא לא ׳הוא׳ לגמרי..ומה שישבור ויגרום לבריחה זה בד״כ כשההורים יאסרו עליו משהו משמעותי בשבילו כמו לצאת לטיול/הופעה/מסיבה/חברים וכ׳ו...

מה שיחזיר זה דווקא הגעגוע.לאחים הקטנים,להורים...לדוגמה:הוא יראה ילד קטן משחק בכדור ויזכר באחיו עושה את זה.

אבל עדיין צריך ליישב מחלוקות עם ההורים ו/או לראות איך הוא חי את חייו החדשים כחילוני(?)בתוך המסגרת של הבית.ודבר כזה יכול לקרות באמת רק אחרי טלטול כמו עזיבת הבית...
אחלה.. תודה רבהמישי' מאפושו'

עד כמה זה לא אמין לעצור את הסיפור לפני החזרה הבייתה?

ז"א, להימנע מלהכניס את כל הקטע של היישוב מחלוקות עם ההורים וההבנה של חיים שונים במסגר אחת.. [הוא שמוע את אמא שלו, רואה אותה, מתעלף וזהו]

זה אמין למדי, אני חושבת.הנורמלית האחרונה

לכל מי שיקרא יהיה ברור שיש, תיאורטית, המשך לסיפור

נראלי שאם כן תכניסי את כל הקטע של חזרה ויישוב ההדורים וכו' וכו'- זה רק יהפך לקיטשי, מסוג הקטעים שמדלגים עליהם... (אבל כמובן שזה תלוי בסיפור לגופו)

בהצלחה

רק תיארתי מציאויות...הסטלן הקטן
ברור שלצורך הסרט אפשר גם לעצור בחזרה הביתה...

ד״א,ברור לך שאת מראה לנו את התוצר הסופי...
זה לא "רק תיאור".. זה בסיס לכתיבת תסריט אמיןמישי' מאפושו'

משמע- זה תחקיר.. שזה בעצם שלב שני בהפקה אמיתית [אחרי בחירת נושא]

אז ממש ממש תודה!!

החיים בספר- מדובר בסרט, לא סיפור.. השאלה מה ייראה פחות טוב, להשאיר סוף פתוח או לעשות המשך שאולי יצא קיטשי.. [חפשו במילון "קיטצ"]

בעזה"י את התוצר הסופי תוכלו לראות [במידה ונצליח לעשות את הכל בלי להפר זכויות יוצרים]

מי שחי בספר חושב שהכל ספר...הנורמלית האחרונה

אני בעד סוף פתוח

כמעט הגבתי חשבתי שזה לא משהו תאוטרתי, תודה...דתי

כדאי להכיר את המשפחה והמצב, ואז תעלה שאלה הפוכה; איך הוא יכל להישאר בבית עד היום?!
אז חבל להשקיע זמן בתאוריות...

הכל תאורטי, כי זה מה שאני מחפשת..מישי' מאפושו'אחרונה

זה לא שאני מנסה להבין מה גרם לאדם מסויים לעזוב ת'בית.

אני פשוט מנסה לכתוב לחברות שלי תסריט אמין..

לגבי השאלה איך הוא היה יכול להישאר עד עכשיו- זה נראה פשוט [נראה!].. זה בכל זאת הבית שלו. כמו שהוא מתגעגע וזה חסר לו אחרי שהוא עזב, זה נצרך כשהוא עוד שם. וכל עוד הוא מרגיש שהוא יכול להסתדר עם זה- אז הוא נשאר.

כבר כמה אמרו- נקודת העזיבה היא רגע ששובר. כשאתה לא מרגיש שזה הבית. כשאתה לא מרגיש שאתה "אתה" בבית.

[ולא כמו שכל אחד הוא עצמו שונה בכל חברה, הרבה מעבר לזה]

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך