איפה הייתם עד היום?..כנרית על הגג=)

טפשה?

כן, סוגשל..

ואתם מסכימים איתי. לא הכחשתם.

שזה היה מטומטם..

שנה שלימה,

ורק עכשיו כשאני מעלה את זה את מעירה לי שאני לא לומדת?

פתאום זה כל כך שלילי?

אז למה סמכת עליי?

חבל, אני לא ראויה לזה.

שידרתם לי שאני בסדר גמור,

שסדרי העדיפויות בסדר גמור,

שאני מסוגלת גם בלי ללמוד,

בקטנה,

אז נקבל 80 במקום 100,

אז לא נמצה את היכולת ונמצה את התקופה הזאת בעניינים אחרים.

אבל אז אני רואה שזה לא הולך,

וכבר מאוחר מדיי.

למה עכשיו להגיד לי כמה שזה היה טיפשי?

למה רק כשאני קמה ביאוש ועוד רגע מרימה ידיים כי ככה כלום לא הולך אתם נזכרים להגיד לי שהדרך הזאת לא עובדת?

"אז המורות מוותרות לך, עם הפרצוף החמוד שלך.."

נכון. אבל ידעת את זה עד עכשיו.

למה לא באת ואמרת לי את זה?

למה עוד רגע הבגרות במתמטיקה,

ומצד אחד את מתעקשת שאני אשאר ב4 יחידות למרות שלא הייתי כל השנה,

ומצד שני- אני לא יודעת כלום! ולא כעסתם עליי, לא העמדתם אותי במקום.

נכון, זאת אשמתי המלאה, אין לי ספק בזה.

אבל אמא, אני רוצה שלא תרשי לי דברים לפני שאני עושה אותם,

לא רק להעיר על זה אחר כך.

אל תסמכי עליי יותר ממה שצריך,

אני לא עומדת בזה,

אני עדיין חלשה.

אני צריכה שתפקחי עליי, כי אני לא מצליחה לפקח על עצמי.

בבקשה,

אני אוהבת אותך תמיד!

תהי אמא שלי, ותאסרי עליי דברים..

ותודה רבה על הכל!!

את פשוט הוצאת לי את המילים מהפה!תמר אני תמר

זה בדיוק מה שאמרתי לאמא שלי לפני כמה ימים!

נמאס לי שהיא חושבת שכל הזמן אני טובה ולא משנה מה אני אצליח.  ולפני 3 וחצי שנים החלטתי שזהו נמאס לי ואני מעכשיו  אבריז ולא אשלים כשאני לא באה וכו' ואמא שלי לא ידעה והציונים שלי לא השתנו וההורים שלי פשוט לא שמו לב שאני עושה שיעורי בית רק פעם בחצי שנה ושאני  לא משקיעהבכלל בלימודים אין לי סדר בכלל אני לא תמיד מביאה דברים ולפני כמה ימים פשוט הוצאתי הכל אמרתי לאמא שלי שאני כבר הרבה זמן ככה ואני כבר לא יודעת מה לעשות אם עצמי! עוד שנה אני מתחילה בגרויות ואני בכלל לא בעניין!

אני רוב הזמן הולכתלישון ב12 בערך ואני אחרי זה ממש עייפהואין לי כוח לכלום אז אני ואבא שלי ''החלטנו'' שמעכשיו אני הולכת לישון  ב9 (לא זה לא כזה מוקדם...) ואז הוא בא אליי לפני שעה בערך ומזכיר לי שעברו שעתיים מהשעה 9! ועד עכשיו אני עדיין ערה למרות שאני מתה מעייפות ויש לי מבחן מחר ולא למדתי כלום!!!!!!!!!!!!

אני מרגישהשאני פשוט מתרוקנת ואין לי כוח לכלום!(למרות שאני הילדה הכי שמחה שאתם יכולים לפגוש....)

וואי,עץ על מים
לא יודעת מה לומר לך. בהצלחה!
וווווווואאאאאאיייי.זה כ"כ אני שאפשר למות מזה....במבה!!!

לא כ"כ מהצד של אמא שלי אבל מכל הסביבה שלי....

חוץ מהקטע האחרון שאמרת שאת צריכה פיקוח מאמא.עם זה אני ממממממשש מסכימה!!!!!!!!!נשיקה

כמה דברים:חג'דומט

בס"ד

אני ממש מבין למה את מתכוונת. אני אפילו מזדהה עם זה ב1000 אחוזים.

גם אני לא כוכב גדול בלימודים, כי הם פשוט לא מעניינים אותי. נוציא בגרות בסדר ונשקיע בדברים אחרים את כל הכוח. זה לגמרי לגיטימי.

אלת תיקחי את הלימודים קשה מידי. עושים מהם יותר מידי במערכת ה"חינוך". אני הייתי נותן את השם "מערכת העברת אינפורמציה לימודית". 

והכי חשוב: בי"ב סיוון אנחנו אחרי מתמטיקה ואנגלית. נשימה עמוקהההה וזה כבר מגיע. גם זה יעבור!!

אני אגיד לכם!!!ליק המדליק123

כמה שאתם תשקיעו ההורים שלכם יתחילו לאסור עלייכם דברים
כשאני התחלתי ללמוד באמצע כתה י'
פתאום ההורים שלי לא נותנים לי לגעת במחשב
מה? אמא? זה אפשרי? למדתי היום המון
אבל היא באמת בעדך רק מתי שאתה רוצה בזה באמת

לבקש מההורים לאסור דברים
זה צביעות כי אתם נותנים להם את כל העבודה
אתם אומרים תעזרו לי לנקות
וכשהם מנקים אתם מתיישבים על כיסא ומביטים בהם
למה מה קרה
תעבדו,הם גם יעבדו בישבילכם!!!

גודלק!!!!!
שבת שלום

יש צביעות בלכעוס על הורים ומורים.הסטלן הקטן
על זה שהם לא הכריחו אותנו ללמוד או היו יותר מדי נחמדים אלינו.
כי פשוט מאד,אם זה היה הפוך.והיו מכריחים או קשוחים אלינו היינו כועסים עליהם בגלל זה..אז הם יודעים שצריך ללמוד ואח״כ נכעס שהם לא הכריחו אותנו.אבל להורים קשה להילחם עם הילד על כל דבר.

ויש עוד מה להרחיב...
סליחה שאני פולשת לפורום לא לי..אבל אני פשוט חייבת!כמו צמח בר
נשמה,קשר עם הורים זה דבר קשה..
פעם שמעתי מישו שאמר שכל ילד בדור שלנו,כשיגדל הוא יצטרך פסיכולוג. זה בטוח!!
ולמה??
כי תמיד לילד תהיה תחושה של -ההורים הרסו לי את החיים.
אם הם דורשים ממנו הרבה אז הם נוקשים מידי.. ודי כבר,תזרמו קצת..תנשמו..
ואם הם רכים מידי-הם הרסו לי ת'חיים.. הם לא שמו לי גבולות. הם לא אמרו לי לא..
ואבא ואמא מתאמצים כ"כ למצוא את דרך האמצע. למצוא את הדרך שנכונה לכל ילד.
אממה?! לא תמיד הם מצליחים.. והם מנסים בדרך אחרת ושוב טועים.
והם בדיוק כמוך-מנסים ומנסים שוב. ואפילו.. אפילו לפעמים בוכים ומתפללים על זה בלילה. כשאת לא שומעת.

הכי קל לבוא ולהאשים אחרים. למה עשית לי. למה נתת לי לעשות את זה. למה לא עצרת בעדי. למה גרמת לי לעשות את זה...
ולפעמים הטענות האלו באמת צודקות. יש מצב שבאמת ההורים שלך היו רכים איתך מידי. יש מצב!!

אבל תחשבי לרגע עם עצמך. אם המצב היה הפוך?? אם מההתחלה הם היו דורשים ממך לעמוד במשימות של בית הספר. לא לחפף. לא לקבל רק 80 . לעשות את מה שצריך!!
את בטוחה לגמרי שלא היית כועסת עליהם אז. ומתעצבנת על ההורים האלו ש"לא מבינים אותי"?!

היית כועסת. והיית מתעצבנת. והיית מתווכחת. ולא היה לך כיף בכלל..
ההורים שלך החליטו את ההחלטה שלהם. לא להיגרר איתך למריבות בנושא הזה. לסמוך עלייך. יש לזה צדדים טובים (ואני בטוחה שאם השיטה שלך היתה מצליחה לא היינו שומעים ממך מילה אחת של תלונה) ויש לזה צדדים פחות טובים. כמו מה שקרה לך עכשיו..

אם את מספיק גדולה כדי לעשות בגרויות. את מספיק גדולה גם לא להאשים אותם בכשלונות שלך...
זה לא סותר את זה שהם גם טועים. והגיוני מאוד שהם טעו,במקרה הספציפי הזה.
אבל תהיי כנה עם עצמך ותקחי אחריות על עצמך ועל המעשים שלך. אחריות של נערה בוגרת
כי ההורים שלך יכולים לעשות הכל בשבילך חוץ מאת זה. 

מאחלת לך הצלחה בבגרות הזו. ומה שלא יהיה חשוב שתהיה שמחהעם מה שאת עושה.
חשוב לי מאוד להדגיש שהדברים פה לא באו כביקורת אלא כנקודה למחשבה. אני לא מעירה. אני מאירה

לילה טוב. ושוב סליחה על הפלישה הגסה
וגם אני פולשתאורין

ולא מבינה את הסרת האחריות והפלתה על מישהו אחר.

יש לכם בחירה חופשית לבחור בטוב עבורכם ולא משנה מה ההורים מורים וכו' אמרו ועשו

היא לא מסירה אחריות.לך דומיה תהילה
גם לילד בן-3 יש בחירה שלא לשלוח יד לשקע?ender13

לבחור בן 14 הבגרות לנהוג ברכב?

כן, החברה כאן הרבה יותר בוגרים, אבל את האחריות לא נותנים ביום אחד.

הכל לאט לאט ובהדרגה.

ההורים היום מבולבלים כמעט כמו הילדים.

מה שהלך בקלות בדור של סבא לא הלך להורים שלהם ומה שהלך להורים שלהם לא ילך אצלהם.

לא פשוט.

אוי, אתם מגיבות פיכסה! היא לא הסירה מעליה את המתו"ש

אחריות!! ילד יכול לבוא בטענות להורים על הרבה דברים, אבל לקרוא להצבת גבולות לא רק שזאת מחשבה לגיטימית, אלא מאד בוגרת.
ביסודי כשלא הגעתי לבית ספר זה היה מאד לגיטימי; "קשה לה". למה שאני אגיע בזמן? למה שאעתיק מהלוח? למה שאלמד למבחן? אף אחד לא כועס עלי!! והייתי מוציאה מאיות. עד שעליתי לחטיבה והפסקתי להוציא מאיות אבל לא זכרתי בכלל מה זה ללמוד. יותר מיזה, החוסר גבולות הזה היה לי מאד נחמד לטווח להקצר, הרסני לטווח הארוך.
ילד צריך גבולות נקודה. לא משנה באיזה תחום. והורה צריך לדעת שעצם קביעת הגבול היא משמעותית אפילו אם אין לו השפעה ממשית כיום על המציאות.

צודקת באלף אחוז!!כמו צמח בר
ואם תשימי לב אף אחד כאן לא סותר אותך ואותה...

הדבר היחיד שרובינו לא הסכמנו עליו היה שהיא לא יכולה להאשים את ההורים שלה בחוסר הצלחה שלה.
בלי קשר לכמה שהם טועים או צודקים.

לא חושבת שזה פיכסה. זו האמת.
ואני מאמינה שיהיה לה הרבה יותר קל בחיים אם היא לא תחפש "מי אשם" אלא תתמקד בלגרום לעצמה להצליח.

יום נעים!!
כך אני מרגישה בתור בת. בתור אמא זה יותר מסובך.דכ

כי אני גם אמא כיום כשאני אומרת לא הילדים (בגילאי 19 - 9 ) נלחמים נגד. אז יש הרבה דברים שאני מרפה שלימדו מנסיון. במקום לנטור לי טינה לשארית חייהם שחנקתי אותם. את יודעת אפשר להביא את הסוס עד השוקת אבל לשתות הוא צריך לבחור בעצמו. ובמבט לאחור האם במידה וההורים שלי או במקרה שלך היו לוחצים האם זה היה משנה לנו או רק גורם לנו למירמור? אין לי מוסג אני די משתדלת בדברים המאמת חשובים כמו הכנסת אצבע לשקע אבל ציון 80 זה בהחלט יפה אני לא דורשת 100 רק נותנת שוקולד למי שמביא. אהבת אם היא מופלאה חכי שיהיו לך ילדים תתמלאי בה בעצמך ואז תביני כמה אוהבים ודואגים לך גם אם לא תמיד יודעים איך.

אני חושב שזה מאוד נכון, בגדולהרוזן!

במיוחד בזמננו, שיותר מדי מדגישים את החופש והזכויות ומעט מדי מדגישים את הגבולות והחובות.

אולי גם בגלל זה קשה להורים לפעמים לתת את הגבולות, כי לא תמיד החברה שלנו מצפה מאיתנו לדעת מהם הגבולות (כפי שניתן לראות מהתגובה של דכ).

אני למדתי בישל"צ, שם החופש הוא באמת מאוד גדול, רחב יותר מדי, כנראה. מצד אחד זה מפתח בגרות עצומה, אבל מצד שני, לפעמים חוסר המסגרת גורם לקשיים.

אני חושב שבסופו של דבר בחיים המסגרת רק תלך ותהיה פחות ברורה, והברירה היחידה שלנו היא ליצור אותה לעצמנו בעצמנו, או לפחות את עיקרה.

למרבה הצער זה ממש לא קל...

ב"הצלחה!

חבובה, זה לא כזה קל להיות אמא DvorW

מינסיונך?אולפניסטית 1
בודאי DvorW
מה שנכון נכון,כנרית על הגג=)

ולהיות אמא שלי זה בכלל פרוייקט,

ב"ה זכיתי באחת מדהימה!!

חבר'ה-

זאת הייתה פריקה,

המלצה למי שעוד לא מאוחר לו לקחת את עצמו בידיים.

לא טרוניה נגד אף אחד, לא הסרת אשמה..

בטח לא כלפי אמא שלי, שבאמת אין כמוה! ב"ה לא יכול להיות יותר טוב!

בע"ה שיהיה המון בהצלחה!

תודה על התגובות.

בתור אמא ,תודה רבה.דנדשית

בתור אמא לחוצה + רגשות אשמה,

תודה רבה,הייתי בטוחה שילדים תמיד רק ישנאו אמהות דאגניות כמוני,החברה שלי אמנם עוד לא בגיל הזה אבל אני מקווה שבכל זאת אני ידע למצוא את הדרך לדאוג להם בלי להרגיז ולחנוק.זה באמת באמת לא כזה קל להיות אמא ,בהצלחה בלימודים ובכלל...

כדאי מאוד לעבוד על הכרת הטוב ולהתרגל לאאורין

להאשים את ההורים והסביבה בצרות שלך..

מי שתמיד יחפש את האשם אצל אחרים יאשים את הוריו שחנקו אותו ודרשו יותר מידי..  ואם הם נתנו לו חופש- יאשים אותם שלא עודדו אותו מספיק להצליח..

"זאת אשמתי המלאה" - יש יותר מובן מזה?לך דומיה תהילה
כנרית על הגג -*פוגי בפיתה*

כתבת :"זאת הייתה פריקה,

המלצה למי שעוד לא מאוחר לו לקחת את עצמו בידיים"

אבל יש לך רעיון איך יוצאים מכל השטויות וכל החוסר גבולות בגיל שעדיין זה לא ישפיע לי באופן גורף על התעודת בגרות בשביל לא להגיע ליאוש בשעה של לימוד לבגרות?!

אם את מרגישה שאת לא מספיק חזקהכנרית על הגג=)

בשביל לשמור לעצמך על הגבולות,

תבקשי ממישהי קרובה אלייך שתעזור לך בזה.

שלא תתגמש!

יש לי חברה אחת למשל שמינתה את עצמה לשמור לי על המתמטיקה.

כל רגע פנוי היא מתקשרת להכריח אותי לעשות מתמטיקה,

או כשאנחנו יושבות בסטלה היא ישר תוקעת לי ספר ביד ו"שלוש ארבע ולעבודה!"

זה די מציק, היא קרציה!

אבל זה ממש ממש עוזר, פתאום את נכנסת לשגרת לימודים שלא הכרת..

ואני לא מדברת על לשבת כל היום וללמוד,

אני לא חושבת שזה נכון,

ולי אישית זה בכלל לא מתאים.

אבל שהבסיס שחייבים יהיה קיים, שאותו אין מצב לפספס.

ואם את טיפוס כמוני,

אל תגידי לעצמך "טוב, במילא אני מקבלת ציונים יותר גבוהים משל כולם בלי ללמוד, אז בשביל מה להתאמץ?"

כי לא תדעי מתי יפול עלייך הרגע הזה שהשיטה הזאת כבר לא עובדת.

(מעבר למצפון שמתעורר כל פעם שחברה שחרשה מקבלת 60 ואת בלי ללמוד שנייה מקבלת 86.. זה לא נעים!)

התקופה הזאת מדהימה! עם או בלי לימודים..

אם את רוצה שגם התקופה הבאה תהיה מדהימה-

עדיף עם לימודים..

אני נשמעת כמו איזה מורה חפרנית,

אבל באמת שזה שווה את זה!

ממש בהצלחה לך! יישר כוח עצום!!

גם אני סובל מאותה בעיה ויש לי כזה חבר...קרציה!חג'דומט

הוא יושב לידי בכיתה ויושב לי על הווריד... הוא עושה עבודת קודש..

לדעתי....מתנדב

אני מסכים איתך בכל מילה, אבל תשמחי במי שאת! אני עושה 3 יח' וטוב לי עם זה! בהתחלה לקחתי את זה קשה מאד מאד מאד ולא האמנתי שאני יורד מ4 יח' ל3 יח' מה גם שעשו לי אבחון והתוצאות  לא מרשימות במיחוד, אבל לקח לי זמן להבין זה מה שהקב''ה נתן לי בתור מתנה (!) ואין לי שום זכות לערער עליה! לא צריך להאשים אף אחד או משו כזה אלא, צריך לשמוח במה שיש לך כי מה שנראה לך שחברה שלך יותר מסתדרת בחיים, יותר יפה, יותר חברותית- הדשא של השני ירוק יותר... ואיפה שתצטרכי להיות שם תהיי כי שם הקב''ה שם אותך והוא אבא שלך ולעולם לא יעשה שיהיה  לך רע (גם אם לפעמים זה נראה כך...) אני מזדהה איתך בהרגשות וגם לי היו מחשבות כאלו ואחרות ולכן אני מסכים לעצמי לומר לך את זה כי אני גם הייתי במקון שלך ולכן אני מבין אותך מאד!!!

ןלסיום- תשמחי במתנה הכ''כ יפה הזו שנקראת אמא (מנסיון...  מה נפלאה המתנה הזו לאדם שניתנה לו מהאל- אמא יהודיה זקנה...) תודי לקב''ה שברא לך שכל ותהני מהחיים והמון המון ס''ד והצלחה בהכל!!

תודה רבה לכולם!כנרית על הגג=)
אין בעד מה! בעצם יש...אולפניסטית 1
רק שנהייתי מדריך...אמירורשוארנוגהאחרונה

הבנתי שיש דברים שעד שלא תחווה אותם לעולם לא תבין את

מידת ההשקעה שמשקיעים בהם...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך