האם אתם באמת שואפים להיות-חבדחגתנהי"מ

בינוני?

תכל'ס, כולנו יודעים שאין מצב וגם לא בא לנו על זה,

אנחנו בני אדם ואוהבים את ההנאות שלנו...

הבינוני הוא הרי מושלם, אפילו מחשבה אין לו- רק הרהור קל והוא מיד דוחה אותו...

וידוע גם שרק אחד בדור הוא כזה, והראיה- הרבי לא אמר את זה על כל אחד...

נאמר על התניא- ספר של בינוניים שהוא שייך לכל אחד,

לפעמים אני חושבת שהבינוני הוא מעין תקרה שאמורים לשאוף אליה אך יודעים שלא נגיע בסוף,

והשאיפה הזאת היא בלבד החשובה- עושה לנו טוב ומקדמת אותנו.

מה דעתכם?

מצפה לחולקים שיסבירו את עצמם...חיוך

(ברור שהבסיס הוא שאדמוה"ז התכוון לכל מה שאמר אבל איך מיישבים את העניין בינינו לבין עצמינו?)

לכל שאיפה בחיים, ככל שתהיה, יש אמצעים ומטרה ...haim770

ב"ה

נגיד שמי שהוא רוצה לקנות דירה, אז הוא בונה תכנית כגון:

יש לי סכום התחלתי של 150000 ש"ח הדירה שווה 350000 חסר לי 200000.

אני יכול לקבל משכנתא של 180000 בהחזרים של 1800 ש"ח בחודש אז חסר לי עוד 20000 ש"ח להגיע למטרה.

אבל אם אין לא את הסכום התחלתי של 150000 חסר לו 170000.

אבל בשתי המקרים אם כל ההכנסות שלו הוא מבזבז על ממתקים ושתיה חריפה לעולם הוא לא יגיע למטרה וגם לשכור דירה הוא לא יצליח.

המטרה להגיע לדרגת בנוני היא לא קלה כלל, אבל אפשרית, "איני מבקש לפי כוחי וכו'", האמצעים לכך הוא לקיים מה שכתוב בספר התניא.

".... וגם לא בא לנו על זה, אנחנו בני אדם ואוהבים את ההנאות שלנו ..."

הבנוני מקדש את עצמו במחשבה, דיבור ומעשה. וזה מהכבד אל הקל.

במעשה כל אחד מסוגל להתנער ממעשים לא טובים, יש לפעמים נפילות, אבל בגדול גם אם מי שהוא חושב לרצוח ומדבר על כך שהוא רוצה להתנקם בפלוני עד מעשה הרצח יש דרך ארוכה, וכל מי ששכל בקודקודו לא יגיע לכך, גם אם הוא כועס מאוד.

לקחתי בכוונה דוגמה מרחיקת לכת, אבל בעצם בכל מעשה שהוא נגד רצון ה', יש את הכוחות להתגבר ולא להגיע למעשה. ואם אדם יודע שלעולם לא יגיע למעשה שפל, אז בכלל למה לדבר עליו ולמה לחשוב עליו.

הכל מתחיל מהמחשה שאולי מעשי זה אינו כ"כ נורא, ואז הלב חומד (מחשבה) שגורמת את הדיבור ובעקבותיו המעשה.

להתחיל מנקודה מפסידנית ".... וגם לא בא לנו על זה, אנחנו בני אדם ואוהבים את ההנאות שלנו ...", לא תביא לשום מקום.

לעומת זאת מחשבה טובה, גם אם היא לכאורה אשליה, הקב"ה מצרפה למעשה.

וזה בכל תחום בחיים, אם קיבלתי מתכון ממאכל האהוב עלי ואני לא יוצא לקניות של המוצרים לעולם לא הצליח לבשל ולהכין את אותו מאכל. כל דבר גדול בחיים מורכב מפריטים קטנים, הון בנוי מאוסף של אגורות, משכורת חודשית בנויה מימי עבודה, הם בנויים משעות עבודה, שעות עבודה בנויים מדקות עבודה, מי שנרתע מדקות עבודה לא יגיע לימי עבודה ולא יגיע למשכורת חודשית !!!

להגיע לדרגת בנוני, זה בודאי לא קל אבל אם מתיאשים מההתחלה, הכן אין לזה סיכוי.

איש אחד הגיע לרבי מלא הסתייגויות ואמר לרבי שהוא יודע שהוא ידרוש ממנו ללמוד תורה 24 שעות והוא אינו מעונין בכך.

הרבי אמר לו לא, אני מבקש ממך ללמוד תורה אך ורק 5 דקות על השעון ביום, ועל תמעיט והעיקר על תוסיף.

הנ"ל אמר לעצמו, יצאתי בזול. לאחר כחודש הנ"ל כתב לרבי שהוא לא יכול לעמוד בתנאי, עד שהוא מצליח לטעום מהטעם הטוב של הלימוד הוא חייב להפסיק בגלל התנאי שקבע הרבי. הרבי כתב לו בחזרה שזה בדיוק למה הוא התכוון והוא מעתה יכול ללמוד ללא הגבלה. כשהנ"ל נכנס ליחידות לימוד אין סופי היה נראה לא מיותר ובלתי אפשרי, לאחר שטעם וראה כי טוב ה' היה מעיק לו הגבול.

כמו כן היצה"ר אינו בא ליהודי ואומר לו לך עבוד עבדה זרה, אלה בא אליו היום תעשה כך, דבר פעוט למחרת עוד דבר פעוט עד שח"ו סוחב אותו לעבוד עבודה זרה. היהודי הוא יותר פיקח מהמלך זקן וכסיל, וצריך לקבוע לעצמו מטרה קלה, מצוה אחת למחרת עוד מצוה וכו', זה הדרך להגיע לדרגת בנוני. רק לפני כמה ימים קראנו " ... ישוב מחשבתו הרעה אשר חשב על היהודים על ראשו וכו'" בביאת גואל צדק במב"א.

תודה רבה על ההשקעה בתשובה...חבדחגתנהי"מ

חיוך

שאלה מצויינת. כולם שואלים את זה מתישהו..דובלה
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך כ"א באדר תשע"ג 22:28

התשובה שאני שמעתי על כך פעם, בערך ובקיצור:
המעמד של "בינוני" לא בהכרח מתייחס לאדם שבאמת לא חטא מעולם ולא יחטא לעולם. כולם (כמעט) חטאו פעם, ואת העתיד מי יודע...

בכל רגע נתון, בכל פעם שאני נופל לדילמה האם להתגבר על היצר או להיכנע לו, ואני מתגבר וכופה את היצר הרע ומביא עצמי למצב שבאותו רגע מופרך אצלי לחטוא, זהו מעמד של "בינוני" לאותו רגע. זוהי התנועה של האדם באותו זמן, שאינו רוצה לחטוא.
וכפי שאמר חיים, פרוטה לפרוטה מצטרפת בסוף לחשבון גדול....

אז אתה אומר שבאמתחבדחגתנהי"מ

השאיפה שלנו, האנשים הקטנים, זה ההתגברויות הקטנות

וזה נחשב כאילו... אבל תכל'ס לדרגת בינוני תמידי

לא נגיע,

אלא מה, צריך לשים ת'שכל בצד, לשחק אותה לא מודעים לגבול היכולת שלנו

כי רק כך נוכל להתקדם במשהו....

דובלה לקראת פסח תחליף מקלדת !!!!!haim770

ב"ה

כנראה יש לך המון חמץ מתחת למקש ה"רווח" !!!!

חח... זו מקלדת וירטואליתדובלה
כל הרווחים נמחקו אחרי שסיימתי להקליד, משום מה. באג, בלע"ז.
אולי אפשר לראות מזה רמז לענייננו בהשגחה פרטית, שמהרבה מילים קטנות נהיה מילה אחת גדולה.....
השאיפה צריכה להיות למעלה כמה שיותרמושיקו

בלי לעשות יותר מידי חשבונות.

וכשנמצאים בתנועה של לעלות ללא מדידה והגבלה אז מלמעלה מקבלים כוחות מדרגה שהיא למעלה ממדידה והגבלה ואיתה אפר להגיע כמה שיותר למעלה

בצעירותי, הכרתי את ר' ניסן נעמנוב ע"ה....haim770

ב"ה

... שהרבי הריי"צ נ"ע אמר עליו שבשעת נעילה של יום כיפור הוא מגיע לדרגה של בינוני של התניא.

אני יכול להגיד לכם, שזה לא בא ממתנה מן השמים, האיש עבד על זה ועבד כל חייב, יום יום, רגע רגע.

כשכוחו היה במותנו, הוא היה קם כל יום ב-5:00 לפנות בוקר, הולך למקווה, קורא את כל התהילים (ביום חול רגיל), בשעה 7:00 הוא היה משגיח בסדר חסידות, מתחיל להתפלל אם המנין ומסיים את שחרית בסביבות 15:15, מתפלל מנחה אם הציבור והולך לביתו ללמוד נגלה עד מעריב, זה מה שראינו.

בשבת בכלל תפילתו נמשכה עד מנחה קרוב לשקיעה.

ברב ההתועדויות הוא היה מדבר כנגד ה"גלידה" ובאחד החתונות לקינוח הגישו גלידה והאנשים שראו אותו אוכל שאלו בתמיה: "ר' ניסן אתה אוכל גלידה?" והוא ענה בפשטות "מה? זה גלידה?".

ואני אז שאלתי את עצמי איך אפשר להתפלל כ"כ הרבה? שעות על גבי שעות? פניו היו אדומות ממאמץ, ותירצתי לעצמי שכדי להתפלל 10 שעות ברציפות, צריך להתחיל להתפלל באמת דקה אחת בשלושת הראשונות, אח"כ שתי דקות, אח"כ שלושה וכו', אין קיצורי דרך. נדמה לי שאיפה שהוא ברשת או ב-WLCC היום JEM יש הקלטה של תפילתו של ר' ניסן, תפילה שהייתה כולה ניגון אחד גדול.

הבנינים הכי גדולים וגבוהים בנויים כולם מאבנים קטנות !!!

ממש מעניין לשמוע את התפילה שלו- אין לי איך להשיגחבדחגתנהי"מ

אבל שאלה,

איך אפשר לדבר נגד גלידה כשלא יודעים כלל מה זה? עובדה שכאשר ראה את זה , נראה טעים ויפה לעין הוא לא נמנע מלאכול, כלומר הוא לא באמת ראה בגלידה אמתית שום בעיה... אז מה העניין?

אולי פשוט הוא השתמש בזה כסמל לכל תאוות העוה"ז ולאתכפיא שצריך לעשות... כנראה ידע שזה דבר לא מצוי (בזמנו) שכולם משתוקקים אליו ולכן לקח את זה כמשל.

זה באמת היה סמל התאוותדובלה
ר' ניסן היה כל כך מנותק מתאוות העולם הזה, שבוודאי לא "ישב ונהנה" מהגלידה שהוגשה, אלא אכל כי הניח שזה עוד מנת אוכל שהוגשה. למעשה בכלל לא ידע מה זה גלידה.

שמעתי אנקדוטה מעניינת, שפעם בחורים הביאו עוגה ליום הולדת של חבר, סתם בשביל הצחוק. כשר' ניסן ראה עת העוגה נזעק: "עוגה??? הרי זה בן-דוד של הגלידה!..."
מה הבעיה?בינוני

כשבאמת תהיה "בינוני" תבין מה הבעיה אלעד
לבנוני ששואל מה הבעיהhaim770

ב"ה

בעוד 50 שנה אם העולם לא ישתנה לטובה.

כשמי שהוא יכתוב בפורום שצדיק פלוני, התנזר מכניסה לאתרים לא רצויים.

יבוא חוכמולוג אחד שיכנה את עצמו הצדיק ויכתוב "מה הבעיה?".

באמת שאין שום בעיה בלאכול גלידה, ולהבין את ירידת הדורות נביא את דברי ר' מענדל: בדורות הקודמים מי שרצה לעשות התכפיה והיה לפניו תפוז ותפוח והוא אוהב יותר את התפוח היה אוכל את התפוז ולא נוגע בתפוח וכיום ה"צדיק" אוכל קודם את התפוז ואח"כ את התפוח.

הבינוני של היום מסתפק בגלאקסי דגם ישן....+mp8
חחח..אהבתי...!אין על חב"דאחרונה
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך