מורה לחיים?*חזרזיר*

- אבל, המנהלת, אני לא מסתדרת עם המורה הזאת!

- שני, את יודעת שהיא המורה הכי טובה באולפנה..

- טובה, אבל לא בשבילי.

- שני, את תתקלי בעוד הרבה אנשים בחיים שאת לא תסתדרי איתם. את צריכה ללמוד להסתדר עם מצבים כאלה.

זה השלב שיצאתי מהחדר, כי.. אם כבר 4 אנשים ממסגרת ביה"ס אומרים לי את זה, וגם מהגיון יש בזה משהו, כנראה שזה נכון.

אבל, איך הנהלת האולפנה מחנכת אותי למשהו כאשר הם לא מקיימים אותו?

שנה שעברה היה איזה משהו באולפנה. מה זה משהו? אני לא יודעת.

אני רק יודעת שבגלל המשהו הרבה מהצוות השתנה, ההנהלה השתנתה, וכמובן- מהפיקוח- אסור לדבר על זה ואסור למנהלים הקודמים להתקרב לאולפנה.

אחת המורות פלטה לי כמה מילים על מה שהיה והבנתי שפשוט פוליטיקה בהנהלה, מורות ומנהלים וכ'ו.

איך מנהלת יכולה להגיד לי ללמוד להסתדר עם אנשים, כאשר האולפנה עברה טילטול ענק בגלל שהם לא הסתדרו בניהם?

מאיפה אני אקח דוגמא אישית? איך אני אצליח להחזיק את עצמי, להתאמץ בשביל החינוך שהם רוצים לתת לי
אם הם לא מיישמים בעצמם?  ועוד מטאטאים מתחת לשטיח..

וזה חזר אלי בעוד מסגרות מלבד האולפנה.

דוגמא אישית, כן, זה כ"כ חשוב!

הם כנראה לא יודעים כמה...

דוג' אישית זה חשוב [כך עולה מדברייך]מישי' מאפושו'

אבל העדר דוג' אישית ימנע ממך להתגדל?

במיוחד במקרה שאת מתארת, ברור שיש משו' מאחורי זה. אומנם לא ברור מה הוא המשהו הזה, ונראה על פניו שזה פוליטיקה וסתם סיבוכים מיותרים, אבל ברור שיש משו'. ובהתחשב בעובדה שאת לא ב-א-מ-ת יודעת מה זה, את לא במקום של להגבש דעה [כי את לא מכירה את המצב כמו שהוא. את רק רואה ת'תוצאות]

אם ילד קטן יעשה משו' לא בסדר, וכשנשאל אותו למה הוא עשה את זה הוא יענה "הוא התחיל!" או "גם הוא עשה" התשובה שלנו תהיה "זה שהוא עשה לא אומר שגם אתה צריך" [או לחילופין "ואם הוא יקפוץ מהגג, גם אתה תקפוץ?"]

ברור שיש מקום עצום לדוג' אישית. אבל אולי לא נכון להאשים את העדרה..

[ואולי [באמת רק אולי] יש מקום לקצת חוצפה, להגיד את זה למישו' בצוות.. (במקרה שלי מספיק לכתוב את זה כאן המבין יבין..)]

צריך לגדול למרות חוסר הדוגמא אישית;פלספנית

בעזהי"ת

ועדיין מותר לקבול על העדרה.

כל זמן שהקבילה לא נועדה 'להתלונן בלבד', אלא לשנות, ללמוד מזה לעצמינו שנשים לב לזה על עצמינו להבא, וכו'..

את יודעת שאת רושמת יפה?מירי ט.

מצטערת שזה כזה חסר קשר..אבל זה נשמע שאת רושמת כמו שאת מדברת...זה מגניב לקרוא את זה.חיוך גדול

ובקשר לתוכן הדברים...מזדהה. מוכר.

לא ניראלי שיש אחת שלא קורה לה משו בסגנון..

עם מורה כזאת או אחרת.מבולבל

מסכימה פה עם כולם.*חזרזיר*אחרונה

וזה ממש לא מה שהתכוונתי להעביר בקטע.

אם אין דוגמא אישית, זה לא תירוץ או סיבה לא להתגדל.

אבל זה מקשה, מאוד. במיוחד בגלל שזה חזר מכמה מקומות שאני מתחנכת בהם בזמן ספציפי.

פשוט תיסכול, פריקה והבהרה- כמה זה חשוב.

לימוד בשבילנו! - מי כאן מדריך? קומונרית? או אפילו כבן אדם..

דוגמא אישית לסביבה..

אם זה בדברים גדולים כמו התנדבות, או בדברים קטנים כמו להרים ליכלוך מהרצפה ולפרגן לחברה.

מחשבות..

ותודה ענקית לכולכם! אין כמו נוג"ה! מדהימים

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך