עם הילד השני גיליתי את החשיבות של התכנון. כל מוצ''ש לכתוב על יומן מה להכין לארוחה העיקרית כל יום. זה תמיד נשמע לי מוגזם, אבל תאמיני לי שזה מאוד עוזר. וככה
*אני לא נתקעת בלי מצרכים באמצע הבישולים כי אני מתכננת לפי מה שיש לי
*אני מתכננת ארוחות לפי ימים כך שביום שאני יותר עסוקה בו אני מתכננת משהו מהיר יותר
ביום חמישי אני לא נתקעת עם סיר ענק של מרק שחבל לזרוק וכו'
*אני יכולה לפעמים להכין מצרכים יום קודם, כמו לחתוך ירקות למרק ולשים בסיר עם מים ותבלינים במקרר כך שלמחרת רק אצטרך לשים על האש
*אני (כבר) לא משקיעה שעות בלחץ של מה להכין ואין לי זמן/ מצרכים
ארוחות בוקר וערב נפטרות במהירות כך:
קורנפלקס עם חלב
חביתה או ביצה קשה בלחם/פיתה עם מעט גבינה ואולי גם סלט מהיר או ירקות חתוכים
מלוואח
מאפינס
חביתיות (אפשר להכין מראש בלילה ולשמור במקרר בבקבוק, רק לנער היטב לפני השימוש. בלילה מאוד מהירה- קמח תופח, כחצי כוס לסועד, קורט מלח, וחלב או תערובת מוצרי חלב וחלב ליצירת בלילה לא עבה)
גראנולה עם יוגורט
מרק ירקות ולחם
לחם מטוגן בתנור (לשים על תבנית משומנת ולהפוך פעם אחת)
ארוחות צהריים מהירות מבחינת ההתעסקות שלך בהכנה:
לזניה ללא בישול עלי הלזניה
מרקים (שעועית,אפונה, עדשים, עוף, ירקות)
פיצה על פיתה
טוסט
טבעול ופתיתים
פסטה וסלט
המבורגר
פשטידות מהירות מירקות קפואים
ספגטי עם ירקות מוקפצים (ירקות קפואים)
פלאפל
עוף ותפו''א בתנור
דג ופירה/ סלט טונה ולחם
לפירה, ערב קודם אפשר לקרצף היטב תפו''א עם קליפה דקה ולשים שלמים עם מים בסיר ותבלינים. בצהריים נשאר לשים על האש, לשפוך כמעט את כל המים אחרי שהתרככו, להוסיף מרגרינה ולמעוך. פשטידות ולזניה אפשר להכין מראש ורק לאפות בצהריים. אפשר להכין מראש בתבנית גם דג או עוף עם תפו''א חתוכים ותבלינים. לפתיתים לא חייב לטגן בצל קודם, אפשר להסתפק במעט אבקת בצל. אם הילדים בני 3+, אפשר לתת להם פיתה ולמרוח ביחד קטשופ, לשים אורגנו, גבינה צהובה ותוספות לפיצה כך שאת גם מעסיקה אותם וגם מכינה ארוחה (רק קחי בחשבון שזה יקח יותר זמן).
אני מקווה שזה עוזר במשהו. אני יכולה לשלוח לך מתכון לכל הנ''ל. שוב, תכנון מראש מאוד מאוד חשוב. כל שבוע, למשל, אני משתדלת להכין מרק בתחילת שבוע כך שיש לי אפשרות להגיש אותו שוב כעבור יומיים אם נשאר, פעם בשבוע לזניה בלי גבינה צהובה או פיצה בלי הרבה גבינה צהובה, לפחות פעם בשבוע בשר או עוף וביום ראשון לפעמים יש שאריות משבת.
אני ממש מבינה את הלחץ עם הקטנטנים. אם כי, אוכל יכול להיות טעים גם אם לא משקיעים בו הרבה זמן. נשמע שאת מכינה יותר מדי אוכל, אם נשאר הרבה. גם זה גוזל זמן מיותר.
אני בדר''כ לא מכינה הרבה מנות לשבת, אבל מה שכן דואגת שיהיה טעים. אני אוהבת להכין עוגות לדוגמה, אבל זה לא אומר שכל עוגה לשבת תהיה עם הפרדת ביצים וקישוט מקצועי. ממש לא. אני חושבת שהפעם האחרונה שהפרדתי ביצים לעוגה היה לפני כשנה וחצי, ואני לא זוכרת מתי הפרדתי לפני זה...
אם אני יכולה לעזור במשהו, תגידי. אם את גם ככה מבשלת, חבל על הלחץ והעצבים.
אם את בכל אופן לא בקטע, לפחות הכלות תשמחנה שהבעל לא מתגעגע לאוכל של אמא ומעריך את מה שהן מכינות