פורום אקטואליה וחדשות
בהנהלת: מרדכי , שלומי20104
מכתב פתיחה
הבית היהודיArsene Lupin
ומה עם התנהגות החרדים שמוכנים למכוראש קודש.
את הסבתא שהם תמורת כסא?
יאללה תפסיקו כבר להתבכיין, חבורה של נודניקים.
החרדים מוכנים למכוראם היית
את ארץ ישראל השלמה שהם מעולם לא האמינו לה.
לא בגלל כסא.
בגלל מאבק על החיים והאמונה שלהם. הם לא ילחמו בבנט אם הוא לא יתן להם שום תפקיד וכסא אבל יעביר את אי גיוס החרדים בלי לפגוע בהם אנושות כלכלית.
ככה שזה אידיאולוגי ורחוק מכסאולוגיה.
דווקא בנט מוכן לוותר על כל אידיאולוגיה שהיא זולת שנאת חרדים והכל בשביל פחד שמא הוא נתניהו ישאיר אותו מחוץ לקואליציה. (זו הסיבה היחידה לחיבור הקדוש ללפיד) להוציא שנאת חרדים שבימים האחרונים נראה שהיא אכן אידיאולוגיה דלי"ת ששווה בשבילה להפסיד את הכל - הוא מוותר על תחבורה ציבורית בשבת,על נישואין אזרחיים,על ארץ ישראל השלמה והכל בשביל כיסא ושנאה!!!
לא נכון!בחורצ'יק
מותר למסור את ארץ ישראל השלימה ולהחריב אותה בשביל לנקום??? האם זה מותר הלכתית??? האם גם זה בהסכמת רבם הרב עובדיה יוסף שליט"א?? האם שכחנו מה אמר על שרון? ועכשיו מה עושים הבנדיטים חברי מפלגת ש"ס???
לדעת החרדים בכלל אסור לגור בהתנחלויותאם היית
עבר עריכה על ידי אם היית בתאריך כ"ד באדר תשע"ג 15:45
ואיננו מצווים בטרם בא משיח באמת להלחם על כל שעל בארץ.
ה-מחלוקת בין חרדים לדתיים 
ועל שרון יש הרבה מה לומר. מטרת ההתנתקות לא היתה שלום והצלת חיי יהודים. היא היתה התעללות באנשים ועקירתם מביתם ללא שום סיבה מספקת. תזכיר לי מי לא יצא מהממשלה עד אחרי שעברה ההתנתקות ומי נכנס אליה רק אחרי שההתנתקות אושרה?!?! וכל זה לא הופך את ארץ ישראל השלמה (בדווקא על השלמה) למצווה החשובה יותר מכל המצוות.
ש"ס מצהירים שהם יילכו נגד ההתנחלויות!בחורצ'יק
ודווקא שקולה מצוות יישוב הארץ כנגד כל המצוות.
והרמב"ן אומר שיש מצווה תמיד לכבוש את הארץ ולא לעזוב אותה בידי הגויים..אז מה זה השטויות האלה "בטרם בא המשיח"?!
בעיניך אלו שטויות כי על זה חונכת וגדלתאם היית
לכל המובאות והציטטות יש מובאות נגדיות הפוכות.
מחלוקת שימיה כימות המאבקים פה על הארץ...
המחלוקת הלכתית המקורית ולא המצוצה מהאצבע היא שאברי
היא על ארץ ישראל השלמה!!! שכוללת את סוריה ירדן לבנון חלקים מערב הסעודית כווית עירק וטורקיה...!!!
מאיזה אצבע מצצת את זה?אם היית
המחלוקת היא האם מותר לכבוש גם את הכותל המערבי....
אף אחד לא מכחיש את בסיס המחלוקת הרעיונית הזו.
הכוונה מעבר לקו הירוק? שטויות...מייכ
יש המון מתנחלים חרדים!!!!!
קרית ספר(עיר!!!), עמנואל, ויש עוד!!!
אבל הם נוקטים בגישהאברי
שאם יגידו ללכת הם ילכו...
לא שזה יקרה במציאות אבל...
לא שזה יקרה במציאות אבל...
לא מעבר לקו הירוק דווקאאם היית
אלא בכל מקום סכנה.
וחוצמיזה שאין לחרדים שום אידיאולוגיה לגור בקרית ספר או בעמנואל . זה פשוט פיסת הקרקע היחידה שנתנו להם לגור בה. אם נותנים להם משהו אפילו כמו חריש שפעם אף אחד לא רצה לגור בה מיד מתנפלים עליה כולם..
הם מאד ישמחו אם תתנו להם ישובים בתוך הקו הירוק. בינתיים הם לוקחים מקומות כמו קרית ספר שממוקמים באזור לא מסוכן. הם גם גרים ברמת שלמה בירושלים.. היא גם מעבר לקו הירוק.
ולעמנואל יש הרבה מתנגדים. לכן ה"הצלחה" המסחררת שלה...
בגלל חצי מליארד תקציב לישיבות!!!אברי
יא מושחתים!!!עלק לא מקבלים תקציבים!!! אתם מקבלים מליונים על הדם שלנו!!!
חצי מיליארד תקציב לישיבות =אם היית
500 ש"ח עד 800 ש"ח לאדם... (ועכשיו תוריד את זה שהמדינה לא משלמת חינוך חרדי או משלמת חלקית . וואללה כמה מיליארדי שקלים הועברו ישר למימון אבטחת צירים מבודדים ביו"ש...)
אתם מקבלים מיליארדים עודפים מהמדינה ודורשים לקצץ את הלחם והחלב המסכן של ילד חרדי....
שלא נדבר על זה שהמאבק כרגע הוא אידיאולוגי בנוגע לגיוס... ואידיאולוגי בנוגע לאיפה המיסים שלנו הולכים... (יש לי הרגשה מסתורית שאני משלמת מס יותר ממך!!)
החרדים מפחידים את עצמם בעיקראלעד
לא יעזרו גידופים, החרמות, איומים, התחנפויות, שקרים ונקמות.
לפני הבחירות לא חפצתם בבריתות והסכמים והסדרים על הבית היהודי כפי שמתפרסם עכשיו,
כעת הגיע תורכם לשלם בריבת-דריבית ולאכול את התבשיל המסריח שבישלתם שנים כה רבות.
המסר בבחירות האחרונות היה ברור מאין כמוהו-
נקעה נפשו של העם היושב בציון ממפלגה שתמיד תמיד חייבת להיות במפלגת השלטון,
ללא שום קשר לזהות הממשלה, מפלגה שתעשה הכל ותוותר על כל היקר והקדוש ביהדות כדי להשאר בתוך צלחת התקציב.
לא ידעתי שחרדים זה ש"סאם היית
הרבה ממצביעי ש"ס אינם חרדים והרבה חרדים הצביעו יהדות התורה שממש לא תמיד במפלגת השלטון ויש לה הרבה עקרונות שהיא היתה בשבילם באופוזיציה.
ואתה אחלה דוגמא טובה לפותח האשכול. השפרצת השנאה שלך על כל חרדי שזז תוך הכללות חריפות של פרט על הכלל - מזכירה הרבה משטרים אפלים ואנטישמיות פשוטה.
בניגוד לכותבים אחרים פה שמדברים רציונלית וענינית
יש לי הכרות עם רוסי שהצביע תמיד רק למי שיהיה נגד חרדים אם זה שינוי או משהו אחר. והוא שונא חרדים עם קצף על השפתיים. (מדבר כמעט כמוך) התפלאתי למדי שהוא התלבט בבחירות הנוכחיות אם להצביע בנט או לפיד. כנראה שהוא ידע יותר טוב ממני לנתח את המצב.
מוזראלעד
אני חש שדווקא ההתנהגות הילדותית והנואשת של החרדים (איומים בנקמנות, איומים בהחרמת מוצרים, איומים בהצבעות בדווקא כנגד ערכי הבית היהודי וכו' וכו')
מזכירה משטרים אפלים ואנטישמיות פשוטה.
אני לא משפריץ שנאה כלפי הציבור החרדי, ולא תמצאי בדבריי אמירה או אפילו חצי אמירה על חרדי פרטי. די לחזור על השקר הזה כל פעם כאילו כך טענותייך יהפכו לאמת.
את דעתי אני יודע, וכתבתי אותה כאן:
ההתנהגות הנואשת של החרדיםאם היית
היא התנהגות צפויה של אדם שנלחמים בו בכל הקדוש והיקר לו והיא לא יכולה להזכיר שום משטר מכל סוג שהוא כי היא תגובה נואשת יחידה של אדם נרמס שדוחקים אותו לפינה . למשטר יש דרכים יעילות יותר.
"קל לומר אינני שונא חרדים - ובפועל לעשות הכול כדי לפגוע בכל דרך באורחות חייו, באמונתו, בהשקפתו ובמצפונו של הציבור החרדי"
"אני אוהב דגים - לאכול אותם"
""אתה לא שונא את החרדים"" אך רק אם הם ישנו את אורחות חייהם אמונתם השקפתם ומצפןנם ויראו בדיוק כמוך. והמובאה שהבאת תוכיח...
טוב.אלעד
אין טעם לחזור ולומר את דעתי כאשר אינך מאמינה לדבריי. מקובל עלי.
החרדים יותר מידי זמן היו על הסוס. אני באמת לא מתנגד שפעם אחת הם יטעמו איך זה להיות בפינה.
הזדמנות לבירורים, לגיבוש ערכים, לסינון ח"כים לא יעילים.
יצא מזה רק טוב, לי ולהם.
[ולפחות חזרת בך מהטענה הקודמת כלפיי. גם זה טוב]
לא חזרתי משום טענה כלפיךאם היית
אני עדיין חושבת שאתה משפריץ שנאה נגד חרדים בכל פינה אפשרית...
וכל תגובה שלך מוכיחה את זה יותר מהשניה.
לצערי בדרך כלל אתה מתבטא בצורה שלא צריכה להזכיר משטרים אפלים כי היא פשוט זהה להם. רק הצורה היותר מכובסת שבה משתמשים בנט ולפיד מזכירה אותה.
התגובות שלך להוציא בודדות נוטפות שנאה עם ריר--
גם למתנחלים שגרו בגוש קטיף יצא רק טוב מהגירוש. הם למדו באיזה מדינה הם חיים טעמו קצת איך זה בפינה אז מה הבתים שלהם פחונים עלובים?? אין להם פרנסה?? זניח. טוב להם זה העיקר.
אותו "טוב" יצא לחרדים מהממשלה המוקמת ולא בגלל שהם באפוזיציה או בפינה אלא בגלל שהדבק היחיד בין כל חלקי הממשלה והתוכנית היחידה שברור בה מה הולכים לעשות זה להזיק להם. לגרום להם עוני. ודה לגיטימציה
אנחנו מדברים על אותה מדינה?אלעד
לגרום להם עוני? להוציא אותם שוק העבודה ולהשכלה שתאפשר להם תעסוקה נורמאלית נקרא לגרום להם עוני?
לגרום להם דה-לגיטימציה? וכי יש להם כזאת עכשיו? וכי רוב רובו של עם ישראל העניק להם לגיטימציה עד עכשיו?
עם ישראל והמפלגות המייצגות אותו בכנסת לא מעוניינים להרע לחרדים. זו המצאה של החרדים בעצמם כדי לפתח התנגדות כלפי האויבים המדומים שלהם. הרצון הוא למזער את המציאות הקיימת הלא-בריאה, בה ציבור שלם ומסויים לא נושא בנטל, ולא מרגיש בעייתיות עם זה.
באמת לא ברור אם זו אותה מדינהאם היית
כי במדינה שאני חיה בה לא מוציאים את החרדים לעבוד בלי שהם יצאו לצבא קודם (בתקווה שהצבא "יחנך" אותם להיות פחות חרדים או בכלל לא. או "יצמצמם" אותם. ) ואם זה נגד השקפת עולמם? שיעזבו אותה וזהו....
ולא דואגים להם לתעסוקה נורמלית כי לא מכירים בלימודים שלהם לשום דבר. (מדעי רוח אחרים - זה כן. תלמוד - מה אנחנו גויים שנכיר בתלמוד כמדע רוח?!?!) וכי לא דואגים לאפליה מתקנת שלהם כמיעוט כמו שדואגים לערבים למשל
שלילת הנחה בארנונה למי שלא שירת בצבא אבל עובד ומרוויח מעט מדי ביחס למספר הילדים? מה זה?
שלילת הנחה בחינוך למי שההורה שלו לא לומד את ה"מקצוע" הנכון בעיניך ===??
דה לגיטימציה- הסתה. בהחלט . אם נציגי העם שוללים את החרדים. וזה הופך לשיח הלאומי . בעידודך. אז כן.
אני חי במדינת ישראלאלעד
1. במדינה בה אני חי לא רק החרדים מחוייבים לשרת בצבא כדי לצאת לעבוד, אלא כל העם, אך החרדים זוכים למסלולים מקוצרים כדי לצאת עם כמה ילדים לעולם העבודה (כן גם אני).
2. במדינה בה אני חי מפלים אותי לרעה, כאשר רק הציבור החרדי זוכה לתוכניות מיוחדות בצבא הכוללות תפילה במניין, אוכל בהכשר מהודר, שיעורי תורה, הפרדה בין בנים לבנות, אפשרות ללימודים אקדמאים ועוד, שגם אם הן נשמרות רק ב90% זה 90% יותר מכל השאר שגם מעוניינים בהטבות הללו. (חבריי הטובים ביותר משרתים ומתפנקים שם).
3. במדינה בה אני חי כדי לעבוד במקצוע הדורש תואר יש ללמוד לקראת התואר ההוא ואף לשלם עליו ממון רב, בעוד אחיי החרדים מופלים לטובה ומקבלים מלגות מרחיקות לכת עד כדי שכר לימוד מלא, וכן קורסים מקוצרים עד כדי אימה (עבדתי כמרצה במקום כזה).
ואכן אני בעד שכמו החרדים, גם הערבים להבדיל ושאר המיעוטים הבדלניים ישרתו בצבא או ישרתו בשירות לאומי.
אז במדינה שבה אתה חי-אם היית
אין שום שמש של רצון להוציא את החרדים לעבודה. אלא רק לחלן אותם . לצמצם אותם. להזיק להם .
חזרנו לנקודת ההתחלה. אנחנו מדברים על אותה מדינה שרוצה לגרום עוני לחרדים . כי היא לא מוכנה להבין ששירות במסגרת חילונית + נשים + חילולי שבת שלא לצורך הם לא ממש משהו שמתאים לחרדי. אבל אם הוא לא ילך לצבא ויעשה את כל הנ"ל ויתחלן ויתמדרן ויפתח קצת באמצע - אז לא תהיה לו פרנסה. נקודה. והוא לא יקבל שום זכות אחרת שיש ]ה לאנשים במדינה. נקודהץ
ולא ענית לי למה בארצות הברית אפשר לעשות MA בתלמוד בישיבות שחורות כליקווד והתואר מוכר לכל דבר וענין. ופה בארץ היהודים התלמוד לא מקביל אפילו לספרות?? או לכפירה מקראית??
ואל תדאג בנוגע למלגות של החרדים. הם לא מתקרבות לסכום שחוסכת המדינה על תלמודי התורה החרדיים שחלקם לא מתוקצב כלל וחלקם הקטן מתוקצב ב-50 אחוז.
ועל החסכון בכך שמשלמים לבנות (שלומדות ליב"ה) רק 75 אחוזי תקציב. כי סתם.
ושבגנים החרדיים אין אופק חדש. כי סתם.
ושנשים חרדיות העובדות במשרדי הממשלה מקבלות משכורת מינימום. כי הן חרדיות.
וכן הלאה---
שווה להם לתקצב את לימודי החרדים כי אחר כך הם משתכרים פחות ועוזרים ליצירת תחרות מול השווקים הזולים בעולם. תפתח את התוכנית הממשלתית לעידוד תעסוקת ולימודי חרדים זה כתוב שם ברחל בתך הקטנה בלי הסתרות.
אני מודה שאינני בקיא בנתונים כמוךאלעד
אבל בתוך עמי אנכי יושב, מכיר היטב חרדים וחילונים, גם בקשרי עבודה, גם בקשרי ויכוחים וגם בקשרי דם.
ואני לא רואה את השנאה שאת כה מיטיבה לתאר. לי זה נראה כמו דמיונות ושכנוע עצמי שלא באמת קשור למציאות.
אני גם יודע שאמא שלי למדה הרבה שנים לתואר ולא קיבלה שום מלגה עבור הלימודים, וכיום היא מעסיקה תחתיה במשכורות מאוד יפות 3 בנות חרדיות (ליטאית חסידית וש"סניקית) שלמדו אולי חצי שנה בקורס מזורז ובמימון מלא מהמדינה, ש(בניגוד לדעתך)כנראה כן מעוניינת שהחרדים יצאו לעבוד ולא יפלו למעמסה.
אולי תגלה לי איפה אמא שלך מעסיקה אותם?אם היית
עבר עריכה על ידי אם היית בתאריך כ"ד באדר תשע"ג 18:51
כי הייתי מפרסמת לה צל"ש ברשת!!
בממוצע חרדית שעובדת בהייטק ולמדה לתואר 3 שנים!! משתכרת 6000 ש"ח.
במקום עבודה מועסקים לעיתים חרדי וחילוני זה ליד זה כשהניסיון של החרדי גבוה משל החילוני ומשכורתו של החרדי - חצי.
תפתח ותחפש- מטריקס תלפיות,אמן תהילה,איי רוקס,טלדור. תמצא את שוקי העבדות המודרניים בשנות האלפיים במדינת ישראל. כשבלי להתבלבל מצהירים היזמים באתר האינטרנט - "זה נותן לכם תפוקה טובה וישראלית במחירים טובים כמו בהודו.."
דוגמה אחת מתוך מיליון- http://www.themarker.com/career/1.1904382
ותמשיך לחפש בגוגל...
נתניהו והמפלגות החרדיות מעונינים אכן שחרדים יעבדו. לטובת המדינה. ולא בגלל המעמסה היא לא כזו כבדה. וגם תעסוקת הנשים גם לא מנעה את קצבאות האברכים של בעליהן. אלא בגלל המשכורות הנמוכות והרווח למשק. ומתוך דאגה קצת יותר כנה להוצאת המגזר החרדי ממעגל העוני. זה מסייע לכלכלת המדינה שיש לאנשים יותר כסף. זה ממריץ אותה
ועכשיו-
מהלכי צמצום הקצבאות יודעים בוודאות שהם לא יוציאו אנשים לצבא ולשוק העבודה. זה נטו לגרום לעוני. הם מצהירים על זה - "יודעים שהחרדים לא יתגייסו לפחות נקצץ להם "....
אם המדינה היתה רוצה שהחרדים יצאו לעבוד - היא היתה מבטלת את חובת הגיוס שמפריעה להם הלכתית ומצפונית ואז הם לכל הפחות היו משתתפים בשוק העבודה.
ובנוגע לשנאה בשנה האחרונה מאז ההתנפלויות על החרדים והדיבורים על שוויון בנטל - אנשים אפילו לא מתביישים לדבר נגד חרדים במילים הכי גסות באוזניים של חרדי שיושב ועובד לידם שנים ומעולם לא שמע מפיהם כאלו דיבורים.
ופשעי השנאה שמושתקים... קריעת חוטי עירוב... שריפת בתי ספר... תקריות אלימות....
רואים שאתה לא מבין בשיט ואומר מה שחופרים לך...אברי
מי רוצה לחלן אותכם??? מי צריך שתהיו חילונים??? אולי החילונים יגידו שאתם רוצים להיכנס לממשלה כדי להשתלט על המדינה ולעשות כפיה דתית??? חלאס עם השטויות...
ההסבר פשוטנשואים פלוס
אם היית מתעקש ומוכן למסור הכל (כן, כולל כסף תקציבים ולהכנס לכלא)
בשביל תפילה במנין אוכל מהדרין והפרדה.
גם אתה היית מקבל!!
אלא מה?!
כנראה שזה לא מספיק חשוב לך ולכן לא התעקשת!
האם בגלל שחלק מן העם לא מקפיד זה אומר שכולם צריכים להיות ככה???
האם בגלל שיש קבוצה "שחוטאת" (סליחה על ההגדרה הבוטה במקצת..)
אז כל העם צריך לחטוא ואם הוא לא עושה את זה יוצאים נגדו?!
זכותו לשמור ולהתעקש על הערכים והאידיאולוגיה שלו!!!!
ואני גם אחזור שוב על דברי הקודמים.אם היית
לעשות הכל כדי לפגוע בכל דרך באורחות חייו, באמונתו, בהשקפתו ובמצפונו של אדם.
וכל זה כי לפי דעתך והשקפתך זה טובתו.... נשמע דאגה כנה ואהבת הזולת מיוחדת.....
גם אריאל שרון לפי דעתו טובתם של מגורשי גוש קטיף היא לגור בפחונים רעועים ובלי פרנסה מאשר לגור במקום מסוכן לחיים כמו גוש קטיף. מה ??? הם חושבים אחרת???? ![]()
רגע. ואתם לא נוהגים כך כלפי אחינו החילונים?אלעד
true
מי מגדיר תעסוקה נורמלית????.נשואים פלוס
אם משהו בוחר להיות אברך וללמוד.
מי זה שיש בכוחו לומר לו שזה לא נורמלי???
אם יהודי רוצה להמשיך ולשמור על עיניו ועל יצרו. מי זה שיקבע לו צא לעבוד במשרד מעורב???
(כי הרי אם הוא יהיה רק גברים יתלוננו על הדרת נשים)
הרי אף אחד לא באמת דוג לאינטרסים והרצונות של החרדים.
רק להפוך אותם להיות מינימום חילונים
כי עדיף ש"ס שנמנעו ואשמים לא פחות ממכםאברי
בכל הרוגי אוסלו וההתנתקות... עדיף להימנע מאשר להצביע בעד ולקבל על זה כסף!!!!
יהדות התורה נמנעה בהתנתקות. שתה מים.בצלםאלוקים
אני מדבר על הפלת הממשלה של שרוןאברי
לא על ההתנתקות עצמה... שתה בטון...!
אתם הקמתם אותה..עם שינוי.בצלםאלוקים
אני מסכימה איתך לחלוטין
[אם אם היית כמובן]-Rעות-
טוב ואתם לא הצטרפתםההוא משם
בימים הכתומים של גרוש לא ראיתי אותכם בכיסופים או בנצר חזני
מה שמבהיל אותי זה באיזה קלות אתם חותכים שמאלה
לא מעניין אותכם מה קורא עם המדינה נכון?! העיקר שתקבלו עוד תמיכה מהפריץ, איכס
(ואני חושב שבד"כ אני לא בן אדם מתלהם אבל עצבנתץם אותי עם החרם על ההתנחלויות שלכם
זה חדש? ממתי לש"ס הייתה אידיאולוגיה?אש קודש.
זאת מפלגה שהולכת לכל המרבה במחיר, אין להם לא דין ולא דיין.
תן להם כיסא בממשלה, והם יעשו הכל!
היי!!! זה לא העניין כפרה עליך!!!אברי
העניין הוא כזה.. קודם תסתכלו על איך שאתם נהגתם בנו כשהיינו 3 מנדטים...
ואל תגיד לי לא תיקום.... זה מותר... זה פשוט לא לחטוף כאפה שוב ושוב... יצאתם אלינו זבלים פעם ועכשיו תאכלו ***!!!(לפירושכם האישי ....
)
ואל תגיד לי לא תיקום.... זה מותר... זה פשוט לא לחטוף כאפה שוב ושוב... יצאתם אלינו זבלים פעם ועכשיו תאכלו ***!!!(לפירושכם האישי ....
)ובשביל נקמה קדושה..אם היית
אתה מוכן לצאת אפס... ולהזיק גם לעצמך???
ולא נראה לי שכשהייתם שלושה מנדטים החרדים מנעו מהמשפחות הדליו"ת תקציבים חירות ואמונה. (דווקא משה גפני העביר המון תקציבים להתנחלויות). מה???
אין בעיה שכשתהיו למעלה תקחו את כל המשרות והכיבודים והרבנויות והמועצות הדתיות.
אבל למה את פת הלחם ואת חירותו של החרדי הפשוט?? נקמה מסוג זה מזכירה-
את נקמתו של היטלר ביהודים ...
אוהו...אברי
לא הגזמנו בכלל.. את החירות והאמונה אנחנו לוקחים ואחר כך עוד שולחים אתכם למשרפות!!! זה בכלל לא הגזמה... לכולם יש שלילת חירות ל3 שנים!!! לכו להסדר לשנה ו 4 !!!! במה אתם שונים??? למה שתקבלו שקל מהמדינה??? אז נכון... לימוד תורה טוב ויפה... אבל יש זמן שאדם צריך לדעת לאחוז בנשק!!!
ואל תביא לי עכשיו שהצבא לא מותאם לחרדים... יש לזה סיבה מעולה.... אתם לא שם!!!
אז תתחפפו לכם לחורים שלכם כי כשסופסוף הכוח בידים שלנו כמובן שאנחנו נצא אשמים בנסיון הגנה נואש על עצמנו!!!
ולא... לא כך מהערבים והשמאלנים... גם מפניהם אך בעיקר מפניכם...
בסקר שנערך התגלה כי למעלה מ70% לא רוצים את החרדים בכנסת.... תחשוב למה...
ואל תביא לי עכשיו שהצבא לא מותאם לחרדים... יש לזה סיבה מעולה.... אתם לא שם!!!
אז תתחפפו לכם לחורים שלכם כי כשסופסוף הכוח בידים שלנו כמובן שאנחנו נצא אשמים בנסיון הגנה נואש על עצמנו!!!
ולא... לא כך מהערבים והשמאלנים... גם מפניהם אך בעיקר מפניכם...
בסקר שנערך התגלה כי למעלה מ70% לא רוצים את החרדים בכנסת.... תחשוב למה...
צביעותבצלםאלוקים
"לכו להסדר לשנה ו 4 !!!! במה אתם שונים??"
לכו לשרת 3 שנים!! במה אתם שונים??
למה חילוני צריך לשרת 3 שנים ואתה שליש ממנו??
"אז תתחפפו לכם לחורים שלכם".
אהבה, הכל מאהבה.
אני אשרת 3 שנים אבלאברי
לוקח שנה ו4 להכשיר באמת לוחם... אין לי בעיה שתלמד... אבל תדע להילחם במקרה ונעמוד מול יום כיפור 2 או שמחבל יבוא מולך ויהיה לך נשק אבל הוא ימשיך להרוג כי אתה לא יודע איך להילחם...
כי רוב האומה מקבלת שנאה נגדםנשואים פלוס
אפילו באבן של רבי עקיבא נהיה חור.
אז בראש של כל העם הזה.
שיונק שנאה נגד החרדים.
אתה חושב שזה לא יחלחל??
לא רק... הם העלו את הסעיף של כולם...אברי
מאיפה בכלל אתה יודע מי זה חרדיםאם היית
ומה הם עושים בחיים?!?
מהתקשורת אהה--
ואם לא אתה רוב העם כן--
ואיך שהתקשורת מאזכרת ומדברת על חרדים בשנאה. פלא שאחר כך רוב העם רק שונא אותם.
כנסוהחושבאחרונה
יה"ר שלא נצטרך את עזר מציון, זיכרון מנחם, יד שרה, ועוד עשרות אירגוני חסד של חרדים . ואז תיראו את העזרה שלהם לכל יהודי באשר הוא גם אם הוא סרוג אז תפסיקו לדבר על הציבור הנפלא הזה בצורה כזאת.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאראחרונה
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם
באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1
מה אתם אומרים
באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?
שמתעדכן מהר.
לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)
רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo
עדיף לא להתעדכן באקטואליה
כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים
אם אני רוצה להתעדכן
זה דרך הכותרות של רוטר סקופים
זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות
לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני
יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון
וגם כמות עדכונים יומית משתנה
תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני
בלבד
אבל אני לא כזה מעורה
באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik
אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:
אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה
מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש
החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה
מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.
יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה
נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי...
(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)
אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.
אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.
לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+
יש בווצאפ חדשות משמחות
קבוצה
ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.
ואתה יודע איפה שרק היתה התראה
אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן
אם הטיל עבר בנתיב אחר.
וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"
במקומות בהם לא היתה אזעקה.
חוק עונש מוותידידיה כ
העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?
מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22
ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.