היי חברים וחברות רציתי לשתף!חיים שלמה
קוראים לי אביאל אני בא ממשפחה ממוצעת של 10 נפשות לא כולל הורי
ההורים שלי גידלו את האחים הגדולים לדרך של שמירת התורה והמצוות,היה נראה שכל הילדים שהולכים לבוא בדרך יהיו גם דתיים,אבל מסתבר שחלומות לחוד ומעשים לחוד.
ופה אני ניגש לנקודה שהכי כואבת לי. נולדה לנו אחות אחרי 5 שנים של הפסקה אם אפשר לומר..
נקרא לה רבקי.
רבקי גדלה בין כל האחים והאחיות שהיתה קטנה,אבל לאט לאט כל אח ואחות עזבו את הבית לטובת לימודים,חתונות וכו'
תמיד שמתי לב בבית אפילו שלמדתי בישיבה,שחסר לרבקי יחס או בלע"ז צומי. מה שכל ילד או ילדה בעולם דורש ומגיע לו!
הבעיה היתה שאף אחד בבית לא שם לב לזה או שלא היה לו זמן לשים לב לזה,וכך לאט לאט התחילה ההידרדרות שלה.
מכיון שהיא רצתה יחס ולא קיבלה בבית מספיק,היא קיבלה את זה ברחובות,מבנים פושטקים,ערסים וממי לא..רבקי יש לציין ניראת טוב יחסית לגילה (14) היא ניראת. בת 16.
לאט לאט ההורים קיבלו זימונים לבית ספרה בתואנה שהציונים במבחנים ירדו פלאים בחודשים האחרונים,רבקי לא גילתה להם מה גרם לה לכל זה,הוא פשוט אמרה שאין לה כח,מה שיותר הגביר את הזלזול והעצבים בה.
ופה מתחיל הסיוט הגדול!
יום אחד מגיעה אלינו שמועה שרבקי היתה עם בנים באיזה גן שכונתי,דיברה,צחקה,העבירה כיפים כאילו אין מחר..
אבא שלי ניגש לשאול אותה אם זה נכון,והיא ענתה בשיא הפשטות שכן. זה נכון,והיא לא רואה בזה שום בעיה,הם לא נוגעים בי,רק מדברים,והם כולה ילדים בני 15 16 17... כולה ילדים אמרנו.
אבא שלי היה בהלם. הלםםםםם. הילדה שלו בקושי בת 14 ומדברת עם בנים,מודה בזה ולא מנסה להכחיש! ישר אבא שלי הזהיר אותה שלא תדבר עם שום בן ותחזור לעצמה מייד. היא פחדה כנראה מהתגובה שלו והסכימה.
אלא שהיא היתה כנראה חכמה מידי והמשיכה לדבר עם בנים,ומדיבורים זה עובר לכיפים,וכו'
אבא שלי דיבר ודיבר,ובסוף גילה שהוא מדבר לקיר!!
עבר חודש והגיע סוף שנה,והיא החליטה שהיא עוזבת את הבית ספר החרדי שהיא למדה בו ורוצה לעבור ל..
המשך יבוא מחר בע"ה.
אמיתי או סיפור?בחורצ'יק
בלי קשר לאם זה אמיתי או לא...אמיר ורשואר

אחת הבעיות הכי גדולות בציבור החרדי זאת העובדה שהם

לא מוכנים להודות שיש להם "נוער שוליים" וככה הבעיה רק הולכת ומחריפה...

מממ...מה זאת אומרת "לא מוכנים להודות...מוריה.ר =)

שיש להם נוער שוליים"?...

יש להם אפילו כינוי מיוחד, "שבבניקים".

אין פה במה להודות, זו עובדה. והם מודעים אליה.

מה אתה רוצה?

שיבואו כל החרדים , וילכו עם שלטים של :"אנו מודים שיש לנו נוער שוליים"?

בקיצור, אין פה במה להודות.

יש מה לפעול בעניין, ולידיעתך יש הרבה שפועלים בעניין. (כן...תתפלא.)

המיוחדות זה לעשות דברים בשקט, בלי רעש וצלצולים..

וב"ה יש גם אחוזי הצלחה, שימשיכו להצליח בע"ה.

רק מה שמוזר לי בסיפור...אם היא בחרדי..

איך בגיל כה צעיר היא הגיעה להתרועעות עימם?

ההפרדה בין שני המינים במגזר החרדי די מוחלטת.

אם מדובר בסיפור אמיתי, מקווה שיהיה המשך טוב.

אולי כוונתו היא שהם לא מודים שזה בא מהם.בחורצ'יק
בציבור החרדי?מרדכי

בס"ד

למה הציבור הדתי לאומי הוא טלית שכולה תכלת בנושא?

הוא לא פחות גרוע!

מרדכי- הציבור החרדי אולי מסתיר את הנוער שוליים,אריאל דל"ת

אבל הציבור הדתי לאומי הופך את השוליים למרכז!!

פתאום מי שנוגע בבנות הוא נורמאלי, מי שיוצא עם חברים למסיבה עד 4 לפנות בוקר זה טבעי, וכו' וכו'.

אהה, סליחה. טעות שלי.

יש בציבור הדתי לאומי שוליים, הם נקראים נוער הגבעות.

|צוחק צחוק מעורב בעצב|מרדכי

בס"ד

לצערי אתה אכן צודק

מה מקומה של ההכללה הזאת ?שואף לאור

יש הרבה אנשים יראי שמיים בציבור הדתי לאומי שהכללת בעצם הכיתוב "הציבור הדתי לאומי"

הוא לא אמר שאין...ענבל
בס"ד

הוא אמר (ובצדק לדעתי) שבציבור הדתי לאומי נותנים לגיטימציה לנוער שוליים וזה דבר שלא צריך לקרות...
משדרים לנוער הזה שמה שהוא עושה זה בסדר.

הוא הביא דוגמאות שהיום זה כבר באופנה לומר "אני שומרת/לא שומרת נגיעה" בלי להתבייש ובלי שזה יזעזע אף אחד...
או זה שעושים מסיבות עד אור הבוקר ואין פוצה פה ומצפצף...
ולא חסרות עוד דוגמאות רבות.
אני גם נגד תופעות מהסוג הזהשואף לאור

אבל לא נכון לומר "הציבור הדתי לאומי" לדעתי,לא שאני מבין בסטטיסטיקות ומספרים בשביל לדעת רוב או מיעוט,אלא שיש לפחות חלק אם לא יותר שאינם כך,ולכן אני חושב שצריך לפחות לסייג את זה.

שוב, הוא לא אמר שרוב הדת"ל עושים דברים אלוענבל
בס"ד

הוא רק אמר שבתור ציבור הם נותנים לגיטימציה לדברים האלו כמו שהסברתי.
יש הבדל בין הבעיות האלהבחורצ'יק

לבין השבבניקים של החרדים.הם גונבים..שודדים ורוצחים.ומי שמכיר יודע.

פשוט חסרי צורה ואנושיות.

אה וזאת לא הכללה??ענבל
בס"ד

מאיפה הבאת את זה?
רוצחים?! נסחפנו.

נכון שרובם עושים שטויות של גיל הטיפש עשרה כגון: לקיחת מכוניות וכדומה אבל רוצחים? כולם?
יש בינהם גם כאלה שהם ילדים טובים יחסית...

את לא מבינה.בחורצ'יק

השבבניקים האלו -אסון!     

רוצחים?! ,כן.רוצחים.ולכן הוספתי:"מי שמכיר-יודע."

אולי לא כולם רוצחים.אבל כן יש עבירות של גניבות,תקיפות,וכן,גם רציחות.אלו רשעים רעים.(רעים גם לשמיים וגם לבריות) לכן יש הבדל בין רשע רע לרשע שאינו רע (שלבריות אינו רע,נניח לשמים כן,לא שומר תומ"צ אבל גם אינו גונב וכ'ו אלא עובד וכ'ו ואינו רע לבריות.)

א. אני מבינה... אני מכירה את הציבור החרדיענבל
בס"ד

ב. זאת עדיין הכללה ואפילו הכללה נורא גסה.
כן.השבבניקים הם כאלה.והציבור החרדי מודה שהם כאלה.בחורצ'יק

אריאל, הכללת, בטירוף.לב אדום.
מה אתה רוצה שהיא תעשה לעזעזל??תן חיוך....=)

ברור שעדיף שהיא תגיד ת'אמת!!

כואב לבנאדם שאחותו מגיעה לשם ופשוט לא מרגישהשונמית

שהיא עושה משהו לא נכון. זהו זה.

המשך(סיפור אמיתי)חיים שלמה
אמיתי,מדובר באחותי וכן היא חרדית.
לפני שאני יספר מה קרה בסוף השנה,אני רוצה לחזור לשנה שקדמה לסוף השנה..
זה היה בשנה שעברה הסיפור.
הייתי רואה איך במשך השנה כולם צועקים עליה גוערים בה,והיא.למדה ועוד איך להגיב,וגם פתחה את הפה.
היא התחילה לישון עם מכנס פיג'מה בכדי לקבל יחס וגם פה לאף אחד לא היה אכפת כל כך,להורים שלי כלו הכוחות,הם חינכו 8 ילדים לתורה ופתאום הבת שלהם בועטת בהכל כאילו אין מחר
לאט לאט אבא שלי השלים עם המצב שהיא מדברת עם בנים(חלקם חרדים שבבניקים,וחלקם דת"ל) והיא אפילו אמרה לאבא אל תדאג,אני שומרת על עצמי..הם לא יגעו בי..איכסה סיגריות..ומה לא..
הבעיה היתה שהיא היתה מאוד תמימה והיא חשבה שבדיבורים בלבד בנים מסתפקים,וכמו שאמרתי מדיבורים זה הופך לכיפים ואחרי זה נגיעות ופתאום האיכסה סיגריות,ונרגילה..לא בדיוק איכסה אצלה..
בסוף שנה שעברה היא הבהירה להורי שהיא לא מתכוונת להמשיך בבית הספר החרדי והיא מחפשת מסגרת פושרת.
ההורים בהתחלה אמרו שאין מצב,ואת כן תלמדי אצל חרדים,אבל היא גם למדה מהם להתעקש ולא להקשיב,והסכימו בסופו של דבר להעביר אותה לבית ספר דתי.
התחילה שנה..היא כולה מתלהבת שסוף סוף היא עוזבת את הבית החרדי שלה למקום פשרני,אבל גם שם היא לא הסתדרה,היא טענה שרוב הבנות שם ערסיות,שבאות ממשפחות מצוקה מדברות ממש כמו ערסיות מלידה..
היא לא הסכימה לזה,היא רצתה מקום מודרני ופשרני,אבל לכאלו חברות היא לא ציפתה.
אחרי שבוע במקום,היא מבהירה להורים שלי,שהיא רוצה מוסד לימודים עם בנים,שלא יהיה משעמם...וואווו. אבא שלי חשב שהיא צוחקת,או מדברת מתוך עצבים..אבל היא אמרה שמכאן ואילך או מוסד חילוני,או בבית.
אבא שלי השאיר אותה בבית וחשב שהיא תתאפס על עצמה.מה שלא קרה. בסוף אבא שלי הסכים לזה,וזה מה שקרה.
היום רבקי אחותי האהובה עלי,שלא מספיק נתתי לה יחס(בכל זאת הייתי בישיבה,והייתי רואה אותה אחת לשבועיים)
הלכה לבית ספר חילוני עם בנים ובנות,ושם היא התחילה ללכת עם מכנסיים וכו'
רבקי עדיין מאמינה בה',היא לא רואה שום בעיה בהתנהגות שלה,היא רצתה יחס! שיעריכו אותה,שיתנו לה להרגיש מיוחדת בבית,והיא לא קיבלה את זה,וזו התוצאה,ילדה בת 14 חילונית.
יש לציין שבבית ספר היא אחת התלמידות הטובות והמצטיינות,המורים והמורות משבחים אותה מאוד.
אני לא יודע מה יהיה איתה עוד כמה שנים,האם היא תחזור להיות חרדית,ותלך בצניעות או חלילה וכו'
היום אני מדבר איתה מאוד פתוח,פתאום אני רואה רבקי אחרת,בוגרת מאוד יחסית לגילה,אני מנסה טיפין טיפין להשפיע עליה,אני אומר לה לפעמים שתשמור על עצמה מבנים נצלנים ואם היא כבר מדברת איתם,שתדבר רק ילדים משכילים ולא ערסים שינצלו אותה.
אין בסיפור הזה איזה נס או מופת..ממש לא. כתבתי את זה לכם שגם אתם תדעו ותבינו שאם יש לכם אח או אחות בבית,תתנו לה את מקסימום היחס שקיים בעולם,להסביר לה כל דבר בכבוד ולאט,לא לצעוק על לעולם על ילד או נער/ה, זה מוריד להם את הביטחון העצמי בטירוף!.
תשתדלו גם להסביר להורים שילד זה ילד זה ילד!! לא להתעייף מלהסביר לו,או לתת לו יחס!
מקווה שהבנתם,אם יש שאלות,אני בכיף אענה בע"ה

מממ...מרדכי

בס"ד

אני חושב שמה שעליך ועל משפחתך לעשות זה לשדר לה אהבה לאורך כל הדרך ולא משנה מהיא תעשה, רק זה מה שיחזיר אותה למצבה הקודם. בסופו של דבר הרבה מאוד חוזרים, אבל זה תלוי בכם.

כפי שציינת יפה מאוד יפה, אחותך לא קיבלה מספיק יחס ולכן היא נטשה את עולמה, ומה שהוציא אותה אז ההפך בעז"ה הוא זה שיחזיר אותם. כשהיא מגיעה הביתה אל תטיפו לה מוסר על המכנסיים או על הריח של הסיגריות שנודף לה מהפה, אלא תשאלו בשלמה, תחבקו (ההורים ואחיות פיזית ואתם הבנים תראו שאתם עדיין אוהבים אותה). תתנו לה את היחס שהיא צריכה ותקרבו אותם אלכם. בלי הטפת מוסר בלי הרמת גבות לנוכח מצבה החדש. אהבה!

ותמיד חשוב לזכור-

היא אחותכם וחלק מהמשפחה שלכם, גם אם היא מסתובבת עם בנים והולכת ככה ועושה הפוך.

בחורצ'יק מרדכי מוריה ואריאלאמיר ורשואר

בחורצ'יק- אתה צודק ב100%

לכל השאר אני ממש לא מסכים עם דעותכם (במחילה מכבודכם)

אך יש לי הרגשה שלא כאן המקום להבהיר את עמדתי אם בכל זאת אתם

מעונינים אשמח להמשיך שיחה זאת באישי (חוץ ממוריה... אני לא מדבר עם בנות)

??? כן..כי אתה מדבר ממקור ראשון...מוריה.ר =)

בתור אחד שגדל במגזר החרדי מבטן ומלידה. ועל כן אתה בטוח בצדקת דברך.

נכון אמיר?

זה בסדר, אני גם לא מסכימה עם דעתך וכלל וכלל...

(ובכלל, מי אמר שהייתי מסכימה לדבר איתך? )

מוריהאמיר ורשואר

לא אמנם לא גדלתי במגזר החרדי (ב"ה)

אבל תאמיני לי שאני יודע או שתיים על "נוער שוליים"

בציבור החרדי ועוד יותר מזה בציבור שלנו

אם את רוצה להאמין לי או לא זאת כבר בחירתך הבלעדית...

מכיון שבין שלל התגובות יש רק מישהי אחתאמיר ורשואר

שבאמת נראה שהיא רוצה לקבל תשובות ולא סתם להתקיף/להכליל/להתווכח  (ענבל)

אכתוב את דעתי חרף פחדי ממתן לגיטימציה לאותם אנשים מכך שהשירשור יהפוך לדיון שיאבד את ערכו

ויהפוך לדיון ממוצע בכנסת...

"הנורמלי" שאת מדברת עליו בציבור הדתי לאומי נמצא בחברה מאוד מאוד מצומצמת
שבאמת מקדשת את הדתיים לייט והופכת אותם לאידאל מקודש אני מסכים איתך שהמצב בציבור הדתי לאומי
מבחינה רוחנית זוועתי ורק הולך ומתדרדר מיום ליום (ואף כתבתי בעבר שרשור חריף מאוד בנוגע לכך) אך עליך
לשים לב להבדלים בין אלה שמשלימים בעל כורחם עם המציאות הלא מתוקנת הזאת או אפילו לא פועלים
די כדי לשנות זאת לבין אלה שאכן מקדשים זאת...

לעניות דעתי "נוער שוליים" האמיתי שבציבור הדתי לאומי הם "הגבעונים" שהם המיעוט הקיצוני שב"נוער הגבעות"
ובנוסף לכך כמובן על פי האמת אמורים להדגיר כך גם את כל בני הנוער שהם "מודל בני עקיבא"
אך מכיון שהם נפח גדול מידי מן הציבור ומכיון שהציבור הדתי לאומי נוטה (לצערי הרב) יותר
לחילוניות מאשר לדתיות הם אינם מוגדרים ככאלה

לא הבנתי ממש מה רשמת..ענבל
העתקתי את זה משיחה אישית שלי עם מישהו אחר...אמיר ורשואר

אז סליחה אם הדברים לא ברורים

מה לא מובן?

איזה נורמלי?ענבל

בס"ד

ולמה נוער גבעות הוא הנוער שוליים?

את הסוף עכשיו הבנתי אבל זה עדיין לא סותר את דברינו...

...אמיר ורשואר

"הנרומלי" כביכולזה הציבור הדתי לאומי שמקדש את"נוער השוליים" והופך (במובן מסוים) את "נוער השוליים"

האמיתי שלו למשהו נורמטיבי

ואני חושב שזה כן מכיון שביחס הכללי רוב הציבור הדתי לאומי לא באמת חושב ומתנהג כך...

ב"ה שלא גדלת בציבור החרדי? מרדכי

בס"ד

מה עובר עליכם אנשים????

מה זאת השנאת חרדים הזאת? 

הם בדיוק שומרי תורה ומצוות כמונו, הם גם מתפללים שלוש תפילות ביום, הם גם הולכים עם ציצית ומקפידים על המצוות,

וכמו למתנחלים גם להם אין קרניים מתחת לכיפה. אז במה הציבור הד"ל יותר טוב מהם?

אני שואל ברצינות!

במה הציבור הדתי לאומי יותר טוב מהציבור החרדי?

אני לא מדבר עכשיו על שוליים, או אל קיצוניות, אני מדבר בכלליות.

ואגיד לכם את האמת -

אם בעוד כמה שנים אחד הבנים שלי יקום בבוקר כשפתאום יש לו איזה מחשבה, אני אומר לכם את האמת אני לא אמנע את זה ממנו. אני כן אדבר איתו על זה לבדוק אם הוא אכן בטוח במה שהוא עושה וכו' אבל לא הייתי נאבק נגד זה כמו שאם הבן שלי היה ח"ו רוצה להיות חילוני, כי אם כך הייתי משתולל הרבה יותר על מנת למנוע את זה.

אחי...אמיר ורשואר

פשוט לא הבנת אותי נכון...

אני ממש לא שונא חרדים  ויעידו על כך אנשים שמכירים אותי (מתוכם כמה מפה...)

אני רק אומר שאני חושב שלגדול בתור נער בציבור החרדי זה קשה עד כמעט בלתי אפשרי

ואני שמח שאני לא חרדי כי ברור לי לחלוטין שלא הייתי מסוגל לעמוד בשיטת ה"חינוך" החרדית...(אין בדברי משום הוראת הכלל אלא הבהרה פרטית לגבי עצמי...)

למה אתה מתכוון כשאתה אומר יותר טוב?ישי .א.

ברור שלפי תפיסתנו השיטה שלנו יותר נכונה לכן אנחנו הולכים איתה.
לא נראה לי שכשאנשים אמרו פה מזל שאני לא חרדי זה בה בגלל שנאה אליהם (וא"כ אז אנחנו באמת בבעיה) אלה זה בגלל שהרבה מהחרדים לא יודעים איך להתייחס לנערי שוליים.

אני לא חושב שצריך להיות שנאה לאף יהודי, ואף אחד לא יותר טוב מהשני אבל הגיוני שהתפיסה שלנו תהיה הרבה יותר נכונה משל החרדים ושל החילונים.

אני חושב שאם הבן שלי היה הולך להיות חרדי גם לא הייתי כל כך שמח כי החרדים הם מקיימים הרבה מצוות בהידור אבל חלק ניכר מהמצוות הם לא מקיימים והתפיסה שלהם שגויה אבל ברור שהם עדיפים על החילונים שכמעט ולא מקיימים מצוות והתפיסה שלהם עוד יותר שגויה.

נראה לי...אמיר ורשואר

שישי הסבר את דעתי ועמדתי

רק בצורה מובנת יותר

נ.ל פותח השרשור רק מחזק את דבריאמיר ורשואר

הוא כתב את זה בזעזוע כל כך עמוק שכבר הייתי בטוח שמתישהו הוא יכתוב שמישהו ניצל

את תמימותה של אחותו ואנס אותה או משהו בסגנון...

שימו לב איך בציבור החרדי מתייחסים לאותם אלא שפורקים עול כאילו הם 

מתו (הפלגים הקיצונים יותר אף יושבים שבעה על כאלה שנושרים מהחברה החרדית)

אני חש שיש אצלו סתירה בין מה שהוא חונך (שהדבר הגי גרוע שיכול להיות זה שאחותו הופכת לחילוניה)

לבין השקפת עולמו ודעתו האמיתית (שבמקום לנדות אותו להכחיש כל קשר וזרוק אותה לכל הרוחות פשוט צריך לתת לה הרבה יותר ייחס כי תכלס היא לא באמת מאמינה במה שהיא עושה כל מה שהיא רוצה לקבל זה יותר תשומת לב ואת זה היה עושה על ידי כך שהיא שוברת נורמות ומוסכמות חברתיות על מנת לקבל תשומת לב רבה יותר מהוריה ובנוסף לכך היא אף מקוה בחברה חדשה לקבל יותר יחס מן החברה...)

אמיר, בבקשה ממך אל תנתח את המצב שהעלה הכותב.מוריה.ר =)

לא אתה, ולא אף אחד מפה בעל רשות לעשות זאת.

"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו".

ולא, לא יעזור עד כמה שתנסה להסביר על מקומך , זה לא יהיה מקומו.

יש לי כל כך הרבה מה לומר על הניתוח שעשית כאן.

אבל פחות כוחות לצערי.

אולי בהמשך בע"ה בל"ד.

את כניראה כועסת על אמירבחורצ'יק

אבל זה לא אישי הוא פשוט לא מדבר עם בנות כלל,לא אישי.

ברצינות? להגיב על זה בכלל?!מוריה.ר =)

אני לא כועסת על אמיר...הוא עדיין לא הצדיק כעס של ממש.

אני חושבת שהוא הגיע לעניין הסטיגמות..וזה מאוס בעיניי.

(עניין הסטיגמת מאוס.)

וחבל בכלל להיכנס לסטיגמות.

ובנוגע להחלטה האישית של אמיר, שכוייח. שיהיה לו ב"הצלחה.

ובחורצ'יק...מה? אמיר שכר עורך דין ולא סיפר?

(אהה...האדון הצדיק אותך.. )

אוקי מנהלים בבקשה תערכו את תגובתי הקודמת...אמיר ורשואר

נ.ב אני לא דן אותו...

אני רק מחווה את דעתי על השקפת עולמה של החברה החרדית כלפי בנות כדוגמת אחותו על סמך הדברים שהוא כתב...

לא עניתם אם זה סיפור או אמיתי???!!!אולפניסטית 1
הוא אמר שזה אמיתי.ענבל
הוא ענה שזה סיפור אמיתי.בחורצ'יק
הוא לא אמר שהוא יהיה שמח...ענבל

בס"ד

הוא פשוט מעדיף את זה מאשר שהוא יהיה חילוני.

גם אם הבן שלי היה הופך לחילוני לא הייתי משתוללת..ענבל

בס"ד

אבל אני מסכימה איתך שאם הייתה לי אפשרות לבחור אז הייתי בוחרת חרדי.

השאלה מה נקרא אצלך ומה נקרא אצלי השתוללות?מרדכי

בס"ד

אם הוא היה רוצה להיות חילוני הייתי עושה הכל על מנת שזה לא יקרה ולהחזיר אותו חזרה.

לא,

לא הייתי מאיים עליו או מתחיל לצעוק עליו או לא יודע מה.

הייתי בא מזמין אותו לאיזה מקום לאכול ביחד, שם היינו מדברים על זה באהבה וכך הייתי מנסה להשפיע עליו, על ידי זה אני מראה לו שאני עדיין אוהב אותו, כי זה נכון, אני עדיין אוהב אותו ואוהב אותו תמיד (כן, גם אם הוא יהיה ח"ו ללא כיפה). וזאת השתוללות שלי שהייתי יושה על מנת למנוע מבני להפוך להיות חילוני.

תקשיבו...ateretfa

כל הסטיגמות האלה שאנשים מעלים פה לגבי זה שחרדים ממש קיצוניים בתגובות ולגבי זה שהדתי לאומי נוטה לחילוני כלל לא נכונות...(לא כולן בכל אופן)
הכל עיניין של השקפה כל בנאדם והמחשבות שלו אבל אל ישפוט אדם לפני שיכיר אותו וידע מיהו...

כמו שאמרתם כבר לאף אחד אין את הזכות לנתך את הסיפור ולענות בשם "חיים שלמה".

כמו ש"אמיר ורשואר" אומר על הדתיים ועל החרדים ממש קיצוני ולפי דעתי לא צריך להגזים בכזאת יש גבול...

אבל בכל אופן אני לא מכירה אותך ואתה לא מכיר אף אחד מכאן(חוץ מאלה שאתה מכיר) אז אל תנסה להפוך כל דבר קטן למשהו ענקקקק "חיים שלמה" כתב סיפור ובקש תגובות אבל מה שהולך כאן זה כבר מוגזם על פירסום הסטיגמות של כל אחד ואחד, אתם יודעים לא צריך להגיד את כל מה שאתם רוצים יש דברים שעדיף לשמור בשבילכם כמו הסטיגמות והמחשבות הקיצוניות על "נוער הגבעות" "החרדים" ועל ה"דתיים שנוטעים לחילוניות" אז תיהיו בשקט ותתחילו להירגע ומהרררר...!עצבניהמוםעצבני

ועוד משהו.לב אדום.

מרדכי,

נראה לי שאתה קצת מדקלם.

מדקלם את הרוח ואת הטיפים שנכתבים בכל שו"ת להורים מתבגרים.

בשביל לעצור ילד מהידרדרות אל החילוניות, דרוש קצת יותר מכוס קפה.

זה מתחיל בחינוך, כשהוא בעריסה.

כשהוא רואה אותך ואת הדגש שאתה נותן לדברים שבקדושה,

כשהוא מרגיש את האהבה לא רק כשהוא מקטין את הכיפה.

אין נוסחאות, כל ילד ונשמתו הוא.

ואם בני היה קם עם רצון להיות חרדי?

גם על זה הייתי יושב איתו לשיחה בארומה.

הוא רק אמר שעל ילד חילוני הוא היה יותר מאוכזב...ענבל
בס"ד

תכל'ס זה אכזבה מעצמך...

והוא לא הזכיר שום דבר על זה שזה לא מתחיל מהחינוך...

זה ברור!מרדכי

בס"ד

אני מדבר מה אעשה אילו אם זה כבר קרה.

אני לא חושבת שצריך להטיף...ענבל
בס"ד

כן לשאול אותו מאיפה זה בא לו, אולי יש דברים שניתן לתקן, אבל אני לא חושבת שמה שיעזור זה להגיד לו אתה טועה וזה לא נכון וכו.

יש סיבות להימצאותם של דתלשים ובראש ובראשונה צריך לטפל בהן, הן שורש הבעיה.
לא אמרתי שאטיף לומרדכי

בס"ד

לדבר זה לא לאטיף, אלא לנסות לדבר ולהגיע להבנות

מרדכי.לב אדום.

הציבור הדת"ל טוב יותר מהציבור החרדי. נקודה.

הדרך טובה יותר, לאו דווקא האנשים עצמם.

מגיל הינקות, בחינוך הילד על פי דרכו, בהמשך אל הנערות,

ועד "שוק" הנישואין, (שאצל החרדים הוא שוק)

אני לא הולך לפרט כאן יותר מידי, אני בשמחה באישי.

אבל אין לי במה להתבייש, דרכי טובה יותר משל אחי החרדי, ויותר משל אחי החילוני.

אני והציבור שלי מגשימים חזן של תורה ומעשה, לא אף ציבור אחר בציבוריות הישראלית.

בגאווה אני אומר את זה. גאוות יחידה, לא התנשאות.

לב אדוםateretfa

אתה לא שם ♥ למה שאתה אומר...

איך אתה יכול ליוהיות מתנשא על אחיך...

גם אם יש לו שיטות אחרות ודרכים אחרים לעשות כל מיני דברים...

כל אחד חושב שהדרך שלו טובה אין עם זה בעיה אבל להסביר למה הדרך של השני לא טובה זה ממש כפיות טובה ופוגע.

אני דתייה רגילה אבל להגיד דברים כאלה על ציבור אחר שאתה לא בא ממנו זה ממש...

אז אנא שקול מילים לפני שאתה כותב אותן...!

במה הוא יותר טוב? ב מ ה ?מרדכי
אולי בפסיחה שלו על שני הסעיפים...הנורמלית האחרונה

אם אין לו יתרון, אז מדוע אתה נשאר בו?לב אדום.

סתם כי נולדת למשפחתך?

ואני לא חושב שהוא פוסח על שני הסעיפים, לא כולו.

אבל הבסיס שלו הוא פשרנות.הנורמלית האחרונה

וסליחה אם אני מעצבנת. זו המציאות, מהיכרות עם הציבור הזה ואידיאליו.

גם אני מדברת מהכרות עם הציבור הזה ואידיאליו-ענבל
בס"ד

ויכולה לומר בודאות שדרכו היא לא דרך פשרנית.
ההלכה היא לא שחור לבן ויש הרבה פסיקות...
זה שפוסקים אחרת ממך לא אומר שמתפשרים.
אל תתחילו עכשיו להתווכח על הלכות מסוימות כי רבים וטובים ממנו עשו ועושים זאת תמיד.
אם רבנים אומרים דברים מסוימים הם אומרים אותם עם סיבה...

לא, הדרך איננה פשרנית, היא פשוט שונה.
הציבור שלנו הוא לא פשרני, ויש לנו אידיאלים גבוהיםלולית10אחרונה

מאוד!

זה נכון שלצערינו יש הרבה פשרנים, אבל הציבור שלנו מיסודו הוא בכלל לא פשרני! ויש לו מעלות רבות!

(היה לנו עכשיו סמינריון על הציונות הדתית, ולמדנו על המיסדים שלה ועל כל היסודות שהיא מושתתת עליהם...)

ובאמת שהציבור שלנו הוא הציבור הכי טוב שיש (לענ"ד...) אני לא יכולה לפרט עכשיו, אבל הראו לנו במצגת איך הכל התחיל...

בהתחלה, לפני (לא זוכרת) כמה שנים כל היהודים בעולם היו חרדים! ומי שלא היה חרדי לא היה יהודי, הוא היה נוצרי או מוסלמי (לא היה כזה מצב של חילונים)

ומי שזה באמת מעניין אותו שילמד (כי אין לי כח לפרט) אבל שתדעו שהציבור שלנו, הוא לא פשרה- נהיה קצת חילונים וקצת חרדים, שומרי תורה אבל מודרנים, לא!! ממש לא!!

הציבור שלנו הוא לא פשרה! הוא עוד סוג חדש של ציבור! שמשלב תורה ועבודה! הרב קוק זצ"ל אמר על הרצל שהוא (אני לא זוכרת מדויק... מחילהחיוך) הגאולה הגשמית של עמ"י וצריך גם גאולה גשמית- שיהיה לעמ"י מקום לחיות בו, מדינה משלהם, עצמאות וכו', וגם גאולה רוחנית כמובן...

קיצור, אני לא זוכרת הכל! אבל אני בטוחה שאני רוצה להיות תמיד חלק מהציבור המדהים הזה! (האידיאל זה  שבע"ה כל עמ"י יהיו מאוחדים! אבל לבנתיים זה מה שהכי מתאים לי...)

מצטערת שהבאתי כזה חצאי משפטים, אני בטוחה שלא דייקתי... (פרצוף עקום) (של איזה באסה...)

מקווה שהצלחתם לבין ולו משהוא אחד... (שאין על הציבור שלנו, ואם לא על הציבור עצמו, אז על המנהיגים הגדולים שלו, ועל האידיאלים שלו...)

מצטערת שיצא ארוך...

אני לא חושבת שאני יכולה להגיד שאני טובה יותר...ענבל
בס"ד

היחיד שיכול לשפוט הוא מלך מלכי המלכים.
לדת"ל יש המווון מה לשפר וללמוד מהחרדים וכן להפך...
אף אחד לא טוב יותר.
יש דברים שאתה עושה נכון ולא נכון ויש דברים שהם עושים נכון ולא נכון...

בגלל זה אני שונאת לשייך למגזרים.
וואלה, יש דברים שאני כמו חרדיה ויש דברים שאני כמו דת"ל
יש דברים שאני מקפידה ויש שפחות
זה הופך אותי ליותר טובה ממישהו?

אני לא זה ולא זה אבל אתה יודע מה אני כן?
י ה ו ד י ה ! ! ! ע ו ב ד ת ה' ב כ ל ל י ב י ! ! ! (משתדלת לפחות...)
וזהו.
אני מקיימת את התורה בדרכי שלי, אני עובדת את ה' בדרכי שלי, אבל אני לא מתנשאת על אף אחד ואני פשוט חושבת שלכל אחד מתאימה הדרך שלו להתקרבות לקב"ה ובסופו של דבר זאת המטרה של כולם גם אם הדרך שונה.
מסכים. אבל.לב אדום.

נכון שכולנו עובדי ה' בסופו של יום.

כולנו מאמינים ומשתדלים להקפיד על קלה כחמורה.

אבל אני לא מדבר על הפן התורני, בזה יילך כל אחד על פי רבותיו.

שם אין קשר למגזרים, החילוק היחיד הוא בין עדות.

אין צורך לפלג את העם, יש צורך לצעוד עם אמת.

אם אני מאמין באמת ששירותי הצבאי הוא מצווה.

שאני מקיים כאן את "עזרת ישראל מייד צר" במלחמת מצווה ממש.

אם אני מאמין שכשאני עולה שמירה אי עובד את ה' לא פחות מסברא בתו'ס.

אז אני לא מסכים עם חלק אחר מהעם.

אין צורך לפלג, יש צורך ללכת עם האמת שלך.

אם אני מאמין שכשאני יוצא לעבוד אני מתקן עולם.

אני הולך להיות פסיכולוג כדי שיהיו פסיכולוגים שומרי מצוות ויראי שמיים.

אני יוצא להוראה כדי שיהיו מורים טובים יותר וחדורים אידיאלים

אני שואף לתיקון, תיקון כלל של החברה.

החרדים לא שואפים לזה, לא.

אני רוצה מדינת הלכה, הם רוצים את הפינה החמה, שיעזבו אותם בשקט.

כן, דרכי טובה יותר מדרכו של אחי חסר דחיית הסיפוקים, אחי החילוני, צדיק ככל שיהיה.

ודרכי טובה יותר מדרכו של אחי החרדי, צדיק ככל שיהיה.

אני ממש לא אומר שאני טוב מהם, אבל דרכי טובה מדרכם.

אני לא מתנשא, אני צועד עם האמת שלי, בגאווה.

וסרט כתום - הבלבול השורה בציבור שלנו גדול ולפעמים מטעה,

אבל רובו של הציבור שלנו כלל לא פוסח על שני הסעיפים.

זהו תיקון שאנחנו צריכים לתקן אצל מי שקצת שכח, אבל רוב הציבור לא.

אני מאמין באמונה שלמה שדרכי בה אני צועד, לאורם של רבותיי, היא דרך הטוב.

ואני גאה בזה!

רגע,ענבל
בס"ד

מה עם אלה שלא מתגייסים ושלא מתים על המדינה אבל נראים כמו דתיים?

זה לא מדד.
דרכי היא לא דרך של אף מגזר, היא דרכי שלי הפרטית בלי קשר לשום מגזר.
דעותי הן לא דעותיו של אף אחד אחר ובטח לא הושפעו בגלל היותי ממגזר מסוים.

לא צריך לפלג את העם ועל כן גם לא צריך לשייכו למגזרים.

ושוב אני כן חושבת שדרכי היא הנכונה אבל אני עדיין חושבת שיש לי מה ללמוד מהם ולהם יש ממני.
זה לא משנה במה הוא טוב יותר ובמה לא..ateretfa

לא אתה קובע את זה ובטח ובטח שלא פה יש פה אנשים שאני מאמינה שהדברים האלה שלך צובטים אותם בלב ולא נעים להם לקרוא את הקיצויות והאי אהבת אחים שלך...!!!

לישאול במה הוא טוב יותר?!?!?! זה אח שלך מה אכפת לך במה הוא טוב יותר הבנאדם החרדי הדתי לאומי או החילוני הוא מעם ישראל וואתה ולא צריך להגיד פה לפני כולם מה אתה חושב עליו ובחיוחד מה אתה לא חושב עליו ואיך שאתה מזלזל בחלק הקטן \ הגדול של עם ישראל...!!!!

ateretfaאמיר ורשואר

"דברי חכמים בנחת נשמעים..."

היי..לב אדום.

אני לא אומר ולא אמרתי שאני טוב יותר, שזכויותיי רבות מזכויותיו.

אני רק אומר שאני מאמין, ובכל הלב.

שהדרך שלי היא הדרך הנכונה, ולכן אני נשאר בה.

אילו הייתי מרגיש כי האמת נמצאת אצל החרדים, אז הייתי חרדי היום.

העובדה שאני דתי לאומי היא כי אני מאמין בדרך הזאת, באמת מאמין בה!

אני מאוד אוהב את עם ישראל, חרדים חילונים ודתיים, אני אוהב אותם מאוד.

אבל האהבה הזאת לא גורמת לי להתבלבל, בין הנשמה לדרך.

נשמתו יכולה להיות גבוהה משלי וכנראה שזהו המצב, אבל דרכי נכונה יותר.

בכך אני מאמין.

אני אמנם דתי לאומי אבל זה לא אומר שני מסכיםאמיר ורשואר

שזאת הדרך האידאלית והנכונה

בעבר כבר כתבתי מאמר חריף על הציבור הדתי לאומי

אני נמצא בציבור זה מכיון שכרגע מבחינתי זה הציבור

שהכי קרוב לדרך הנכונה

אך חרף זאת יש לי ביקורת רבה כלפיו

על דרך האמצע שהוא בחר ושבתכלס מקרבת את רובו

הגדול יותר לחילוניות מאשר לדתיות

אני דוגל בצורך להקים ציבור שיש דרך אמצע בין הציבור

הדתי לאומי לציבור החרדי

אבל הכי חשוב לעשות הכל מתוך אהבת ישראל אמיתית

ואז ורק אז באמת נוכל להגיע להבנות ובירורים שיעוליו לכולנו...

שלכם

אמיר ורשואר

נכון אמיר.לב אדום.

האמונה בצדקת הדרך שלי לא מונעת ממני לראות מומים שבמגזר הזה.

כמו בכל מגזר.

הקיום בתור דתי לאומי דומה לעיתים למשחק באש, הליכה על חבל דק.

זה כך למי שלא קורא את המפה נכון מידי.

ואגב, יש ציבור שהינו בין ה"דתי לאומי" ל"חרדי".

אבל השאלה היא מה אתה מגדיר "דתי"..

האם אתה מגדיר את תלמידי הישיבות הגבוהות כדוגמת מרכז הרב ודומיה,

כזרם ביניים בין הדתי לחרדי?

או שלדעתך הזרם צריך להיות הדוק יותר..?

אם חיפשת זרם כזה, הוא ישנו.

והכל באהבת ישראל, אבל באהבה לא מבולבלת.

בזה שהוא כולל הכל.הרוזן!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך