שרות לאומיono

חובה בכל מחיר?

רווח מרובה על הפסד?/הפסד מרובה על רווח?

יתרונות/חסרונות

להתחיל שנה אחרי שמינית- כדאי/לא?

הגיבו, דברו...

מה שעולה בראשכם...

קדימה!

תבררי טוב-טוב לפני שאת עושה.פעימה

בס"ד

האם זה טוב לך, לעם?

האם זה משרת את המטרות שלך?

האם זה תואם לאידיאלים-הערכים שלך?

האם זה יקדם אותך או חלילה יפגע בך?

האם את עושה כי זה חשוב או כי כולם עושים?

האם השיקולים שלך הם אמיתיים או חיצוניים?

מצטרפת ממש לפעימה.יופידו

לא כל דבר שטוב לכולם טוב לך.

וגם אם מכניסים לך כל מיני שטויות שזה חובה כי זה תרומת למדינה/ בונה אותך ושות' לא בטוח שזה נכון לגבייך.

תחשבי טוב!

;)אין שם לא תפוס
לפי דעתי שירות לאומי זה כן חובה ..וכן זה נשמע קיצוני מדי ומל חיץ אבל אם יש לך את היכולת לעשות את זה אז וודאי שכן! זו הזדמנות אדירה בשבילך לתרום לעם שכל כך צריך אותך ותאמיני לי שצריך. שמעתי פעם מישהיא שאמרה -למה צריך לעשות שירות בשביל לתרום? אני תורמת כל החיים ...לא צריכה להקדיש לזה שנה או שנתיים מחיי. ואני חושבת שוא אלה. זאת הזדמנות. להיפתח להכיר אנשים להרגיש סיפוק ולהיבנות בעצמך. זה סוג של פסק זמן מלחץ החיים בשביל לתרום להנות ולהיבנות בחיים. בהצלחה, מה שבטוח תעשי מה שטוב אך ורק לך ואת יודעת את זה הכח טוב ;)
לדעתי, זה בכלל לא חובה!!ברוריה!

אם מישהי לא מוצאת מקום טוב בשבילה, אז היא לא חיבת לרוץ לעשות שירות בכל מחיר, ואין אידיאל כ"כ גדול לעשות גם אם לא מצאת מקום שמוצא חן בעיניך.

כן, גם אני שמיניסטית ומחפשת שירות לשנה הבאה והרבה מהאנשים שסביבי יודעים שאני לא הולכת לעשות שירות בכל מחיר. אני לא יודעת מה איתך, אבל על עצמי אני יכולה לומר שמקום שאני לא כ"כ יאהב, גם אם נניח אני אסגור שם שירות, אולי הם לא ירגישו את זה בצורה משמעותית, אבל אני בעצמי לא ארגיש מסופקת וארגיש שנה של בזבוז. נכון שיש עוד הרבה מקומות, השאלה היא אם אגיע אליהם, ואם ה' יחליט להסתיר ממני את הדרך, אני לא רצה לעשות במקום שאני לא רוצה. ברור שצריך השתדלות ולכן אני לא מפסיקה לחפש, אבל כן, אם ממש לא מצאת מותר לא לעשות!

אני לא מזלזלת בחשיבות של לעשות שירות אני רק אומרת שלא חייבים בכל מחיר.

ממ..אחת מהשומרון

נותן ה מ ו ן!!!! ברמות אחרות שאי אפשר להסביר..

(פותח אופקים, מחבר לעמ"י, מגלה דברים על עצמך, מציב התמודדיות חדשות ועוד..)

מצד שני - 

תבדקי אם את מתאימה למסגרת כזאת. אל תלכי כי כולם הולכים!!

שאלה מאד אינדיבידואליתאגודה שלאחרונה

לכל אחת מתאים משהו אחר.

יש בנות ששירות לאומי הוא מקום מתאים להן במיוחד ושם תוכלנה, מעבר לתרומה העצומה למדינה, גם לצמוח ולהתפתח.

יש בנות שדווקא הצבא יהיה להן מתאים יותר.

יש בנות שלא זה ולא זה.

חובה בכל מחיר? בטח שלא, אחרת זה היה חובה בכל מחיר. העובדה היא שכרגע, מבחינה חוקית לפחות, זה רשות. אבל יש כמובן משמעות גדולה לשרת את העם והארץ, כל אחת בתחום ובמקום המתאים לה, ואשר בו היא יכולה להביא למיצוי היכולות והכישרונות שלה. 

רווח מרובה על הפסד או להיפך? אין תשובה חד שמשמעית. שוב, זה תלוי אצל כל אחת באופן אינדיבידואלי וקשור גם לפרמטרים נוספים - זה תלוי באישיות של הבת, במקום בו היא משרתת, בתפקיד בו היא משרתת, באנשים איתם היא עובדת וכו'. בגדול אני מאמינה כי כל אחת בכל מקום יכולה לתרום ולהגדיל ראש אבל יש מקומות בהם יותר ויש מקומות שפחות. יש בנות שיפרחו בבית חולים ויש כאלה שיסבלו כך שקשה לענות על שאלה כזו.

יתרונות וחסרונות:

יתרונות:

תרומה למדינה כבר אמרנו? :קורץ

אפשרות להתפתח בתחום מעניין

רכישת ידע וחברים לחיים

הזדמנויות חד פעמיות שלא בטוח שיתאפשרו לך בהמשך

התמקדות בעשיית חסד למשך שנה או שנתיים.

קבלת כיוון להמשך החיים

למידה על עצמך

חסרונות:

חוסר סיפוק

קשיים בשירות עצמו

אם לא חזקים מספיק יכולה להיות ירידה מבחינה דתית

היקלעות למצבים לא נעימים (בדירה למשל, מול מעסיק)

להתחיל שנה אחרי שמינית - גם פה מדובר באופי האישי של כל אחת. יש בנות שכר מתות להתחיל שירות לאומי, יש בנות שזקוקות לשנה מדרשה או לשנה הפסקה בין לבין (כדי ללמוד לפסיכומטרי, להוציא רישיון, לעבוד קצת וכו') ויש כאלה שמסיבות אובייקטיביות צריכות להתחיל מיד (גדולות יחסית במחזור ולא רוצות לאבד שנה "סתם") או צריכות לחכות שנה (קפצו כיתה, עוד לא קיבלו פטור, נסעו לחו"ל וכד'). 

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך